para biriktirmek mümkün mü

Cimri insan haset ve kibirli de olur cimri insanla hayat geçmez zaten
60 bin TL ile ev alinmaz ama kenara para az atılabilir

Bence sizin için para başka bir anlam kazanmış kenarda dursun gibi
Evet har vurup harman savurmakta iyi değil ortasını bulmanız lazım

Nasıl insanlar olduklarını anlamak mümkün değil. Bu bir rahatsızlık bence. Arkadaşımın kocası normal mobil oyunda kazandığı coinleri bile harcayamıyor.
Bu arkadaşım poliklinikleri gezip yemekhane sularını toplardı.
Eşantiyon mamaları toplardı.
Her dönem birini kafalayıp yalan dolanla kendisini hastaneye bıraktırırdı (kendisinin de eşinin de sıfır arabası vardı ama tek arabayız derdi)
Hasta bakıyorduk kalem yazmadı bana kalem verdi, giderken aldı, kaleme de asla para vermeyiz hepsini ilaç şirketleri getirir zaten.
Hiç tatile gittiğini görmedim ailesinin yazlığına giderdi en son benzin çok pahalı çok yaktı araba tatilde diye şikayet etmişti.
Köpeği vardı mama almazdı hep ev yemeği yedirirdi.
Uzmanlık yemeklerinde boş kapla gelip artan yemekleri eve götürürdü.
Kendisine sürekli kahve ısmarlatırdı, resmen isterdi.
Arkamızdan da enayi misiniz kahveye para veriyorsunuz ki ben kendim yapıyorum derdi.
En son bebeğine altın takmıştım (cimri olduğunu anlamadan önceydi) düğünüme gelmedi altın getirmemek için. Altınımı getir dedim getirmedi.

Ve bu yüzden de evlenmıyor ya esı cok harcarsa ya maas kartını buna vermezse dıye?
Ya annesine gıderken marketten birşey alip götürür dıye

daha benim evlenmeme en az üç yıl falan var bu hesabı evlendikten sonrası için yapıyorum. o zamana kadar ki sürede benim ahdım var annemi gezdirip bileğine dizebildiğim kadar altın yapacağım. o içi giderek baktığı markalardan alışveriş yaptıracağım, güzel yemeklere çıkartacağım inşallah

o çok rahattır beni yönetir baya bu konuda. o olmasaydı gerçekten çok zor üstesinden gelirdim bazı takıntılarımın. ikimizin de belli başlı entelektüel ortak zevkleri var, tiyatro, opera, halk/sanat müziği konserleri çok severiz öğrenci olduğumuz için bütçemize uygun etkinliklerde bulunma imkanımız oluyor. ikimizin de hoşuna gidecek bir etkinlik varsa ve benim de param kalmamışsa kendisi benim aklımda bile yokken gider olan yapar bilet alır, yemek planını yapar, o hayatı lezzetli yaşamayı çok iyi bilir ben de kendisini çok sevdiğim için takıntılarımı bastırmayı öğrendim. Allah o konuda yüzüme güldü çok şükür

Ne güzel inşallah
Yani ise daha girmediniz ve evlilige 3 sene var
3 sene sonrasını değil bugünü düşünün bence evet yine kötü gün vs icin kenarda paranız olsun ama var yemezlik yapmayın
Nişanlınızla nasıl tanıştınız
Çoğu erkek ve ailesi tutumlu para harcamayan gelin arıyor ki birşey istemesin

hocam hasta mısınız acaba? sadece birikim yapılıp yapılamayacağını bunun mümkün olup olmadığını sormuşum farkında mısınız? benim aileme ne derece bir katkım olduğunu siz nereden bileceksiniz bunlar nasıl hadsiz yorumlar ya? ben yeri geldi burs paramı evin ihtiyaçları için verip tüm ay parasız kaldım okula gidemedim, ne kadar çirkinsiniz.

İyi, sevindim sizin adınıza. O da cimri olsa çok kötü bir hayatınız olurdu. Siz de adama evlenince darlamayın para para para diye. Uyum sağlamışsınız zaten. Mutluluklar dilerim

öğrenciyim, yol ulaşım kütüphane kitap indirim bin türlü imkanım var hepsini kullandığım için geçinebiliyorum. ya bu arada gerçekten çok teşekkür ederim sizin gibi kendisine uygun bulmasa da hadsizce linçlemeyen insanlara. çocukluktan beri fakir olduğum ve hayatımı buna göre idame ettirdiğim için linçleneceğimi asla düşünmezdim aklım şaştı.

annesi tek başına yaşıyor ve yaşlı bir insan kirada da yaşasak annesini tek başına bırakmayacağım. farazi bir hesap yaparak mümkün olup olmadığını, böyle bir hesapla gerçekten ev alabilen olup olmadığını merak ettim gerçekçi düşününce absürt olabilir. ben de zaten eğer absürtse kendi yaşantımda harcamak isterim birikim yapmak yerine açıkçası

ay çok teşekkür ederim size de Allah yolunuzu açık etsin, inşallah hayallerinize kavuşursunuz :)

Kesinlikle katılıyorum
Gencecik insanın bu kadar sefil yaşaması çok üzücü
Bir denge olmalı
Hayat dengedir
Har vurup harman savurmayacak ama gençliğini de güzel yaşayacak bir denge
çok haklısınız linçlemek yerine sizin gibi yazanlar olsaydı keşke, bazı şeyleri yanlış yaptığımın zaten farkına varıyorum değerli fikriniz için teşekkür ederim.

yöneticiler dediğimi hatırlıyorum zaten daha alt kademelerde çalışan insanların da bu konuda sömürüldüğünün farkındayım.
ayrıca benim maaşım benimdir gibi bir düşüncem asla olamaz, nişanlım benim biriciğim onun bana yaptıklarını bir ömür çalışsam ödeyemem niye bu kadar yanlış anlaşıldım ben mi yanlış aktardım bilmiyorum

Çok linçlenmişsiniz ama sizi anlıyorum..
Düğününüzde takı ve paralara dokunmadan onu evin peşinatına ayırırsanız güvendiğiniz bir arkadasınızla aylık söylediğiniz fiyata bir eve ortak girebilirsiniz. Bu ev yuksek ihtimalle tamamlanmış bir ev olur. 1 yada 1,5 seneye teslim ederler. Teslimdede bir miktar toplu para verirsiniz. Bunu altın borcu olarak bulabilirseniz, yada eşinizle bir yandan ev taksidi öderken bir yandan 2-3 gram demeden kenara atabilrseniz ne âlâ..
Evlendiğinizde kira ödeyip ödemeyeceğiz de önemli bir faktör.
Yani diyeceğim o ki
O kadar tüketmeye alışmış, tüketimi minimale indirerek, gerektiği yerde tatiline gezisine para harcayan gerekmediği de de kanaatını üst seviyede yaşayarak mutlu olanlara öcü, tüh kaka diyen bir toplum olmuşuz.
Ya bırakın kim neyle nasıl mutluysa yaşasın
Fikir verin geçin.

İmkansız diyemem. Yıllarca yemeyip, içmeyip, gezmeyip, görmeyip biriktirip iyi kötü bir ev alabilirsiniz. Annesi yalnızsa hiçbir masraf etmeyip nikah kıyıp geçip yanına oturup minimum düzeyde yaşayıp, ev alana kadar çocuk da yapmazsanız olabilir.
Yalnız kv nin evi varsa ve siz zaten her koşulda yalnız bırakmayacaksanız neden ev istiyorsunuz ki?
Geçin oturun hazır evde, niye hayatı kaçırıyorsunuz?

Siz derdinizi tam net yazamamissiniz
Daha evlenmemiş 3 yıl var kendim okuyorum ama bu 3 senede birikim yapabilir miyim deseydiniz ona göre yorumlar gelirdi
Sizi anlıyorum bende çok yokluk gördüm ilk evliliğimde boşanma döneminde vs o yüzden çok zorluklar yaşasam da yipranmadim yoksunluk çekmedim yani bazı konularda
Hep oldum olası tutumlu olmuşumdur ama param varsa da gider istediğimi alırım
Alışveriş vs yaparken ihtiyaç mi değilmi diye düşünüp karar verdikten sonra alıyorum
Her gördüğümü her moda furyasıni illa bende de olsun diye almam

Bu kadar tasarruflu yaşayan birine göre telefon faturanız yüksek geldi. Kaç gb kullanıyorsunuz?

asla öyle birisi değilim ben sadece kendime cimriyim. aksine artırabileceğim bir para olunca anneme ve nişanlıma harcama yolu ararım. çok nadiren dışarda yemek ısmarlayabilecek bir param olunca düşünmeden ısmarlarım nişanlımın seveceği bir etkinlik olsa biletini alabilecek yol arar bulurum aksine ben jest yapmayı çok seven birisiyim. kendime harcayamıyorum maalesef. benim şimdi ki maddi durumum kendime harcama yapmama olanak tanımıyor yazdığım yazıda bunu net bir şekilde belirttiğimi düşünüyorum. evlendiğimizde de ortak yapacağımız herhangi bir etkinliğin masrafı bana masraf gibi gelmez biliyorum şimdi bile şu sıkışıklığımda fırsat yaratan bir insanım ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…