Ortak iş farklı hayatlar

O zaman otursun çocuğuna 1 pizza alamazken kadının 4.çocuğunu doğurup arabasını yükseltmesini dert etmesin. Ya bu deveyi güdecek ya da bu diyardan gideceksiniz.
Bu zamana kadar yapilan herseye goz yumdu ama simdi nolur bende bilmiyorum esim 2 gun ise gitmedi sali carsamba bugun zorla annesinin israriyla dondu ise ama devam edecegini zannetmiyorum

Saçmalamışsınız
Ortaklarda herkes aynı payı/parayı alır
Bi taraf lüks içinde yaşarken diğer taraf niye eşini çalıştırsın
Lux icinde değil, sözde 10 bin ile geçiniyorlar imiş, ortada bir seyler olduğu belli de, yetiskin iki insan( konu sahibi ve esi) bunun hesabini soramiyor, geleni gideni takip etmeyi de beceremiyorlarsa, cocuguma bir pizza alamiyorum diye aglamak yerine, girsin calissin tabi.

Ayricaa, "diğer taraf niye esini calistirsin?"
Derken, kadinlar calisinca erkekler onlari calistirmis olmuyor, sadece "kadin çalışıyor" oluyor, hatta kadin diye de belirtmeye gerek yok sadece "çalışıyor".

Ben tepki göstermedim.
Yapılan işe göre emeğe göre, tecrübeye göre maaş verilsin. Sonra insanlar istediğini yapsın. Önerim buydu.
Şu anki düzen mantıksız. İki taraf da 20 bin alıyorsa kayın ailenin gecinmesi çok zor. E fazladan para alıyorlarsa habersiz, o da konu sahibine haksızlık.
Sizin özelinizde söylemedim tabi ki. Çok ufak bir yerde yaşasalar dahi mutfak ve harçlık olarak dört çocuklu bir ailenin yirmi bin lirayla geçinmesi imkansız bence. %90 para kaçırılıyor gibi geldi bana. En azından hesap kitap temiz tutsalardı konu sahibinin de kafasında soru işareti olmazdı.

Kaynının kıdemi daha fazladır büyük ihtimalle ama.
Çocuk sayısına göre fazla almayacak. 10 yıldır çalışanla 5 yıldır çalışan aynı maaşı mi alıyor?
Dogrulari soylesinler o zaman gecen sene eltimin kizinin disini ozelde yaptirdilar esim biraz imada bulunmus eltim o gun aksami bana mesaj atti bizim dukkandan 5 kurus cebimize girmiyoda soylede boylede size ne veriliyosa bizede aynisi veriliyo tarzi cok buyutmeyip konuyu kapatmistik

Sizin özelinizde söylemedim tabi ki. Çok ufak bir yerde yaşasalar dahi mutfak ve harçlık olarak dört çocuklu bir ailenin yirmi bin lirayla geçinmesi imkansız bence. %90 para kaçırılıyor gibi geldi bana. En azından hesap kitap temiz tutsalardı konu sahibinin de kafasında soru işareti olmazdı.
Keşke aile büyükleri iki kardeşin böyle birbirinin yediğinde, içtiğinde gözünü bırakacak şekilde davranmasalar.
Çok çok çirkin bir düzen.

Lux icinde değil, sözde 10 bin ile geçiniyorlar imiş, ortada bir seyler olduğu belli de, yetiskin iki insan( konu sahibi ve esi) bunun hesabini soramiyor, geleni gideni takip etmeyi de beceremiyorlarsa, cocuguma bir pizza alamiyorum diye aglamak yerine, girsin calissin tabi.

Derken, kadinlar calisinca erkekler onlari calistirmis olmuyor, sadece "kadin çalışıyor" oluyor, hatta kadin diye de belirtmeye gerek yok sadece "çalışıyor".
Ablacım çok yanlış yere çektin mevzuyu 🤣 neyse uykum var uğraşamayacağım anlatmakla 🙈

Benim hesap sormaya hakkim yok kalkipta dukkanin hesabina karisamam esimin yapmasini cok bekledim ama esimdede o kabiliyet yok malesef ama bu duruma artik goz yummak istemiyorum eltimle evlerimiz yan yana cumartesi hamileligini beraber ogrenmistik hatta beraber buyuturuz demistim benn ama sali gunu araba olayindan sonra gorsemde selam dahi vermiyorum

Eltinize tabiki daha fazla para gidiyor hatta 20bin ile 3 çocuk bile olmaz ki yetmez. Kendi işi olmasına rağmen 20bin zaten çok çok az başka bi işe girsin daha iyi hatta sizde çalışın kendi hesabınızı tutun hayat boyu elti şunu aldı ben bunu aldım çocuklar şunu aldı etti bu hesaplarla ömür geçmez, eşinde pasif belliki. Kredileriniz çok mu yüksek şuan? Sizde alın bir şey denklik yapın madem

Benim hesap sormaya hakkim yok kalkipta dukkanin hesabina karisamam esimin yapmasini cok bekledim ama esimdede o kabiliyet yok malesef ama bu duruma artik goz yummak istemiyorum eltimle evlerimiz yan yana cumartesi hamileligini beraber ogrenmistik hatta beraber buyuturuz demistim benn ama sali gunu araba olayindan sonra gorsemde selam dahi vermiyorum
Evet bence de esinizde is yok, madem oyle ayrilsin oradan ve normal maasli bir yerde calissin madem.
Goz göre gore hakkini yediriyorsa, ne denir ki?

Eltinize tabiki daha fazla para gidiyor hatta 20bin ile 3 çocuk bile olmaz ki yetmez. Kendi işi olmasına rağmen 20bin zaten çok çok az başka bi işe girsin daha iyi hatta sizde çalışın kendi hesabınızı tutun hayat boyu elti şunu aldı ben bunu aldım çocuklar şunu aldı etti bu hesaplarla ömür geçmez, eşinde pasif belliki. Kredileriniz çok mu yüksek şuan? Sizde alın bir şey denklik yapın madem
Bizim sahsi aldigimiz maasdan kredimiz hic yok ama suanda kredi cekip 10 bin odiyemem aldigimiz 20 bin ay sonunu anca getiriyoruz

Dogrulari soylesinler o zaman gecen sene eltimin kizinin disini ozelde yaptirdilar esim biraz imada bulunmus eltim o gun aksami bana mesaj atti bizim dukkandan 5 kurus cebimize girmiyoda soylede boylede size ne veriliyosa bizede aynisi veriliyo tarzi cok buyutmeyip konuyu kapatmistik
Ya siz haklısınız zaten.
Şeffaf olmak zorundalar.
Kayinpederiniz diyecek atıyorum
Büyük oğlum al sana x maaş
Küçük oğlum sana y maaş
Herkes faturasını, kredisini, ödesin. Mutfağını geçindirsin.
Kasayı da herkes görebilecek. En büyük hata kayinpeder ve kayinvalidede.
Yaşınız çok ileri olmasa gerek. Senelerce bu stresle, bu kavgayla yaşanmaz. Kesinlikle eşiniz başla iş baksın kendine.

Muhtemelen al-sat yapılıyor, tekel bayi gibi bir yer canlandı gözümde. Bence iş eşinizde bitiyor, eşinize yüklenin bu konuda. O rahatsız değil mi durumdan?

Ya tabiki onceden beri para kacirdiklari biliyoduk ama bu araba mevsuzu artik bardagi tasiran son nokta oldu

Ya siz haklısınız zaten.
Şeffaf olmak zorundalar.
Kayinpederiniz diyecek atıyorum
Büyük oğlum al sana x maaş
Küçük oğlum sana y maaş
Herkes faturasını, kredisini, ödesin. Mutfağını geçindirsin.
Kasayı da herkes görebilecek. En büyük hata kayinpeder ve kayinvalidede.
Yaşınız çok ileri olmasa gerek. Senelerce bu stresle, bu kavgayla yaşanmaz. Kesinlikle eşiniz başla iş baksın kendine.
Yani sonumuz buyuk ihtimalle oyle olucak simdi olmasada kayinbaba oldugunde esim abisiyle yapamaz ayrilcaksada simdi olsun isterim kendi fikeim bu yonde

Back
X