Para yardımı yapılmalı mı?

Benzer bir durumda kalmistim yillar once ve Allah'in enayisi ben miyim deyip kestim yardimi. Teyzeme para yardimi yapardik, yurtdisinda yasiyoruz. Ben 16 yasindan beri kendi parami kazandim, her isi yaptim. Babam bile kendin calis oku ben para vermem demisti. Herseyimi, okul parami kendim odedim. Sonra dusumdum. Ailede sigara icmeyen yok. Teyzem, kizi, oglu, kocasi. Cocuklar sahil seridinde ama kimse calismiyor. Herkes tatilinin tadini cikarirken ben calisiyorum. Kuzenim benden iyi giyiniyor ben para biriktirmekle mesgulum. Ohh ne ala dedim anneme. Ben onlara daha cok sigara icsinler diye, marka elbiselere para versinler diye para vermem dedim. Ben olsam vermezdim. Bosa parayi babamda olsa vermem ben.

Baba ayda 5000 civari aliyor asgari ucrete bu dediklerinizi yapanlar var. Biraz harcamalarindan kıssınlar. Sigara içmesinler yahu ya da alkolunden kıssın. Yardim etmeyi cok seven biriyim. Ailem derneklere yardim eder ve ben hep acaba boylemi insanlara gidiyor normal gercekten durumu olmayanlar yararlanıyor mu diye düşünürüm. Orali olmayin tabiki yardiminizi yapin ama gercekten muhtaclara. Ben parami alnimin teriyle kazaniyorsam baskalari yan gelip yatip ustune sigara alkol alip zevklerini tatmin ediyorlarsa onlar icin yapabilecegim hicbir sey yoktur. Uzak durun kesinlikle dislanirsanizda dislanin. Simdi yapar sonrasinda yapamazsaniz görev olarak gördükleri icin daha cok kötü olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…