ayirimi siz yapmissiniz benim türbanli veya türbansiz kimseyle bir sorunum yok, bana aciklama yapmak zorunda degilsiniz yapmayin
da zaten, sitede dini konulari tartismak yasak ondan baska biryerlerde paylasin bir zahmet kimden daha cok nefret ettiginizi
bknz.
imam nikahı olunca öpüşcekmiş. İmam nikahından geri dönüş yok mu sanki? İnsanlar nikaha 2 gün kala bile bitirebiliyor ilişkilerini. Bu kadar kasıyorsa resmi nikahı beklemeli bence. Konu sahibi farklı sebeplerden dolayı kasıyo olabilir kendisini ama dini açıdan savunmaya çalışıyor olabilir. Öpüşmek günahsa, sevgili olmak el ele tutuşmak da günah sonuçta. Onu da yapmasın.
[/COLOR]
inanın konuyu okuduğumda bunu düşünüyordum. dini inanca göre bunun sınırını gerçekten öğrenmek istiyorum ben.
yani,elele tutuşunca günah olmuyor. sarılıncada ama öpüşüncemi günah.
gerçekten ciddi soruyorum bunu.
yada oda günah buda ama günahın derecelerimi var. elele tutuşurum günah işlerim onu artık kabul ettim,ama öpüşürsem daha günah. o yüzden yapmam düşüncesimi. yani bu derece derece ayrılmışmı.
bu daha günah,bu daha az günah gibi.:26:
imam nikahi olunca helal dairede olucagi icin ici rahat olucak sanirim, ne kadar evleneceklerine emin olamasada
hic yoktan günaha girmem diye düsünüyor olabilir, el ele gezdi diye birde öpmesimi gerekiyor, o zaman öpünce
baska seyleridemi yapmasi gerekicek, yani kimse melek degil demekki arkadas el ele tutma konusunda nefsine
sahip cikamamis, bir günahi isledi diye digerlerinidemi islesin, 'onu yaptiysa onuda yapsin' diye bisey olamaz o zaman
el ele tuttu diye artik her türlü günahi islesin arkadas
ben de bu bakış açısını anlayamadım açıkçası.
bir yerde günaha giriyoruz diye dibe vurmak zorunda değiliz ki.
el ele tutuşmanın günah olduğunu konu sahibi de biliyordur muhakkak,ama ileri gitmek istemiyordur.
ben mesela açık bir bayanım,saçım açık,yazın kısa kollu giyerim,diz hizamda etek giyerim ama daha açığını giymem.
bikini giymem mesela,ya da süper mini ya da göğüs dekolteli bir kıyafet.
örnekler çoğaltılabilir.
yani günaha bir kez girdik devamını niye getirmiyoruz gibi bir mantık olmamalı.
bende zaten dinin kullanılmasından rahatsız olduğumu bunu yapanlardan nefret ettiğimi dile getirdim ama siz çok rahatsız olmuşsunuz size dokuncak bişey dediysem kusura bakmayın gerçi. anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız
eger vicdanın o alıntıladıgım konuyla ılgılıyse el ele tutusma noktasındada vıcdanın senı uyarmalı cunku o da ınancına gore yanlısAynen bende sizin gibi dusunuyorum :))
imam nikahı olunca öpüşcekmiş. İmam nikahından geri dönüş yok mu sanki? İnsanlar nikaha 2 gün kala bile bitirebiliyor ilişkilerini. Bu kadar kasıyorsa resmi nikahı beklemeli bence. Konu sahibi farklı sebeplerden dolayı kasıyo olabilir kendisini ama dini açıdan savunmaya çalışıyor olabilir. Öpüşmek günahsa, sevgili olmak el ele tutuşmak da günah sonuçta. Onu da yapmasın.
benim anlamadığım niye evlenmedikleri
uzun süredir birlikteler ve bu şekilde sorunlar yaşıyolar ama hala evlenmiyolar
imam nikahı yasak zaten resmi nikah olmadan
ayrıca dini boyutunu bu kadar önemsiyosa imam nikahını bu şekilde kullanmak ta günahmış zaten
mesela erkeklerin imam nikahı yapıp diğer kadınlarla uygunsuz ilişkilerini sürdürmesi gibi
yoo. dibe vurmak değil bahsettiğim. günahsa hiç birini yapmamalı. bunun çoğu azı olmamalı diye düşünüyorum sadece.ben de bu bakış açısını anlayamadım açıkçası.
bir yerde günaha giriyoruz diye dibe vurmak zorunda değiliz ki.
el ele tutuşmanın günah olduğunu konu sahibi de biliyordur muhakkak,ama ileri gitmek istemiyordur.
ben mesela açık bir bayanım,saçım açık,yazın kısa kollu giyerim,diz hizamda etek giyerim ama daha açığını giymem.
bikini giymem mesela,ya da süper mini ya da göğüs dekolteli bir kıyafet.
örnekler çoğaltılabilir.
yani günaha bir kez girdik devamını niye getirmiyoruz gibi bir mantık olmamalı.
yoo. dibe vurmak değil bahsettiğim. günahsa hiç birini yapmamak. bunun çoğu azı olmamalı diye düşünüyorum sadece.
ben onu anlamıyorum. insan günah olarak bildiği şeyi inancı dolayıysa yapmamalı zaten.günahın da sevabın da dereceleri vardır. nasıl olsa günaha girdik o zaman saldım çayıra mevlam kayıra diye bir anlayış olamaz. nasıl ki öpüşmekle birlikte olmak aynı şey değilse, el ele tutuşmak ve öpüşmek de aynı şey değil.
dinin belli hudutları vardır. bunları biz insanlar belirleyemeyiz. ha yaparız yapmayız o bizle Allah arasındadır ama inkar, sorgu, olur mu öyle şey demek haddimize değil. umarım açıklayıcı olmuştur.
İlk mesajlarımda aynı şekilde bir yorumda bulunmuştum Simon senin dediğin gibi... 3 yıl çok uzun bir süre, yaşlarını bilmiyorum ama önceden dediğim gibi birbirlerine böyle sıkıntı çektirmek yerine evlenseler daha iyi olurdu tabi şartlarını bilemiyorum sanırım bahsetmedi konu sahibesi neden evlenmediklerinden.
aa neden ayrıldınız şimdiBenim okulum bitmedi henuz. Onu bekliyorduk zaten bugun ayrildik.cok kizgin ve sinirliyim
ben onu anlamıyorum. insan günah olarak bildiği şeyi inancı dolayıysa yapmamalı zaten.
dereceleri vardır belki.
ama bile bile ladesde denmemeli.
ha örnekler kendimle ilgili değil. benim inancım başka çünkü.
sadece inancım böyle dendiği için yazdım bunları.
ah arkadaşım,olmuyor işte. senin gibi düşünen seniin inançlarınla birebir aynı olan biriyle çıkmalıydın. olmuyor maalesef.Biz sik sik gorusmuyorduk zaten. elimi tutdu o an cekemedim
aa neden ayrıldınız şimdi
aynen ya..günahın da sevabın da dereceleri vardır. nasıl olsa günaha girdik o zaman saldım çayıra mevlam kayıra diye bir anlayış olamaz. nasıl ki öpüşmekle birlikte olmak aynı şey değilse, el ele tutuşmak ve öpüşmek de aynı şey değil.
dinin belli hudutları vardır. bunları biz insanlar belirleyemeyiz. ha yaparız yapmayız o bizle Allah arasındadır ama inkar, sorgu, olur mu öyle şey demek haddimize değil. umarım açıklayıcı olmuştur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?