- 23 Ocak 2016
- 35.342
- 51.211
- 598
- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #6.261
Herşey normal çıktığına göre psikolojik bi psikiyatriste de görünün baş edemiyorsanız şayet bende de durum sizin gibi başladı bendeki durum kol uyuşmasıydı hissettiğim anda kalp krizi geçiyorum galiba dediğim anda sol kolum komple uyuşuyordu kaç kez acillere kardiyolojiye gittim temiz çıktı çok şükür en sonunda psikiyatriye gittim şuanda da psikoterapi alıyorum sizin de sanırım psikolojikArkadaşlar merhaba. Benim teşhisi yapılmış herhangi bir psikolojik rahatsızlığım yok çünkü gitmedim psikiyatriye veya psikoloğaama az buçuk yaşadığım sıkıntılar sizlerle aynı. Benim sürekli sol göğüs kafesimde ve sırtımda batıcı tarzda ağrılar oluyor. Aynı zamanda da göğüs kafesimde ağrı ve nefes darlığı hissi. Tam yutağımın altına sanki bir öküz oturmuş hissi uzun zamandır var bunlar yani bi 8-9 aydır. Fizik tedaviye gittim herhangi bir fıtık çıkmadı mrda. Dahiliyeye gittim Demir eksikliği çıktı. Göğüs hastalıklarına gittim normal çıktı. En son kardiyolojiye gittim EKG ultrason ve efor normal çıktı. Doktor kansızlığın bu şekilde göğüs ön duvarında ağrılar yapabileceğini söyledi. Stresin de bu ağrıları tetikleyebileceğini söyledi. Doktor iyisin bir şeyin yol dese de ben kendimi buna inandıramıyorum. Her an tetikteyim ya bir şey olursa diye. Ne zaman sol yanımda bir ağrı hissetsem heh diyorum şimdi kalp krizi geçiricem. Yaşına girecek olan bir kızım var. Bu duygularla yaşamak çok zor nasıl atlatacağım bilmiyorum. Sizlerin fikirleri benim için de çok değerli
Ben de forumda yazmışlar biraz okudum çok etkilendim izlemek kötü şeyler duymak beni çok etkiliyorBen öyle şeyler izlemiyorum. Kötü yapıyor benim kendi derdim bana yetiyor zaten. İzzet güllü yü her akşam dinliyorum ben de. Bakalım ne zaman etki eder
İzleme canım etkilenirsin biz hassasız çokYa bendeki daha vahim sanki depresyon heralde böyle boşlukhuzursuzluk hissi endişe korku neyse biraz izzet güllüyü izliyeyim tv 8de kırmızı oda vardı izledim daha kötü oldum
Endişe korku kaygı bende de hep var dışarı çıkmaya korkuyorum dönünce korona oldum mu korkusu ile çıkmaktan da cayıyorum evde de yapacak aktivite bulamıyorum canım sıkılıyorYa bendeki daha vahim sanki depresyon heralde böyle boşlukhuzursuzluk hissi endişe korku neyse biraz izzet güllüyü izliyeyim tv 8de kırmızı oda vardı izledim daha kötü oldum
Dün seansım vardı. Online olarak aldım korona korkumdan. Aslında bana denen şey üzerine gideceksin. Ama yapamıyorumBen de forumda yazmışlar biraz okudum çok etkilendim izlemek kötü şeyler duymak beni çok etkiliyor
Ben pandemi sürecinde online verimli olmaz diye gitmeyi tercih etmiştim neler anlattı benim doktorum dikkate alma o kendiliğinden gidecek dedi gidiyor yine geliyor ki arkadaşDün seansım vardı. Online olarak aldım korona korkumdan. Aslında bana denen şey üzerine gideceksin. Ama yapamıyorumaşama aşama yapmaya çalışacağım
Peki psikoterapi işe yarıyor mu? Yani ben çok ilaç kullanma taraftarı değilim yan etkilerini düşününce. YouTube’dan İzzet güllü izliyorum aslına biraz faydalı oluyor ama tam olarak atlatamadımHerşey normal çıktığına göre psikolojik bi psikiyatriste de görünün baş edemiyorsanız şayet bende de durum sizin gibi başladı bendeki durum kol uyuşmasıydı hissettiğim anda kalp krizi geçiyorum galiba dediğim anda sol kolum komple uyuşuyordu kaç kez acillere kardiyolojiye gittim temiz çıktı çok şükür en sonunda psikiyatriye gittim şuanda da psikoterapi alıyorum sizin de sanırım psikolojik
Atak gelince bekle o kendi kendine gidecek dedi senin psikolog gibi. Çok panik oluyorum ben yapamıyorum şimdilik. Online daha rahattım açıkçası. Kendi evim kendi ortamın hiç sıkıntı olmadı. Bir sonraki seansı da online düşünüyorumBen pandemi sürecinde online verimli olmaz diye gitmeyi tercih etmiştim neler anlattı benim doktorum dikkate alma o kendiliğinden gidecek dedi gidiyor yine geliyor ki arkadaş
Faydası oldu biraz olmadı desem yalan olur ama ilaçlarımı bıraktığım bir dönem oldu iyiyim diye 2 ay sürdü yine eski halime döndüm yine ilaca başladımPeki psikoterapi işe yarıyor mu? Yani ben çok ilaç kullanma taraftarı değilim yan etkilerini düşününce. YouTube’dan İzzet güllü izliyorum aslına biraz faydalı oluyor ama tam olarak atlatamadım
Dışarı çıkmak senin için şuan korktukların arasında olduğu için rahat hissettin anlıyorum ben de evde bunaldığım için farklı ortam iyi geliyorAtak gelince bekle o kendi kendine gidecek dedi senin psikolog gibi. Çok panik oluyorum ben yapamıyorum şimdilik. Online daha rahattım açıkçası. Kendi evim kendi ortamın hiç sıkıntı olmadı. Bir sonraki seansı da online düşünüyorum
Aslında şöyle ataklardan bana hiç bir zarar gelmeyeceği bilincindeyim. Ne zamanki bir atağı sakin karşılamayı başarırsam o gün iyileşmiş olacağım inşallah. İzzet güllü şu aşamada bu durumu telkin ediyor bana, Atakların bana hiç bir zararı olmadığını. İlaç bile bana fayda etmedi bu kadar sürede. O yüzden izzet güllü nün videolarını içselleştirmem için süre lazım bana. Yılmadan devam ediyorum. Bir kez yapabilsem ataklara rağmen gerisi gelecek. Onun için de psikoloğumla yavaş adımlar planladık. İlk olarak okula giderken kendimi telkin edeceğim. Ben iyiyim, güçlüyüm, ataklar bana zarar vermez gibi. Bir de eşimi dışardayken kötüyüm diye aramayacağım. Bir hafta sonra ücretsiz kısa bir görüşme yapacak benle. Söylediklerini ne kadar yapabildim diye. Bakalım Allah büyük. İnşallah başarırımDışarı çıkmak senin için şuan korktukların arasında olduğu için rahat hissettin anlıyorum ben de evde bunaldığım için farklı ortam iyi geliyorİzzet Güllü dinliyorsun her gün iyi geliyor mu dün çok iyiydim bugün öğleden sonra yine kötü oldum ben bi ara korona oldum korkusu geldi alerji var bende burnum tıkandı bi ara burun spreyini sıktım rahatlaması için daha sonra da mutfakta işimi hızlı hızlı yapmaya çalışırken bi enerji geldi dedim bipolar mı oldum acaba diye şimdi de psikotik olursam korkusu zor ne diyim ki halsizlik olur neden halsizim hareketli olurum neden hareketliyim herşeye bi kulp buluyorum nolacak böyle
Korona geçse böyle endişe etmeyeceğiz ama bir de o var. Çok zor bir zamanda bir de ataklarla uğraşıyoruzDışarı çıkmak senin için şuan korktukların arasında olduğu için rahat hissettin anlıyorum ben de evde bunaldığım için farklı ortam iyi geliyorİzzet Güllü dinliyorsun her gün iyi geliyor mu dün çok iyiydim bugün öğleden sonra yine kötü oldum ben bi ara korona oldum korkusu geldi alerji var bende burnum tıkandı bi ara burun spreyini sıktım rahatlaması için daha sonra da mutfakta işimi hızlı hızlı yapmaya çalışırken bi enerji geldi dedim bipolar mı oldum acaba diye şimdi de psikotik olursam korkusu zor ne diyim ki halsizlik olur neden halsizim hareketli olurum neden hareketliyim herşeye bi kulp buluyorum nolacak böyle
Evet yeni başladığınız zaman bir hafta sonra yine ücretsiz seans yapıyor ne kadar uygulayabildik diye. Sen de mi eşini arıyorsun kötüyken ben önceden arardım ama baktım o da üzülüyor sonra aramayı kestim ilk zamanlar acile çok gittik birlikteAslında şöyle ataklardan bana hiç bir zarar gelmeyeceği bilincindeyim. Ne zamanki bir atağı sakin karşılamayı başarırsam o gün iyileşmiş olacağım inşallah. İzzet güllü şu aşamada bu durumu telkin ediyor bana, Atakların bana hiç bir zararı olmadığını. İlaç bile bana fayda etmedi bu kadar sürede. O yüzden izzet güllü nün videolarını içselleştirmem için süre lazım bana. Yılmadan devam ediyorum. Bir kez yapabilsem ataklara rağmen gerisi gelecek. Onun için de psikoloğumla yavaş adımlar planladık. İlk olarak okula giderken kendimi telkin edeceğim. Ben iyiyim, güçlüyüm, ataklar bana zarar vermez gibi. Bir de eşimi dışardayken kötüyüm diye aramayacağım. Bir hafta sonra ücretsiz kısa bir görüşme yapacak benle. Söylediklerini ne kadar yapabildim diye. Bakalım Allah büyük. İnşallah başarırım
Evet korona da tetikliyor bazen takıyorum ben ona dışarı çıkıp geldikten sonra oluyor. Önceden daralınca bi yerlere giderdik gezmeye şimdi gitmeye korkuyorumKorona geçse böyle endişe etmeyeceğiz ama bir de o var. Çok zor bir zamanda bir de ataklarla uğraşıyoruz
Evet canım eşimi arıyorum ama aramayacağım inşallah. İzzet güllü her söylediğinde haklı. Algımızı değiştireceğiz ve ilgilenmeyeceğiz. Devam edeceğim, ilaca o kadar ay şans verdim bu yönteme de vereceğim o şansı. İyi olan çok biz de oluruz inşallah.Evet yeni başladığınız zaman bir hafta sonra yine ücretsiz seans yapıyor ne kadar uygulayabildik diye. Sen de mi eşini arıyorsun kötüyken ben önceden arardım ama baktım o da üzülüyor sonra aramayı kestim ilk zamanlar acile çok gittik birlikteİzzet Güllü bana da biraz fayda etti ama bazen yorgunluk oluyor dün iyiyken bugün kötü olmak üzüyor her zaman iyi olacağız diye şartlamamak gerekiyor aslında ben bi yol bulamadım belki birgün tamamen iyi oluruz.
Ben zaten korkuyordum koronadan dolayı daha çok korkuyorum. Korona olanlar neler anlatıyor hastaneler yetmiyormuş bile. Evde kalmaya devam ediyorum. O zaman da iyi olup olmadığımı anlayamıyorum. Çaresizlik böyle bir şeyEvet korona da tetikliyor bazen takıyorum ben ona dışarı çıkıp geldikten sonra oluyor. Önceden daralınca bi yerlere giderdik gezmeye şimdi gitmeye korkuyorum
Acaba onların anksiyete ve panikatağı mı az ki diyorum da geçtiEvet canım eşimi arıyorum ama aramayacağım inşallah. İzzet güllü her söylediğinde haklı. Algımızı değiştireceğiz ve ilgilenmeyeceğiz. Devam edeceğim, ilaca o kadar ay şans verdim bu yönteme de vereceğim o şansı. İyi olan çok biz de oluruz inşallah.
Ben artık haber pek izlemiyorum herşeyden çok etkileniyorum olumsuz bişey duyduğumda çok etkileniyorum sadece günlük vaka sayılarına bakıyorum çünkü yoğun bakımdakileri dinleyince çok kötü korku geliyor banaBen zaten korkuyordum koronadan dolayı daha çok korkuyorum. Korona olanlar neler anlatıyor hastaneler yetmiyormuş bile. Evde kalmaya devam ediyorum. O zaman da iyi olup olmadığımı anlayamıyorum. Çaresizlik böyle bir şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?