Opusmek :@

bende zaten dinin kullanılmasından rahatsız olduğumu bunu yapanlardan nefret ettiğimi dile getirdim ama siz çok rahatsız olmuşsunuz size dokuncak bişey dediysem kusura bakmayın gerçi. anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız

imam nikahi olunca helal dairede olucagi icin ici rahat olucak sanirim, ne kadar evleneceklerine emin olamasada
hic yoktan günaha girmem diye düsünüyor olabilir, el ele gezdi diye birde öpmesimi gerekiyor, o zaman öpünce
baska seyleridemi yapmasi gerekicek, yani kimse melek degil demekki arkadas el ele tutma konusunda nefsine
sahip cikamamis, bir günahi isledi diye digerlerinidemi islesin, 'onu yaptiysa onuda yapsin' diye bisey olamaz o zaman
el ele tuttu diye artik her türlü günahi islesin arkadas

ben de bu bakış açısını anlayamadım açıkçası.
bir yerde günaha giriyoruz diye dibe vurmak zorunda değiliz ki.
el ele tutuşmanın günah olduğunu konu sahibi de biliyordur muhakkak,ama ileri gitmek istemiyordur.
ben mesela açık bir bayanım,saçım açık,yazın kısa kollu giyerim,diz hizamda etek giyerim ama daha açığını giymem.
bikini giymem mesela,ya da süper mini ya da göğüs dekolteli bir kıyafet.
örnekler çoğaltılabilir.
yani günaha bir kez girdik devamını niye getirmiyoruz gibi bir mantık olmamalı.

Evet tamda soylemek istediklerimi soylemissin canim benim. El ele tutustuk ama devamini getirmek zorunda diilizki.cok iyi anlatmissin :))

Aynen bende sizin gibi dusunuyorum :))

benim icin bir sorun yok dedigim gibi, sadece türbanla hic bir alakasi olmayan bir konuda özellikle türbanlilardan
örnek vermenize anlam veremedim, daha önceki yorumunuzda dediginiz gibi iki yüzlü insanlar deseydeniz bisey
demezdim zaten

Aynen bende sizin gibi dusunuyorum :))
eger vicdanın o alıntıladıgım konuyla ılgılıyse el ele tutusma noktasındada vıcdanın senı uyarmalı cunku o da ınancına gore yanlıs
erkek nahmahrem her turlu vıcdanını rahatlatmak adına bıran once evlenmen gerek...
bunun dısındakı hıcbır konunun savunması olamaz ınancını sakın savunma bır sey ya vardır ya yok bır erkek ya nahmahremdır yada degıl kı sana gore degıl el ele tutusmak vıcdanını rahatsız etmıyor tek sorun ne bılıyomusun bakıs acın ve guvensızlıgının arkasından ınancını bahane edıyosun diyorum ya once bır otur bunu ırdele

benim anlamadığım niye evlenmedikleri
uzun süredir birlikteler ve bu şekilde sorunlar yaşıyolar ama hala evlenmiyolar
imam nikahı yasak zaten resmi nikah olmadan
ayrıca dini boyutunu bu kadar önemsiyosa imam nikahını bu şekilde kullanmak ta günahmış zaten
mesela erkeklerin imam nikahı yapıp diğer kadınlarla uygunsuz ilişkilerini sürdürmesi gibi

Yorumların Hepsini Okumadım da Bişiy Sorucam Konu Sahibi Yanaktan da mı Öpmedin Adamı Yahu :26:

3 Senedir öpüşmediyseniz siz yani ,
20 'li yaşlardan büyükseniz

frijit olabilirsiniz söyliyim yani

İlk mesajlarımda aynı şekilde bir yorumda bulunmuştum Simon senin dediğin gibi... 3 yıl çok uzun bir süre, yaşlarını bilmiyorum ama önceden dediğim gibi birbirlerine böyle sıkıntı çektirmek yerine evlenseler daha iyi olurdu tabi şartlarını bilemiyorum sanırım bahsetmedi konu sahibesi neden evlenmediklerinden.

yoo. dibe vurmak değil bahsettiğim. günahsa hiç birini yapmamalı. bunun çoğu azı olmamalı diye düşünüyorum sadece.

Son düzenleme:
yoo. dibe vurmak değil bahsettiğim. günahsa hiç birini yapmamak. bunun çoğu azı olmamalı diye düşünüyorum sadece.

günahın da sevabın da dereceleri vardır. nasıl olsa günaha girdik o zaman saldım çayıra mevlam kayıra diye bir anlayış olamaz. nasıl ki öpüşmekle birlikte olmak aynı şey değilse, el ele tutuşmak ve öpüşmek de aynı şey değil.
dinin belli hudutları vardır. bunları biz insanlar belirleyemeyiz. ha yaparız yapmayız o bizle Allah arasındadır ama inkar, sorgu, olur mu öyle şey demek haddimize değil. umarım açıklayıcı olmuştur.

ben onu anlamıyorum. insan günah olarak bildiği şeyi inancı dolayıysa yapmamalı zaten.
dereceleri vardır belki.
ama bile bile ladesde denmemeli.
ha örnekler kendimle ilgili değil. benim inancım başka çünkü.
sadece inancım böyle dendiği için yazdım bunları.

Son düzenleme:

Benim okulum bitmedi henuz. Onu bekliyorduk zaten bugun ayrildik.cok kizgin ve sinirliyim

Biz sik sik gorusmuyorduk zaten. elimi tutdu o an cekemedim

aynen ya..
ben nasılsa günahkar bi insanım de, tüm haramları yap o zaman..
yok öyle bi dünya, öyle bi anlayış..
insan işlediği günahlardan sevaplardan hesaba çekilecek...
ne kadar az günah işlersek hesabım o kadar kolay olur benim için diye düşünmemiz gerekmez mi?
elini tutuo olabilir, onun günahı ayrı, ilişkiye girerse onun da günahı ayrı olur sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…