Para yetiştiremiyorum:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Alfid
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ailede gençler hep yurtdışına gidiyor Avrupa vatandaşlığımız da var ama düzenimiz var deyip kıpırdamıyoruz son çare onu görüyorum ses çıkarma cesaretini beklemiyorum kimseden ne yazık ki

Benim de var avrupa vatandaşlığım.Ama borcum var cebimde param yok
Mühendisim orta düzey yöneticiyim.Bu yaştan sonra döner kesecek değilim ama belli olmaz

Geçim çok zor. Bende çalışıyorum aynı zamanda eşimde. Maalesef bizde evde kira. İkimizde maaş aldık bugün. Faturaları kirayı kartı kapatınca elde kaldı sıfır. Ay bitene kadar yine karta yüklenecez. Bu böyle devam edecek sanırım. Bilmiyorum gerçekten çok bunalıyorum bazen. Bende uzun süredir kendime hiçbişey alamadım. Az önce alışverişe çıktık. Sadece çocuguma aldım ben yine kaldım

Nerede yaşıyorsunuz

Aylık beş bin devlet anaokuluna giden çocuk için fazla biraz. İlk ay eşya çok aldiriyorlar ama yıl boyunca kullanıyorlar o eşyaları. Maaşlarının ne kadar , önemli olan geliriniz

Cocugun okul devlet aylik 5 bin degildir masrafi sonucta.Bi maas kredi+cocuk dusunurseniz.1 maasla yeme icme,ssglik,giyim kusam hallediyorsunuzdur.Maaslariniz 10 ar bin bile olsa.Arac varsa yakiti,kaskosu sigortasi norml yetmemesi.Asiri pahali hersey

100 TL ye kabuksuz ceviz yok Ankara da. 190 ila 220 arasında

Buna çok şaşırdım çünkü yaşadığım şehirde taze cevizin en iyisi 60 tl 40tl de var 50 de var biz de kötü insanlarız hiç bir açıklama bahçeden bu fiyatlara satılan cevizin masrafını açıklayamaz valla pes

ay kusura bakmayın ama gayri
ihtiyari güldüm. öğretmenlerin ortalama maaşı bu ve yer yerinden oynuyor geçinemiyoruz diye. birkaç kez okudum 130 bin falan mı yazdı diye yazdığınız mebla şu an hiçbir şey emin olun. hava atacak yani yok yani

Bu şartların suçlusu evlat sahibi olmak isteyenler değil. Ben herkesin bir çocuk hakkıdır diyorum hala . 500 binlik çanta takanı sorgulamayıp bir çocuk yapmak isteyeni sorgulamak ne kadar doğru?
Tabiki evlat sahibi olmak herkesin hakkı ona kesinlikle bir lafım yok. Benim anlatmaya çalıştığım bu miktarla bu durumun imkansızlığı.

ben bu tarz konulara şaşıranlara şaşırıyorum. ya hu asgari insani şartlarda beslenebilmesi için bile 3 kişilik bi ailenin mutfak masrafı 5 bin olmalı minimum. 3 harfli marketlerin ne idüğü belirsiz yoğurdu peyniri bile arşa çıkarmış fiyatları. her şey ateş pahası. asıl bu koşullarda asgari ücretle ya da 10 binle ferah içinde yaşıyorum diyen insanı sorguluyorum valla.

İnternet alışverişini merkeze koyacağız yapacak birsey yok. Bahsedilen l..w markası uygulamaya kuponlar veriyor bazen 2si birleşiyor genelde gece ve sabah erken oluyor
Outlet kısmında değerlendirilecek parçalar oluyor mesela alt eşofman ha gri olmuş ha lacivert yada iç çamaşırı yatı fiyatına oluyor

15 gün kadar önce ünlü bir iç giyim markası pijamalarda 1 alana 1 bedava yapti çocuk pijamaları 75 80 tlye geldi

2. El uygulamalarda eski model etiketli toptancilar oluyor mutlaka araştırın ben aradığım bir ürün sezonda 750 tl iken orda 200 tlye buldum.

Ve en önemlisi algıları değiştirin pahalı bilinen çok mli markette geçen yarı fiyatına deterjan buldum tek şubede vardı en çok tercih edilen giyim markası bir çok marka ile yarışıyor hatta geçti. M&S çocuk montlari kullanımı ile ünlüdür termal teknoloji ama ince olur eee aynı fiyat var taş gibi ağır montlari neden alayim

Sizde sorun yok ülke ekonomisi ortada

Bizimde 45 bin civarı bizde mi gariplik var her şeyi alırken bir düşünüyoruz diyordum.
Ev kira değil.
Gerçi bizde iki çocuk var biri özel okulda.
Ben ücretsiz izindeyim bebek var.
Çalışmaya başlayınca yardımcımız olacak benim maaş ona gidecek muhtemelen.
Ne kadar alırsan giderlerde ona göre oluyor sanırım konu sahibi.
Tabii ki eski şartlar yok.
Ha bir de biz küçük bir şehirdeyiz İstanbul’da filan olanların Allah yardımcısı olsun.

2017de 70 bine aldiginiz 2017 model araç nasıl 1 milyon üstü oluyor
Max 600bindir o.
Ama yokk araç sizin ya çok değerli 1 milyon üstüne satarsınız şimdi gözü kapali
İşte piyasa böyle tuhaf şeylerle dolu

2006 model x5 haklisiniz 1 milyon değil şimdi baktım 1.200.000 olmuş araç piyasasından haberiniz yok heralde, tofaş bile almak mesela artık

Spor tarz aracını (marka vermeyeyim eşim o tarihlerde 130 bine sattı) şuan 1.700.00 ederi. Bu konuda yalan söyleyecek halim yok, 5 yilda gelinen nokta bu

Kaç tl maaşı ? Merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…