Pes etmeli miyim? Kadının yeri kocasının yanı mı? Peki ya aile?

canım yok ben seni anladım, bir çok maddede de seni haklı buluyorum zaten.
Ama eşinin ısrarla tüm önerilere kendini kapatması bana ailene karşı olumsuz hissi olduğunu hissettirdi.
Bu nedenle mutsuz olduğunu düşündüm ve bu mutsuz hayatı çekmek zorunda mı diye soruyorum.

Yanlış anlama seni eleştirmiyorum.
İkinizin de birbirinize tam anlatmadığınız gerekçeleriniz var gibi hissediyorum ve karşılıklı açık bir şekilde konuşmadığınız sürece alınacak bir karar ya seni ya onu mutsuz edecek. Ve ikiniz de bu mutsuzluğu çekmek zorunda değilsiniz.
Ama ortak karar alabilirseniz, karar istemediğiniz bile olsa bu karardan mutlu çıkabilirsiniz, ailemizin kararı budur diyip içinize sindirebilirsiniz.

O atamayı bır seneye ozel yapmıslardı . rehberlık sertıfıkası olması gerekıyor ve her sene acıyor bu sertıfıka egıtımını MEB. Bende işine yakın bır muhıtı kabul ettım zten ama bozdu planımızı. başka şehire gıtmeyı cıkardı. o kadar bunaldım kı cocugum bıle etkılenıyor ruh halımden...

Ayrica araba almak isteyen insan kusura bakmasin kirayi fazla buluyorsa ki bulabilir bu normal o zaman keyfi kredi kartini isteyen motor vs alacak kardesinede dur orda diyebilecek. Neden ailenin keyfi borcu icin benim ya da cocugumun altinlari bozulsun. Gecinemiyorum diyen kiradan kisarken kendi kardesinin keyfi masrafindanda kisacak

bende uaklastırmak ıstedıgını dusunuyorum ve ona syluyorum bır gıdelım baska sehıre ben aılemı senede bır ıkı kere goreyım de rahatla bakalım sen dıye. neden boyle dıyorsun ben aılenı sevıyorum dıyor bu kez.

Burda onceligini yuvan olmali esin olmali herkes ailesini yaninda ister ama iste sartlar bazen buna elvermiyor..bende Istanbulda memurluk yaptim istanbul gercekten zor bir sehir insana surekli para ve zaman kaybettiriyor..bende memlektime tayin istiycektim bende ailemin yanindan ayrilmam diyordum ama o ara esimle tanistim evdeki hesap carsiya uymadi..esim es memleketine tayin istyemedigi icin ben onun yanina gitmek zoruna kaldm ve dogunun ucsuz bucaksiz bir ilcesine gittim ve onceleri cok zor gelmisti ama alistim yuvam icin mecburum ailemi 6 aydan 6 aya goruyodum sonralari sadece iyki memleketimde degilmissm dedim benim onceligim esim..bak ailen icin gitmemezlik yaparsan evliligin kotuye giderse belki sonra cok pisman olursun ..

Ailen sizin oldugunuz yere gelsinn

a
aaaa asla oolmaz onlara hayır denmez. ne zaman isterseler vereceksin. ne zamann isterlerse gelir kalırlar . senın loohusalıgın onemlı degıl düşük yapıyor olman onemlı degıll.

O lafın gelişi. Sevmiyorum dese eline koz vermiş olacak belki sen onun ailesine kötü davranacaksin.

Ama konu sahibinin eşinin önceliği konu sahibi değil ailesi. Bence konu sahibinin eşi konu sahibine guven verse işler bu raddeye gelmezdi.

mutluluk tek taraflı olmaz,mutsuz bir eş te mutlu etmez...Çok faktör yok belki ama başlı başına ailesine yakın,onlarsız olmayan bir eş bende istemem ,paylaşamam ve bu benim ailem dediğim kişi bağımlılık profili çizmişse kaçış yoluna bakarım...Eşinizde şu an onlardan uzak evliliğini yaşamak istiyor belliki....Bir insanın, eşinin ailesi tarafından haksızlığa uğraması gerekmiyor,bazen çok normal olmasına karşı aileci bir yaklaşım sergilediğimiz de, bu tip kararlar alınabiliyor malesef....Şahsen ne aileme çok yakın ne de onun ailesine çok yakın olmak istemem!olmadım da...Dediğiniz gibi annemle aramızda bir site vardı,ama eşim paylaşamadı ve kaçış planını kafasında yapmış,zorla ve istemeden istanbula yerleşmek zorunda kaldım ,işin ilginç tarafı KEŞKE daha erken olsaymış,hiç pişman değilim ,evliliğimizdeki tüm sorunları ailemden uzakta aştık!

esım de oyle demıstı. ama okuyan kardeslerım var . babam hasta. oturdukları ev kendılerının. nasıl taşıyayım onları peşimden nasıl surukleyeyım
Kayseri denilmis herhalde istenilen yere yanlis anlamadiysam kayseri cok pahali amcamlar otryo Euro uzerinden kira veriyorlar kayseriye gitcegine hic gitmesin daha iyi.

Beylikdüzünden metrobüsle nereye 3 saat sürdüğünü merak ettim ben. Beylikdüzü'nde ailem var, ben Uzunçayır'a 1.5 saatten daha az sürede gidiyorum. İşi nerede ki ?

Ama evliliği bu noktalara getiren erkekler ve onların aileleri bence. Ben şuna kızıyorum neden kadınlar alttan almak zorunda sürekli? Konu sahibi bir sürü secenek sunmuş hatta yalova bursa demis ama paşamiz istanbuldan kmlerce uzak iller söylüyor. Vallahi ben bunda iyi niyet uyum sağlama göremiyorum o yüzden konu sahibine gitme diyorum. Hadi ayni site olmasın hadi istanbulda olmasin bursa sicakmis Yalova kucukmus adamın bahaneleri bunlar. Amacı konu sahibinin ailesinden uzak olup kendi ailesinin dibinde oturmak.

Aynen katiliyorum sana ailelerin yaninda olunca hele ailemin yaninda olunca esimle.cok tartisirdm eve gelirdim bisey yok cok sukur bizde uzaktayiz kafam rahat

Aynen katiliyorum sana ailelerin yaninda olunca hele ailemin yaninda olunca esimle.cok tartisirdm eve gelirdim bisey yok cok sukur bizde uzaktayiz kafam rahat
İstediğmiz kadar örnekleyelim ama konu sahibi yaşamadan görmeyecek o iç huzuru!İnanın yeni evlendik sanki,3 yıldır her günüm için Allah a şükrediyorum, çünkü çok zor günleri geride bıraktık!

Kadin ailesinin yaninda olmak isterse erkekte ister yani burda suclanacak kimse yok bence..

Eşin sizinkilerle birlikte olmaktan rahatsızlık duymuş olabilir. Başta sen şartını koymuşsun o da kabul etmiş ama bir de kendini eşinin yerine koy öyle düşün karar ver. Sen onun durumunda olsaydın napardın?
Kendi ailesine maddi destek olup size sıkıntılı olduğunu söylemesi de en çok karşılaşılan durumlardan...
Sen ne kadar söylesen de o aynı şekilde davranmaya devam edecektir. Onu değiştiremezsin.
Ben de evli biri olarak söylüyorum ki hem kendi ailene hem de eşinin ailesine mesafeli olmak gerçekten güzel bir şey bazen gelip gitmek insanı yoruyor bizim mesafelerimiz 1 saat falan çünkü ama hafta içi evine gidiyorsun senin işine karışan yok sadece eşin ve sen varsın. Diğer türlü sürekli birliktesin gibi bir şey olacak. Aileni özlüyorsun görmek istiyorsun ama bu haftada bir yetiyor. Bence İstanbul'da yaşamak hakikaten çok zor ben 4 senemi orada geçirdim çünkü ve memlekete bile bile döndüm ben İstanbul'da yaşayamam diyerek. Hem maddi hem manevi olarak zorluyor insanı ama ailen orada o konuda da haklısın. İstanbul'un farklı bir semtine taşınabilirsiniz. Ailenize de farklılık olur onlar size gelir siz onlara gidersiniz. Çünkü sürekli aynı ortamda olunca özellikle erkekler kendilerini yönetilmiş olarak görüyorlar yani hakimiyetin sizin ailenizde olduğunu düşünerek asabileşiyorlar. Karar senin kararın olsa bile ailenin o kararı verdirdiğini zannediyorlar. Asla senin ailen benim ailem olayına girmeyin birbirinizi yıpratmaktan başka hiç bir şey değil bu. Dediğim gibi kendini onun yerine koy ve öyle karar verin. Tatlı dille her şey çözüme kavuşur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…