- 23 Ocak 2016
- 35.162
- 51.097
- 598
- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #5.461
Oralara kursa gitmek de hayal oldu aklımda bazı dallara gitmek vardıİsmek çok evet istanbulda benim yakınımdada var
Aslında azalması lazım canım ya korkunun üzerine gidince biraz azalıyor demek ki benim asansör fobim gibi senin de azalmıyor camı olan asansörlere biniyorum ama cam olmazsa çelik kasa içine girmek benim için bir kabus üzerine de gitsem olmuyor terapistimle bile çalıştık ama olmuyorBen de öyle. Geçen sene bu zamanlar il il geziyorduk ailecek. Şimdi başka ilçeye gidemiyorum korkudan ☹ davıd burns kitabını okudum. Orda mesela taşırma tekniği var. Kaygıyı yaşıyorsunuz ordan ayrılmadan kaygının söndüğünü görüyorsunuz. Ben 2 saat de kalsam evden uzakta o kaygı azalmıyor ki. Aksine artıyor. Nasıl yok olacak ki ☹
David Burns iyi hissetmek kitabı mı nasıl güzel mi ben de almayı düşünüyorumBen de öyle. Geçen sene bu zamanlar il il geziyorduk ailecek. Şimdi başka ilçeye gidemiyorum korkudan ☹ davıd burns kitabını okudum. Orda mesela taşırma tekniği var. Kaygıyı yaşıyorsunuz ordan ayrılmadan kaygının söndüğünü görüyorsunuz. Ben 2 saat de kalsam evden uzakta o kaygı azalmıyor ki. Aksine artıyor. Nasıl yok olacak ki ☹
Aynen okuyoruz ama uygulaması çok zor gerçekten terapistimi de dinliyorum ama atak anında başarmak mümkün değil düşüncelerini dağıtmak için balkona bile çıkma dedi (genelde balkona çıkarım ben) ne iş yapıyorsan aldırış etmeden ona devam et geçicek diyor o işi bırakıp sırf düşüncelerini dağıtmak için başka şeye yönelme diyor tamam işime devam ediyorum ama atak anında onu başarmak o kadar zor ki evet geçecek biliyorum biliyor insan ama başarmak çok zor geçen doktora deidm atak geldi ne kadar sürdü dedi yarım saat ama o yarım saat gerçekten çok zordu dedim anlatamam size aklıma gelince bile yorgunluk çöktü inanın dedimAcaba korona yüzünden evde çok kalmak zorunda olduğumuz için mi böyle olduk diye düşünüyorum.david burns ü bende okuyorum,okurken çok iyi,çok mantıklı diyorum.ama uygulamaya gelince yok bir şey değişmiyor.
Benim de nüksetmesi tam 1 yıl oldu geçen sene eşimin yıllık izni bitmişti Ağustos ayında o gün bugündür tam düzelmedim geçen seneki tatilde ne çok eğlenmiştim ama ya bu senekiBenim 2yıl 3ay oldu Rabbim geçirsin inşallah benimkide geçer Allah büyüktür
O korku bendede oluyo ama gerçek bir his olsa korona olmaktan korkmazdık her zaman dua ediyorum Allahım imanlı alsın huzuruna ömründe ölümünde hayırlısını nasip etsşnetsin Rabbim ne diyo Kuran herzorlukla kolaylık vardır zor günlerin ardından güzel günler gelecek Allahın izniyleBen yapıcam diye çok korkuyorum bunaldığım anlarda
Evet bugün bol bol o süreyi okudum bi ara kötü olunca öldüreyim kendimi kurtulayım sürekli kaygı kaygı yeter dedim çok zordu bu sefer de ya yaparsam korkusu sardıO korku bendede oluyo ama gerçek bir his olsa korona olmaktan korkmazdık her zaman dua ediyorum Allahım imanlı alsın huzuruna ömründe ölümünde hayırlısını nasip etsşnetsin Rabbim ne diyo Kuran herzorlukla kolaylık vardır zor günlerin ardından güzel günler gelecek Allahın izniyle
Gerçekten miiiKızlar şuan köyde soba yakıyoruz desem inanmazsınız dimieşime dedim odun attın dimi bak üşüyorum
Valla dur sobanın içinin resmini çekip atayım kendi evimizde serinlemek için klima çalıştırrken burda soba yakıyoruzGerçekten miiisıcaktan uyuyamiyorum ben de
Aynı anda 4 mevsimin yaşandığı güzel ülkemSoba yanıyor salonda oda yakın yorgan örtünüyoruz
Aynen öyle Türkiyem canım benim Türkiyem yarim benim Türkiyem sevdalımsın Türkiyem şarkısı geldi aklımaAynı anda 4 mevsimin yaşandığı güzel ülkem
Ben de şimdi sobanın içindeki odunların çıkardığı ses eşliğinde uykuya dalmak isterdim çok huzur vericiAynen öyle Türkiyem canım benim Türkiyem yarim benim Türkiyem sevdalımsın Türkiyem şarkısı geldi aklıma
Panik atakta kitabı. Tamam kitap güzel bilgiler veriyor ama kendi başına uygulanabilirliği az.David Burns iyi hissetmek kitabı mı nasıl güzel mi ben de almayı düşünüyorum
Ben anlamıyorum zaten. Dışarda olunca azalması lazım. Ama yok ben eve gelene kadar resmen ölüp ölüp diriliyorum. Bir yerde hata yapıyorum ama bulamadım.Aslında azalması lazım canım ya korkunun üzerine gidince biraz azalıyor demek ki benim asansör fobim gibi senin de azalmıyor camı olan asansörlere biniyorum ama cam olmazsa çelik kasa içine girmek benim için bir kabus üzerine de gitsem olmuyor terapistimle bile çalıştık ama olmuyor
Neye ihtiyaç varsa ona yakın olmalıydı okulların kontenjanları. O kadar çok var ki böyle açıkta bekleyen. Allah yardımcıları olsun.Meslek bölümü öğretmenlerinin ataması biraz zor oluyor ben de mesleğimin öğretmenliğini okumadım okuyan arkadaşlarımın hiçbiri atanmadı hepsi fabrikaların proje departmanında çalışıyorlar çünkü meslek liselerine atanan öğretmenler o okuldan ancak emekli olunca ayrılıyor bu da demektir ki yeni nesil öğretmenlere okullarda eğitim öğretim görevi yapma imkanı doğmuyor 10 yıldır hiçbir arkadaşım devlete atanmadı üstelik kpss de iyi puan çıkarmalarına rağmen neyse ki Bursada otomotiv ve makina sanayi çok olduğu için iş imkanı çok
Benim psikiyatristimin bana son önerdiği kitabı önereyim ben de sizlere. Senin Suçun Değil-Beyhan Budak. Bu anksiyetenin altında yatan nedeni çocukluğumuzdan, yaşadığımız travmalardan vs. bize farkettirmeye, geçmişimizi farklı bir bakış acısıyla gozlemlememizi sağlıyor. Ben çok sevdim, okunmaya değerPanik atakta kitabı. Tamam kitap güzel bilgiler veriyor ama kendi başına uygulanabilirliği az.
Yok canım biz seminerleri alacağız okulda. Bir de eğitim 21 Eylül e kadar yine uzaktan olacak.Okullar açılacakmış mıymış yani
Beyhan Budak ı ben de takip ediyorum. Güzel bilgiler veriyor. Kendimi bu kitaplara adadım belki bir yerden yakalarım diye. Onu da alayımBenim psikiyatristimin bana son önerdiği kitabı önereyim ben de sizlere. Senin Suçun Değil-Beyhan Budak. Bu anksiyetenin altında yatan nedeni çocukluğumuzdan, yaşadığımız travmalardan vs. bize farkettirmeye, geçmişimizi farklı bir bakış acısıyla gozlemlememizi sağlıyor. Ben çok sevdim, okunmaya değer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?