Para meselesi. Ben mi büyütüyorum?

Benim anladığım sevgiliniz size aileleri araya katmadan kendimiz halledelim masraflarımızı evlenirken demiş. Siz sıkıntı yok benim birikmiş param var zaten kenarda diyince de o parayı alır istediğin gibi değerlendirirsin illa evlilik masraflarına harcamana gerek yok bende o iş demiş. Siz nesini yanlış anladınız ki, aa madem birkere verdin geri isteyemezsin artık babanın o para dese tuhaf olmaz mıydı?

Para pul mevzularına bakıs acısı kendı yasadıgı strese gore degısmez.. bu bır karakter meselesıdır,gonlu bol mu yoksa Zengın ama pıntı mi vs.. senın malınla ılgılı yorum yapması hos gelmedı bana.. bıraz daha dene derım.. mesela su streslı donem gecınce bi de bakalım ben o parayı almaktan vazgectım yaa vs.. tepkısı ne olacak?

Parayi evlenince alacagim diyen sizsiniz alirsam kardeslerim arabasiz kalir diyende sizsiniz.
Sevgiliniz size al.koy kenara demis alacagim dediginiz icin ama sonra alirsam arabasiz kalirlar dediginiz an ben sizin para falan almayacaginizi dusunurdum

bebeyııım öküz altında buzaaaaağ aramaya başladın etme eyleme

Kötü bişey dememiş ki. Ister babandan işte ister isteme demeye getirmiş. Yani al kenara koy ya da harca. Sen bilirsin gibisinden. Ayrıca öyle dememiş bile olsa nedense mesele yapcak bi adam gibi gelmedi

Ben arabanın satılmasını bile istemiyorum. Ailemde başka araba yok çünkü. O yüzden böyle söyledim.. Yani zaten ben arabayı babam bana versede almam. kardeşlerim hakkı var çünkü.
Kesinlikle bende öyle düşündüm.

İnşallah her konuşmayı böyle ince elemiyorsunuzdur, yanınızda konuşmaya korkar yoksa adam.
Hiçbir şey dememiş ki.

Sen daha önce demiş miydin parayı alıcam diye adama? Bilmiyorum bana hoş gelmedi buna karışması. Sen bilirsin demesi daha çok yakışırdı. Bi yandan da her şeyi ben yaparım demesi güzel ama bilemedim hoş olmamış alırsın demesi..

Sen iyisimi adamı bırak ve parayla evlen.
Adamın söylediği hiçbir şey yok. Hiçbir şey söylememiş.
Kusura bakma biraz sert oldu, amacım seni kırmakda değil ama şimdiden aslında olmayan bir olayda dahi böylesi düşüncelere giriyorsan olası bir evlilik durumunda o adama yazık yani. Kendini onun yerine koy, sen onun şimdiden bu olmayan olayda dahi böyle düşündüğünü bilsen bu kişi paragöz maddiyatçı birisi ve yarın evlilikte senin benim param der diye düşünürmüsün düşünmezmisin?
Bu arada genelde hep o beni idare eder olayının hayırlı bittiğini henüz kimse görmedi. Hiçkimse hiçkimseyi sonsuza kadar idare etmez, etmemelidir. Bugün yapılan bu adaletsizlik gelecekte mutlaka tam tersi olarak yaşanmaya başlar. Ve buraya konu açarsın eşim çok değişti diye...
Bu yüzden ne idare edecek nede idare edilecek duruma düşürmeyin kendinizi.

Herkes böyle düşünmez, takdir ettim. Kızanlar olacak belki ama kimseyi aynı eve girmeden tanıyamayız. Ben büyük abimin asla yapmaz dediğim şeyleri yaptığını biliyorum. Onca sene aynı evde büyüdüğüm abimi eşi bir seneden az sürede benden daha iyi tanıdı. Yani bu kumar gibi bir şey kimsenin garantisi yok hayatta. Kasım ayında memlekette bir akrabamıza götürdüm annemi küçük abimi çok övdü. Gerçekten mükemmel bir insan, mükemmel bir abi ve iyi bir eş olacağını da düşünüyorum. Fakat misafirlikte anne hayatta kimseye kefil olunmaz dedim. Dönüşte arabada sordu neden öyle dediğimi. Çünkü abimle benim aramda bambaşka bir bağ olduğunu biliyor. Benim söylemem tuhaf geldi ona. "Benim için abim mükemmel bir insan anne, evlendiği zaman başka bir insanla aynı yastığı paylaştığı zaman ne olacağını ben bilemem. Abi olarak kefil olurum ama eş olarak kimseye kefil olmam," dedim. Beni de korkuttun şimdi dedi.

Sanırım içten içe aslında size, "Babandan almak istersen alırsın. Çok gerekmedikçe isteme ihtiyacın olursa istersin" demesini beklediniz. Fakat öyle demedi diye de şüpheye düşmeyin, o an düşünememiştir.

Bence çok gerek kalmadıkça da öyle yapın. Dünya hali ne olur ne olmaz, para yine ailenizde kalsın ileride bir gün ihtiyaç duyarsanız istersiniz. Benim abim yengeme senin evlerden birini satsak da falan filan dediğini bildiğimden, kimseye güvenmeyin dedim. Nitekim burada da okuyoruz bilmem ne kaç yıl flört ettik evlenince değişti etti diyeni. Sizi korkutmak, şüpheye düşürmek için söylemiyorum öyle anlamayın. Evlenirken ihtiyacınız olmazsa evlendikten sonra belli bir süre baktınız eskiden olduğu gibi bir insan hayat müşterek der alırsınız babanızdan.

Konuyu adam acmamis ki panpa, sen konusmussun, o da bir seyler soyleme ihtiyaci hissetmis. Adam en mantiklisini soylemis, benim paraya ihtiyacim yok sen en iyisi beni de dugunu de ailenle olan para islerine karistirma, ben karismam demis.

Babanız arabayı size almış. Neden paranızı isteyeceksiniz o kısmı anlamadım.

Hem geri almak üzere vermişsin hem kardeşlerim arabasız kalacak.. O nasıl olacak? Babana par versiysen mesela nişanda kullanılsın diye versen anlıycam da sen evlenince hemen araban olacak mı bakalım? Eşinin işleri sürekli iyi olacak mı? Kardeşlerine araba niye kalsın? Kendileri de biriktirsin baban yine üstünü tamamlasın..

tekrar tekrar okudum ve adamın dediği kötü hiçbir şey görmedim.hatta fazlasıyla düşünceli geldi.neye neden takıldınız anlamadım.kardeşlerinizi neden kattınız olaya? para meseleniz babanızla aranızda araba kalsın istiyorsanız ya parayı bırakacaksınız içerde ya da babanız sizin payınız verecek kendisi.ki bunun da sevgilinizle hala bir alakası yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…