- Konu Sahibi cesursincap
-
Bundan sonra ne olur bilmiyorum ama yeğenleri çocuğundan önde geliyor ona üzülüyorum. Sorsan oğluna ölüp bitiyor. Sevgi böyle birşey değil diyorum anlatamıyorum. Hiçbir hatasını kabul etmiyor.
Allah zorunuzu kolaylaştırsın....Elbette hiçbirşey eskisi gibi değil. Ama sizin de belirttiğiniz gibi çocuğumun hatrına deniyorum. Annemi, babamı ve abimi kaybettim. Şimdi 2 kız kardeşimle bu dünyada yapayalnızım. 3'ümüz farklı şehirlerde yaşıyoruz. Çok yalnızım.
Klasik feodal geri kafalara rahmet okur olduk bu yeni nesil çakalları görünce. Kadın çalışsın para getirsin, ev işi çocuk kadının görevi, paşam işten gelsin devrilsin, kadının maaşı ile ev geçindirirken, kök ailesine kendi parasını sıvasın. Bu kk yüzünden kocayı boşayıp erkek olacam.Ya adam klasik feodal geri kafalı biri işte. Ben erkeğim harcamalarıma karım karışamaz kafasında. Ama kadın devlet memuru, bankamatik gibi her ay eve para getiriyor, o parayı yerken sorun yok! Kadından para isterken sorun yok. Kadın tamamen bütçeleri ayırsa eve kuruş vermese gene arıza çıkarır, ama kendi erkek ya, kadın ona karışamaz! Kurtulun bu asalaktan konu sahibi. En fazla 2 ay üzülürsünüz, kafanız mis gibi olur valla.
Bizim ülke bu kafada maalesef, ben bu sitede eşini gonderen kadın gördüğümü hatırlamıyorum. Bir de kadının otelde kalması da garipsenir.Halbuki erkek bankta yatsa başına bir şey gelmez.Siz niye gidiyorsunuz ki, kendi çıksın gitsin. 1 kadın 1 çocuk 2 nüfus niye yola düşüp sürünesiniz? Yarın atın evden gitsin. Ben gitmiyorum, çocuğumun rahatını bozamam sen çıkıp gidiceksin diyeceksiniz.
Amin. Çok teşekkür ederim.Allah zorunuzu kolaylaştırsın....
Klasik feodal geri kafalara rahmet okur olduk bu yeni nesil çakalları görünce. Kadın çalışsın para getirsin, ev işi çocuk kadının görevi, paşam işten gelsin devrilsin, kadının maaşı ile ev geçindirirken, kök ailesine kendi parasını sıvasın. Bu kk yüzünden kocayı boşayıp erkek olacam.
Şu anda evimden 1000 km uzakta doğunun bir ilçesinde kalıyoruz. Kendi evime dönüyorum.Bizim ülke bu kafada maalesef, ben bu sitede eşini gonderen kadın gördüğümü hatırlamıyorum. Bir de kadının otelde kalması da garipsenir.Halbuki erkek bankta yatsa başına bir şey gelmez.
Siz iyimisiniz tabiki yardım da bulunabilir ama kredi öder gibi kendi geleceği çocuğunun geleceği için hicbirsey yapmadan o kadar para göndermesi dogru degil. Başınızda olsa bu kadar rahat konusurmuydunuz acaba.bir kadar da para kaliyorms zatenn ne gerek varYeğenine elbette para gönderecek siz yeğenlerinize yapmaz mıydınız? Bunun lafını bile etmek çok ayıp bence
Yıllar önce 500 TL limitli kredi kartından 350 TL çekip bi arkadaşına borç vermiş, geri gelmeyeceğini bile bile. O gün ağzına s.çtım sağlam, daha ödemeyecek adama borç vermez.Dur gaza gelme harcama enişteyi katip =))) hepsi böyle değil ya. Valla eşim geçen ay kardeşine 100 lira gönderirken bile haber verdi, niye soruyosun canım dedim olsun bilgin olsun dedi.
İyi yapmışsın. Sanki kolay kazanıyoruz..Yıllar önce 500 TL limitli kredi kartından 350 TL çekip bi arkadaşına borç vermiş, geri gelmeyeceğini bile bile. O gün ağzına s.çtım sağlam, daha ödemeyecek adama borç vermez.
Herif ona buna borç takan biriymiş, hangi akla hizmet yaptı bilmiyorum.İyi yapmışsın. Sanki kolay kazanıyoruz..
Bosanmalisin.Herkese merhaba. Geçen konumda eşimin bulunduğu yere tayin istemeli miyim diye sormuştum. Aldığım cevaplar (benim de aslında içimden geçen) sonucu istememeye karar verdim. Cevap yazan herkese teşekkür ederim.
Eşimle hergün yeni bir problem yaşıyorum. Yaklaşık 1 yıl önce abisi aniden öldü. İlk eşinden olan 2 çocuğuna verdiği aylık 1000 TL nafakayı eşim üstlendi. Ama bunu benim hiçbir şekilde bilgim ve onayım olmadan yaptı. Sonradan haberim olduğunda sorun çıkarmadım çünkü aileden hiçkimse onları arayıp sormaz zorda kalmasınlar dedim. Sonradan ölen abinin maaşı ikinci eş ve çocuklar arasında pay edildi ve çocuklara 1200 TL düştü. Eşime abisinin ödediği nafaka kadar maaş bağlandığını ve çocuklara gönderdiği parayı belli bir süre sonra kesmesini istediğimi söyledim. Kıyamet koptu. Bu kavga sonucunda darp edildim, karakolluk olduk. Ekim ayında mahkememiz var. Birkaç ay ayrı yaşadıktan sonra tekrar biraraya geldik. 2 yaşında bir çocuğumuz var. Bir süredir şüpheleniyordum. Dün banka hesaplarına baktım. Bu ay 1200, geçen ay 1500 önceki ay 1900 göndermiş. Beynimden vurulmuşa döndüm. Sanırım 1500 ve 1900 ü bayram diye gönderdi. Kendince de gönderdiği paraya zam yaptı artık 1200 düzenli gönderecek. Benim razı olmadığımı bile bile böyle yapıyor. Bu arada o para evet bizi zorlamıyor ama birikmiş tek kuruşu yok. Hep birikime karşıyım diyor ama sıkışınca benim birikimimden istiyor. Darp olayına kadar hep verdim. Utanmadan darptan 1 ay sonra bana borç versene araba alacam demişliği var. Bu para olayını öğrendiğimi söyledim ama hala hiçbirşey yokmuş gibi davranıyor. Bu hareketiyle beni kaybetme korkusu olmadığını mı göstermeye çalışıyor. Darp ettim yine gitmedi diye mi güveniyor. Ne zaman konuşsam beni paragöz olmakla suçluyor. Bu arada bu yazdığım son olanlar. Evlendiğimizden beri ailesinin küçük büyük birçok harcamasını o ödüyor. Ben paragöz müyüm , aptal mıyım, boşanmalı mıyım? Lütfen kırıcı olmadan bir yorum yapın. Canım çok sıkkın.
Şu anda kendi evimizde değiliz. Onun için doğunun bir ilçesine gelmiştik. Şimdi kendi evime dönüyorum.
İşim güneyde bir büyükşehirde. Eşimin işi nedeniyle ben ücretsiz izne ayrılıp doğunun bir ilçesine gelmiştik.İşiniz nerde tam olarak?
Arabayla mı gidiyorsunuz? Eğer öyleyse sabah erkenden bini arabaya gidin çocukla bu hödüğe ihtiyacınız yok.
Herif ona buna borç takan biriymiş, hangi akla hizmet yaptı bilmiyorum.
İşim güneyde bir büyükşehirde. Eşimin işi nedeniyle ben ücretsiz izne ayrılıp doğunun bir ilçesine gelmiştik.
Ben almam kaynıma buzdolabı, kaynanama ev. 3 görümce var, dedesinden kalma evi babasının maaşı ile yaptıracağız, yazlık niyetine kullanırız. Eşyaları kendileri alacaklar. Ben Allah değilim, almadan habire vereyim. Paragözmüş. Evet abi, paragözüm ben.Hadi bir iki olur katip. İnsan arkadaşına eşine dostuna ailesine zor zamanda koşmalı elbette. Ben zaten zor zamanda arkadaşının ailesinin yanında olmayan adamdan korkarım. Eşin arkadaşına o parayı hibe etmiş, olabilir, bir kerelik tamam denir. Ama sistematik bir şekilde eşinin rızası olmadan yeğenlere para göndermek anlaşılır iş değil. Yeğenlerin annesi çalışıyor mu? Ne durumdalar onu bile bilmiyor adam. Belki hiç ihtiyaçları yok. Çocukları görmüyor bile. Amca sağ ol Allah senden razı olsun diyen biri bile yok. Çok ilginç bir durum. Ben eski konularını okudum, adam delirtir insanı. Kadın senelerce aynı minvalde konu açmış. Nasıl manipüle edilmişse "paragöz müyüm" diye kendini sorguluyor. Paragöz olan insan kayınvalidesine ev almaz arkadaşım. Kaynına buz dolabı almaz. Çok bile yapmışsın, bak yaranamamışsın. Bu adam seni hiç benimsememiş. İnşallah uyanırsın bu kabustan....
Dimdirekt çıkın gidin o zaman.
Kızmayın ama adamda darp var, saygısızlık var şöyle bir adam için neden alakasız bir yere gidiyorsunuz ustüne ücretsiz izin alıyorsunuz? Yazık değil mi kazancınıza, kendi rızkınıza, çocuğunuzun rızkına?? Parayı da geçtim niye bu adamın peşinden evi barkı bırakıp bir yerlere gidiyorsunuz??
Arabayı bırakmayın sakın sakın. Sabah çocuğu alıp direkt çıkın bavulları şimdiden indirin hatta. Çocuğa da tembihleyin sabah erkenden hazır olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?