Para yetiştiremiyorum:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Alfid
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ve 13 bin lirayı yüksek maaş zannetmeniz…

Ha şu da var zamanında alınmış ev araba var ise o da artı. Ama şu an sizin meslek grubunuzda sıfırdan ev araba alamıyor durum maalesef kötü. Muhasebeden de anlarım. Allah herkesin helal kazancına bereket versin inş. Amacım da asla tartışmak değil

Ben de her gün kullanmıyorum. İşte bi çarşı pazar gezmek istediğimde. Ki her gün dışarda gezmeyi seven birisi de değilim. Hafta da 2 kez çıkarken bile daha arabaya binmeden yakıt parasını düşünüyorum.
Taksi İstanbul gibi bi yerde mantıklı ama benim yaşadığım şehirde en mantıklı olan otobüs dolmuş tramvay. Bi ilçeden diğerine giderken 2 dolmuş, dönerken de 2 dolmuş toplamda 30 TL çok rahat yetiyor. Aksi halde borçları kapatacak gibi değilim vala

Saçımı kendim kesmeye başladım kaşı bıyığı nasıl alınır öğrendim yılda bi ombre yaptırırdım onuda bıraktım kuaförü çıkardık eee. Kıyafet zaten almıyorum daha nasıl kısayım ki kirada falanda değiliz ama olmuyor evin kredisini öderken bile çok daha lüks yaşıyormuşum şimdi anlıyorum

Hayır asgari ücret almıyorum. Üstünde alıyorum. Bence de ben ve eşimde bir sorun var ne olduğunu bende çözemedim

Şaka mısınız, sinir tellerini titretmek için mi konu açtınız?
Piyasayı görmüyor musunuz?1 senede hiçbir anlamı ve açıklaması olmadan %300 gibi rekor zam gelen kalemler var!bu kadar mı manipüle oldunuz yani...
Buraya yazmanız biraz ah vahtan başka bir işe yaramayacak.. Tepkinizi sandıkta gösterin, olması gerektği gibi

Hiçbir zaman da olmayacak.. siz öyle de yaşarım, buna da tamam dedikçe sistem bunun sesi çıkmıyor vuralım demeye devam edecek..
5 yıl önce 2 senelik dış ticaretten mezun olup bir şekilde Avustralyaya giden arkadaşım okyanus manzaralı güzel kendine ait bir evde oturuyor şu an..Burada aynı şartlardaki bir arkadaşın ölmeme çabasını düşünün..

Allah yardimciniz olsun inşallah bı tavsiyem yok ama geçen kapanan konuda asgari maaşla nasıl sağlıklı, mutlu , huzurlu çocuk yetişebilir dediğim için beddua bile aldım. Konu sahibi hanımefendi sadece çocuğa asgari harciyo (gayet normal bı durum).

Merak etme%90 ımız böyle yaşıyor:)

5 milyonluk ev Büyükşehirlerde para değil artık...Ben evimi 4 milyona satsam aynı ebatta,rahatlıkta ev alamam o parayla.. zararda olurum. Kutu kadar duz girisler en az 1 milyona gidiyor.1 milyonluk arabada lüks değil. 2017'de 60 70 bine aldığım araç şuan 1 milyon üstü. Satmayan arkadaşlarım karda...Her rahat yasayan illegal iş yapıyor demekte cok yanlis,ticaret yapıyorsa dolar bazlı teklif veriyordur,enflasyon onu etkilemez. Alenen illegal iş yapsa,sizin dilinize düşüne kadar Masak el atar :)

Peki inandım

Ne iş yapıyorsunuz ki? Bahsettiğiniz kişi aileden zengin değilse, aynı işi yapıyor ve maaşı alıyorsanız, rüşvet aldığını kastediyorsunuz sanırım.Özel sektörde bahsettiğiniz mümkün değil çünkü.

Bu şartların suçlusu evlat sahibi olmak isteyenler değil. Ben herkesin bir çocuk hakkıdır diyorum hala . 500 binlik çanta takanı sorgulamayıp bir çocuk yapmak isteyeni sorgulamak ne kadar doğru?

Canım 100 bin lira kazanan da gecinmekte zorlanıyor. Eskisi kadar alışveriş yapmak artık zorlayıcı gerçekten. Şöyle tavsiyelerde bulunabilirim. Akşam 10 dan sonra bulaşık makinasını ve çamaşır makinasını çalıştırmaya gayret edebilirsiniz.oglunuza dolap uygulamasından alışveriş yapabilirsiniz. Kullanmadiklarinizu da dolaptan satabilirsiniz vaktiniz varsa. Alışveriş yaparken de indirimli ürünleri biraz fazla alabilirsiniz. Diğer ay hiç ihtiyacınız olmayabilir. Gibi gibi ben böyle yapıyorum bende çocuk yok ama şimdi boylesek çoluk çocuk olsa ne olacak diyorum. Çok haklısınız.

Benle aynı işi yapmıyor aynı maaşı kazanıyor. Aileden de değil. Ama öyle işte. Aslında amacım tartışma ortamı oluşturmak da değildi ama yanlış anlattım ya da anlaşıldım. Şu an rahat geçinebilmek zor işte hayat ucuz geçiniyoruz kolay diyenler gerçekçi gelmiyor sadece

Ailede gençler hep yurtdışına gidiyor Avrupa vatandaşlığımız da var ama düzenimiz var deyip kıpırdamıyoruz son çare onu görüyorum ses çıkarma cesaretini beklemiyorum kimseden ne yazık ki

Ailede gençler hep yurtdışına gidiyor Avrupa vatandaşlığımız da var ama düzenimiz var deyip kıpırdamıyoruz son çare onu görüyorum ses çıkarma cesaretini beklemiyorum kimseden ne yazık ki
Tarihte manda ve himayeyi reddedip mücadele edenler kazanmışlar ve tarih tekerrürden ibarettir diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…