Opusmek :@

bni öp diye nasıl israf edilir bilmiyorum nekadar saçma bişi..
böyle şeyler içten gelir belli kuralara tabi değildir

canım dinimize göre yaşarsan el ele tutuşmak ta zinaya giriyo deniliyo
yani o kadar ince düşünürsen bi erkeğe beğendiğin için tekrar tekrar da bakmak günah deniliyo
ama hiçbirimiz böyle yaşamıyoruz tabi
ama dereceleri var mı bende bilmiyorum

kızın sevgilisi sadece öpüşmek istemiş diye çocuğu bi sapık yapmadığınız kalmış gerçekten.. hatta çoğunuz yapmış bile. Pes diyorum ben gerçekten başka da bşy demiyorum....

Canım seni çok iyi anlıyorum. Ben eski erkek ark. müsveddesiyle el ele tutuştuğum için vicdan azabı çektim hala çekiyorum... Ben de istemiştim o an ama o kadar pişmanım ki. Bana dokunmasına izin verdiğim için. Ben namuslu bir eşim olsun istiyorum yani öyle gönül eğlendirmemiş, yatıp kalkmamış. Buna hakkım var ama kimsenin elini tutmamış olsun diyemiyorum çünkü ben de yaptım o hatayı. Keşke bekleseydim, 16 yaşındaki sevgiliden ne hayır gelirdi...

insan birinin elini tutunca namussuz mu oluyor birisinin elini tuttum diye lütffen kendinizi kötü hissetmeyin! bu sizi değersiz yapmaz.

öpüşenler, yada aşık olup sevdiği için beraber olanlar ne oluyor acaba...lügatta sıfat bulamadım...

konu sahibinin sevgilisini sapık ilan edenler siz de bir tuhafsınız, adam normal bir istekte bulunmuş el insaf 3 sene. Kardeş kardeş takılıyorlar şuan, o zaman sevgili olmasalardı inanç farklılıkları yüzünden. Ya da evlenselermiş 3 sene beklemek yerine daha sağlıklı bir ilişkileri olurdu kimse kendini suçlu hissetmezdi. Kızcağız öpüşse suçlu hissediyor, sevgilisi öpüşmek istediği için belki sapık gibi hissediyor kendini... ikisine de yazık.

Son düzenleme:
kızın sevgilisi sadece öpüşmek istemiş diye çocuğu bi sapık yapmadığınız kalmış gerçekten.. hatta çoğunuz yapmış bile. Pes diyorum ben gerçekten başka da bşy demiyorum....

peki dinini yaşamaya çalışan insanlara gerici diyen siz çok ileri avrupalı arkadaşlara ne diyelim. pes diyelim mi size de?

peki dinini yaşamaya çalışan insanlara gerici diyen siz çok ileri avrupalı arkadaşlara ne diyelim. pes diyelim mi size de?

ben de mezzo ile aynı fikirdeyim fakat bir yanlışınız var... Biz diyoruz ki, konu sahibi inancı gereği kendince haklıdır. Ama sevgilisi de kendince haklı. Bu konu sahibesini gerici, sevgilisini de sapık yapmaz. Konu sahibi kendi inanç derecesinin örtüştüğü biriyle sevgili olsaydı böyle sıkıntılar yaşamazdı.

öpüşmek istemiyosan içinden gelmiyosa hiç öpüşme... zaten öpmek istemediğin biriyle de neden çıkıyorum ben diye bi de düşün istersen. Günah ya da yasak diye birşeye katılmıyorum ben böyle bir düşüncenin gerilik olduğunu düşünüyorum bunlar tamamen senin hislerinle alakalı bi durum bence bir baskı var ve sen o baskıyı hissettikce geri tepiyor ve öpüşmek istemiyorsun. Ayrıca bence gerçektens sevseydin öpüşmeyi isterdin emin ol İstersen iyice bi gözden geçir ilişkinizi...
Düzenleyen: mezzo88 Düzenleme Tarihi : Dün Düzenleme Saati 03

lütfen bu mesajı kelimesi kelimesine okuyun. burda konu sahibine tepkiden ziyade inanan insanlara hakaret, küçümseme var.
öpüşmek kadar öpüşmemek de bir haktır, özgürlüktür. kendi özgürlüklerine el uzatıldığında kıyametleri koparan insanlar neden aynı hassasiyeti karşı taraf için de göstermezler?
fikrini söylemek başkadır, hakaret etmek başkadır. ben benim görüşüme uymayan hiçbir insanı küçümsemem, hakaret etmem. ama aynı hassasiyeti ondan da beklerim.
farklılıkları yok edemeyeceğimize göre onlarla yaşamayı öğrenmek zorundayız.

dinin gereği ya öptürürsün yada öptürmessin.bunu tartışılacak bi tarafı yok.erkek arkadaşım öpmek istiyo öptürmüyorum.napsam aceba öptürsemmiönce kendi kararlarımıza saygı duymak lazım dımı ama!!

Son düzenleme:

ha ben zaten konu sahibine bişey demedim inançtan ve bişeylerden bahsedildi bende kafamda uyandırdığı ilk şeyi paylaştım türbanlısın sanırım sana çok dounmuş gibi davrandığına göre ben iki yüzlü herkesten nefret ederim türbanlı türbansız farketmez ayrıca neden sana açıklama yapmak zorundayım onuda anlamadım istediğim yerde düşüncemi paylaşırım

ha bide şu var gerçekten inancın gereği yapmıyosan neden böyle bi konu açma gereği duydu arkadaş anlamış değilim inancını yoksay yaşamı diyelim ne dememizi bekliyo kendinden çok eminsen kararında netsen neden bunu sorun ediyosun?
bence erkek arkadaşın inancın gereği yaşamadığını düşünmüyo o buna inansa senden böyle bişey istemez saygı duyar................

vicdanıyla kendi arasında kaldıysa vicdanını rahatlatmaya çalışıyor.erkek arkadaşı bana güvenmiyomusun demiş.bu güvenme yada güvenmeme meselesi değil bakış açısına saygısızlık.konu sahibi farkında değil sanırım

Son düzenleme:
Seni gerçekten seviyorsa senin düşüncene saygı gösterir.Kendinden taviz verdiğin andan itibaren ardı kesilmeyecektir emin ol.

iyi de diğer arkadaş direk gerici diye yaftaladı bu tarz yaşayan insanları saygı filan duymadı
sorun ordan çıkıyo
yoksa isteyen istediğini yapmakta özgür
sevgilisine sapık diyenler olduysa yanlış tabi
ben de sevgilimle öpüşüyorum mesela ama öpüşmeyenleri de küçümsemem bu şekilde

zaten ben konu sahibinin inançtan dolayı öpüşmediğini de sanmıyorum sanki sadece çekiniyo gibi geldi bana
çünkü nişanlı olsak öpüşürüm gibi bi yorum yazmıştı
nişanlısı da o yüzden ısrar ediyo heralde

imam nikahı olunca öpüşcekmiş. İmam nikahından geri dönüş yok mu sanki? İnsanlar nikaha 2 gün kala bile bitirebiliyor ilişkilerini. Bu kadar kasıyorsa resmi nikahı beklemeli bence. Konu sahibi farklı sebeplerden dolayı kasıyo olabilir kendisini ama dini açıdan savunmaya çalışıyor olabilir. Öpüşmek günahsa, sevgili olmak el ele tutuşmak da günah sonuçta. Onu da yapmasın.

ayirimi siz yapmissiniz benim türbanli veya türbansiz kimseyle bir sorunum yok, bana aciklama yapmak zorunda degilsiniz yapmayin
da zaten, sitede dini konulari tartismak yasak ondan baska biryerlerde paylasin bir zahmet kimden daha cok nefret ettiginizi

bknz.

Hanımlar,
lütfen konuyu türbana, dine vb getirmeyin ve polemiğe girmeyin.

biz eşimle imam nikahımız kıyılana kadar el ele de tutuşmadık mesela..
yani bu senin hayat görüşünle alakalı.. sevgili iken sarılanı öpeni nasıl benim yadırgama hakkım yoksa, kimsenin de bana söz söyleme hakkı yok...
ben olması gerekenin bu yönde olduğunu düşündüğüm için yapıorum..
ama şu da var.. karşında ki insanın sana benzemesi gerekio..
hayata aynı yerden bakmanız gerekio.. sana doğru gelen ona yanlış geliosa eğer zor...
çok şükür ki eşim de benim gibi düşünüodu bu yüzden hiç zorlanmadım..
ama yok benim elimi tut, beni öp, sarıl diye vıdı vıdı başımda konuşan biri olsaydı soğurdum yani..

arkadaşım herşeyine saygı duyarım dının geregı opusmemenıde ama nısanlanınca ne değişiyo o zamanda opusmemelısın sebebı su kı nahmahrem o zamanda nahmaremdır nısan bır boyut degıstırmez evlenene nıhanına gırene kadar yanı sana helal olana kadar opusmemen lazım kı bu soylemıne gore vıcdanın rahat olsun aksını dusunuyosanda ınancı bahane ettıgını dusunurum bu konuyu kendı ıcınde bır ırdele...gercekten erkek arkadasına karsı guvensızlıkte beslıyor olabılırsın sayet nısanlanınca opusmenın dogal oldugunu dusunuyosan

kızlar bırbırımızle tartısır gıbı knusmayalım ben fıkrımı söyleyecegım.. öpüşen öpüşür yargılamam.zararıda tadıda tuzuda kndısıne. ama günümüz erkekleri el ele tutuşmakdan bile adını ayrılırken KÖTÜ KIZ a cıkarmakla birlikte öpüşürsek ne gibi aşagılamalara maruz kalacagımız konusunda süphelerim yüksek..öte yandan bana seven erkek sevdıgıne dokunamaz gıbı geliyo. öpüşen öpüşür ben bişi demıyorum buna bırbırımızı kırıcı olmayalım dıye tekrarlıorm bunuda.
öte yandan konu sahibi arkadasım kaç yasındasn bılmıorum dogruyu yalnışı kendınde dusunebılırsın ki zaten burdan benm fıkrımı alsanda yapacagını yıne yaparsınki insan kendıne dur dıyemıo kafaya koydugunu yapıo.
nısanlıyken öpüşüürüm dınen bana ters gelıo demıssın.nısanlıykende dinin aynı din.. sevgılın halen elin adamı .. değilmi?
dınen ters gelıo demek nıkahsız dokunmam demek. nısanlıykende nıkahlı olmuosun ki?
ımam nıkahı olayı nerden geldı blmıom ımam nıkahını kıyıp ıstedıgını yapıp senı madur durumuna dusurebılır yıne.. bı cok ornegını gordük. görmedıysende arastır gör . sevgilermle. cnm benim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…