Para meselesi. Ben mi büyütüyorum?

Peki peki haklısınız.

Allah' tan adam beni bu ara biraz idare et, stresliyim demiş. Sarmak için yer arıyorsunuz.
Paranızın olduğunu adam sormadan söyleyen siz, yorum yapınca içi bulanan yine siz.
Şu düşüncelerinizi denk gelip okusa, ne kadar üzülürdü.
Tamam temkinli olmakta tabiki fayda var ama hakedene.
Dertsiz başınıza dert aramayın.

Hiç söyleme bile senin Emeğin senin paran sorarsa da Kardeşimi okuttum o parayla dersin. Kıyıda senin bile Unuttuğun bir para olsun her daim.
Ver annene saklasın senin için evlenirsen de isteme
öyle şeyler yaşadım ve burada öyle konular okudum ki.
inan kendimden bile şüphe ediyorum bazen.
Her şeyi yeni baştan yaşamak çok zor. Bin tane soru oluyor insanın kafasında.
Ama kimse mükemmel değil bunu da biliyorum

Evlenmeyi düşündüğün erkeğe böyle Para muhabbetini açma benim param babamda diyeceğin yerde; ha benim ha babamın parası mantığıyla git o arabada parada babamın desen daha yerinde olur. Bunlar evlendikten sonra ailenin para muhabbetine çok karışmaya başlıyorlar çünkü kendinde o hakkı görüyorlar para konusunda yüz verme boşver tamam herşeyi sen yap de işin içine aileler girince zaten öyle olmadığını görüceksin. Tescillendi :)))

Okusa bunları emin olun yine bana şunu derdi: Kajmery seni bu hale getirenlerden utanıyorum ben.
Yani evet ben epey bi saçmalamışım.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Evet en mükemmele yakını bulmak gerek.
Bu siteyi çok okumakta insanın bir sorun yokken bike basen Eşinden Kv den Şüphe duymasına sebep olabiliyor.
Bir de geçmiş yaşadıklarınızdan dolayı da hep iki kere düşünüyorsunuz.

Okusa bunları emin olun yine bana şunu derdi: Kajmery seni bu hale getirenlerden utanıyorum ben.
Yani evet ben epey bi saçmalamışım.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Ve siz böyle düşünen ince birisi hakkında bu konuyu açıyorsunuz. Kendinden çok sizi düşünen insanları kaybetmeyin, değerini bilin.
Başkalarının hatalarını bir başkasının linci haline getirmeyin.
Beş parmağın beşi bir değilken, her insanında aynı karakterde olmayacağını bilin.
En güzel zamalarınızı birbirinize zehir etmeyin.
Mutluluklar dilerim.

Bence gayet normal şeyler söylemiş, durumu ne kadar iyi olursa olsun senin paranın da olması gerekir. Ve ben de eşime diyebilirdim birikmişin bizim için bir güvence sahip çık diye. Benim ki paraysa onun da para gün gelir senin parana işiniz düşer.

Söyledikten sonra pişman oldum ama bir yandan da acaba ne diyecek diye bekledim demişsiniz konuda.
Yorumsuz kalmasını istemiş değilsiniz, daha çok arkadaşınızı maddi manevi güçlü buluyorsunuz ve bunu hissetmek istemiş
Sözleriyle de bu gücünü göstermesini beklemişsiniz.

Size tavsiyem karşınızda ki eşiniz olur, dostunuz olur kim olursa olsun
hani şimdi gençler arasında çok popüler ya feyk atmak atmayınn...

Daha önceki ilişkilerinizden dolayı güven sorunu yaşıyorsanız, böyle bir param var alacağım diyerek denemeyin.
Böyle bir param var almayacağım diyerek gerçek niyetinizi söyleyin ve ondan sonra verdiği cevap üzerinden değerlendirin. En azından net bir cevap alırsınız. Acaba ne demek istedi, niyeti ne diye düşünmezsiniz.

Lütfen dert aramayın, ne güzel giden ilişkiniz varmış ve adam kötü bir şey dememiş..

Okuduğum en saçma konulardan biri. Adamın ne demesi gerekiyordu? İlişkiyi sabote edecek bir şeyler arıyor gibisiniz. Geçmişte ne yaşamış olursanız olun, adamın söylediklerinde en ufak bir şey yok. Bundan bir tık daha abartıyor olsaydınız, bir uzmana gidin derdim. Belki de gitmelisiniz, bilmiyorum.

Bir de adama hem o parayı alacağım demişsiniz, sonra da kardeşlerim ne yapacak demişsiniz. Bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor.

Bir de beni idare eder diyorsunuz. Bu eleştirdiğiniz haliyse, normalde sizden ne kadar çok çekiyor demek.

Saçmaladığımın farkına vardım aslında teşekkür ederim.
Ama kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez...
Benden kendisi her fırsatta çok memnun olduğunu dile getiriyor. Sanırım çok çekse benle birlikte olmama hakkını kullanırdı.
Yorum için teşekkür ederim.

Yok ben zaten para meselesini babama söylemesem bile o hemen verir. Ama onun sende o paranı alırsın falan demesi ne bileyim hoşuma gitmedi.

Yanlış anlamayın sizin aileniz öyledir diye demiyorum da bazı aileler çocuklarını sömürüyor. Hani alıyor parayı vermiyor ama çocuk da iyi niyetten ses çıkarmıyor. İş artık kullanmaya geliyor. Belki adam da öyle düşündü. Ayrıca kardeşleriniz için bırakma lafına ben daha çok takıldım. Anne baba için susabilirim ama kardeşler çalışır pekala araba alır. İnsanı yaşam ihtiyacı değil ki bu. Niye paranızı ya da arabanızı almayasınız. Babanız zaten sizin üstünüze almış aracı. Bence bu aileme bırakırım lafını kendiniz için düşünmeyin.

İşin özü ben adamın lafında bir gariplik görmedim.

Çooook haklısınız.
Ya aslında ben ilk ağzımdan çıkınca kendi kendime ne gerek vardı bunu söyledin şimdi dedim.
Ama sonra kötü olan tarafım şunu dedi ; dur bırak bakalım ne diyecek.
Yani dediklerinizi bundan sonrası için uygulayacağım. Teşekkür ederim

Ben söylediklerinde ters bir şey göremedim. Konuyu açan ve parayı alacağınızı söyleyen sizsiniz. Sevgilinizin verdiği tepki çok normal ve düzgün bence.

Aslında annem araç kullanamıyor ve bizim evimiz biraz ulaşım yüzünden sıkıntılı. Hani babam satıp bir daha almasa evdeki kimse gık demez. Kardeşlerim annemi her yere alıp götürüp getiriyorlar , bende tabii. Ne bileyim o an öyle dedim. Ama adam değil ben garipmişim bunu anladım.
Çok teşekkür ederim

Adam yanlis veya kotu birsey dememis. Arabayi satinca "Istersen" alirsin demiş cunku siz de zaten evlenirken alacagim demissiniz. Ama siz "parayi alma" demesini beklemissiniz galiba?

Ayrica kardeslerim var onlar ne yapar diye dramatiklesmeye gerek yok araba sonucta kimse arabasiz ölmez. Paraniz buyuk bir miktar degilmiş zaten oyle dediniz ustu tamamlanabilir ya da daha dusuk bir arac alinabilir cok lazimsa.

Para konusunu acan sızsınız adam sen bilirsin demiş suclu olmuş

Ben olayı okurken ilk anladım çünkü ablamdanda benzer durum oldu. Şimdi sen diyorsun ki, ben babama bir miktar para verdim. Üstünü de babam tamamladı ama benim verdiğim miktardan fazla ve araba satılırsa benim kardeşlerim de var, onlar ne olacak? Sonuçta benim üstüme olsa da arabayı tamamen ben kendi paramla almadım. Babamın da parası var ve bu sebeple kardeşlerimin de bu parada hakkı oluyor. Doğru anladıysam öncelikle seni çok takdir ettim, helal olsun.

2006 senesinde babam da araba alırken ablam babama 15 bin lira verdi o zamanın parası ile. Daha doğrusu cumhuriyet altınlarını verdi o zaman 15 bin lira yapıyordu. Daha sonra yine farklı arabalar aldık ama 2018'de o araba satıldı. Yeni araba aldılar. Abim ablamın cumhuriyetlerini geri yaptı ve ablama geri ödedi. Böylece ortada sorun kalmadı.

Şimdi senin sorununa gelirsek, ben böyle şeylerin ne olursa olsun başta erkek arkadaş vs söylenmemesi taraftarıyım. Ablamında evi var mesela iş tamamen ciddiye binmeden hayatındaki insana bahsetme diyoruz ev falan. İnsanlar artık çıkarcı malum. Ne olur ne olmaz diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…