Panik ataklı hamişler buraya

bilemiyorum 10 senedir falan ara ara oluyo geçen hafta çok sıkıntılı geçti galiba ondan okullar tatil olsada memlekete gitsem rahatlıcam.3 ayı da atlatmış olucam inş. o zaman olmaz die umut ediorm

arkadaşlar selam.ben de panik ataklıyım.dr a ne zaman gitsem normalde 10 -11 olan büyük tansiyonun 18-19 a fırlıyo.ilk gittiğimde büyük tansiyon 18 küçük 8 di.dün gittiğimde büyük 19 küçük 8 di.bıktım artık.dr da kalbim yerinden fırlayacakmış gibi çarpıyo.eve gelince tansiyonum normale dönüyo.dr beni tansiyon hastası sandı önce.1hafta sabah akşam ölç dedi.ben de ölçtüm tansiyonum gayet düzgün.şu anda 7 haftalık hamileyim.dr a gitmek istemiyorum tansiyonum çıkacak diye.bi de korkuyorum bu ani tansiyon yükselmesi bebeğe zararlı olur diye.biliyorsunuz bu ilk aylar bebeğin organ oluşumu için çok önemli.ne bileyim tansiyon yükselince organlara giden oksijen miktarında azalma oluyo.çok korkuyorum arkadaşlar ya.ben nasıl doğuma gideceğim.?bu korkuyla*

doktor normal dedi ama bende de panik atak vardı malum ödüm kopuo

Canım nasıl oldun merak ettim.

bu karabasan olayı bana oluo galiba.uykuda uyanmak istiyorum uyanamıyorum.zar zor bağırıyorum eşim uyandırıo :1rolleyes: uyku felci diolar fiyolojik bi olay herhalde.

Karabasan fizyolojik bir durum arkadaşlar korkacak birşey yok karabasan diye yazın açıklayıcı şeyler var webte:)

Hoşgeldin canım:) Aynı şeylerin birebirini ben yaşadım. Ama merak etme 20.haftaya kadar ani tansiyon yükselmesinin bebeğe bir zararı yok tabii eğer senin tansiyon kronik değilse. Çünkü ani yükselmeler olabileceğini söyledi dr.um ama bu durum sürekli kronikse yani; evde yaptığın her ölkçümün 14-9 seviyesinin üstündeyse tansiyon ilacı veriyorlar ha yok değilse bu 20. haftaya kadar problem olmuyor sadece kendine telkin yapman lazım. Ayrıca, 20.haftanın başında yapılan detaylı ultrasonda rahim damarında çentik gibi birşey görürse dr. tedbir olarak tansiyon ilacına başlıyormuş. Ama bu tabii illa tansiyonun yükselecek anlamına gelmiyor. Çok şanslıyız bu çağda yaşadığımız için çünkü herşyin bir çözümü var artık çok şükür :Saruboceq:
hehe:))) vallahi uzman oldum bu konuda benimki panik ataktan çünkü daha önce tüm testlerim yapıldı kardiyoloji dahil ama yüksek tansiyon hastası değilsin panik hastasısın dendi ve ilaç tedavisi gördüm. Dr.um muayehande sürekli 13-8 çıktığı için artık ölçmüyor evde ölç yüksek çıkarsa hbr ver diyor:) Bir de sürekli ölçme tansiyonunu psikolojik olarak yükseltirsin:))

Kafanı başka şeylere yönelt bir de dr.un panik bir tipse hemen değiştir. Ben öyle yaptım şimdi mutluyum:) kaydirigubbakcemile3

PS: Bu arada ne kadar çokmuşuz panikli:))

slm bayanlar bende 15+3 günlük bendede panik atak var ay çok kötü ya atlatamıyorum bir türlü bu panik atak yüzünden ilaç yutamıyoruöm benim gibi ilaç yutamıyan var mı

Bu arada kızlar bugün yaşadığım bir olayı anlatiim de gülün:)

Öğlen masada yemek yerken birden fenalık geldii ama bööle bayılıcam şimid dedim sonra birden ateş bastı ve nabzım yükseldi. Eyvah dedim işte tansiyonum yükseldi! Kesin yükseldi!! Hemen dr.umu aradım ve tansiyonum yükseldi galiba dedim.( galiba dedim çünkü panikten ölçemedim!) dr.um neler olduğunu sordu ben de bööle bööle dedim. O da tansiyonunuz yükselmemiş düşmüş dedi ölçün bakın göreceksiniz dedi. Susuzluktan yorgunluktan olur ve bundan sonra böyle çok olacak alışın dedi. Nabzınızın yüklsek olması tansiyonunuzun yükseldiği anlamına gelmez dedi. Ayran için dinlenin dedi. Gerçekten çok yorgunum ve mutfak çok sıcaktı. Ölçtüm tansiyonumu küçük 5.5 olmuş! yani hakketten düşmüş kızlar. Yani panik yapmamaya çalışın başınıza bu tarz bişeyler gelebilir. Ben çok fazla yükseldiğini zannettim çünkü bu kadarını hiç yaşamamıştım.

Bu arada kızlar bugün yaşadığım bir olayı anlatiim de gülün:)

Öğlen masada yemek yerken birden fenalık geldii ama bööle bayılıcam şimid dedim sonra birden ateş bastı ve nabzım yükseldi. Eyvah dedim işte tansiyonum yükseldi! Kesin yükseldi!! Hemen dr.umu aradım ve tansiyonum yükseldi galiba dedim.( galiba dedim çünkü panikten ölçemedim!) dr.um neler olduğunu sordu ben de bööle bööle dedim. O da tansiyonunuz yükselmemiş düşmüş dedi ölçün bakın göreceksiniz dedi. Susuzluktan yorgunluktan olur ve bundan sonra böyle çok olacak alışın dedi. Nabzınızın yüklsek olması tansiyonunuzun yükseldiği anlamına gelmez dedi. Ayran için dinlenin dedi. Gerçekten çok yorgunum ve mutfak çok sıcaktı. Ölçtüm tansiyonumu küçük 5.5 olmuş! yani hakketten düşmüş kızlar. Yani panik yapmamaya çalışın başınıza bu tarz bişeyler gelebilir. Ben çok fazla yükseldiğini zannettim çünkü bu kadarını hiç yaşamamıştım.

strawberry sağol canım iyiyim çok şükür bi sorun yok inş.da olmaz.okudum canım int ten öyleymiş korkmuyorum ben zaten hayali bişeyler görmüyorum çünkü.

canım:)))gecmıs olsun uzun zamandan beri yoktun sankı bebeısımın hareketlerını hıssettım...bagırsak hareklerı gıbı sence gercekten hıssetmısmıyımdır...16 +5 gunluk oldu

Hosgeldın canım kıss bunaldım valla orda mıllet bırden bana yuklenmeye basladı delırmısler kızı pısıkolıjık bunalıma sokacaklar:))

ya topik ister istemez sinir yapıyo.bide içlerinde çocuğu falan olmayanlar olabilir.kıza çok yüklenemicekleri için senden aldılar sinirlerini boşver unut ya

Ben cıkıyorum kısss kocam geldı sofrayı hazırlıcam sonra grsz okey optum kendıne ıyı bak gene gelırım

canım:)))gecmıs olsun uzun zamandan beri yoktun sankı bebeısımın hareketlerını hıssettım...bagırsak hareklerı gıbı sence gercekten hıssetmısmıyımdır...16 +5 gunluk oldu

Evt o bağırsak hareketi bebişinin hareketleri şekercim:) Sonra hızlı tekme olacak onlar hatta hort diye döndüğünü falan da hissedeceksin . İlk tekmelerinde alışık olmadığından bir fırlatacak seni:)) :dance:

panik kızlar nerdesiniz yaa.....off canım sılkılıyo burda hadi biraz aktif olun girip girip durun şu foruma yaaaaaaaaa kaydirigubbakcemile2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…