Kesinlikle esimin yapmasi gereken buydu,ama yapmaz(yapamaz)Bütün mevzu eşinizde başlıyor eşinizde bitiyor. Ama inanın istediğinizi yapın fayda etmeyecek.
Şahsen aynı durumu düşünemiyorum hiç ne eşim ne ben bu denli düşüncesizce davranmadık. Eğer onun ailesi ise orta yolu o benim ailemse ben bulmuşuzdur. Ben olsam kayınvalideyi içeri alır sofraya oturtur, kocamı yukarı böreği almaya gönderir patetes kızartmaya devam ederdim. Ha isteğiniz eşiniz ile başbaşa kalmak bişeyler paylaşmaksa maalesef eşinizinde aynı istekte olması gerekiyor belliki...
Kizimiz var canim,bu yuzdenBunlarda haklısınız
Ama o tartışma yaşanmış tezgaha değil bana vur aşamasına gelmiş
Sonra Nasıl çıktınız
Deniz kızar bağırır dediğimi yapar imajı olmuş eşinize karşı
Muhtemelen o patatesi ben de döker kocama da git annenle ye derdim ama kendim çıkmazdım
Öğlene akşama da yemek yapmazdım
Malesef oyle oldu,olmak zorunda kaldi.eskiden dile vuruyordum ama simdi evladimiz var.cok konusurdum,herkesin evi barki ayri,herseyin bir yolu yordami var diye ama nafile.Sen gitmese idin
Yani bu tavır üzerine Nasıl kalkıp gittin bir de yemek yedin ki
Ya patatesi kızartıp alıp gidecektin ya da ben evinde kahvaltı edeceğim deyip oturacaktın
Hem eşinle kavga edip hem de gidince çok havada kalıyor hareketler
Neden gelmesin ? Herşey sende bitiyor .tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler . Bir şekilde (gece de olabilirAynen soylediklerini beynim dunden beri soyluyor ,ama benim elimden birsey gelmiyor.
Aynen yazdiginiz gibi yasananlar.ama bu sadece bir ornek.ne ilk ve ne de son olacak.esimin ailesiyle gecici sure ayni binada,surekli ayni sehirde yasiyoruz.Belli bir hazırlığınız var, eşiniz de bunu görüyor ve annesinin ayaküstü davetine, sizin hazırlamakta olduğunuz sofrayı da sizi de ezerek "Katılıyoruz" diyor. Sizin kahvaltıyı nerede yapmak istediğinizi soran da yok.
Cumartesi akşamı kv ile birliktesiniz, pazar sabahı yine kapıda beliren kv...
Bizim evde hadi böyle bir şey yaşandı, ben de bir öfkeyle patatesleri çöpe atıverdim diyelim.
Eşim o elini tezgaha indirdiği an kapıdan silkelenir anasının evine "Yürü git sen orada ye!" diye.
Muhtemelen bunu siz yapamazsınız çünkü "Yine hata bende sanırım" diyorsunuz üstüne, bu sebeple size ne desem bilemedim.
Esimle benim genel anlamda problemimiz yok cok sukur,ama is anne ve ailesine gelince cok lackalasiyoruz ben buna uzuluyorum.biz her zaman onlarin gozunde hazir askeriz.gel gel git git.bu zamandan sonra da mumkunu yok degismez.is bu durumda esim de bitiyor.hayir demeyi bilmesi lazim.Neden gelmesin ? Herşey sende bitiyor .tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler . Bir şekilde (gece de olabilir, erkekler bundan çok iyi anlar .iyyy düşüncemden midem bulandı) ikna et. .tatlı dille yaparsan basarirsin, kavga edersen inada biner .
Kv uc erkek annesi canim.en kucugude benim esimEsinde kv de kotu niyetli ,
Kv boregi bir tabaga koyup getirebilirdi illa amac sizin yemenizse ,dusuncesiz amaci hukum surmek ,
Esinde belli annesinin sdozunden cikmaz cinsinden ,
Burada is size dusuyor ,
Ben gelmiyorum ,hergun aileni gormerkten sikildim ,boyke bir ortama alisik degilim ,evlilik seninle benim aramda ,sabah aksam aileninde dahil olmasi gerekmiyor diyin ,
O gitmek istiyorsa gitsin ,Geldiginde de yumusak davranmayin ,
Siz kimsenin odaligi degilsiniz ,eviniz koyunuz ayri bunu anlasin
Bunlari bizde cooookkk yasadik canim,gencken.ama simdi birbucuk ay oldu ayni binadayiz ,artik bunye kaldirmiyor.dun esim ilk defa bu sekilde bir tepki verince ,sok ! Oldum.oda durumdan hosnut degil,dile de getirdigi oluyor,ama anne ve kardes baskisini bir turlu kiramiyor.sonuc biz uzuluyor ve yipraniyoruz.Hatanin sende oldugunu dusunmuyorum. Kahvalti hazirligina girismissin zaten esinin de sana sormadan tamam demesi hos olmamis kv kapiya gelmeden seni arasin borek yaptim yemek isterseniz kahvaltiya gelin diye aramak kapiya kadar gelmekten daha rahat bence.
Benim de kv arardi pazar gunleri kahvaltiya gelin diye kotu niyetli olmaya bilir ztn bir gun tatilimiz var bir lokma yiyip bir makine bulasik topluyodum ee ne anladim ben bundan bir,iki aradi gitmedik daha da aramiyo :)
Malesef bas edemiyoruz.bir yil birlikte oturacagiz.hayirlisiyla bir atlatsak.ben böyle durumlarda eşlere hayret ediyorum, insan pazar sabahını karısıyla başbaşa kahvaltı yaparak geçirmek istemez mi? çocuk da yoksa kahvaltıdan sonra sevişmek, sarılıp güzel bir film izlemek, akşam üzeri yürüyüş yapmak, akşam yemeğini birlikte hazırlamak... bir adam eşiyle böyle bir gün geçirmektense annesiyle börek yemeyi tercih ediyorsa ben o adamın sevgisini sorgularım...
Bunlari bizde cooookkk yasadik canim,gencken.ama simdi birbucuk ay oldu ayni binadayiz ,artik bunye kaldirmiyor.dun esim ilk defa bu sekilde bir tepki verince ,sok ! Oldum.oda durumdan hosnut degil,dile de getirdigi oluyor,ama anne ve kardes baskisini bir turlu kiramiyor.sonuc biz uzuluyor ve yipraniyoruz.
Esimin haberi yoktur diye umit ediyorum.tabiki olurdu ama,daha gun gecmemis beraberdik.hemen sabahina boyle cat kapi emrivaki ,ne bileyim sinir bozucuydu.ve kv bu sabah gayet normal yine geldi ,girmicektim ama geleyim bes dk.oturdu.islerini hslletmis carsida,onlkari anlatti gitti.az once de gezmege gitti.ve bennnn suan sizinle dertlesiyorum.Haklısınız ama hatalisiniz evet.
O an peki diyip ,hazirladiklarinizla yukarı çıkarsaydiniz.
Yenilip icildikten sonra, ayrılma safhasında, eşinize ya da kv. Nize ( hangisi daha anlayisliysa ) bu çağırma işi daha programlı olursa ikintaraf içinde daha iyi olacak denilse daha tatlı cozulebilirdi sanki.
Sonuçta bir rest çekiyorsanız , o zaman cikmayacaktiniz yukarıya. Ha çıkma gibi bir mecburiyet varsa ağız tadı bozulmadan hallolmaliydi.
Bunlarda daha önce eşinizin haberi var gibi bir konuşma geçmiş sanki.
Gercekten oylemi dusunuyorsunuz.Eşinizin "annemin, kardeşimin baskısını kıramıyorum" diye üzüldüğünü hiç sanmıyorum.
Konuda tek üzülen var, o da sizsiniz.
Cok guzel dile getirmissiniz,normal yasantida soylediniz gibi,bir sikintimiz yok.ama anne ve ailesiyle ilgili durumlarda malesef durumumuz bu.istinasiz.azcık söylenseydin eşine, "ee şimdi oldu mu ben o kadar hevesle hazırladım, sen annene tamam diyorsun, gidedelim bu seferlik ama Allah aşkına bundan sonra bana sor" diye tatlı bir şekilde sitem etseydiniz, patatesleri de alıp gitseydiniz, maalesef kadınlar kulubü nde gördüğüm olay bu, kızlar haklı ama öyle tepkiler veriyor ki, hem eşleri sinir küpüne dönüyor, hem aileye karşı itici görüntü yaratıyor, hem de eşlerinin ailelerini istemiyor gibi görünüyor.
onların ve eşinin düşüncesizliği bu tepkiler yüzünden göze bile gözükmüyor. şimdi ne oldu biliyor musunuz anne düşünceli börekleri yapıp hazırlamış ama siz sinirden delirmiş, patatesleri çöpe atmış ve annesine gitmek istememişsiniz, eşinizin gördüğü bu. lütfen derdinizi daha sakin anlatın, haklıyken haksız konuma düşmeyin, özellikle aileler söz konusu oldugunda.
benim de bir gün eşim arkadaşları ile sözleşmiş, o gün de annem aramıştı ben de eşime sormadan "tamam anne geliriz dedim" peki bu durumda eşim ne yaptı, "tamam annene söz vermişsin gidelim ama lütfen bir daha bana sor, planım olabilir, canım gitmek istemeyebilir her şey olur" dedi ve ben hem onu anladım hem sorun çıkmadı hem de artık ne zaman annem çağırsa önce eşime sordum.
2 tavır arasındaki farkı görebiliyor musunuz? ya eşim de bana sizin verdiğiniz tepkilerden verseydi? ve ben burada konu açsaydım, o zaman herkes demez miydi eşinin öfke sorunu mu var diye? kızlar gerçekten evet haklısınız ama bunu eşinize anlatma yönteminiz yanlış, sakinleşince güzelce eşinize anlatın, umarım anlayacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?