Para yetiştiremiyorum:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Alfid
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Cevrenizdeki kişiye bakarak borcu olmayan herkese haram yiyordur denilmez.

Tanidigim bir kadin var eşinden boşandi ve doğru durust maddi destek almiyor ama hem ev kredisi oduyor hem cocugunu cok iyi bir ozel okula yolluyor ve guzel de geciniyor.
Cunku iyi kazaniyor kadin baya, tek basina yetiyor daha cok olsun, oturup bu kadinin arkasindan "kesin haram yiyor" diye mi konusmaliyiz. Gayette emegiyle kazaniyor biliyorum.

Ne güzel darısı da bize inş. Dediğim kişi de değil maalesef kişiler. Ben örnek olarak tekil konuştum

Ne iş yapıyor o işe mi girsek

Maalesef hemen hemen hepimiz aynı durumu yaşıyoruz. Ancak bir daha da eksiye düşmemek, bir nebze olsun rahatlamak için uyguladığım şeyleri söyleyebilirim.
En başta kira ve faturalar varsa kredi/kredi kartı mutlak ve miktarı belli ödemeler için para ayırıyoruz. Ne olursa olsun o para ayrı hesapta duruyor. O ay içerisinde kesinlikle almamız gereken bir şey varsa (ertelenmesi mümkün değilse) onun parasını ayırıyoruz ya da hemen alıyoruz (indirimde alma ihtimalimiz varsa parasını ayırmayı tercih ediyorum)
Çok uzun zamandır aylık market alışverişi yapmıyoruz. Evde biten şeyleri buzdolabının kapağına yazıyorum. Makarna, yağ, salça gibi olmazsa olmaz ve o ay içerisinde mutlaka tüketilecek malzemeler için sanal market uygulamalarını kullanıyorum. Hb premium üyeliğim var, trendyol, getir gibi uygulamalar için hem benim hem eşimin telefon numaralarından hesap açtım. Alışveriş öncesi mutlaka hepsine bakıp, hangisinde kupon var, hangisinde fiyat daha uygun gibi karşılaştırmalar yaparak bu temel alışverişi tamamlıyorum. Gerekirse ayrı ayrı yerlerden sipariş veriyorum baya ciddi ders çalışır gibi inceliyorum valla
Temel gıda ürünleri dışında ne zaman lazım olacağı belli olmayan, örneğin maya, çok nadir kullanılan bir baharat falan eksikse sırf evde bulunsun diye asla sepete eklemiyorum. Ancak mesela evde yarım şişeden az çamaşır suyu var ve bir dahaki aya kadar dayanmayacağı belli, acil de değil sonuçta; alışveriş esnasında indirimli ürünle arasındaysa onu kaçırmam alırım.
Bunlar dışında mesela telefon faturalarınızın paketlerini inceleyin. İnsanların çoğu kullanmadıkları paketlere yüzlerce lira ödüyor.
Kredi kartı ve kredileri geciktirmek ya da eksi bakiyede kullanmak her ay sizin için ekstra bir masraf kapısı. Küçük gibi görünen faizler aslında ciddi zarara uğratıyor. Yine vade farkı olan taksitler, faturaların geciktirilmesi vb aynı duruma sebep oluyor.
Sosyal medya kullanıyorsanız indirim hesaplarını takip edin. Saçma sapan infulencerlardan bahsetmiyorum cidden çok ciddi indirimleri paylaşan sayfalar var. Alacağınız ürünleri bu indirimlerden yararlanarak alın. Örnek verecek olursam her sene kasım ayında bir sürü indirim oluyor 11-11, çılgın cuma, fenomen indirimleri gibi. Alacağınız ürünleri bu tarz indirim dönemlerine saklayabilirsiniz. Stok yapmaya karşı olsam bile temel ihtiyaç olan deterjan gibi şeyler de ücretsiz kargolar ve cidden çok düşük fiyatlara satılıyor. Sadece biraz dikkat etmek lazım, sırf indirimde diye ipin ucunu kaçırmamak için

3500 kredi ödemesi ev için mi araba falan mu benzin gideriniz var mı maaşlarınız hangi aralıkta

Benim çocuğum da devlet anaokuluna gitti o yüzden abartı buldum zaten ama benimki geçen yıl gitmişti bu yıl pahalılık çok daha farklı
Aylık 350 aidat ödüyorduk sezonluk giyim yıl başında 1 kez kırtasiye alışverişi yapmıştık oda 5000 tutsa senede 2 kez filan tutuyor yani

Keşke bir çözümü olsa da ülkecek rahatlasak. Annemle benim hiç kredi kartımız bile olmadı borcumuzda olmadı hiç çok şükür olursa nakit ödedik olmazsa da almadık. Ama tabi ki geçim sıkıntısı eskiye nazaran kat ve kat daha fazla. Şimdi anneme market alışverişi için patronu kart veriyor 250 TL'lik yemin ederim 3 ürün aldık Sayar'dan. Onlarda temizlik malzemeleri. Birde en pahalı marketin kartını verdi. Elbette şükrettiğimizde oluyor ama ağlayacak halimize de gülemiyorum. Daha geçen sene bile en iyi hallerimizden biriymiş. Otelleri aradığımda bana hiçbiri dolar üzerinden fiyat vermemişti. Üstüne denize sıfır o çok istediğimiz butik otel 4 gece 5 gün için 3800 demişti de bizde pahalı ya 3500 olmaz mı demiştik Film sahnesi gibi geliyor şuan bana. Bu yaz aradım bana 12 bin diyor. Arada ki farka fark bile demek ayıp olur. Elimiz kolumuz bağlandı hep. Allah sonumuzu hayretsin diyebiliyorum sadece.

O benzini rahatça alabilmemiz lazım ama. Çocukluysak hastaysak yaşlıysak nasıl bineceğiz aktarmalı toplu taşımaya?
Ben biniyorum,iş başa düşünce insan her şeyi yapıyor…1 yaş oğlumu alıyorum bebek çantası ile otobüse binip anneme bırakıyorum,büyük oğlum benden yarım saat önce çıktığı İçin servis onu anneme bırakıyor ç(6 yaş) sonra işten anneme otobüsle gelip çocukları alıp otobüsle tekrar eve geçiyorum

Çocuk sweati mi ? Ne kadar pahalıymış ya ( LCW için )Eşimin memleketine giderken kızlara hep birşeyler alırdım . Almayayım bu sefer en iyisi
Hediye gelmişti bana hırka 244 TL imiş. Valla yerine sweat aldım üstüne para verdim bir de. Sweat 300 TL değildi ama ucuzdu 299 TL idi

cevizin kilosu 100 tl yi geçmiş süt alıyoruz peynir, yumurtanın kolisini 68 tl ye aldım ptesi.kırmızı eti anca kıyma olrak köfte yapıyorum.çocuğa kısamıyorum maalef
100 TL ye kabuksuz ceviz yok Ankara da. 190 ila 220 arasında

Geçen haftasonu bı ince sweet ve alt esofman 5 yaşındaki kızıma,bir takimda 2 yaş kızıma aldım.bir panduf ve sırt çantası.toplam 750 tlcik verdim sevgili LCW ye
Bir sweat, bir haşofman altı, bir de yarı polarımsı hırka 3 çift çoraba 660 ₺ verdim ben de. Poklu lcw

Kesinlikle olmamalıydı.
100 birim paraya bi yabancıların aldıklarına bakıyorum bi kendi aldıklarıma.
Onlar market arabasını doldururken ben 2 parça ile çıkıyorum.

Allah yardımcınız olsun okurken yoruldum. Sağlıkla büyüyüp okuldan eve kendileri gidecek yaşa çabucak gelsinler inşallah

Babam doktor, ben de doktorum. Çok şükür geçinebiliyoruz. Hatta Allaha şükür oldukça rahat hayatlarımız var. ( lütfen enaniyet olarak algılanmasın, anlatmak istediğim başka bir şey) ve canım babamın boğazımızdan bir kere bile haram lokma geçirmediğine eminim. O yüzden bence hala yanlış ifadelerde bulunmaya devam ediyorsunuz…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…