Özenmek gibi olur mu?

Pardon da kime ne ? Eltimde bana doğurıyım büyütelim sana destek olurum ondan sonra çocuk yap vs diyordu ama ben çocuk yapacağım tarih için kimseden telkin alacak değilim.
Etrafta var böyle insanlar kuzeni hamile arkasından bak bak yarıştırıyo o da hamile kaldı vs diyip duranlar.İkisinin de erkek oldu ama diğerinin koz olsaydı kıskanırdi gibi cahilce düşünenler.
Nitekim sen naparsan yap insanlarj susturamazsın kendi kararını kendin vermelisin destek olanlar olur olmayanlar olmaz. Yaşın küçük ablanı bekleseydin acele etmeseydin gibi bir durum yok.Sen ve eşin maddi manevi ne zaman hazır hissedersen kararınsiz verin kimseyi de ilgilendirmez.

Bakin. Ben hamile kaldim ve bunu yengeme söyledim. Yengemle abim 10 seneyi gecik evliler ama asla cocuk düsünmediler. Ta ki ben hamile kalana kadar. O günden beri oda cocuk yapmak istedigini söylerdi. Benim kiskanc bir yapim var kabul. Annemlerden iki saatlik uzakta yasiyorum. O annemlerin yakininda...
Mide bulantilarim falan filan cok zorluk cektim ve ben bu sürecte annemden ne kadar yardim istediysem hep yanliz kaldim. Esimin aileside yok. Annem yengemle dogal olarak daha cok ilgilendi... alisverise sürmeler... syakkabi giyidirmeler... yemek yapmalar ... inanin cok agrima cokkk zoruma gitti ... ben agliyarak yardim istedigimde hic kimsenin umrunda olmadi. Lohusalik depresyonun girdim asla kimse yaninda yoktu... hatta bebegim suan 6 aylik ve daha hic kimse gelmedi. Onlar hep icice. Ben kendimi cok dislanmis hisettim ... gel git zaman kizimin mevlidine hazirlik yapiyorum annem gilin evinde .... tak bu doguma girmez mi .... cok hevesliydim hep beraber süslücektik evi falan ama olmadi. Böyle seyler beni cok kirdi cok üzüldüm ikinci plana atildigimi düsündüm. Egerki ablaniz benim gibi kiskanc biriyse o dogurana kadar bekleyin derim ...

Ayy doğurcak atlatcak derken onu mu bekliceksin? Öyle düşünme. Bide zaten söylemişsn düşünyrz diye. Bide hemen tutcak mı bakalım. Karı koca olark siz tamamsanız bence dışarıyı hiç duyma. Bak bende yeni evlenen erkek kardşmle aynı zamanlarda bebek haberi aldık. Onlarn ki 1 ay büyüktü. Hatta geçen hafta erken doğumla vefat etti yeğenim.
Yani demek o ki aynı zamanlarda olması güzel bile olur ne güzl işte birbirinze danışırsnız. Hem siz ablanızn yanında olcaksınız ama o sizinkinde bebekten dolayı yeteri kadar olamayacak. Sonra Allah korusun bişey olsa bu sefer yine ablnızı mı bekleyeceksiniz

Senden büyük, senden sonra evlenmiş bari çocuğu önce yapayım diye düşünüyor olabilir mi içten içe?
Hani çok saçma ama ne bileyim çocuk yapmana karışıyorsa..

Hemen olmayabilir yani öyle dizilerdeki gibi hemen olmuyor bazen siz başlayın olursa da olur. Belki sizden destek bekliyordur falan bu durumlarda indan yakınlarına ihtiyaç.duyuyor diğer yandan hemen olursa anneniz onunla mı ilgilenecek sizinle mi? zor oluyor yakın olunca biraz

Eger esinin ailesi bebege ve size bakabilecekse dusun ama kendi anneniz siz ve ablanizla birarada ilgilenecek. Annenizin ilgisini fazla goremeyebilirsiniz. Buna moraliniz bozulmasin.

Sizin ki özenti olmak değilde ablanizin tavrı için birçok şey söylenebilir. Sen dur ben bı dogurayim ne demek yahu

İlahi bir yaşıma daha girdim. Aile hayatını ablan mı programlıyor.

Annemiz hayatta degil. Ikimizle de ilgilenemeyecek.

Yanlış anlamayın kesinlikle ben de bir ablayım. Kardeşim için en iyisini en güzelini istiyorum. Kendime ne istiyorsam Allah ona bin versin. Şuan benim gündemimde evlilik yok. Ama o biriyle görüşüyor şuan ciddi gibi. 3 yaş büyüğüm ondan. İster istemez üzülüyorum. Kıskançlık gibi bir his değil sadece kötü hissediyorsun geç kalmış gibi. Ablanızda böyle düşünüyor bence. Eğer yeni evli olsanız bekleyin derdim ama 4 sene olmuş sizin de eşinizde istiyorsa bu kıskançlık neden olsun. Gönlünüzü ferah tutun. Ben olsam denerdim. Nitekim konunuzu okurken ben bile iç geçirdim. Beklemeyin, sağlıkla gelsin İnşallah.

Kardeş basla çalışmalara hemen olmuyor ben tup bebek yaptım 3. Yılda
Ablanız bencil simdi başlasan hamile kalsan 2.5 3 ay olur aranızda en az
kaç arkadaşım varsa ilkinde hamile kalan olmadi

Bebegim 4. Ayında şunu söyleyeyim kardeş eş anne baba hikaye evlat gibisi yok hic erteleme bir kadının yaşayabileceği en güzel his annelik

Hemen olacağı nerden belli istiyosaniz tabi olsun ablaniza da sürpriz oldu dersiniz kiskandiginizi düşünmez

Cocuk icin ablanizdan onay mi gerekiyor?
Ben dogum yaptiktan iki ay sonra da kizkardesim dogum yapti. Hic de ozenti diye dusunmedim. Hatta cok sevindim. Hersey kismet.

Dört yıllık evlisiniz konu sahibi, özenti derken?

Ablanızın bu tuhaf isteğini kabul ettiniz ve her aşamada yanında oldunuz diyelim. Peki o aşamaların bitmeyeceğinden haberdar mısınız? O doğum yaptıktan sonra hamile kalsanız bebeği kuçük olacak, diş sorunu, 2 yaş sendromu yok 3 yaşta bilmem nesi derken o size ayıracak zamanı bulamayacak ki.

Kendi kararlarınızı kendiniz verin, hamileliğin çocuk sahibi olmanın özentisi mi olur?

Sanki ablaniz bu duyguyu once kendisi yaşamak ve yaşatmak istiyor aileye. Birde bekli ondan once evlenmis oldugunuz için içten içe bunu kendine dert edinmistir dile getirmemiş olsada.
Bu işin dur bi yanı olmaz onunki ona sizinki size.
Siz cok paylasmayın bu konuyu abanizla. Zaten hemen olmaz belki , niyetliyseniz ertelemeyin bence

Bence düşünmeden yapın. Geç öğrenmiş gibi söylersiniz. Yoksa herşeye koşturmaktan size sıra gelmeyecek gibi görünüyor.

Ben bide şu açıdan baktım anneniz vefat etti diye yol yordam gösterecek anne yerine koymak stemiş olabilir mi ablanız..ben İyİ kötüyü yasayayım sanada yol göstereyim diye iyi niyetli olabilir.
Yada benim gibi eltilere, görümceye, elti kızına ben doğurana kadar çocuk yapmak yok kavga cıkarırım diye çıkışmış olabilir. Benimki biraz yarım kalmışlıktan ilk cocugumda eltımde 1 ay sonra hamile kaldı onun doğumu diyerek hep gecıstırıldım ki onun 3. Cocuk 39 yasındaydı. Kv ile aynı apartmanda oldukları için onun dogum masrafı onun bilmemnesi VS mevlüt bile bana yapılmadı. Dedımkı onun mevlutunde bende kenarda olayım onu bile uygun görmediler. Kendi annemın evinde 16 gunluk lohusa iken yaptırdılar eltım dogururmus bıdaha yapılamazmıs diye. Kimse gelmedi Kv ve görümce dısında kar kış yollar kapalı kendi sulalem bıle gelemedi . Sonra görümcem dogurdu 1yıla benım cocuk hep buyuksun sen yapma cocugu oldu. Neyse sen takma kafana kardesim ıcınden ne gecıyor sa onu yap Cocuk ıcınde once diş Dr işin varsa onu bitir naçizane tavsiyemdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…