- 25 Şubat 2017
- 575
- 586
- 103
- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #6.701
Allah yardımcımız olsun dua edelim çabucak geçer inşaAllah size de bana da bizim gibi olanlara da Rabbim sağlık sıhhat versinEvet çocuklarla ilgilenip yemek derken akşam oluyor kendimize vakit de çok ayıramadığımız için sorunlar yaşıyoruz üstüne korona da eklendi daha kaygılı hale geldik. Az da olsa aktivite yapmaya çalışıyorum ben de
Amin canım inşallah mesela İzmir depremini duyduğumdan beri atak geliyor dikkate almamaya çalışıyorum haberleri de izlemedimAllah yardımcımız olsun dua edelim çabucak geçer inşaAllah size de bana da bizim gibi olanlara da Rabbim sağlık sıhhat versin
Yaa hiç sorma biz o kadar sallandık ki hala elim titriyor.. Elazığ depremin de ve sonrasında da malatyadaydık zaten korkum vardı iyice arttı sürekli sallanıyor gibiyim. Yine günlerce uyku yok banaAmin canım inşallah mesela İzmir depremini duyduğumdan beri atak geliyor dikkate almamaya çalışıyorum haberleri de izlemedim
İzmire yakın mı oturuyorsunuz hissettiniz mi siz deYaa hiç sorma biz o kadar sallandık ki hala elim titriyor.. Elazığ depremin de ve sonrasında da malatyadaydık zaten korkum vardı iyice arttı sürekli sallanıyor gibiyim. Yine günlerce uyku yok bana
Tekirdağ dayız ama çok fazla hissedildi bizim oturduğumuz yerde ya da 8 katta oturuyoruz diye biz çok hissettik. 30 saniye falan sürmüş ama bana daha uzun geldi avizeler durmadı koltuklar nasıl sallanıyorİzmire yakın mı oturuyorsunuz hissettiniz mi siz deduyduğumdan beri kalbim sanki her an kötü bişey olacakmış hissi geliyor
Bende de çok oluyor canım ama psikolojik herhalde bilmiyorumKizlar benimde nefesim darlaniyor boğulma hissi var şimdide neler kuruyorum ya yemek borusu kanseriysem diye bunları takıyorum acile gidince rahatlıyorum olsa ordada nefes daralır dimi
8.kat yüksek ya o yüzden çok hissetmişsinizdir ben de iyi ki evde değilmişim marketteydim Allah bir daha yaşatmasın inşallahTekirdağ dayız ama çok fazla hissedildi bizim oturduğumuz yerde ya da 8 katta oturuyoruz diye biz çok hissettik. 30 saniye falan sürmüş ama bana daha uzun geldi avizeler durmadı koltuklar nasıl sallanıyorhala yaşıyorum inan ki
Aynen öyle canım afedersin de yemek borusu kanseri teşhisini nasıl koydun canım sen mantıklı bir açıklaması vardır tahmin edebiliyorum da sen yine yazıverKizlar benimde nefesim darlaniyor boğulma hissi var şimdide neler kuruyorum ya yemek borusu kanseriysem diye bunları takıyorum acile gidince rahatlıyorum olsa ordada nefes daralır dimi
Bişey sorucam sana aklıma geldi. Psikoloğa mı gidiyorsun yoksa psikiyatriste mi arada fark var mı onu da bilmiyorum amaAynen öyle canım afedersin de yemek borusu kanseri teşhisini nasıl koydun canım sen mantıklı bir açıklaması vardır tahmin edebiliyorum da sen yine yazıverhayır canım sağlıklısın şuan hastaneye de gitme korona olmasa ben de bikaç şey için de gidicem de erteliyorum şuan önümüzdeki hafta terapiye gidicem nasipse ona bile korkuyorum ilk seansı almayı düşünüyorum.
Benim doktorum psikiyatrist aynı zamanda da psikoterapist ilaç yazabiliyor psikologlar ilaç yazamıyorBişey sorucam sana aklıma geldi. Psikoloğa mı gidiyorsun yoksa psikiyatriste mi arada fark var mı onu da bilmiyorum ama
Evet psikolojik ama şunu da bilmenizi isterim sadece ilaçla da çözüm olmuyor ben en yüksek dozlara dahi çıktım doktorumla birlikte. Kendinizi geliştirmek için elinizden ne gelirse onu yapın. Şuan çocuklarınız küçük kendinize özel vakit ayıramadığınız için de ağlama nöbetleri geçiriyor olabilirsiniz. O an ağlamanız gerekiyorsa varsın ağlayın ben süpürge yaparken kızım görmeden hüngür hüngür ağladığımı bilirim. Çocuklarınıza mümkünse göstermeden ağlamaya çalışın. Biliyorum çocuklardan vakit kalmıyor olabilir ama küçük de olsa bir hobi edinin ilginizi çekecek kitaplar okuyun kitap okumayı sevmiyorsanız şayet sizi motive edecek videoları internetten izleyin hatta mutfakta açın dinleyin. Terapistim demişti ki hiçbir duygu uzun sürmez hüzün, sevinç tabii ki ciddi rahatsızlıklar dışında. Ben bedenim ile ilgili tüm doktorlara gittim. Hala daha ara ara geliyor acaba beyin kanaması mı geçircem kalp krizi mi geçircem dikkate almamaya çalışıyorum. İşlerimi yapmaya devam ediyorum. Evet bazen ben de ya daha kötü olursam çocuğuma bakamayacak duruma gelirsem dediğim anlar oldu hala da oluyor. O zaman gayret etmeliyim diyorum. Terapistim derdi kalkın mutfağa bir geçin canınız yapmak istemeyecek başta sonra bir bakmışsınız dipköşe iş yapmaya başlamışsınız. Bu hastalığı yaşamayan bilmez bunları yazarken bile bahsederken bile kalbimin ritmi değişiyor. Dikkate alırsam onu birazdan yatakta yatıyor bulurum kendimi. Siz de durumunuz için bir doktora gidin doktorum ilacın koltuk değneği görevi gördüğünü kendimizi de geliştirmemiz gerektiğini söylemişti. Buna önceden inanmıyordum ben düzelemicem çeşit çeşit ilaçlar denedim dozları ile oynadık demek ki sadece ilaçta iş bitmiyormuş ara verdiğim kitap okumalarıma geri döndüm. Az önce 3 yumak ip aldımrenkleri içime bi mutluluk getirdi. Örneğin dün market önünde sahipsiz bir kediyi aldım. Bitleri olduğunu farkettim ve gidip ona ilaç aldım ve bugün yüksek oranda bitleri azaldı bugün bir doz daha uyguladım balkonumuzda çok güzel geziyor bu beni çok mutlu etti mesela. Bazen sadece canlılara yardım etmekle kalmıyor aslında kendi ruhumuza da terapi uyguluyoruz. Mutlaka sizin de yapabileceğiniz birşeyler vardır. Bilmişlik tasladıysam affola. Biraz uzun tuttum. Ben bu hastalığa yakalanmasaydım hayatımda birçok şeyi öğrenemeyecektim diye düşünüyorum. Ever zorlu süreçlerden geçtim yaklaşık 10 yıl oluyor dipleri de gördüm. Ama verimli topraklar konfor alanımız dışındadır sözü yaşadıklarımı özetler nitelikte. İnsanların kalplerine dokunmayı bir amaç edindim. Önceden karşımdakine iyi dilekler dilerken sadece dilimle söylüyordum şimdi yürekten dileyerek söylüyorum. Hayatımda bana değer vermeyen insanları hayatımdan çıkarmayı öğrendim. İlk önce kendime değer vermem saygı duymam gerektiğini ben kendime saygı duymazsam karşımdakinin bana saygı göstermediğini öğrendim.
Yakın zamanda gideceğim de bilmediğim için sorayım dedim teşekkür edermBenim doktorum psikiyatrist aynı zamanda da psikoterapist ilaç yazabiliyor psikologlar ilaç yazamıyor
Rica ederim canımYakın zamanda gideceğim de bilmediğim için sorayım dedim teşekkür ederm
Huzur bulduysan çok sevindim canımNiloyatospikk canım ne kadar güzel yazmışsın tebrik ediyorum seni her satırını defalarca kez okudum, huzur buldum resmen!
Amin canım inşallaHHuzur bulduysan çok sevindim canımnacizane öğrendiklerimi yazıyorum. Ben de yazıyorum ama hala atakları yaşıyorum. Bugün çok enerjik olmama rağmen İzmir depremini duyduktan sonra bazen yükselen ataklarım oldu ama atağı azaltacak ilacı almamak için direndim. Balkona çıktım you tubedan video açtım dinledim ardından müzik açtım saçlarımı yaptım falan derken bi baktım atak dağılmış birlikte huzur dolu günlerimiz olsun inşallah canım
Depremi duyduğumdan beri ataklarım daha yoğun geliyor baş etmeye çalışıyorum.Amin canım inşallaHBen de ilaç kullanmıyorum. Söylediğin şekilde kendi kendime atlatmaya çalışıyorum, kendimin doktoru oldum şimdilik. Depremden ben de çok etkilendim, bir de Balıkesir’de yaşıyorum ben sen düşün
Depremi duyduğumdan beri ataklarım daha yoğun geliyor baş etmeye çalışıyorum.
Ah aynen canım. Akşam o kadar zor uykuya daldım ki anlatamam ha şimdi oldu olacak diye. Vücudumu dinlemeye başladım yine, kalbim çarpıyormuş gibi geliyor bu nedenle de. Allarım korusunDepremi duyduğumdan beri ataklarım daha yoğun geliyor baş etmeye çalışıyorum.
Aslında benim ilaçla düzeldi,ufak tefek oluyordu tabi ilaç içerken de.hergun ölüm korkusu yaşamaktan,açıklık olmaktan,dr. Gezmekten kurtulmuştum...Arada ufak tefek şeylere razıydım.Ömür boyu ilaçlarla yaşanmıyor...ben azaltmak zorunda kaldım.tekrar korkular başladı.Teşekkür ederim tavsiyelerinizi uygulamaya çalışacağımBenim de aynı şu sıra belim ağrıyor aklıma kötü şeyler geliyor geçen akşam kafamın arkasına ağrı girdi beyin kanaması geçircem korkusu yaşadım ilaçla da olmadığını anladım terapiye giderken daha iyiydim şu süreçte 2 aydır gitmedim İzzet Güllü yü tavsiye ediyorum bir de mutlaka beynini meşgul edecek bir hobi edinmeni öneririm inan ilaçla da tam düzelen görmedim o yüzden ilaç kullanamamaktan korkma ilaç sadece destekleyici
Ah cnm ah Allah'ım korusun bizleri inşallah aklıma çocuğumla alakalı çok kötü düşünceler geliyor kalp sıkışıyor bacaklarım tityir korku salıyor içimi sana anlatamam yaşadıklarımı o derece kötü oluyorum çalışmaya da başladım ama bilmiyrm eve gelince çok kötü oluyorum çocuğumu çok özlüyorum işteykenSlm canım hatırladım seni canım ben de çok iyi değilim hatta pazartesi yine terapiye gidicem ailem karantinada kardeşim pozitif çıktı baya kötü oldum bikaç günbazı günler iyiyim bazı günler kötüyüm hiç belli olmuyor İzzet Güllü yü dinle canım biraz fayda ediyor ben şu sıra Hikmet Anıl Öztekin de You Tubeda dinlemeye başladım vesvese gelse bile işini yapmaya devam et bir iş ile meşgul ol kolay değil biliyorum ama gayret etmeye çalışıcaz ben bir de günde 7 Fatiha 7 Ayetel Kürsi okuyup suya içiyorum 21 günmüş biraz okuyunca fayda ediyor. İlaçla da olmuyor bunun da farkına vardım ilaç destekleyici onun farkına vardım kendimizi eğiterek bunu yenmeye çalışacağımıza inanıyorum bir de bol bol dua inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?