- 14 Ağustos 2018
- 20.674
- En iyi cevaplar
- 2
- 77.881
- 598
Ve 13 bin lirayı yüksek maaş zannetmeniz…Canım bunu asla hava atmak olarak söylemiyorum kimse yanlış anlamasın benim de eşim neredeyse 13 bine yakın alıyor bazen geçtiği de oluyor askeri personel. Ve biz de hiçbir şekilde yetiştiremiyoruz ayrıca bizim okula giden bir çocuğumuz da yok yani sürekli karta dayanıyoruz araba aldık 2 sene önce hala hiçbir şekilde bitmedi daha da epey bir var Her ay 2.000 lira da ona veriyoruz Bizim de paramız çok bereketsiz ne yazık ki bu devirde zaten para yetiştirmek kolay değil
Ha şu da var zamanında alınmış ev araba var ise o da artı. Ama şu an sizin meslek grubunuzda sıfırdan ev araba alamıyor durum maalesef kötü. Muhasebeden de anlarım. Allah herkesin helal kazancına bereket versin inş. Amacım da asla tartışmak değilBabam doktor, ben de doktorum. Çok şükür geçinebiliyoruz. Hatta Allaha şükür oldukça rahat hayatlarımız var. ( lütfen enaniyet olarak algılanmasın, anlatmak istediğim başka bir şey) ve canım babamın boğazımızdan bir kere bile haram lokma geçirmediğine eminim. O yüzden bence hala yanlış ifadelerde bulunmaya devam ediyorsunuz…
Ben de her gün kullanmıyorum. İşte bi çarşı pazar gezmek istediğimde. Ki her gün dışarda gezmeyi seven birisi de değilim. Hafta da 2 kez çıkarken bile daha arabaya binmeden yakıt parasını düşünüyorum.Arabayi hayatimizdan cikartmak istiyorum ben de aslinda her gun de kullanilmiyor zaten.
Eşimin ulaşim zaten sirkete ait bize degil, benim gunluk olarak gittigim yerler (spor salon, market, cafeler yurume parki) yurume mesafemde hepsi.
Şu durumda taksi mantikli gorunuyor sanki gibi.
Hayır asgari ücret almıyorum. Üstünde alıyorum. Bence de ben ve eşimde bir sorun var ne olduğunu bende çözemedim
Saçımı kendim kesmeye başladım kaşı bıyığı nasıl alınır öğrendim yılda bi ombre yaptırırdım onuda bıraktım kuaförü çıkardık eee. Kıyafet zaten almıyorum daha nasıl kısayım ki kirada falanda değiliz ama olmuyor evin kredisini öderken bile çok daha lüks yaşıyormuşum şimdi anlıyorum
Tepkinizi sandıkta gösterin, olması gerektği gibi
Allah yardimciniz olsun inşallah bı tavsiyem yok ama geçen kapanan konuda asgari maaşla nasıl sağlıklı, mutlu , huzurlu çocuk yetişebilir dediğim için beddua bile aldım. Konu sahibi hanımefendi sadece çocuğa asgari harciyo (gayet normal bı durum).Kızlar merhaba,
Benim sorunum çalıştığım halde para yetiştirememek. Ben çalışıyorum, eşim çalışıyor. Evimiz kira değil kendimize ait. Lakin gel görün ki ay sonunu getiremiyoruz. Sürekli eksiye düşüyoruz. Uzun süredir kendime alışveriş yapmadığımı farkettim. Oğlum var 5 yaşında devlet anaokuluna gidiyor. Bize masrafı 5bini geçti. Helali hoş olsun onu gözüm görmüyor fakat her ay birşey çıkıyor.3500 TL kredi ödememiz var, mutfak masrafı ufak tefek harcamalar derken ne kredi kartı borcumuz bitiyor, ne eksi hesap kapamaları. Yetişemiyorum ne yapacağımı bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var
Merak etme%90 ımız böyle yaşıyor:)Kızlar merhaba,
Benim sorunum çalıştığım halde para yetiştirememek. Ben çalışıyorum, eşim çalışıyor. Evimiz kira değil kendimize ait. Lakin gel görün ki ay sonunu getiremiyoruz. Sürekli eksiye düşüyoruz. Uzun süredir kendime alışveriş yapmadığımı farkettim. Oğlum var 5 yaşında devlet anaokuluna gidiyor. Bize masrafı 5bini geçti. Helali hoş olsun onu gözüm görmüyor fakat her ay birşey çıkıyor.3500 TL kredi ödememiz var, mutfak masrafı ufak tefek harcamalar derken ne kredi kartı borcumuz bitiyor, ne eksi hesap kapamaları. Yetişemiyorum ne yapacağımı bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var
5 milyonluk ev Büyükşehirlerde para değil artık...Ben evimi 4 milyona satsam aynı ebatta,rahatlıkta ev alamam o parayla.. zararda olurum. Kutu kadar duz girisler en az 1 milyona gidiyor.1 milyonluk arabada lüks değil. 2017'de 60 70 bine aldığım araç şuan 1 milyon üstü. Satmayan arkadaşlarım karda...Her rahat yasayan illegal iş yapıyor demekte cok yanlis,ticaret yapıyorsa dolar bazlı teklif veriyordur,enflasyon onu etkilemez. Alenen illegal iş yapsa,sizin dilinize düşüne kadar Masak el atar :)Ya aslında şu da var ben bu konunun çok içindeyim maalesef. Tek çalışıyor benle aynı kazanıyor 5 milyonluk evde oturuyor bindi araba en az 1 milyonluk neyse evinde yardımcıları var ve Helal kazanmadığı biliniyor o nedenle oldu bu genelleme. O takmıyor pahalılığı fiyatları falan sürekli gözüme takılıyorlar belki de yanlış oldu ama öyle düşündüm işte
Peki5 milyonluk ev Büyükşehirlerde para değil artık...Ben evimi 4 milyona satsam aynı ebatta,rahatlıkta ev alamam o parayla.. zararda olurum. Kutu kadar duz girisler en az 1 milyona gidiyor.1 milyonluk arabada lüks değil. 2017'de 60 70 bine aldığım araç şuan 1 milyon üstü. Satmayan arkadaşlarım karda...Her rahat yasayan illegal iş yapıyor demekte cok yanlis,ticaret yapıyorsa dolar bazlı teklif veriyordur,enflasyon onu etkilemez. Alenen illegal iş yapsa,sizin dilinize düşüne kadar Masak el atar :)
Ne iş yapıyorsunuz ki? Bahsettiğiniz kişi aileden zengin değilse, aynı işi yapıyor ve maaşı alıyorsanız, rüşvet aldığını kastediyorsunuz sanırım.Özel sektörde bahsettiğiniz mümkün değil çünkü.Ya aslında şu da var ben bu konunun çok içindeyim maalesef. Tek çalışıyor benle aynı kazanıyor 5 milyonluk evde oturuyor bindi araba en az 1 milyonluk neyse evinde yardımcıları var ve Helal kazanmadığı biliniyor o nedenle oldu bu genelleme. O takmıyor pahalılığı fiyatları falan sürekli gözüme takılıyorlar belki de yanlış oldu ama öyle düşündüm işte
Bu şartların suçlusu evlat sahibi olmak isteyenler değil. Ben herkesin bir çocuk hakkıdır diyorum hala . 500 binlik çanta takanı sorgulamayıp bir çocuk yapmak isteyeni sorgulamak ne kadar doğru?Allah yardimciniz olsun inşallah bı tavsiyem yok ama geçen kapanan konuda asgari maaşla nasıl sağlıklı, mutlu , huzurlu çocuk yetişebilir dediğim için beddua bile aldım. Konu sahibi hanımefendi sadece çocuğa asgari harciyo (gayet normal bı durum).
Benle aynı işi yapmıyor aynı maaşı kazanıyor. Aileden de değil. Ama öyle işte. Aslında amacım tartışma ortamı oluşturmak da değildi ama yanlış anlattım ya da anlaşıldım. Şu an rahat geçinebilmek zor işte hayat ucuz geçiniyoruz kolay diyenler gerçekçi gelmiyor sadeceNe iş yapıyorsunuz ki? Bahsettiğiniz kişi aileden zengin değilse, aynı işi yapıyor ve maaşı alıyorsanız, rüşvet aldığını kastediyorsunuz sanırım.Özel sektörde bahsettiğiniz mümkün değil çünkü.
Bu fiyatlar bir yerde dursa keşke .Hele bir çorapların fiyatlarını görseneskisi gibi yamayıp yamayıp giyeceğiz yakında
Ailede gençler hep yurtdışına gidiyor Avrupa vatandaşlığımız da var ama düzenimiz var deyip kıpırdamıyoruz son çare onu görüyorum ses çıkarma cesaretini beklemiyorum kimseden ne yazık kiHiçbir zaman da olmayacak.. siz öyle de yaşarım, buna da tamam dedikçe sistem bunun sesi çıkmıyor vuralım demeye devam edecek..
5 yıl önce 2 senelik dış ticaretten mezun olup bir şekilde Avustralyaya giden arkadaşım okyanus manzaralı güzel kendine ait bir evde oturuyor şu an..Burada aynı şartlardaki bir arkadaşın ölmeme çabasını düşünün..
Tarihte manda ve himayeyi reddedip mücadele edenler kazanmışlar ve tarih tekerrürden ibarettir diyorum.Ailede gençler hep yurtdışına gidiyor Avrupa vatandaşlığımız da var ama düzenimiz var deyip kıpırdamıyoruz son çare onu görüyorum ses çıkarma cesaretini beklemiyorum kimseden ne yazık ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?