Opusmek :@

dini nikah olmadan yapmayan gerici
dini nikahla yapan sikayet edilesi.

Hanımlar,
lütfen konuyu türbana, dine vb getirmeyin ve polemiğe girmeyin.

Hanımlar neyin kafasını yaşıyorlar anlamadım..

Ortada 3 yıllık bir ilişki var ve adam sevişmek değil sadece öpüşmek istemiş,
düşüncesiz,baskıcı olmuş hatta ciddi düşünüyorsa böyle olmaz gibi yaklaşımlar olmuş..

Ben de dahil hepimiz zaten evlendiğimiz gece ''first kiss'' yaptık eşlerimizle..!!!

Neden çift taraflı bakamıyor bu sitenin hanımları anlamıyorum..
Ya kadın tarafı haklı ya da erkek tarafı,haksız bulunan tarafın boynuna ip zaten geçti..

Koskoca 3 yılda sadece el ele tutuşuyor olmak çok romantik ama çok arkadaşça da,
bana göre birbirini seven bir çiftin tanımı,kızın koyduğu mesafelerle (ya da koymadığı her neyse) olabildiğince yakın olabilmek..
ama bence bu benim fikrim...

Sizin tutumunuz sizin doğrunuz,sizin içinize sinen,bundan sonra da kendi doğrularınız olmalı mutlaka
ancak ben erkek arkadaşınızı da ayrıca kutlamak istiyorum

Birbirini seven iki insanin birbirini opmesi kadar dogal birsey yoktur. Cunku insanoglunun yaratilisinda dogasi geregi SEVDIGI INSANI opmek istemesi dogal. Ama erkek arkadasina dikkat et . Seni kullanmaya calisiyor da olabilir erkeklerin geneli _ozellikle 13 25 yas araligi_ kadini sadece cinsel obje olarak gorur. Istisnalar kaideyi bozmaz tabii. Ama lutfen erkeklere kendinizi kullandirtmayin. Birbirini seven akli basinda olgun insanlar opusebilir. Ama 24 25 yas alti sakincali .. cunku bizim turk erkekleri seni afedersin her boku yapmaya calisir sonra bu kiz yollu derler.. Halbuki kendi o.cocugudur.o yusden dikkatli olmak gerek.

Konu sahibine saygı duyuyorum kendi inançları , düşüncesi kendi kararı öpüşmek için evlenmeyi beklemek.
Ama bu erkek arkadaşını sapık yapmaz.
Hatta 3 yıl boyunca sadece elini tutan bir erkek olağan dışı bir durum ve aslında (benim düşünceme) göre normal değil.
Konunun dinle , zarla , seksle alakası da yok.
İnsanın sevgilisini öpmek istemesinden daha doğal ne olabilir ki ?
Eğer gerçekten 3 yıl boyunca sadece elini tutarak sana saygı duymuş bir adamı öpüşmek istiyor diye suçlayacaksak hepimiz kocaları boşayalım bence

konunun bence dini nikahla alakası yok.
olay konu sahibinin il öpüştüğü insanlar evlenmek istemesinden geçiyor.neden nişanlanınca "olabilir"; çünkü evlilik anlamında
bir adım daha ileri gidilmiş oluyor. fakat gelin ata biniyor ya kısmet diyor her ilişki de olduğu gibi.

ben konu sahibinin her türlü düşüncesine saygılı olmakla birlikte şunu söylemek istiyorum ki 3 yıllık bir ilişki yanlış
okumadıysam ve bu 3 yıllık bir ilişki de bir erkeğin bir kadını arzulamaması asla mümkün olamaz.normal şartlarda o adam
çoktan yapışmıştı dudaklarına, kusura bakmayın ancak olayı böyle dile getirebiliyorum.diğer türlü bu adam 3 yıl sevdiğine insanı bir
kere bile öpmediyse ve bunu bu şekilde dile getirdiyse helal olsun derim ancak.

diğer taraftan bu 3 yılda seni çok iyi tanıyor olması ve bu konular da taviz veremeyeceğini bilmesi gerekiyordu senin hakkında.keza sen de bir erkek olarak onun bu düşüncelerde olabileceğini düşünerek birlikte olmalıydın.

kimse kimseyi kandırmasın, erkeklerin bizden farklı bir şekilde konuya baktığını biliyoruz.yaşlarınız kaç, evlenmek için neyi bekliyorsunuz
bilmiyorum ama bu gerçekten din ile başka bişiyle alakalı değil.eğer gerçekten din ile ilişki kurmak istersek, sen 3 yıldır göz zinası yapıyorsunuz zaten, helalin olmayan adamın elini tutuyorsun.gerçekten de dediğin gibi amaç burada sadece içini rahatlatmak.
evlenmeden önce kimseye yakınlaşmayım, ilkimle her şeyi yaşarım düşüncesi.

ha bu arada bir arkadaşım doğru demiş, resmi nikah olmadan dini nikah kıymak yasalara aykırıdır,TCK 230/5 e göre suç
sayılır.

Konuyu okudum yorumlara bakmadım bile..
Hemen aklıma şu geldi,
Tamam dini inancınızın bu denli olması çok harika..
Fakat 3 yıldır öpüşmeye izin vermeyecek kadar dini inancınız var ise el ele de tutuşmamanız lazım.
Zira bu dini inancımızın derinlerinde zina sayılır..

inanın konuyu okuduğumda bunu düşünüyordum. dini inanca göre bunun sınırını gerçekten öğrenmek istiyorum ben.
yani,elele tutuşunca günah olmuyor. sarılıncada ama öpüşüncemi günah.
gerçekten ciddi soruyorum bunu.
yada oda günah buda ama günahın derecelerimi var. elele tutuşurum günah işlerim onu artık kabul ettim,ama öpüşürsem daha günah. o yüzden yapmam düşüncesimi. yani bu derece derece ayrılmışmı.
bu daha günah,bu daha az günah gibi.:26:

Canim oyle diik. Hani el ele tutustuk gunag isledik ama opuserek daha fazla gunah islemeye gerek yok diye dusunuyorum. Yoksa arkadaslar dogru diyor flortte gunah. El ele tutusmak gunah diilde opusmek mi gunah diyen arkadaslara sesleniyorum tabikii oda gunah ama abartmaya ne gerek var. Biliyomusun bu neye benziyor? Benim cok hatalarim var zaten cok gunah isledim gidibte adam olduruyim. Ayni mantik sonucta

Bazi arkadaslar bizden ne istiyor diye sormus ya ben ne yapa bilirim onu ogrenmek istiyorum. Kimseyle paylasamiyorum icimi buraya dokmek istedim. Tabikide cok buyuk dert diil ama suanlik benim de derdim bu. Ona hak veriyorum aslinda ama bende boyle dusunuyorum.bi cikis yolu ariyorum aslinda

el ele tutuşmakla öpüşmek arasındaki fark nedir? ten tene değiyor sonuçta...

siz herkesin içinde sevgilinizle yada eşinizle el ele tutuşabilirsiniz ama öpüşebilir misiniz ? Eğer ikisini de çekinmeden ulu orta yapabiliyorsanız. Evet bir fark kalmamış demektir ..

Son düzenleme:
"dalından şüphe ettiğin ağacın gölgesinde soluklanmayacaksın." demiş bir düşünür.

çok kadar farklı görüşlerin bir arada olduğu bir sitedesin. herkesin dediğini takmak, yapmak zorunda değilsin. doğru bildiklerinin peşini bırakma. Allah kimseyi şaşırtmasın.

Ne yapmak istiyorsan onu yap derim .
Kendi inancın doğrultusunda, kendi dinin ne gerektiriyorsa onu yap .
6 yıl sevgili olup daha yeni yeni yakınlaşmalara başlayan bir bayan olarak söylüyorum öpüştükten sonra kendimi kirli falan hissetmedim .
Yüzüne bakamadım, utandım bir süre ama sadece oydu .
Şu an mutluyum .
Günahını da biliyorum lakin her konuda mükemmel bir Müslüman değilim bu konuda azıcık taviz verdim .
Bu sadece beni ilgilendirir .
Başkalarının ne dediğine aldırma .
Birine göre 6 yıllık sevgilimle öpüşmem "o....luktur " bir diğerine göre " bu kadar yıl nasıl sabrettiniz ? " dir .
Mutluluklar .

öpüşmekle adam öldürmek arasında feci fark var.
ama sizi anladım bu yorumunuzla. günahın dereceleri var diyorsunuz. teşekkürler cevabınız için.

Sana saygısızlık yapmasına izin verme.. Bu senin inancın.. Güvenle alakalı değil haram helalle alakalı olduğunu belirt.. Bana bu konuda saygı duymazsan ben sana nasıl güvenebilirim diye sor.. Ve asla senin istemediğin bir şey olmasına izin verme.. "senin bedenin senin kararın"

konu sahibi....kısaca şöylede diyebilirsiniz kimsede size tepki vermemiş olur henüz evleneceğiniz kesin değil gelin ata binmiş ya nasip demiş... ben evlendiğim kişiyle öpüşmek istiyorum ilk o olsun deseniz çok daha mahsumhane gelir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…