Özenmek gibi olur mu?

Bence ablaniz ilk nikah sizde olduğu icin ki bizimkiler yaş küçük olsa da nikah büyüktür derler.

Kompleks yapmış olabilir çocuk ilk torun falan da olacaksa ben büyüğüm benim hakkım kafasinda olabilir.

Benim yengem var bu muhabbetleri etmem O' nunla.

Bu kadar her seyi anlatmayin.

Çocuk yapan kisi eslerdir. Ablaniza ne?

Çocuk doğurmaniz normal 4 senelik bi evlilikte kimse özendi demez.

Evlilik çocuk bütün sayılır genelde.

Saçma bı düşünceye kapılma.
Abla için çocuk planımı geriye atılırmış.
Ben çocuk için uğraşan biriyim, özenti olmaz çocuk konusunda. Bir an önce yap çocuğunu...

Bence ablan senden büyük ondan önce evlenmişsin bide ondan önce anne olmanı istemiyor :) istiyorsanız başlayın bence çünkü hemen olck diye birşey yok ben karar verdikten 7 ay sonra hamile kaldım

Biz kiz kardesimle 1 ay arayla dogum yaptik ve soyleyebilecegim tek sey ablaniz hakli. Birbirimize hicbir faydamiz dokunmadi

Sanki benim görümceyi anlattın hanfendi çocuk düşünmüyordu ben korunmayi bırakınca fikri değişti

Bekleyin madem ablanız hanımefendi bir doğursun sonra size gün versin çalışmalara o zaman başlarsınız.
Ha deyince hamile kalınıyor ya sanki

Bence siz karar verdiyseniz ablanız için vazgeçmeyin. Ha deyince hamile kalınmıyor. Ben 1 senede anca kalabilmiştim. Kimse için beklemeye değmez, bu kararı sadece eşiniz ve siz verirsiniz.

Belli ki ablan biraz bencil.
Dogum vs islerinde seni ve anneni vs yardima cagiracagi icin araya kimsenin girmesini istemiyor ama yanlis bir dusunce bu.

Sadece kendini dusunuyor

Istiyorsaniz beklemeyin

Valla benim kuzen 29 yaşına kadar oturdu ben evlenince evlendi ben çocuk doğurunca doğurdu diğer kuzenlerim de öyle hele biri 6 yıl çocuk yapmadı ben yapınca yaptı kom olsa düşünür yani

Asıl ablanız " ben brncil miyim sizce" diye bir başlık atıp konu açmalı . Ablanız bencil olu beklemeyin çünkü ha deyince belki olmayacak o doğuracak zaman geçecek en kötü 2 yıl. Ömrünüzden 2 yıl kendini düşünen birine vemeyin.

Ee hamilelik 9 ay
Sonra lohusalık 40 gün
Dur çocuk yaşına girsin der sonra
Dur kreşe başlasın bla bla
Ne saçma ablanın mantık
Sen planını devam ettir
Sonra da "ahh o kadar önleme rağmen oldu kısmet işte" dersin.

Anneniz hayatta olmadığı için belki ablanız duygusallık yaşadı. Kendi tarafından birisi yanında olsun istedi. Belki kayınvalidesi ile çok iyi anlaşmıyor . Bilemiyorum tabi. Ben kızmadım ablanıza. Ona da anlayış göstermek gerek. Daha detaylı konuşurdum. Bir derdin mi var ya da yalnız mı hissediyorsun diye sorardım.

Ama ben olsam anlayışımı gösterir ondan sonra kendi hayatımın düzenine ve eşimle verdiğim kararlara bakardım. Bu eşinizin de hayatını etkileyen bir karar. Siz birlikte düşünüp taşınıyorsunuz. Dolayısıyla dışarıdan bu kadar önemli bir kararda kimse müdahil olamaz.

Hiçte özenti durumuna düşmessin ablanızın söyledikleri sözlere bakarsak o fazla bencil ama ben olsam sevinirdim aynı anda büyütürüz falan derdim boşver hiç takılma düşün sen çocugu vazgecme

Sizin için doğru zamansa tabi ki olsun. Kimseden onay almanıza gerek yok..

Dur bi ne demek.. evli yetişkin kişilerin ne zaman bebeğe karar vereceğine aile bireyleri mi karışırmış.. hem özenti ne demek..

peki o isini yokuna koyup mu gebe kaldı ?
Soylediginin tek aciklamasi annenizin destegidir hani belki birkac ay annenizden destek alacaktir o destek size kayar azalir diye dusunmus bencilce ..

Ben ve kız kardeşim 3 gün ara ile doğum yaptık. Tabiki kimse kimseye sormadı herkesin aile hayatı var bu meseleye herkes eşiyle karar verir. Üstelik biz ikimizde annemden ve babamdan destek bekledik. Hatta birde anlamış var oda bizden bir sene sonra ikinci çocuğunu doğurdu. Ne yaptık ucumuzde aldık ücretsiz izinleri oturduk eve. İzin bitince de biraz ona anne biraz buna annem biraz kayınvalidem bakcaz bı çaresine. Ablaniz kendini düşünmüş evet. Bı yerde zor olmuyormu kesinlikle zor oluyor. İnsan zaman zaman çok yanlız kalıyor herkesin kendi çocuğu olduğundan kimsenin kimseye hayri kalmıyor. Bu açıdan bakınca ablaniz sizi yanında istemiş. Ama yorumlarda bahsedildiği gibi bu durumda siz her halükarda yanlız kalacaksınız. Bir şekilde idare ediliyor destek olmadan da çocuk büyütülüyor. Her şeyin bir çaresi var. Evet hayatta değer verdiğimiz insanlar var ama onlar kırılmasın diye kimse kendi isteklerini erteleyemez. Ayrıca bu mahrem bir konu özel hayat. Bu konuda sizin kadar eşinizin de söz hakkı var siz ablaniz için beklerseniz bu sefer de esinize haksızlık olur. Ablaniz bunu anlayışla karşılayacak olgunluğa gelene kadar malesef sizin yapabileceğiniz bişey yok. Hayallerinizi ertelemeyin. Allah hayırlı evlatlar nasip etsin.

Yaşınızı bilemiyorum ama 4 yıl evli olmak az bir süre değil. Bir çok kişi bir ya da birkaç çocuk yapmış oluyor bu sürede. Ablanızın yaşı daha büyük tabi çocuk için erken davranmış olabilir ama sizin çocuk sahibi olmanızla onun olması birbirine bağlı ya da bağımlı bir konu değil. Birbirinizi etkileyebilirsiniz ama çocuk büyütmeye hazır olmak ve eşlerin birlikte bunu istiyor olması gerekir. < çocuk istenmiyorkende olabilir tabi öyle süpriz hamilelikler > Çocuk dediğin her zaman ha diyince olmuyor. Yani bekleyeceğim diye çocuk istiyorsanız ertelemeyin. İleride istesenizde belki olmayabilir. Ya da bir sorun çıkar tedavi gerekir Allah korusun tabi ama bu olasılıkları bilemezsiniz. Hemende olabilir. Yani kosacası istiyorsanız akılına bırakın. Ablanız öyle düşünür diye kaygılanıyorsanız ablanız psikolojik olarak sizi olumsuz etkiliyor demektir. Ablanızı sevin ama istediğiniz şeylerden de vazgeçmeyin. Güzel sevinli sağlıklı bir bebek her mutlu yuvaya lazım

Cok tesekkur ederim yazdiklariniz icin. Icimi aydinlattiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…