Ortaklı iş

Musluk Suyu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2013
9.491
37.853
548
Kızlar az önce karışık yazdım şimdi kısaca yazıyorum eşim işte çıkarıldı 3 bin kredi ödemesi var. ( işi iyiydi o yüzden evlenmeden önce güvenip çekti) kamyonet tipi bir arabamız var onunla pazarcılık ve taşımacılık yapacak.

ablamın eşi işsiz o da ortak yapalım dedi. Fakat eşimin başka ek iş yapmasına razı değil.

haksızlık olur sen feraha çıkarsın ben çıkamam diyor.
Onun aylık ödemesi 750 tl
benim 3 bin bankaya ve kiram faturalarım vs ödemelerim var sizce hakkım mı yeniyor.
O 3 binin için de araba krediside var. Hamileyim hormonlardan mı abartıyorum diyorum kendi kendime
kalp kırmak istemiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar kısa süre önce eşim işten çıkarıldı çok iyi bir maaşı ve çalışma şartları vardı bunun için güvenip bolca kredi çekmiş evlenmeden önce ve bir kamyonet tipi arabamız var işten kalan zamanlarında taşımacılık vs yapmak için ve aynı zamanda eşimin ailesi zeytincilik ile uğraşıyor onlara da arabayla yardım edebilmek için neyse gelelim sorunuma eşim işten çıkılarılınca Sudan çıkmış balığa döndük ve eşim pazarcılık yapmaya karar verdi çünkü işsizlik maaşı ve arada çıkacak taşımacılık işi krediyi ödemiyor benim ablamın eşi de uzun zamandır işsiz bize dediler ki ortak yapalım benim her ay minimum ödemem 3 bin araba borcu da dahil ama bunlar sadece alınacak sebzeye meyveye ortak oluyorlar araba da arıza çıkarsa ona bir de ben konuşmada eşime dedim ki sadece pazarcılıkla çıkaramam demiştin başka işte bakıcam demiştin şimdi vazgeçtin dedim ordan enişte çıkıp ‘ama o zaman haksızlık olur siz feraha çıkarken ben çıkmam benimde ödemem var’ dedi bende neden öyle olsun ki bir gün sen çıkarsın bir gün o herkes rızkını yer dedim olmaz dedi uzatmadım bu arada aylık ödemesi gereken borç eniştenin 750 lira arabasını satıp diğer borçlarını kapatıyor ben arada ablam var diye ses çıkaramıyorum ama sizce hakkım mı yeniyor çünkü ben o arabanın kredisini ödücem ayrıca hamileyim benim aylık ödemem 3 bin kiram faturalarım hariç vs var ona bu az geliyor ama kendisinin 750 tl kredisi gözünde büyüyor kirası da yok kalp kırmak istemiyorum hormonlardan ben mi abartıyorum yoksa
Nokta kullanın ama.
Anlaşılmıyor kim kime ne demiş.
Kim kime ortak?

Merhaba kızlar kısa süre önce eşim işten çıkarıldı çok iyi bir maaşı ve çalışma şartları vardı bunun için güvenip bolca kredi çekmiş evlenmeden önce ve bir kamyonet tipi arabamız var işten kalan zamanlarında taşımacılık vs yapmak için ve aynı zamanda eşimin ailesi zeytincilik ile uğraşıyor onlara da arabayla yardım edebilmek için neyse gelelim sorunuma eşim işten çıkılarılınca Sudan çıkmış balığa döndük ve eşim pazarcılık yapmaya karar verdi çünkü işsizlik maaşı ve arada çıkacak taşımacılık işi krediyi ödemiyor benim ablamın eşi de uzun zamandır işsiz bize dediler ki ortak yapalım benim her ay minimum ödemem 3 bin araba borcu da dahil ama bunlar sadece alınacak sebzeye meyveye ortak oluyorlar araba da arıza çıkarsa ona bir de ben konuşmada eşime dedim ki sadece pazarcılıkla çıkaramam demiştin başka işte bakıcam demiştin şimdi vazgeçtin dedim ordan enişte çıkıp ‘ama o zaman haksızlık olur siz feraha çıkarken ben çıkmam benimde ödemem var’ dedi bende neden öyle olsun ki bir gün sen çıkarsın bir gün o herkes rızkını yer dedim olmaz dedi uzatmadım bu arada aylık ödemesi gereken borç eniştenin 750 lira arabasını satıp diğer borçlarını kapatıyor ben arada ablam var diye ses çıkaramıyorum ama sizce hakkım mı yeniyor çünkü ben o arabanın kredisini ödücem ayrıca hamileyim benim aylık ödemem 3 bin kiram faturalarım hariç vs var ona bu az geliyor ama kendisinin 750 tl kredisi gözünde büyüyor kirası da yok kalp kırmak istemiyorum hormonlardan ben mi abartıyorum yoksa

Eşinizin aylık 3000 kredi ödemesi var.

İşten çıkartıldı, kamyonet tipi aracınızla pazarcılık ve taşımacılık yapmayı düşündü.

Ablanızın eşi ortak yapalım dedi.

Onların ödemesi 750.

Enişte eşinizin arada başka işe gidecek olmasına laf etti.

Anladıklarım bunlar.

Anladığıma yorumum; enişteniz çok uyanık. Ablanızla konuşun ve kesinlikle ortak falan olmayın, adam sizi ve kamyoneti kullanma derdinde.

Eşinizin aylık 3000 kredi ödemesi var.

İşten çıkartıldı, kamyonet tipi aracınızla pazarcılık ve taşımacılık yapmayı düşündü.

Ablanızın eşi ortak yapalım dedi.

Onların ödemesi 750.

Enişte eşinizin arada başka işe gidecek olmasına laf etti.

Anladıklarım bunlar.

Anladığıma yorumum; enişteniz çok uyanık. Ablanızla konuşun ve kesinlikle ortak falan olmayın, adam sizi ve kamyoneti kullanma derdinde.
Ay evet tam da bu moralim bozuk olduğu için karışık yazdım anlaşılmıyor herhalde ama ablamı kırmadan nasıl söylerim o da eşimin ek iş yapmasına haksızlık olarak bakıyor

Eşinin iş yapması niye haksızlık ki zaten sizin kamyoneti bedavadan kullaniyorlar. Kamyonette sermaye meyve sebzede ama sadece meyve sebzenin yarısını ödüyorlar. Bi gün sizin eşiniz bi gün enişteniz çıksın. Çok ilginç neresi haksızlık?
Bende onu anlamadım?? Ve araba borcuna hiç karışmıyorlar kalp kırmadan halletmek istiyorum

ortak is yapmayin
ablanizin esi kendini daha simdiden belli etmis
ne demek sen refaha cikarsin ben cikamam?
ne kadar kotu insanlar var yahu
uzak durun eniste kisisinden
Kalp kırmadan halletmek istiyorum ama çözüm bulamadım acaba ben mi abartıyorum diye sizlere sormak istedim

Kamyonet size aitse enişteye maaş bağlayın sadece.
Onu kabul etmiyor. Arabayı ilk aldığımızda öyle bir teklif sunduk bizden 3 bin maaş istedi bizde geri çekildik. şimdi kendileri geldiler bu fikri verdiler ama çok para kazanılan bir iş değil ki bu iş. Eşimde ses çıkarmıyor benim ailem diye.

Herşey ortak olsa belki haksızlık olabilirdi ama sadece alınacak mala ortak olacaklarmış, kamyonet sizinse gerisine ne karışıyorlar?

Hem siz erken düze çıkınca ne oluyor? Ne güzel işte sırayla durumlar düzelsin. Utanmadan “hayır siz erken düze çıkarsınız” mı dediler gerçekten?!

Ben enişteyi fazlaca uyanık hatta artniyetli gördüm.

Onu kabul etmiyor. Arabayı ilk aldığımızda öyle bir teklif sunduk bizden 3 bin maaş istedi bizde geri çekildik. şimdi kendileri geldiler bu fikri verdiler ama çok para kazanılan bir iş değil ki bu iş. Eşimde ses çıkarmıyor benim ailem diye.
Kabul etmeyın bence enişte fazla uyanık. Hem kamyonet sizin hemde işe cıkıp çıkmayacağınıza okarar vercek boyle saçmalık olur mu. Bence biz düşünmüyoruz diyip geçin

Herşey ortak olsa belki haksızlık olabilirdi ama sadece alınacak mala ortak olacaklarmış, kamyonet sizinse gerisine ne karışıyorlar?

Hem siz erken düze çıkınca ne oluyor? Ne güzel işte sırayla durumlar düzelsin. Utanmadan “hayır siz erken düze çıkarsınız” mı dediler gerçekten?!

Ben enişteyi fazlaca uyanık hatta artniyetli gördüm.

Evet aynen öyle dediler ve 2 kez tekrarladı arada ablam olduğu için ses edemiyorum normalde ortalığı ayağa kaldırım eşimde farkında. Çıkmazdayım.
Ben sizin yerinizde olsam “ abla bu ortaklık işleri yüzünden aramız bozulsun istemiyorum” der ortak işe hiç bulaşmazdım. Daha işe girişmeden karşı taraf kendini belli etmiş, eşiniz de sizin hatrınıza kabul ediyor belli ki. Hiç bulaşmayın.
Konuşma yapılırken aramız bozuşmasın bak dedim. O da eşine döndü benim 1 kardeşim var ben kötü olmam siz olursanız olun dedi anlamadı beni ve üstüne benim eşim Çakal değil bilmiyor Musun dedi bir şey diyemedim :(

Evet aynen öyle dediler ve 2 kez tekrarladı arada ablam olduğu için ses edemiyorum normalde ortalığı ayağa kaldırım eşimde farkında. Çıkmazdayım.

Konuşma yapılırken aramız bozuşmasın bak dedim. O da eşine döndü benim 1 kardeşim var ben kötü olmam siz olursanız olun dedi anlamadı beni ve üstüne benim eşim Çakal değil bilmiyor Musun dedi bir şey diyemedim :KK43:
Bence hiç başlamayın bu işe arkadaşım, biz vazgeçtik deyip kapatın konuyu sonradan çok daha fazla başınız ağrıyacak. Araya para girdimiydi dostluk akrabalık hiçbir şey kalmıyor.

Aman aman bakın bu bir işaret
Adam rengini belli etmiş
Kesinlikle ortak olmayın
Allah insana kardeş yaratmış ama rızkını ayrı yaratmış
Uzak durun

Akrabanla ye ic ortaklik yapma .Adam firsatci bence .Hic de güvenmeyin. Tek yapin batarsaniz da cikarsaniz da.

Aman aman bakın bu bir işaret
Adam rengini belli etmiş
Kesinlikle ortak olmayın
Allah insana kardeş yaratmış ama rızkını ayrı yaratmış
Uzak durun
Kalp kırmadan olmayacak gibi. Eşi de 2 senedir işsiz boşanıcam diye tutturdu ablam 2 de çocuk var sebep olmak istemiyorum

Back
X