Ortak iş farklı hayatlar

Eltimin ailesinin yardim etme durumu yok biz dukkanin tek kurus parasina tenezzul etmeyiz ayagimizi yorganimiza gore uzatiriz surekli doguran kendisi onuda kendisi dusunmesi lazim

Ortada hesap defteride yok kasa karkod sistemi de yok alinan urunlerin fiyati hesaplanip parasi alinir musteriden gelen para cekmeceye atilir aksam bankaya yatirilir bugun ne sattik ne kazandik yok
Vergi ödemiyorlar mi? Sigorta yatirmiyorlar mi? Muhasebeci yok mu?
Bu ne karaduzen iş böyle?
Masak'a şikayet edin gizliden

Ortada hesap defteride yok kasa karkod sistemi de yok alinan urunlerin fiyati hesaplanip parasi alinir musteriden gelen para cekmeceye atilir aksam bankaya yatirilir bugun ne sattik ne kazandik yok

Ya o satılan ürün sayısından anlaşılır. Mesela 10 şişe deterjan aldılar, ay sonu rafta 3 tane kaldı, demekki 7 tanesi satılmış. Kasada buna göre para kalır. Kocan bunların hesabını biliyordur hiç yemesin seni. O dükkanın geliri gideri, defteri vardır sen merak etme. Kocan dükkanda düzgün dursun.

Açıkçası benim gördüğüm çoğu aile çocukları arasından birini kayırıyor. Ya da aile eşit davranmaya çalışsa bile çocuklardan biri anne babasını bir sekilde manipüle ediyor malın mülkün çoğuna konuyor. Sizde de durum öyle gibi. İşiniz çok zor. Eşinizin net geliri iki kardeş arasında bölünmesi konusunda ısrarcı olması gerekiyor. Madem ikisi de eşit gelir gider ortada olsun kimsede soru işareti kalmasın.

Oooo bu ne saçma iş böyle? 3 çocukla 20 değil daha fazla yiyorlar. Ortaklık eşitlik demektir. Sizi ilgilendirmez 3 çocuk var fazla para alsın muhabbeti. Öyle bir dünya yok o zaman yapmasın çocuk. Herkes eşit çalışıyor eşit almalı. Kaynınız para kaçırıyor yüksek ihtimal. Sizler de göz yumuyorsunuz. Eşiniz diyecek hesabı artık ben tutuyorum diye. Bakalım neler olacak.

Eşimin babasina ve abisine böyle bir rest çekicegini zannetmiyorum

Hayir sizi hic mi hic ilgilendirmez, cocuklariniza bir Pizzayi zor alıyorsaniz gider siz de calisirsiniz, var mi oyle bir dusunceniz? Yok. Eeee?
Saçmalamışsınız
Ortaklarda herkes aynı payı/parayı alır
Bi taraf lüks içinde yaşarken diğer taraf niye eşini çalıştırsın

Ben tepki göstermedim.
Yapılan işe göre emeğe göre, tecrübeye göre maaş verilsin. Sonra insanlar istediğini yapsın. Önerim buydu.
Şu anki düzen mantıksız. İki taraf da 20 bin alıyorsa kayın ailenin gecinmesi çok zor. E fazladan para alıyorlarsa habersiz, o da konu sahibine haksızlık.

Benim tek istedigim karsisindaki insanlari salak yerine koymamalari kredi cekildi dukkandan odencek deseler ben yine bisi demicem ama 20 binin 10 biniylr kredi odeyip 10 biniylr disimizi sıkıcaz demeleri insanin canını sıkıyo

Kaynının kıdemi daha fazladır büyük ihtimalle ama.
Çocuk sayısına göre fazla almayacak. 10 yıldır çalışanla 5 yıldır çalışan aynı maaşı mi alıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…