Otomobil Kullanan Bayanlar Kulübü

yıllardır araba kullanırım ama araba kullanmaktan hiç zevk almadım
zevk alanlara da hayranım tabi
kadın sürücülerin bende çoğalmasını istiyorum artık şu erkekler doğuştan şoför sözünün değişmesini istiyorum ama arkadaşlar trafikte öyle hemcinslerimizle karşılaşıyoruz ki allığını süren, rujunu süren,
sol şeritte sanki arkasında kimse yokmuş gibi yavaş yavaş giden inanın bazen çıldırasım geliyor sanki arabayla sahile gezintiye çıkılmış gibi birde kimseyi umursamaz tavırlar
ayrıca birde erkek sürücüleri geçtik onlar zaten dişlerine göre birini buldu mu sıkıştırmaya çalışıyor ama hemcinslerimizin bir acemi bayan görünce sıkıştırmaya çalışması daha da acı olanı
neyse benim trafik maceralarım bitmez emekli olunca kendime özel şoför tutucam yani eşimi :roflol:

bende 4 senedir aktif olarak kullanıyorum gerçekten çok müthiş bi duygu helede hız tuttkunuysanız eşim direksyondayken hız yapınca kızıyorum ama kendim geçince kimseyi dinlemiyorumsüprizzzzz
kurs hocasıyla deneme sürüşüne çıktığımızda bana arabayı 5 kez çarpma hakkın var dedi biraz ilerleyince küçük çocuklar yol kenarında oturmuşlar oyun oynuyolardı adam tutup bana ilk hakkını bunlarda kullanabilirsin demezmi:1shok:kafamçokkarıştı ne diyo bu yaaa? diye geçirmiştim içimden ama arabadaki diğer arkadaşlarım basmışlardı kahkahayı ama şükürki kazasız belasız atlatmıştım o günüsüprizzzzz
ilk şehir içi trafiğine çıkışımda şööle oldu;hamileydim ve annemlere yemeğe gidecektik eşimi bekliyorum bekle bekle gelmedi bende tutamadım kendimi aldım anahtarı bi baktım arabanın üç tarafındada parketmiş arabalar var hemde çok yakın birbirlerine arabamızda sıfır kayınbabacım yeni hediye etmişti düşün taşın çıkarmıyım çıkamazmıyım arabanın içindeyim bu arada çıkarım bea dedim çalıştırdım 4-5-6 artık kaç manevra arka ön yaptım bilmiyorum çıktım eşimin çalıştığı firmanın önünde yarım saat kornaya bastığımı bilirm tüm mahalle sakinleri ayağa kalktı o hiç ytahmin etmediği için ilgilenmemişti beni görünce şok:1shok: olmuş bi o kadarda sevinmişti:lepi:
bi günde binanın otoparkında bi tören düzenlenecek dediler arabaları alın hoppala hiç duyulmamış bişi çok sinirlendim ama herkes çekmiş arabasını bi benimki kalmış çekmek şart oldu tabi bu arada aldım karşı kaldırımın kenarına geldiler burayada koymayın offffsinirden patlamıştım neyse ilerde eski bi evin dibine yanaşayım derken arka kapıdan sonrasını çizdirdik hemde o kadar önemsiz bişi için
şimdi çok rahat kullanıyorum bazen gereksiz heyecan oluyo tabi ama onuda çevre faktörüne veriyorum

ben 15 yaşımdan beri araba sürüyorum..iyi sürücüyümdür..her zaman çok zevk alırdım ama artık bir yük gibi yorucu geliyor sıkıldım ama ne diyim otobüs minibüs derdi çekmekten daha iyidir yine:)

yıllar öncesiydi çokkk önceeee amcamın büyük kızı babasının arabasını kaçırıyordu hem kendi kullanıyordu hemde bize artizlik yapıyor bi taraftanda yaptığı işlemleri anlatıyordu . anahtarı çevirdim el frenini indirdim gaza bastım düt dedim gibi... ona baka baka bi hırs geldi daha 16 yaşımda kafaya koydum ne olursa olsun babamın arabayı bende kuzen gibi kaçıracaktım... ve kaçırdım da laelaelaelaelae kaçırmaz olaydım daha ilk kalkışta öndeki duvara küttttt meğer geri vites yapmalıymışım ne bilem o anlatılmamıştı :sm_cool: neyse kavgasız gürültüsüz atlattık tam 2 hafta sonra bir daha ve gene kaza düz yolda nasıl becerdimse direğe çarptım..:sm_cool: baktılar olmayacak abilerim ve babam biz öğretelim dediler ve öğrettilerde en nihayetinde tenha yerlerde azar azar kullandım yaşım doluncada hiç derslere gitmeye gerek kalmadan 1 seferde ehliyeti aldım. ehliyetimi alır almaz arabam yoktu tabi :) 1 yıl babamın ve abilerin arabalarla idare ettik . 1 yılın sonunda Allah razı olsun babacığımdan banada aldı oğlanlarından ayrı tutmadı :) 16 yaşımdan beri öyle yada böyle araba kullanırım 19 dan beride çok şükür arabam var Rabbim olmayanlara versin olanlarada kaza bela vermesin ... en büyük zevkim bayanların kullandığı araba işte obu kadar olur dien ukala erkek şoförlere hadlerini bildirmek :)

senağlama arabam olmasın ama bebeğim olsun benim ya (

10 yıldır araba kullanıyorum.ilk ehliyet almaya karar vermem babamın bypas ameliyatı sayesinde oldu.babamın araba kapıda yattı ve biz hastaneye her gün taksiyle gittik.hastaneden çıktığı gün bu bi gereklilik dedim ve kursa yazıldım.araba kullanmaktan zevk alıyorum.trafikte sıkıştıran erkeklere rağmen.ilk istanbul yolunda bi kamyon sıkıştırdı.gayet sakin bi şekilde bende onu sıkıştırdım.adam bi afalladı.sonra yol verdi.ben pek acemi lik çekmedim.ilk arabam murat 124 dü param ona yetmişti.sabahın 6 sında talime çıkardım tek başıma.o şekilde pekiştirdim.uzun yolada tek başıma çıktımki kimseye güvenmeden kullanayım diye.emin olun büyük rahatlık.....

20 yıllık şoförüm.Çooook seviyorum araba kullanmayı.Çeşit çeşit arabalar geçti elimden.iki kez benim sebep olmadıgım ufak kazam oldu.Yinede bence harika bişey otomobil sürüşü.bi de arabanız güven veriyorsa keyfinden geçilmiyo valla.

bende araba kullanmayı çok seviyorum çok küçükken öğrendim ama son 1.5 senedir arabamız olduğu için profosyonel 1 senedir kullanıyom ama benim ehliyetim yok yakın yerlere gidiyorum kızmayın çoğu kişiden güzel kullanırım sırnaşık şey en dar yerlerden çıkar yokuşta kaydrımamm teyyyttt :1rolleyes: ehliyet alcak param yokk şuan fırsatıma olmuyo çalışmaktan napiiimmm hee bu aada sıfır alğımız arabayııı ilk zaman kaldırama dönerken sürttüm eğildi altkısım biraz :icecream:

ben 10 senedir araba kullanıyorum 28 yaşındayım ve çok severek kullanıyorum
eşim dolmuş şöförü gibi kullandığımı söylüyor çok seri araba kullanıyormuşum....
ben bayanların korkak,yavaş yavaş sağ şeritte,direksiyona yapışmışhalde sürmelerinden nefret ediyorum
o yüzden hiç kimseye hakkımı ezdirmem çok pratik seri kullanmaya çalışırım....
bence bizimde iyi kullandığımızı erkeklere ispatlamamız lazım......

10 yıldır araba kullanan biri olarak burdan araba sürmek isteyen arkadaşlarıma seslenmek istiyorum
EĞER YETERİNCE TECRÜBENİZ YOKSA LÜTFEN TRAFİĞE ÇIKMAYIN ÇÜNKÜ ARABA KULLANMA HEVESİNE DİĞER İNSANLARIN CANINI MALINI TEHLİKEYE ATMAYIN ARABANIN ŞAKASI OLMAZ ALLAH KORUSUN EN UFAK BİR HATA YI KENDİ CANINIZ VEYA BİR BAŞKASININ CANIYLA ÖDEYEBİLİRSİNİZ
ARABA KULLANMAK KONSANTRASYON DİKKAT REFLEKSLERİN İYİ CESARETLİ HIZLI KARAR VERME YETENEĞİNE SAHİP KİŞİLERİN YAPABİLECEĞİ BİR ŞEYDİR
KOMŞUDA AKRABA DA GÖRÜP ÖZENİP BENDE ARABA KULLNCAM DİYE ÖZENMEK KENDİNİ ÇEVREYİ TEHLİKEYE ATMAKTIR

ahhhhhh ahhhhh arabamı sattık vallaha çok özledim araba kullanmasını
çokkkkkkkkk senağlamasenağlama

bende bu aralar şöförlük öğreniyorum (eşimden) ehliyeti 7 yıl önce almıştım araba olmadığı için kullanmak bu günlere nasip olacak inşallah. ama birazcık korkuyorum galiba.

Benim 18 yıllık cüzdanımı süsleyen sürücü belgem vardı.Birde aşırı fobim ,müthiş korkuyordu.
İşe gidip gelirken ,dolmuştu,otobüstü,erkendi,geçti çok güçlük yaşamışımdır.
Eşim kullanmam için ısrar ediyordu ama hiç kullanmayı düşünmemiştim.
Geçen yıl mart ayında aklım başıma geldi dank diye,ben yarın özel hocayla görüşüp araba kullanacağım dedim.
Vakit olarak uyuşamadım,bir süre bekledim,bu süreçte bana bir araba aldık.
İlk oturuşta beni merkeze indirmesini hiç unutamıyorum,kendime güvenimi hoca geliştirdi.
Kendi arabamla bir hafta ders aldım.Hala tek başıma çıkmayı düşünmüyordum.
Sağolsun bir arkadaşımın etkisiyle tek olarak en işlek trafiğe daldım,dalış o dalış.
Çok şükür ,binlerce şükür o korkumu yenmiş olmam bir mucize diye düşünüyorum.
Çok dikkatli kullanmaya özen gösteriyorum.Araba kullanmayı çok seviyorum.
Hepimize kazasız kullanmalar dileğiyle....Allah korusun....

birgün inşallah bnde bu kulübe katılacağım
ehliyetim var maalesef arabam yok
olsa bile çok korkuyorum adana trafiğin de maganda çok

selam kızlar bende geldim bugün işim çok ama bir ara bende ilk sürüş maceralarımı anlatırım

merhaba bayanlar kasım ayı itibariyle ambulans kullanmaya başladım.sarışınım ve bakımlıyım beni o halde gören erkeklerin yarısı "şimdi biyere çarpacak" veya "kadına ambulans mı verilir ?" şeklinde diğer yarısıda "vay be hatun hakkını veriyor" diye düşünüyorlar eminim. biz kadınlar olarak her işin üstesinden rahatlıkla geliriz şoförlük ne ki???

merhaba bende aranıza katılabilirmiyim,8 senelik ehliyetim var,6 aydırda araba kullanıyorum.yoğun trafikte kullanmaya çok korkuyorum,çünkü çok fazla şıkıştırıyorlar ve bundan nefret ediyorum,neden yapıyorlar bunu anlamışta değilim,gitsene kardeşim kendi yoluna,değilmi?( ama genel olarak trafik olmadığı zaman çok zevk alıyorum,
bugün ufacık bir kaza atlattım,yine trafikte sıkıştırıldım ve arabamın tamponunu başka bir araca sürttüm kaçayım derken,diğer söförle biz aramızda anlaştık hallettik durumu ama benim arabamı daha pazartesi günü bakımdan çıkarmıştım,yeni gibi olmuştu her tarafı,çok üzüldüm çizilmesine,birde tabi eşime ne söyleyeceğimi bilemiyorum,nasıl bu kadar çabuk çizdin diye konuşacak bana,(

merhabalarr,
ben 21 yaşındayım, 3 yıldır ehliyet sahibesiyim, arada babamın arabasıyla İstanbulda spora, alışverişe, gezmeye falan gidiyorum. aslında araba kullanmayı 14 yaşından beri biliyorum, hiç zorluk çekmedim, bir çok erkekten de iyi kullanırım, ama İstanbul trafiği çok dikkat istiyor...yol çok boş olsa da hız yapmaktan çekinirim. biraz fazla seri kullandığımı söylüyor annem ama babam iyi diyorsa vardır bildiği =))

1992 dn beri ehliyetim var devamlı olarak 2000 den beride arabam var ve kullanıyorum ..olumsuzluklar çok erkeklerin trafikte sıkıştırmaya çalışmaları kadınlar korkaktır diye düşünüp üstünüze üstünüze sürmeleride cabası ama ben hemcinslerimin intikamını fazlasıyla alıyorum ve bana sataşan erkek sürücülerin ağızlarının paylarını veriyorumm..kadın sürücü gördüklerinde ve birazda fiyakalıysa arabanız bişeye benzetemiyorlarr sıkıştırmaya çalışıyorlar ama milimlee yanlarından geçer kenara sıkıştırır vee önüne geçerr aniden önünde dururum erkekse durmasında gelsin toslasın bakalımm..bazılarıda yarışa girer korkacağımı sanırlarr...arkamdan tozuma bakarken onlar bendee hey gidi gençlik behhhh yemesler derimm...işin şakası bir yana çok ders verdiğim oldu özellikle erkeklere kadın sürücüler gerçekten trafikte erkeklere nazaran korkak ve ürkek oluyorlar ama onları sıkıştırmakta ayıpp..benimde hemcinslerimden şikayetim çok olmuştur ama kadın oldukları için değil yanlış yaptıkları içinn...bebeğim yokken ve çocuklar arabada yoksaa hiç korkum yokturr herkese haddini bildiririm bildirdimdee...bizde varızz ve biz bayanlarda gerektiğinde trafikte onlardan daha iyiyiz...misal benn hehehehe:))savulun e-ben geliyorumm...

haa birde kaza atlatmadım sorduğunuz şahsi kaza yaptığınmıdıysa dağlara taşlara hiç kazam yok..sadece biri gelip arkadan çarpmıştı biz kırmızı ışıkta beklerken odaa adamın frenleri patlamıştı oda sayılmaz sanırsam..inşallahtaa kazaya belaya karışmam...önceden çocuklarda olmasa hzılı giderdim..eşim hep uyardı yavaş çocuklar varken ama dinlemiyordumm..ne salkça ama şimdi cidden onlar varken çok yavaşım sanırsam izlediğim kaza görüntülerindeki çocaukların etkisi büyük..birde arkamızdan çarpan o araba kazasında çocaukalr arkadaydı o an sadece çocukları düşünüyorsunuz...şimdi çocuklar varken hızlı sürmüorum kimseyede sataşmıyorum ama onlar yoksaki artık mümkün değil 3. böceğimde geldi..hızıma henüz yetişen yok:)))

Son düzenleme:
Sanki arabalara çarpa çarpa gidecekmişim gibi geliyo

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…