Param yattı ama bi sorum var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tamam o zaman sekreterin hatası siz sekreterden isteyin aradaki farkı.

Bunu daha önce de yazdım, yeniden yazacağım.
Herkes hata yapabilir, bundan daha normal bir durum olamaz.
Siz işe yeni başlamışsınız ve bu süreçte çok hata yapacaksınız.
İşi öğrenirken hata yapacaksınız, öğrendikten sonra hata yapacaksınız, emekliliğiniz yaklaştığında bile hata yapacaksınız.
"Hayır, ben asla hata yapmam. Yapmayacağım. Benim hatam yüzünden kimse mağdur olmayacak" diyemiyorsanız başkalarının hatalarına karşı da hoşgörülü olmayı öğrenmeniz gerekli.
Aksi takdirde çok sıkıntı çekersiniz.
Çünkü başkalarının hataları karşısında bu derece büyük tepkiler gösteren birinin hata yapması beklenir ki hesap sorulabilsin.
Her şeyden önce çalışma arkadaşlarınızla iyi geçinmeyi öğrenmeniz gerekir. Çünkü bugün onlar hata yapsa da yarın siz hata yapacaksınız.
O hatayı yaptığınızda yanınızda biri olsun istiyorsanız hoşgörülü olmayı öğrenmek zorundasınız.
Aksi takdirde çalışma hayatınız hiç kolay geçmez.

Bende sabah mazot almıştım, şimdi az önce baktım 0,10€ indirime girmiş sabahki fiyatına göre. Benzinciği mahkemeye versem kazanırmıyım? Sonuçta 50 litre mazota 5€ zarar ettim, bu hak değilmi şimdi? Çok mağdur oldum o 5€ çikolata alabilirdim mesela. Fikirlerinizi merak ediyorum

Bizim okulda her ay çay, kahve, su vs. parası toplanır 50 lira. Bir öğretmen var, ben okulda su ve kahve içmiyorum, çay parası vereyim deyip 20 lira vermek istiyordu. Onu anımsattınız bana.
Ay bizim ordada vardı öyle bir cins cimri
Bizde sade su parası toplanırdı, damacana için birde ortak kasadan doğum günü olana pasta alınırdı
Ozamanın parası 5lira toplanırdı her ay
Onu vermemek için ben su içmiyorum kendi şişemi alıp geliyorum derdi ama kaç kez su içtiğini yada misafirine su istediğini gördük
Pasta kesildiği zaman 1 lira verirdi ama hakkını yemim şimdi, kendisi kul hakkına girmezmiş çünkü

Şu an yazdıklarınız çok saçma çünkü sekreter hata yapabilir elbet ancak hiçbir şekilde iyi üslupla yaklaşmadı sürecin takipçisi olmadı geçen hafta tüm hafta bekledim ve bugun ben sorunca aradı üst mevkiyi yoksa ben bilmiyorum diyor. Bu durumda sekreter benim hakkıma girmiş oluyor

Ben öyle olsam erken yaşlanırım herhalde. Hayat bunları düşünmek için çok kısa yav.

Size gıcık olmuş…

Tepki alınca altından ziyade sekreterin tavrına bilenmiş gibi yapmak… Sizden alınacak çok ders var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…