- 27 Ekim 2013
- 4.728
- 12.056
- 408
Hayat ucuz demiyorki kimse.ayrıca geçimden kastı herkesin farklı olabilir, herkesin hayattaki beklentileri farklı çünkü.Yani 5 milyonluk ev ve 1 milyonluk araba çokta büyük birşey değil.Kişinin bizzat bir hırsızlığına,rüşvetine ne bileyim dolandırıcılığına şahit olmadıysanız bu şekilde itham etmeniz yanlış.İnsanlar paralarını doğru harcayıp,doğru yatırımlar yapıp kazanç sağlamış olabilirler.Düşünceniz çok yanlış, birçok insanı haram yemekle itham ediyorsunuz.Yıllardır emek verip çalışmış, belli bir birikim yapmış, ortalama üstü geliri olan insanlar geçiniyoruz der tabiBenle aynı işi yapmıyor aynı maaşı kazanıyor. Aileden de değil. Ama öyle işte. Aslında amacım tartışma ortamı oluşturmak da değildi ama yanlış anlattım ya da anlaşıldım. Şu an rahat geçinebilmek zor işte hayat ucuz geçiniyoruz kolay diyenler gerçekçi gelmiyor sadece
O zaman düşmana karşı direniyorduk şimdi kime ?O zaman da öyleydi, hatta işgal vardı daha beterdi.
Tamam siz direnmeyin zaten ihtiyaç yok. İnşallah tez zamanda eşinizi ikna edersinizO zaman düşmana karşı direniyorduk şimdi kime ?
Şimdi baktım bi tanesi 1milyon üstü yazmış diğerleri dediğim fiyat. O 1 milyon üstü yazan da keyfine yazmış, nasılsa atış serbest.2006 model x5 haklisiniz 1 milyon değil şimdi baktım 1.200.000 olmuşaraç piyasasından haberiniz yok heralde, tofaş bile almak mesela artık
Spor tarz aracını (marka vermeyeyim eşim o tarihlerde 130 bine sattı) şuan 1.700.00 ederi. Bu konuda yalan söyleyecek halim yok, 5 yilda gelinen nokta bu
Niyetim yok ama fikirler değişebilirdir :)Onlar da biliyorlar çok zor olacağını. Ama evlat aşkı bambaşka sen de yaşayınca anlayacaksın bunu.
Ya ben ailemin evinde yaşıyorum, bekarım ama maaşımı aldıktan 2 gün sonra ayna karşısına geçip Melek Subaşı konuşması yapıyorum kendime. Sen! Üj milliyar yediyüz elli milliyon! SEN! Sen bu parayı sen NE YAPTIN!Kızlar merhaba,
Benim sorunum çalıştığım halde para yetiştirememek. Ben çalışıyorum, eşim çalışıyor. Evimiz kira değil kendimize ait. Lakin gel görün ki ay sonunu getiremiyoruz. Sürekli eksiye düşüyoruz. Uzun süredir kendime alışveriş yapmadığımı farkettim. Oğlum var 5 yaşında devlet anaokuluna gidiyor. Bize masrafı 5bini geçti. Helali hoş olsun onu gözüm görmüyor fakat her ay birşey çıkıyor.3500 TL kredi ödememiz var, mutfak masrafı ufak tefek harcamalar derken ne kredi kartı borcumuz bitiyor, ne eksi hesap kapamaları. Yetişemiyorum ne yapacağımı bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var
Şoklara girdim zaten hele mont fiyatlarıÇocuk pijamaları 150 idi en ucuzu gördün mü. Pijama bu, yatarken giyip yorganı çekecek yani. 300 küsure 2 takım pijama aldım internet sitesinden
Atis serbest değil :) 2.El araç piyasasında sabit fiyat yoktur hanfendi. Aynı marka aracı 100 bin düşüğe de bulabilirsiniz,80 bin yükseğe de. Araç 2.El (değişeni vardır,kazası,boyası vardır,km fazladır,icinde epey yıpranma vardır,kullanıma bağlı ya da tertemizdir.) 2.El araç alınır,satılırken bu özellikleri göz önünde bulundurularak fiyat çıkarılır. Insanlar aracını ya nakite ihtiyacı varsa satar ya da daha üst modelini almak için... düşüğe sattığı takdirde daha üst modelini alamayacağı için satmasına lüzum yoktur :) zararına neden satsın.Şimdi baktım bi tanesi 1milyon üstü yazmış diğerleri dediğim fiyat. O 1 milyon üstü yazan da keyfine yazmış, nasılsa atış serbest.
Şöyle söyleyim 4. Yılı meslekte ne bi eve girebildi ne araba. Hani alamaz peşin ama borcuna bile giremedi. Kirada oturuyor büyükşehirde, faturalar, gıda giderleri ve araç peşinatı biriktirmeye çalışıyor. Tahminimce 20 bin falan alıyor. Eskiden 2 kahve içerdim artık içmiyorum diyor. Bu bile tuhaf değil miKaç tl maaşı ? Merak ettim
Üfff ne saçmaya gün içinde ki sıkıntılarınızı burda mı atmaya çalışıyorsunuz tartışacak bişey demedim lütfen gidin başkasına sarın ya işte bu zihniyetten nefret ediyorum linç deli gibi linç zaten bu yüzden asıl meselenin köküne kimse inemiyorTamam siz direnmeyin zaten ihtiyaç yok. İnşallah tez zamanda eşinizi ikna edersiniz
Ne linçi Allahaşkına. Tamam dedik okumadınız mıÜfff ne saçmaya gün içinde ki sıkıntılarınızı burda mı atmaya çalışıyorsunuz tartışacak bişey demedim lütfen gidin başkasına sarın ya işte bu zihniyetten nefret ediyorum linç deli gibi linç zaten bu yüzden asıl meselenin köküne kimse inemiyor
Atış serbest değil.Şimdi baktım bi tanesi 1milyon üstü yazmış diğerleri dediğim fiyat. O 1 milyon üstü yazan da keyfine yazmış, nasılsa atış serbest.
Bu bilgiler lazım değil bana. Benim söylediğim de doğru. Atış serbest bi piyasa var. Millet bazı siteleri baz almış kendisine. A kişisi 1milyon yazmış benimkinin ne eksiği var dur bende 1.200.000 yazayım kafasında.Atis serbest değil :) 2.El araç piyasasında sabit fiyat yoktur hanfendi. Aynı marka aracı 100 bin düşüğe de bulabilirsiniz,80 bin yükseğe de. Araç 2.El (değişeni vardır,kazası,boyası vardır,km fazladır,icinde epey yıpranma vardır,kullanıma bağlı ya da tertemizdir.) 2.El araç alınır,satılırken bu özellikleri göz önünde bulundurularak fiyat çıkarılır. Insanlar aracını ya nakite ihtiyacı varsa satar ya da daha üst modelini almak için... düşüğe sattığı takdirde daha üst modelini alamayacağı için satmasına lüzum yoktur :) zararına neden satsın.
2. El piyasasında geçerli değil.Atış serbest değil.
Orijinal yetkili bakım, premium paket seçeneği, koltuk materyali, sunroof, led paket, dikiz aynası karartması, ısıtma soğutma koltuk. jant vb daha sayamayacağım sizin gözle görüp algılayamayacağınız farklarla dolu.
En basiti özel renktir, alırken bile bilmem kaç euro fazlaya denk gelir.
Kaza bela km tramer kaydına girmedim daha.
Öyle baktım atış serbestle olmuyor.
Aynı araba aynı km aynı paketi bile 200 bin farkla bulursunuz, içine neler eklenmiş anlamak bilmek şarttır.
Bilmiyorsak atmayacağız
Bizde bunu bekliyorduk okNe linçi Allahaşkına. Tamam dedik okumadınız mı
Yok aksine2. El piyasasında geçerli değil.
Ben de bunu bildiğim için güle güle dedim işte.Bizde bunu bekliyorduk ok
Kusura bakmayın ama iyiki etrafımda siz gibi birileri yok sevgilerBen de bunu bildiğim için güle güle dedim işte.
Son cümlemize katılıyorum. Kimse atmasın lütfen noktaYok aksine
Bunlar ikinci el piyasasında geçerli ve hatta daha da geçerli.
Çünkü markanın kendi paketinde yoktur, alır taktırırsınız sizde olur
Geri görüş vardır ön görüş yoktur, bir ücret karşılığında yapılır.
Bilmiyorsak lütfen atmayalım ama insanları yanlış yönlendiriyorsunuz çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?