Hava atmak gibi olmasın demesi gereken asıl kişi bu işteAylık gelirimiz 60 bin civarı (ekonomizin boktanlığından ötürü kulağa yüksek gelebilir fakat 3000 eurodan azıcık fazla ediyor) alışveriş yaparken her şeyin fiyatına bakıyorum, çocuk yapmayı en başta maddi kaygılardan dolayı düşünmüyoruz. Kısıtlı bir bütçeyle sırf çocuğa aylık 5 bin harcamak elbette işleri çok zorlaştırır.
Ajajsjsjsksjsksçoktan çok gidiyor azdan az maalesef..2.çocuğu bu sebepten sürekli erteliyoruz eşimde istemiyor tek çocuk yeter diyor. 2023 haziran seçimleri bekleyecekmişiz:)
kızzz 12 sene sonra kpss ye girdim oda iptal oldu, şimdi 2.sınavda araştırılıyormuş oda her an iptal olabilir hazırlıklı ol :)Kpss çalıştım o kadar ben memur olunca araba alacaktım kredi falan çekip onu da yapamayacağız eskiden yıllar önce dalga geçtiğim arabalar şimdi 100bin olmuş şahin falan
Geçen haftasonu bı ince sweet ve alt esofman 5 yaşındaki kızıma,bir takimda 2 yaş kızıma aldım.bir panduf ve sırt çantası.toplam 750 tlcik verdim sevgili LCW yeBu haftasonu sweat i 299 TL ye aldım. Lcw den ha Zara falan sanmayın
Geçinebiliyorsan fazla yerleşme. Yok ben de geçinemiyorum diyeceksen hoşgeldinnnn
Çocuk pijamaları 150 idi en ucuzu gördün mü. Pijama bu, yatarken giyip yorganı çekecek yani. 300 küsure 2 takım pijama aldım internet sitesindenGeçen haftasonu bı ince sweet ve alt esofman 5 yaşındaki kızıma,bir takimda 2 yaş kızıma aldım.bir panduf ve sırt çantası.toplam 750 tlcik verdim sevgili LCW ye
2500 tl kırtasiye tuttu tam 3 sayfa eksik listesi vardı al al bitmedi.öğretmen 500 tl etkinlik için kitap parası istedi onu verdim.sınıflarında oyuncak yokmuş diğer sınıfları kıskanıyorlarmış 100 tl de eğitici oyuncak parası verdim. 1250 tl servis ücreti verdik. çocuk okula gidiyor temiz düzgün giyinmesi gerekir sonuçta evde olsa yine idare ediyorsun ama malum okul okulunca bir kaç parça eşofman tarzı takımlar aldım onuda civilden aldım 720 tl tuttu 350 ayakkabısı bide sınıfta giymek için ev ayakkabısı gibi birşey aldık 100 tl de o..sadece suluk 89 tl düşünün. birde iyi bir semte gitsin diye nakil aldırdık 5 binde öyle bağış yaptık okula.. bizm masraf 10 bini de geçti . tabi diğer ay böyle olmayacak fakat ozaman da başka şeyler çıkar.Devletin anaokuluna giden çocuğun masrafı nasıl 5 bin oluyor
Aidat çok cüzi olur kırtasiye harcaması da dönem başında bir kez yapılır
Aylık 5 bin abartı geldi bana
Geçen sene sanırım pentiden 1 çift 55 almıştım bu yıl çocuğa lcw de 200 küsürdü sanırım 1 tane aldım. Sonumuz hayır olsun inşÇocuk pijamaları 150 idi en ucuzu internette gördüm. Pijama bu, yatarken giyip yorganı çekecek yani. 300 küsure 2 takım pijama aldım
Çocuğunuz var mı? Anaokuluna giden çocuğun giyim kuşamı da bir tık farklı oluyor aman pantolon boyu kısa oluversin aman montu ayakkabısı çok mühim değil diyemiyorsun. Acil ihtiyaç için lcw ye uğradım 200 TL den aşağı çocuk giyim (eşofman altı) yok. Etkinlik oluyor şehre bir müzikal oyun vs geliyor oyuncak almak istiyorsun. Bir balık yağı olmuş 250-300 lira. Haftasonu bir oyun alanına gidiyorsun yemesi içmesini de ekle. Bunlar 2500 TL olsun. Evde çocuğun beslenmesini kaliteli tutarsan 5000 TL gider.Devletin anaokuluna giden çocuğun masrafı nasıl 5 bin oluyor
Aidat çok cüzi olur kırtasiye harcaması da dönem başında bir kez yapılır
Aylık 5 bin abartı geldi bana
her geçen gün almadığımız şeylere pişman olacağız :)Dün alışverişe gittim . Tesettürlüyüm ekstra pahalı zaten her şey . Bir gömlek 900-1000 tlydi . Bekarım, ailemle yaşıyorum alsam alırdım da elim titredi alamadımHa ucuzlamayacak ve ben büyük ihtimalle almak zorunda kalıcam . Her şey çok pahalı kendinizde suç aramayın napalım yani yaşamayalım mı
Özel kreşe gidiyor 3500 kreş. Ancak 5 tutuyor bence de devlet anaokuluna fazla. Devlet ilkokuluna giden çocuğumunda sayfıklarınızla 2 bindir ancakÇocuğunuz var mı? Anaokuluna giden çocuğun giyim kuşamı da bir tık farklı oluyor aman pantolon boyu kısa oluversin aman montu ayakkabısı çok mühim değil diyemiyorsun. Acil ihtiyaç için lcw ye uğradım 200 TL den aşağı çocuk giyim (eşofman altı) yok. Etkinlik oluyor şehre bir müzikal oyun vs geliyor oyuncak almak istiyorsun. Bir balık yağı olmuş 250-300 lira. Haftasonu bir oyun alanına gidiyorsun yemesi içmesini de ekle. Bunlar 2500 TL olsun. Evde çocuğun beslenmesini kaliteli tutarsan 5000 TL gider.
Çocuk sweati mi ? Ne kadar pahalıymış ya ( LCW için )Eşimin memleketine giderken kızlara hep birşeyler alırdım . Almayayım bu sefer en iyisiBu haftasonu sweat i 299 TL ye aldım. Lcw den ha Zara falan sanmayın
Çocuğunuz var mı? Anaokuluna giden çocuğun giyim kuşamı da bir tık farklı oluyor aman pantolon boyu kısa oluversin aman montu ayakkabısı çok mühim değil diyemiyorsun. Acil ihtiyaç için lcw ye uğradım 200 TL den aşağı çocuk giyim (eşofman altı) yok. Etkinlik oluyor şehre bir müzikal oyun vs geliyor oyuncak almak istiyorsun. Bir balık yağı olmuş 250-300 lira. Haftasonu bir oyun alanına gidiyorsun yemesi içmesini de ekle. Bunlar 2500 TL olsun. Evde çocuğun beslenmesini kaliteli tutarsan 5000 TL gider.
Çocuk her gün 2 porsiyon meyve, 1 porsiyon kuruyemiş, 1 porsiyon kaliteli protein et balık alsa zaten aylık 2 bini buluyor yahu.Özel kreşe gidiyor 3500 kreş. Ancak 5 tutuyor bence de devlet anaokuluna fazla. Devlet ilkokuluna giden çocuğumunda sayfıklarınızla 2 bindir ancak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?