Ya aslında şu da var ben bu konunun çok içindeyim maalesef. Tek çalışıyor benle aynı kazanıyor 5 milyonluk evde oturuyor bindi araba en az 1 milyonluk neyse evinde yardımcıları var ve Helal kazanmadığı biliniyor o nedenle oldu bu genelleme. O takmıyor pahalılığı fiyatları falan sürekli gözüme takılıyorlar belki de yanlış oldu ama öyle düşündüm işte
Ne güzel darısı da bize inş. Dediğim kişi de değil maalesef kişiler. Ben örnek olarak tekil konuştumCevrenizdeki kişiye bakarak borcu olmayan herkese haram yiyordur denilmez.
Tanidigim bir kadin var eşinden boşandi ve doğru durust maddi destek almiyor ama hem ev kredisi oduyor hem cocugunu cok iyi bir ozel okula yolluyor ve guzel de geciniyor.
Cunku iyi kazaniyor kadin baya, tek basina yetiyor daha cok olsun, oturup bu kadinin arkasindan "kesin haram yiyor" diye mi konusmaliyiz.Gayette emegiyle kazaniyor biliyorum.
Ne iş yapıyor o işe mi girsekCevrenizdeki kişiye bakarak borcu olmayan herkese haram yiyordur denilmez.
Tanidigim bir kadin var eşinden boşandi ve doğru durust maddi destek almiyor ama hem ev kredisi oduyor hem cocugunu cok iyi bir ozel okula yolluyor ve guzel de geciniyor.
Cunku iyi kazaniyor kadin baya, tek basina yetiyor daha cok olsun, oturup bu kadinin arkasindan "kesin haram yiyor" diye mi konusmaliyiz.Gayette emegiyle kazaniyor biliyorum.
Kızlar merhaba,
Benim sorunum çalıştığım halde para yetiştirememek. Ben çalışıyorum, eşim çalışıyor. Evimiz kira değil kendimize ait. Lakin gel görün ki ay sonunu getiremiyoruz. Sürekli eksiye düşüyoruz. Uzun süredir kendime alışveriş yapmadığımı farkettim. Oğlum var 5 yaşında devlet anaokuluna gidiyor. Bize masrafı 5bini geçti. Helali hoş olsun onu gözüm görmüyor fakat her ay birşey çıkıyor.3500 TL kredi ödememiz var, mutfak masrafı ufak tefek harcamalar derken ne kredi kartı borcumuz bitiyor, ne eksi hesap kapamaları. Yetişemiyorum ne yapacağımı bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var
3500 kredi ödemesi ev için mi araba falan mu benzin gideriniz var mı maaşlarınız hangi aralıktaKızlar merhaba,
Benim sorunum çalıştığım halde para yetiştirememek. Ben çalışıyorum, eşim çalışıyor. Evimiz kira değil kendimize ait. Lakin gel görün ki ay sonunu getiremiyoruz. Sürekli eksiye düşüyoruz. Uzun süredir kendime alışveriş yapmadığımı farkettim. Oğlum var 5 yaşında devlet anaokuluna gidiyor. Bize masrafı 5bini geçti. Helali hoş olsun onu gözüm görmüyor fakat her ay birşey çıkıyor.3500 TL kredi ödememiz var, mutfak masrafı ufak tefek harcamalar derken ne kredi kartı borcumuz bitiyor, ne eksi hesap kapamaları. Yetişemiyorum ne yapacağımı bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var
Ne iş yapıyor o işe mi girsek
Benim çocuğum da devlet anaokuluna gitti o yüzden abartı buldum zaten ama benimki geçen yıl gitmişti bu yıl pahalılık çok daha farklıÇocuğunuz var mı? Anaokuluna giden çocuğun giyim kuşamı da bir tık farklı oluyor aman pantolon boyu kısa oluversin aman montu ayakkabısı çok mühim değil diyemiyorsun. Acil ihtiyaç için lcw ye uğradım 200 TL den aşağı çocuk giyim (eşofman altı) yok. Etkinlik oluyor şehre bir müzikal oyun vs geliyor oyuncak almak istiyorsun. Bir balık yağı olmuş 250-300 lira. Haftasonu bir oyun alanına gidiyorsun yemesi içmesini de ekle. Bunlar 2500 TL olsun. Evde çocuğun beslenmesini kaliteli tutarsan 5000 TL gider.
Fakırlığa devamHerkes girebilse ben girerdim.
Ben biniyorum,iş başa düşünce insan her şeyi yapıyor…1 yaş oğlumu alıyorum bebek çantası ile otobüse binip anneme bırakıyorum,büyük oğlum benden yarım saat önce çıktığı İçin servis onu anneme bırakıyor ç(6 yaş) sonra işten anneme otobüsle gelip çocukları alıp otobüsle tekrar eve geçiyorumO benzini rahatça alabilmemiz lazım ama. Çocukluysak hastaysak yaşlıysak nasıl bineceğiz aktarmalı toplu taşımaya?
Hediye gelmişti bana hırka 244 TL imiş. Valla yerine sweat aldım üstüne para verdim bir de. Sweat 300 TL değildi ama ucuzdu 299 TL idiÇocuk sweati mi ? Ne kadar pahalıymış ya ( LCW için )Eşimin memleketine giderken kızlara hep birşeyler alırdım . Almayayım bu sefer en iyisi
Ben bayagidir birsey almıyorum şaşırdımHediye gelmişti bana hırka 244 TL imiş. Valla yerine sweat aldım üstüne para verdim bir de. Sweat 300 TL değildi ama ucuzdu 299 TL idi
100 TL ye kabuksuz ceviz yok Ankara da. 190 ila 220 arasındacevizin kilosu 100 tl yi geçmiş süt alıyoruz peynir, yumurtanın kolisini 68 tl ye aldım ptesi.kırmızı eti anca kıyma olrak köfte yapıyorum.çocuğa kısamıyorum maalef
Hele bir çorapların fiyatlarını görsenBen bayagidir birsey almıyorum şaşırdım
Bir sweat, bir haşofman altı, bir de yarı polarımsı hırka 3 çift çoraba 660 ₺ verdim ben de. Poklu lcwGeçen haftasonu bı ince sweet ve alt esofman 5 yaşındaki kızıma,bir takimda 2 yaş kızıma aldım.bir panduf ve sırt çantası.toplam 750 tlcik verdim sevgili LCW ye
Kesinlikle olmamalıydı.Anladım lakin konu sahibi bir çocuktan bahsediyor.
Çocuğu olan bir insanın ekstra ekstra masrafı olması çok normal çünkü onların ihtiyaçlarını yerine koymanın alternatifi yok.
Kuruyemiş alamadım makarna vereyim diye seçenek yok.
Elbette alışveriş batağına düşmüş insanlar şu zamanda biraz bunlara dikkat etmeli ama bu da çok acı değil mi, hayatını veriyorsun iatediğin bir ayakkabıyı almanın bedeli borç batağı.
Böyle olmamalıydı…
Ya eskiden sakız alır gibi alıyoduk dimi, bayılırım çorap almaya. Çorap bile kaç para olduHele bir çorapların fiyatlarını görseneskisi gibi yamayıp yamayıp giyeceğiz yakında
Allah yardımcınız olsun okurken yoruldum. Sağlıkla büyüyüp okuldan eve kendileri gidecek yaşa çabucak gelsinler inşallahBen biniyorum,iş başa düşünce insan her şeyi yapıyor…1 yaş oğlumu alıyorum bebek çantası ile otobüse binip anneme bırakıyorum,büyük oğlum benden yarım saat önce çıktığı İçin servis onu anneme bırakıyor ç(6 yaş) sonra işten anneme otobüsle gelip çocukları alıp otobüsle tekrar eve geçiyorum
Babam doktor, ben de doktorum. Çok şükür geçinebiliyoruz. Hatta Allaha şükür oldukça rahat hayatlarımız var. ( lütfen enaniyet olarak algılanmasın, anlatmak istediğim başka bir şey) ve canım babamın boğazımızdan bir kere bile haram lokma geçirmediğine eminim. O yüzden bence hala yanlış ifadelerde bulunmaya devam ediyorsunuz…Lafı bana attınız ama geçiremiyorlar işte. Mesela kardeşim doktor tek başına yaşıyor istediğini alamıyor olmuyor. Daha üst kamu çalışanı azdır mesela. Ben daha az alıyorum ben de geçinemiyorum. Ama nerde hile hurda yapanlar varsa sıkıntı yok. Bu da benim görüşüm
Penyeden 3 ünü 10 TL ye alıyordum bu hafta tekini 40 TL ye aldım tey teyyyYa eskiden sakız alır gibi alıyoduk dimi, bayılırım çorap almaya. Çorap bile kaç para oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?