- 25 Eylül 2015
- 2.904
- 8.152
- 158
Ailede gençler hep yurtdışına gidiyor Avrupa vatandaşlığımız da var ama düzenimiz var deyip kıpırdamıyoruz son çare onu görüyorum ses çıkarma cesaretini beklemiyorum kimseden ne yazık ki
Geçim çok zor. Bende çalışıyorum aynı zamanda eşimde. Maalesef bizde evde kira. İkimizde maaş aldık bugün. Faturaları kirayı kartı kapatınca elde kaldı sıfır. Ay bitene kadar yine karta yüklenecez. Bu böyle devam edecek sanırım. Bilmiyorum gerçekten çok bunalıyorum bazen. Bende uzun süredir kendime hiçbişey alamadım. Az önce alışverişe çıktık. Sadece çocuguma aldımKızlar merhaba,
Benim sorunum çalıştığım halde para yetiştirememek. Ben çalışıyorum, eşim çalışıyor. Evimiz kira değil kendimize ait. Lakin gel görün ki ay sonunu getiremiyoruz. Sürekli eksiye düşüyoruz. Uzun süredir kendime alışveriş yapmadığımı farkettim. Oğlum var 5 yaşında devlet anaokuluna gidiyor. Bize masrafı 5bini geçti. Helali hoş olsun onu gözüm görmüyor fakat her ay birşey çıkıyor.3500 TL kredi ödememiz var, mutfak masrafı ufak tefek harcamalar derken ne kredi kartı borcumuz bitiyor, ne eksi hesap kapamaları. Yetişemiyorum ne yapacağımı bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var
Nerede yaşıyorsunuzBen de her gün kullanmıyorum. İşte bi çarşı pazar gezmek istediğimde. Ki her gün dışarda gezmeyi seven birisi de değilim. Hafta da 2 kez çıkarken bile daha arabaya binmeden yakıt parasını düşünüyorum.
Taksi İstanbul gibi bi yerde mantıklı ama benim yaşadığım şehirde en mantıklı olan otobüs dolmuş tramvay. Bi ilçeden diğerine giderken 2 dolmuş, dönerken de 2 dolmuş toplamda 30 TL çok rahat yetiyor. Aksi halde borçları kapatacak gibi değilim vala
Aylık beş bin devlet anaokuluna giden çocuk için fazla biraz. İlk ay eşya çok aldiriyorlar ama yıl boyunca kullanıyorlar o eşyaları. Maaşlarının ne kadar , önemli olan gelirinizKızlar merhaba,
Benim sorunum çalıştığım halde para yetiştirememek. Ben çalışıyorum, eşim çalışıyor. Evimiz kira değil kendimize ait. Lakin gel görün ki ay sonunu getiremiyoruz. Sürekli eksiye düşüyoruz. Uzun süredir kendime alışveriş yapmadığımı farkettim. Oğlum var 5 yaşında devlet anaokuluna gidiyor. Bize masrafı 5bini geçti. Helali hoş olsun onu gözüm görmüyor fakat her ay birşey çıkıyor.3500 TL kredi ödememiz var, mutfak masrafı ufak tefek harcamalar derken ne kredi kartı borcumuz bitiyor, ne eksi hesap kapamaları. Yetişemiyorum ne yapacağımı bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var
100 TL ye kabuksuz ceviz yok Ankara da. 190 ila 220 arasında
ay kusura bakmayın ama gayriCanım bunu asla hava atmak olarak söylemiyorum kimse yanlış anlamasın benim de eşim neredeyse 13 bine yakın alıyor bazen geçtiği de oluyor askeri personel. Ve biz de hiçbir şekilde yetiştiremiyoruz ayrıca bizim okula giden bir çocuğumuz da yok yani sürekli karta dayanıyoruz araba aldık 2 sene önce hala hiçbir şekilde bitmedi daha da epey bir var Her ay 2.000 lira da ona veriyoruz Bizim de paramız çok bereketsiz ne yazık ki bu devirde zaten para yetiştirmek kolay değil
Tabiki evlat sahibi olmak herkesin hakkı ona kesinlikle bir lafım yok. Benim anlatmaya çalıştığım bu miktarla bu durumun imkansızlığı.Bu şartların suçlusu evlat sahibi olmak isteyenler değil. Ben herkesin bir çocuk hakkıdır diyorum hala . 500 binlik çanta takanı sorgulamayıp bir çocuk yapmak isteyeni sorgulamak ne kadar doğru?
Onlar da biliyorlar çok zor olacağını. Ama evlat aşkı bambaşka sen de yaşayınca anlayacaksın bunu.Tabiki evlat sahibi olmak herkesin hakkı ona kesinlikle bir lafım yok. Benim anlatmaya çalıştığım bu miktarla bu durumun imkansızlığı.
Temizlik bile yaparım eşim ikna olmuyor AVM’leri marketleri müze gibi gezip çıkıyoruz insan gibi yaşarım bariBenim de var avrupa vatandaşlığım.Ama borcum var cebimde param yok
Mühendisim orta düzey yöneticiyim.Bu yaştan sonra döner kesecek değilim ama belli olmaz
İnşallah ama malesef gidişat onu göstermiyorTarihte manda ve himayeyi reddedip mücadele edenler kazanmışlar ve tarih tekerrürden ibarettir diyorum.
Bizimde 45 bin civarı bizde mi gariplik var her şeyi alırken bir düşünüyoruz diyordum.Aylık gelirimiz 60 bin civarı (ekonomizin boktanlığından ötürü kulağa yüksek gelebilir fakat 3000 eurodan azıcık fazla ediyor) alışveriş yaparken her şeyin fiyatına bakıyorum, çocuk yapmayı en başta maddi kaygılardan dolayı düşünmüyoruz. Kısıtlı bir bütçeyle sırf çocuğa aylık 5 bin harcamak elbette işleri çok zorlaştırır.
2017de 70 bine aldiginiz 2017 model araç nasıl 1 milyon üstü oluyor5 milyonluk ev Büyükşehirlerde para değil artık...Ben evimi 4 milyona satsam aynı ebatta,rahatlıkta ev alamam o parayla.. zararda olurum. Kutu kadar duz girisler en az 1 milyona gidiyor.1 milyonluk arabada lüks değil. 2017'de 60 70 bine aldığım araç şuan 1 milyon üstü. Satmayan arkadaşlarım karda...Her rahat yasayan illegal iş yapıyor demekte cok yanlis,ticaret yapıyorsa dolar bazlı teklif veriyordur,enflasyon onu etkilemez. Alenen illegal iş yapsa,sizin dilinize düşüne kadar Masak el atar :)
2006 model x5 haklisiniz 1 milyon değil şimdi baktım 1.200.000 olmuş2017de 70 bine aldiginiz 2017 model araç nasıl 1 milyon üstü oluyor
Max 600bindir o.
Ama yokk araç sizin ya çok değerli 1 milyon üstüne satarsınız şimdi gözü kapali
İşte piyasa böyle tuhaf şeylerle dolu
O zaman da öyleydi, hatta işgal vardı daha beterdi.İnşallah ama malesef gidişat onu göstermiyor
Kaç tl maaşı ? Merak ettimLafı bana attınız ama geçiremiyorlar işte. Mesela kardeşim doktor tek başına yaşıyor istediğini alamıyor olmuyor. Daha üst kamu çalışanı azdır mesela. Ben daha az alıyorum ben de geçinemiyorum. Ama nerde hile hurda yapanlar varsa sıkıntı yok. Bu da benim görüşüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?