Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Bende de ayni korkular var bu aksam kalbime bicak batar gbi oldu uzun süre tek noktaya gaz da olabilir diye dusundum asiri kilo ve gec aaatte yemek yeme var bir de is yok hep oturuyorm 1 yllik evliyim cocuktan ben de korkuorm esim istiyor aklima hep kotu seyler gelio ya binde ben mesela 6bsaat uyuyaym tum gun gozlerim acio uyuyorm gunduz cocukla nasl yapcamm ((

Şimdi ilk şunu söyliyim o bir noktaya bıçak saplanır gibi ağrı burada ben de dahil kaç tane arkadaşımıza oldu oluyor onu takma kafana bu akşam için örnek verecek olursam kalbim sıkışır gibi oldu takmadım kafama korktum ama yapacak bişey yok. İkincisi şuan benim de fazla kilom var doğumdan kalan onun için bişeyler yapmaya başladım kaç kez diyete girdim çıktım sayısı belli değil bugün de sağlıklı yaşamak için ve fazla kilom için birşeyler yaptım bunun için topik açtım istersen sen de gel birbirimizi motive ederiz iş yok derken çalışmıyorsan evde oturuyorsan şu günlerde ben de öyleyim ve kendimce aktiviteler yapmaya çalışıyorum uzun süredir ev temizliğini ince detaya girmeden yapıyordum bugün dipköşe kalktım yaptım kalkana kadar kalkınca oldu.
Çocuk konusuna gelince biz öyle rahatına düşkün bir çifttik ki gece geç saatlere kadar oturur ertesi gün geç saate kadar uyurduk tabi çalışma olmadığı günler uykuyu bu denli seven biz uykusuz bir şekilde kızımızı 3 yaşına getirdiysek sen de siz de yapabilirsiniz korkularına gelince hayatımızı idame ettirebilmemiz için korku duygusu bize verilmiş aşırıya kaçılmadığı sürece kaçarsa anksiyeteye dönüşüyor çocuk olduktan sonra benim de inanılmaz korkularım oldu hala oluyor küçükken ya bakamazsam korkusu oldu ağladığım günler o kadar çok oldu ki panikatağım nüksetti hatta depresyona girdim ağlaya ağlaya kızıma baktım 1 yıldır terapi alıyorum onun da faydası oldu. Ben bugünleri atlattıysam(ilk önce Allah'ın yardımıyla sonra kendi çabam ile) sen neden yapamayasın benden neyin eksik ki bir de doğunca Allah içine öyle bir sevgi veriyor ki merak etme severek uykusuz kalıyorsun biraz zor oluyor ama oluyor çok uzun yazdım kusura bakma

Cok guzel yazmissin estağfirullah. Ya benin gecmisimde agir ilaclar kullandrdilar 50 saat uyumadm üniversitedeydim. Ordan kalma korkularm var uykusuz kalamiorm anlamadm neden oldu ama kalp cok korkutuyo zayiflama ile ilgili nersei demistin?

Cok guzel yazmissin estağfirullah. Ya benin gecmisimde agir ilaclar kullandrdilar 50 saat uyumadm üniversitedeydim. Ordan kalma korkularm var uykusuz kalamiorm anlamadm neden oldu ama kalp cok korkutuyo zayiflama ile ilgili nersei demistin?
Burada bir konu açtım zayıflamadan ziyade günümüzü verimli geçirmek adına
İlaç yüzünden mi 50 saat uyumadınız korkularınızla yüzleşmeden nasıl anlayacaksınız eşiniz de destek olur ya da aileden biri de yardım eder birlikte büyütürsünüz ben lohusa iken 3 4 saatlik uykuyla günü kapattığımı biliyorum sersem sersem gezerdim bi şekilde geçti kızım şuan 3 yaşında ve kızım uykuyu seven bir çocuk da değil burada diyet takımları var onlarla da güzel kilo veriliyor ben girmiştim haftada 2 kilo verdiğim olmuştu

Universite final donemindeydm baska sorunlarda vardi doktora gtmeden uyku ilaci aldim uyuyamaynca ailemin yanina geldigimde de devam etti sebebini bulamadlar ama siddet var eski erkek arkadasmdan az da olsa brlki ondandr hayatimi mahvetti esim cok anlayislii cok sukur ama ben dusunmek istemiorm kalbime bsey olur mu diye

Doktora danışmadan aldığınız uyku ilacı sanırım size uygun bir ilaç değilmiş ki o ladar süre uykusuz kalmanıza sebep olmuş geçmişte yaşanılanlar maalesef ki bizi olumsuz etkiliyor ama geleceğe umutla bakmak gerektiği fikrine daha çok inanıyorum artık kalbimize bişey olup olmayacağının hiçbirimizin garantisi yok ki gidip kontrollerimizi yaptırıyoruz olur mu olmaz mı düşüncesi ile korkarak da bi yere varamıyoruz ki en iyisi biz düşüncelerimizi başka konulara verelim vaktimizi başka şeylere adayalım hayat geçip gidiyor bugün geçti yarına çıkıp çıkmayacağımızı bilmiyoruz o yüzden anı iyi değerlendirmek gerek ne mutlu anlayışlı bir eşle evlenmişsiniz çocuk için de korkmanıza değmeyecek anladığım kadarıyla

Niloya ben korkularımla yüzleşcek güç bulamıyorum ki..
Buraya sayfanı eketlermisin bulamadum
Kitap olarak pembe fili düşünme yi okuyorum seninkinide okunacaklara ekledim

Insallah ya kard cok gttim bsey ckmadi iyi ki varsiniz

Ya bana da oluyo deli oluorm bu aksam hastaneye gdiosukk gectii iyiyimm ara ara.oluo doktor kontrliunde braktm ama bi psikologa mi gtsem
En başta yazdıklarımı okuduysanız ben de çok hastaneye gittim bir sürü tahliller ekg emar siz bir kez gidin kardiyolojiye tetkiklerinizi yaptırın sonra içiniz rahat olsun yaptırdım bişey yok şükür deyip bir daha o şekilde ağrı geldiğinde dikkate almamaya çalışın

Arkadaşlar merhaba. Yazdıklarınızı surekli okuyorum bende gerçekten bu durumdan muzdarip herkese Rabbim şifa versin. Ben uzun zamandır anksiyete bozukluğu yaşıyorum yaklaşık 8 senedir böyle ama bazı dönemler düzeldim, bazı dönemler tekrarladı hatta üstüne okb de eklendi. Benim size sorum şu kendinize zarar vermekten korkuyor musunuz var mı bunu yaşayan arkadaşlar. Ayrıca bazen hayatı sorguluyorum, birgün cok iyiyim hic sorun yok ama bir düşünceye kapılıyorum bu beni aşırı mutsuz ediyor. Örneğin ; gezmeyi çok severim ama geçen gün dışarı çıkıp yürüdüğümde ne saçma ya surekli aynı şeyi yapıyorum dedim kendi kendime sonra bana sıkıntı geldi ben gezmekten artık zevk alamazsam,surekli mutsuz olursam, ya depresyona girip kendime birşey yaparsam vs vs düşünmekten beynim çatlıyordu.Size de böyle oluyor mu ??

Kendime zarar verme korkusu bende de oldu balkona çıktığımda ya kendimi aşağı atarsam ya depresyona girip kendime zarar verirsem ye bunlar hep haberlerden etkilemekten kaynaklı artık haber izlememeye çalışıyorum izlersem de sadece gündemi takip ediyorum ülke gündemi ve siyaset gibi bende sürekli hastalık kurma var ve bu da çok korkutuyordu beni bir dönem ilacımı bıraktım iyiydim 2 ay kadar kullanmadım ama sonra yine nüksetti korona da etkiledi tabi ki yalnız değilsin benzerlerini hepimiz yaşıyoruz
Ben şu kitabı okuyorum çok etkileyici cümleler var tavsiye ederim.

Eklentiler

• IMG_20200926_001525.webp
    58,2 KB · Görüntüleme: 19
Oluyor oluyor yanlız değilsiniz....

Evet kesinlikle haberler cok etkiliyor dun bir haber izledim çocuğun biri intihar etmiş not bırakmış kendime gelemedim hala neden bu kadar takılıyoruz anlamıyorum ya. Kitap tavsiyeniz için teşekkür ederim inşallah iyi oluruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…