Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Canım annende yaşamış kardeşinde annenin ki geçmiş geçer bide sen 15gün oldu diyosun ilacı bırakalı belkide yoksunluk belirtileridir biliyosun bırakmasıda zor ah iyi gelsede içsek gelmiyor malesef benimde boğazım ağrıyo dondurma ve soğuk soda içmiştim

Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Bu anlattıklarının hepsini anksiyete anında bende yaşadım arada yaşıyorum bu sıkıntıların temeli korkularımız. Korkularimizi yenince bunlarıda atlaticaz inşaAllah canım korkularının üzerine gitmeye calis onlardan kaçma. Senin sıkan her ne düşünceler ise onları onemseme. Ne diyor İzzet güllü hoca: algıya değil olguya odaklanicaz yani düşüncelere değil davranıslarimiza bakicaz. İnşaAllah algımız en kısa sürede düzelir. Bunların hepsini atlatiriz..

Selamlar, bende 2016 yılında kaygı bozukluğu ve panik atak teshisi aldım. O tarihe kadar aslında ara ara olan seyler o gunden sonra hergün tekrarlamaya ve beni nefes bile alamayacak noktaya getirdi. Başlıkta yazılanların hiçbirini okumadım, etkilenmeyeyim diye, bunu belirtmek istiyorum. Bu yazım size umut olsun diye yazıyorum. 2016 yılı benim için her anlamda zordu. İşlerim yolunda gitmiyordu, özel hayatım yolunda değildi ve ablamın hastalığı tekrar nüksetmişti ve bende k aygı bozukluğu başladı. İlk atagımda ambulansla acillik oldum. Sonra abartısız her gün 4 ay boyunca yasadım nefes alamamayı, carpıntıyı, el ayak uyusmasını, titremeyi, teri. Doktorlara gittim, doktorlar diyorum cunku her gittiğim psikiyatriler dinlemeden ilaç yazdı, o ilaçlar beni daha da kötü hale getirdi. Sonra tavsiye üzerine bir psikologa gittim, 1 saat dinledi kart testleri yaptı ve yan odasındaki psikiyatriyle görüştürdü beni o da yaklaşık 1 saat dinledi, bende önce seker, troid testleri istediler, o testlerde sorun olmayınca teshisimi koydular. yaklaşık 2 sene boyunca haftada 2 gün evet gercekten 2 gün boyunca terapiye gittim, bu arada tedavımın ilk 3 ayı ilacı reddettim ama 4. ay ilaca başlayarak, ilaç+terapi aldım.
Her terapide çok ağladım, konuştukça, ağladım, ağladıkca rahatladım. Bu arada terapilerde bana baş etme yöntemini öğretti doktorum. Bu hastalık artık hayatının her döneminde sana kendini hatırlatabilir ama telkini öğreneceksin dedi ve ben gerçekten öğrendim. 2 senenın sonunda görüşmelerimiz haftada 1 e, sonrada 3 - 4 ayda 1 kontrole döndü. İlacımı 2019 ekime kadar kullandım. Aslında onuda kesmemi ve artık ihtiyacım olmadığını söylemişti fakat düğün döneminde bırakmak istemedim acıkcası:) bana tedavının en başlarında ilacı almayı unuttugum zaman bırakabileceğimi söylemişti ve ben 2019 ekimde gercekten 2 gün üst üste almadıgımı farkettim, tabiki bu süreçte dozuda kontrollü olarak en düşüğe indirmiştik. O zaman kendi kendime 3. gün ilacı almıcam dedim ama baş dönmesi dengesizlik ve yoksunluk olacaktı bunu biliyodum, O surecte yurtdısındaydım ve bilmediğim o sehirde 3 gün saatlerce yürüdüm, telkini öğrendiğim için çok zor olmadı ama 5. günden sonra bitti herşey.
suan yaklaşık 10 aydır ilaçsız devam ediyorum.Pandemi sürecinde korkularım, kaygılarım ne yazık ki geri geldi ama bunu atağa dönüştürmeden kendi yöntemlerimle başa cıktım.
Size tavsiyem size o an ne iyi geleceğini düşünüyorsanız onu yapın, ben din ile bağı kuvvetli olan biri değilim ama inşirah suresi bana hep çok iyi geldi, atağımın başlayacagını anladığımda imkanım varsa hep uyudum saat farketmeksizin, komik videolar izledim vs.
Herkes kendinin doktoru size tavsiyem size neyın iyi geldiğini bulun ve inanın. Bu hastalığı böyle kolay atlatmadım, gercekten cok zor sınavlar verdim, böyle yaşayamam dedim ama bitti.
Bu arada doktorunuza cok güvenin ve iyi bir doktor bulun.
Kötü oldugunuz zaman bana mesaj atabilirsin iz, konusabiliriz.
Sevgiler:)

Gelmiş geçmiş olsun inşallah. Çok sevindim sizin adınıza. Sıra bizde inşallah. Biz de iyi oluruz. Telkinden kastınız ben iyiyim bir şeyim yok gibi telkinler mi? Bu arada epey terapi görmüşsünüz. Maddi olarak çok zor olmalı. Allah bir daha yaşatmasın

D vitamini b12 önemli bu ruhsal problemler de

Yok 1.5 ay oldu aşırı arttı yoksunluk belirtileri 15 gün sürdü bitti onu biliyorum zaten ama anksiyete çok arttı duramıcam ilaçsız geçtiğimiz haftasonu 2 gün çok zor geçti dayanabildiğim kadar dayandım

İşimiz varken anksiyete ve panikatak vurduğu sırada süre de okudum telkin de versin işe yaradı ama sonra yine geldi ve sonra yine ve sonra yine aşırı yorgun düştüm o gün 1.5 aydır almadığım ilacıma yeniden başlamak zorunda kaldım Ekim ayından beri terapi alıyor umarım bir gün ilaç almadan bununla başedebilmeyi öğrenebiliriz en yakınımdan biri 40 küsür yaşına kadar bununla mücadele etti ilaçsız ama artık bünyesi kaldırmadı o da ilaca başladı görüştüğü psikolog ilaçsız olmayacağını çabuk atlatmak istiyorsa ilaç desteği almasını söylemiş ve şuan ilaç kullanıyor biraz daha iyi

Yazdıklarınız umut oldu

Citoles kullanıyorum 10 mg lik. Tranko buskas verdi doktor böyle zamanlar için ama içemiyorum onu da korkuyorum sanki daha kötü olacakmışım gibi geliyor o ilacı içmeye bile korkuyorum

Benim mesela d vitaminim 9 ‘du.doktor damla verdi.ama şu an korkudan gidip yeniden kan sayımı veremiyorum.

maddi olarak zordu aslında ama imkanım vardı Allaha şükür. Telkin konusu evet aynen öyle, yani doktorumun bana söylediği bir örnek beni cok rahatlatmıstı. Bu hastalıktan ölen dünyada kimse yok. Kendini camdan atmadığı sürece.
Allah hepinizin yardımcısı olsun, gececek eminim

Ekstrasistol bende de var ve çok korkutucu.o an korkudan ne yapacağımı bilmiyorum hele bir de peşpeşe 5-6 kere olursa

Bende diderali yanımdan ayıramıyorum

benim ilaca reddertiğim sürecte asla doktur um zorlamadı fakat şöyle ikna ermişti beni.
Beynimizde hormon salgılarımız var ve 3 ü de birbiriyle etkileşimde. Biri düştüğünde diğer hersey altüast oluyor, suan kendini benzini bitmiş araba gibi düşün, biz terapiyle o arabayı itiyoruz, senin benzine yani o ilaca ihtiyacın var demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…