Bende de 7 tane papağan var canlarım onlar benim. Birine bir şey olsa aklım çıkıyor. Yasak gelmeden önce yurt dışından yem getirtebiliyordum o yüzden az çok anlayabiliyorum. Onlar için harcanan paraya acımıyorum şahsen çünkü bakmayı ben seçmişim ve olabildiğince iyi bakmak da benim görevim.
Biri getirince sorun yok zannedersem biz internet üzerinden alıyorduk ama artık gümrükte takılıyor.Tahmin etmistim canlariniz oldugunu :)
Yasak mi geldi ? Bilmiyordum. Biz yas mama getirmeyi dusunuyorduk baya fark ediyor fiyat cunku. Ben apar topar dondugum icin getiremedim. Nisanlim getirecekti sorun olur mu acaba ?
Aslında konu senin maddi durumun falan değildi. Ülkenin iki yüzü ve hayvanlardı genel olarak ama bir şekilde teğet geçtin konu senin olduğu için sanırım.Benim ne kadar para harcadigim, aylik gelirim, aile sirketimizin durumu falan da konuya yardimci olacak seyler degil ki.
Diger konularda haklisiniz konustugum halde inkar etmesi beni delirtti zaten ondan sonra konu actim. Nisanlim uyansin ciddi ciddi konusacagim. Bu konudaki rahatligi yuzunden ona da cok kizdim.
Evcil bir hayvan beslemediğim için masraf hakkında bilgim yok lakin 9500 büyük bir para.mutlaka istemelisiniz.Kaba olacak ama harcamasını bilen geri vermesini de bilmeli.Para kolay kazanılmıyor.
Eski konularınızdan sizi de nişanlınızı da çok iyi kalpli insanlar olarak düşündüğümü hatırlıyorum. Nişanlınızın arkadaşı fırsatçılık yapmış muhtemelen size dokunmayacak bir miktar olduğunu ve sorgulamayacağınızı düşünmüş ama bu emanete hıyanet resmen. Nişanlınız da muhtemelen sizin üzüldüğünüzü görüp daha fazla üzülmeyeyin diye sakin yaklaşmış. Bence nişanlınızla konuşun, giden paraya değil, paranın bu şekilde insanı enayi (sözüm meclisten dışarı) yerine konarak alınmış olmasına bozulduğunuzu ve bu yüzden hakkınızı aramak istediğinizi net bir dille belirtin.
Bir de belirtmeden edemeyeceğim, keşke herkes imkanı doğrultusunda hayvanlarla ilgilenebilse. Kendimi bilidm bileli evde ve sokakta sayısız hayvan beslemiş bir insan olarak hayvanlara değer veren insanları görmek mutlu ediyor beni
Hatalı olan nişanlınız arkadaşı, ona olan hırsınızı nişanlınızdan çıkarmayın ama sakın :) bildiğim kadarıyla hayatta sırtsırta vermişsiniz siz, başkaları yüzünden tartışmayınCok tesekkur ederim guzel sozleriniz icin :)
Uyanmis simdi aradi ise gidecek yolda ararim dedi. Canini da sıkmak istemiyorum ama dediginiz gibi ciddi bir konusma yapmam sart oldu. Biz pek boyle durumlar yasamadik ki ben sinirlenince icimden farkli bir insan cikiyoro yuzden nisanlimi da uzmek istemiyorum.
Hatalı olan nişanlınız arkadaşı, ona olan hırsınızı nişanlınızdan çıkarmayın ama sakın :) bildiğim kadarıyla hayatta sırtsırta vermişsiniz siz, başkaları yüzünden tartışmayınArkadaşına kızdığınız noktayı iyice anlatın bence yeterli olacaktır
Aman sakın çatma:) sorun nişanlın değil unutma, başkasının acısını sevdiğinden çıkarma :) bir de bahsettiğiniz arkadaş çookkkk samimi bir arkadaşı değilse nişanlınızın, görüşmek istediğinde istemsiz olarak siz istemediğinizi belli edeceğiniz için zamanla o kişi de çıkar hayatınızdan diye düşünüyorum.Iyi ki varsiniz ya nasil iyi geldi yazdiginiz. Simdi arayacak catmayi dusunuyordum. Durup durup kendimi doldurdum galiba
Aman sakın çatma:) sorun nişanlın değil unutma, başkasının acısını sevdiğinden çıkarma :) bir de bahsettiğiniz arkadaş çookkkk samimi bir arkadaşı değilse nişanlınızın, görüşmek istediğinde istemsiz olarak siz istemediğinizi belli edeceğiniz için zamanla o kişi de çıkar hayatınızdan diye düşünüyorum.
Siz zaten her ihtimale karşı harcanır diye para koymuşsunuz karta.O da kendi ihitaycı için karşılamış.(Sorması,söylemesi lazım o ayrı)Burnumdan soluyorum dunden beri. Cidden ben mi abartiyorum bilmiyorum cunku nisanlim da en yakin arkadasim da bosver olan olmus diyor daha da sinirleniyorum. Ben mi yanlis dusunuyorum yahu?
Simdi bizim nisanlimla kucuk bir surumuz var (kedi - kopek) , yurtdisina gelirken onlari nisanlimin arkadasina biraktik. Yaninda da icinde para bulunan debit kart biraktik ki masraflarini karsilasin. Aylik ortalama bir masraflari var, acil durumlar icin de ekstra para koyduk icine. Sagolsun bakti. Buraya kadar sorun yok.
Normalde ben 4 nisanlim 6 ayligina gitmistik. Ben bazi ozel sebeplerden dolayi pazartesi gunu apar topar donmek zorunda kaldim. Dun de gittim arkadastan almaya kedi ve kopeklerimizi. Aldim hepsini arabaya yerlestirdim. Son anda aklima geldi, ciktim arabadan eve geri gittim. Baktim bu arkadas bahcede telefonla konusuyor ama kipkirmizi olmus. Beni gorunce afalladi falan ,karti istedim verdi ama gonulsuz. Aksamustu ciktim bir daha hem atm ye ugrayacaktim karta da bakayim gitmisken dedim. Ve sok oldum : Icinde hic para yok. Hic hem de. Gittigimizden beri butun paranin harcanmasina imkan yok evcil hayvanlarimiz icin, cunku ortalama masraflarini biliyorum ve acil durumlar icin yuklu bir miktar para koymustuk ve cok sukur acil durum da yasanmadi.
Hemen nisanlimi aradim, ara sor ne olmus paraya dedim. Nisanlim da lazim olmustur, kendine harcamaz ama sorayim dedi. Konusmuslar iste demis para vardi icinde, ben hepsini harcamadim bilmiyorum. Yok iste yok, ben mi harcadim?
Bugun gittim bankaya hesap dokumunu aldim. Belirli araliklarla surekli para cekilmis. Mail attim bu arkadasa dokumu. Lazim oldu sizinkiler icin cektim ama icinde daha para olmasi lazim dedi.
Cildirmak uzereyim nisanlim da diyor ki olan olmus uzulme. Az miktar para yoktu icinde. Ne icin lazim oldu peki acil bir durum var da benim mi haberim olmadi dedim bu arkadasa. Cevap yok. Ne yapacagim bilemedim karman corman yazmadim insallah buraya da cunku hayal kirikligimi anlatamam. Harcadiysa tamam harcadim lazim oldu dese inanin bu kadar sorun yapmam. Uzerine hala iddia ediyor ki icinde para vardi. Nereye gitti buharlasti mi para? Bari yalan soyleme arkasinda dur yaptiginin.
Gercekten cok uzgunum nasil tepki verecegimi bilemiyorum.
Ya zaten az utanacak yüzü varsa o kişinin aranızda geçen olaydan sonra sizin karşınıza pek çıkmaz gibi geliyor. Nasıl insanlar var ya..Samimi bir arkadasi. Artik nasil samimiyetse? Ben dun o sinirle soyledim zaten dugune gelmesin diye. Ben gorusmem bir daha umrumda degil ama hayatimizdan cikarsa cok sevinirim, yalan yok.
Siz zaten her ihtimale karşı harcanır diye para koymuşsunuz karta.O da kendi ihitaycı için karşılamış.(Sorması,söylemesi lazım o ayrı)
Ama kusura bakma,bu şekilde hesap sorar gibi maille telefonla,ekstre yollamkla.Erken dönmüşsün sana söylemeye çekinmiştir,belki uygun bir zamanda uygun bir dille anlatacaktır.Sonuçta bu insan aylarca hayvanlarınıza bakmış.Kimse de yapmaz kolay kolay.Bu kadar kolay siliniyorsa,bu para bu kadar önemliyse yatırmasaydınız.Senin değer verdiğin kedini köpeğini sağ salim teslim aldın mı aldın.Gerisi boş.
Ya zaten az utanacak yüzü varsa o kişinin aranızda geçen olaydan sonra sizin karşınıza pek çıkmaz gibi geliyor. Nasıl insanlar var ya..
Violetto hesap sormadım demiyor zaten, galiba sinirle çıkışmış biraz ama bu onun haklı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. ne demek uygun bir zamanda uygun bir dille anlatacaktı? Ben de kabul edemem böyle birşeyi. Kartı iade ederken böyle böyle bir ihtiyacım oldu ama iade edicem dese ya da kartta paranın olduğunu iddia etmese zannetmiyorum ki Violetto konuyu uzatsın. Burada onun kızdığı konu paranın nasıl bittiğinin anlatılmaması ve hesapta para olduğunu iddia etmesiSiz zaten her ihtimale karşı harcanır diye para koymuşsunuz karta.O da kendi ihitaycı için karşılamış.(Sorması,söylemesi lazım o ayrı)
Ama kusura bakma,bu şekilde hesap sorar gibi maille telefonla,ekstre yollamkla.Erken dönmüşsün sana söylemeye çekinmiştir,belki uygun bir zamanda uygun bir dille anlatacaktır.Sonuçta bu insan aylarca hayvanlarınıza bakmış.Kimse de yapmaz kolay kolay.Bu kadar kolay siliniyorsa,bu para bu kadar önemliyse yatırmasaydınız.Senin değer verdiğin kedini köpeğini sağ salim teslim aldın mı aldın.Gerisi boş.
Violetto hesap sormadım demiyor zaten, galiba sinirle çıkışmış biraz ama bu onun haklı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. ne demek uygun bir zamanda uygun bir dille anlatacaktı? Ben de kabul edemem böyle birşeyi. Kartı iade ederken böyle böyle bir ihtiyacım oldu ama iade edicem dese ya da kartta paranın olduğunu iddia etmese zannetmiyorum ki Violetto konuyu uzatsın. Burada onun kızdığı konu paranın nasıl bittiğinin anlatılmaması ve hesapta para olduğunu iddia etmesi
Aynı şeyi söyleyeceğim.Arkadaşın yaptığının savunulacak bir tarafı yok o ayrı.Fakat ihtiyacı oldu mecbur kaldı aldı bunu da belki uygun bir dille arkadaşına (nişanlına)izah edecekti.Ama üslup çok önemlidir.Aradan biraz zaman geçer,nişanlın kendisine uygun bir dille sorsa,belki de açıklayacaktı.Ama bu şekilde hesap sorulunca hazırlıksız yakalanıp,tepkiden korkup mahcubiyetinde verdiği bir durumla inkar yolunu seçmiş.Senin nişanlının zamanında onun köpeğine bakmış olması onu karşılığını göstermeye mecbur kılmaz.Sonuçta hatırşinas bir insanmış ki,o da teklif edip seve seve bakmş.Sonuçta bakmış mı bakmış.Hesap sordugumu inkar etmiyorum zaten.
Hesap soruyorum ve cevap istiyorum. Kendi ihtiyaci icin benim parami kullanamaz. Kullandiysa da soyleseydi sorun yapmazdik. Ama para yok iste ortada hala diyor ki bana icinde para olmasi lazimdi. Inkar etmesi beni cok kizdirdi. Hayal kirikligina ugratti.
Hayvanlarimiza da bakmayi kendi teklif etti. Biz zorlamadik. Nisanlim daha once onun iki kopegine bakmis 5 6 ay o yuzden kendi seve seve bakacagini soyledi.
Sağol canım.Ben de anlayamamıştım zaten izah ettiğin için teşekkür ederim.Violetto hesap sormadım demiyor zaten, galiba sinirle çıkışmış biraz ama bu onun haklı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. ne demek uygun bir zamanda uygun bir dille anlatacaktı? Ben de kabul edemem böyle birşeyi. Kartı iade ederken böyle böyle bir ihtiyacım oldu ama iade edicem dese ya da kartta paranın olduğunu iddia etmese zannetmiyorum ki Violetto konuyu uzatsın. Burada onun kızdığı konu paranın nasıl bittiğinin anlatılmaması ve hesapta para olduğunu iddia etmesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?