- Konu Sahibi elizanelizan
-
a
aaaa asla oolmaz onlara hayır denmez. ne zaman isterseler vereceksin. ne zamann isterlerse gelir kalırlar . senın loohusalıgın onemlı degıl düşük yapıyor olman onemlı degıll.
Ozel bi Nedeni yok benim sinirlenmem sadece birazda doldurusa geliyodm belkide ..Özel olmazsa neden çıkıyordu tartismalar?
Ama ortada hasta bir baba var. Birde ben kadının aileye daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Cocuk oluyor, doğum oluyor kv ile nereye kadar? Tabii ki cok iyi kvler var onları tenzih ediyorum.Kadin ailesinin yaninda olmak isterse erkekte ister yani burda suclanacak kimse yok bence..
oyle bır ıhtımal olup olmadıgını kestıremıyorum. varsa da boşanır gider.
evet ama yapamıyorum calısamıyorum dogru duzgun. hırs yok. puan fazla... ne bıleyım. asılsam aslında olur mu bılemıyorum.
ailesının sehrını dıle bıle getıremıyor arızalı bır kaynanam oldugundan. ama ıc anadolu dogu anadoluya dogru dıyor hep.
Canim ben ikisininde aileden uzak bir yere gidecegini dusunuyodum bende kesinlikle esimin ailesinin yanini birak yasadigi sehirde yasamak istemem cunku cok cektirdiler..babasi hasta Allah sifa versin bu durum cok zor iste konu sahibi icin ..bi tarafta esi diger tarafta babasi..Ama ortada hasta bir baba var. Birde ben kadının aileye daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Cocuk oluyor, doğum oluyor kv ile nereye kadar? Tabii ki cok iyi kvler var onları tenzih ediyorum.
Merhaba kızlar. Mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışacağım. Umarım başarılı olabilirim.
İstanbul'da yaşıyorum. Öğretmenim, çalışmıyorum. 7aylık bir kızım var.
Eşim mühendis. Bir devlet kurumunda çalışmakta. 4bin liraya yakın bir maaşı var...
Evimiz oldukça geniş çok kullanışlı havuzlu site içerisinde kirası 1400 lira. Aidat ile birlikte 1600... Yeni zam yaptı ev sahibi bu şekilde. Tek başına düşünüldüğünde fazla olan bu kirayı civar semtleri ve istanbulu düşündüğünde, bu ev fazlasıyla hakediyor.
Ve bu arada kendi ailem ile aynı sitedeyiz.
Mesele şu ki, kiramız eşime artık fazla geliyormuş, metrobüse binmek istemiyormuş (işi ile evimiz arasında gidiş geliş toplam 3 saate yakın bir mesafe var), araba alıp daha ıyı sartlari yasamak ıstıyormus ve bunun ıcın en kısa surede tayin isteyecekmiş. Ev sahibine agustos ayı sonuna kadar cıkacagımızı dahi söylemiş...
Ben evlenmeden evvel asla ailemden uzakta bır yerde yasamak istemediğimi peşin peşin konuşmuştum o da kabul etmişti. Kendi ailesi doğuda bir şehirde yaşıyor. Burada yalnızca bir ablası ve kardesı yasıyor.
Şimdi böyle yan çizmesi sinirimi bozuyor.
Tayin istemiyorum. İlk sebebi ailemden uzakta olmak istememek, ikincisi de eşimin geçinemediğimizi iddia etmesine ragmen ailesine (asla ihtiyaçları olmamasına ragmen, gereksiz istekleri için)Robin hood'luk yapması ve bunun daha uygun bir şehirde yaşamakla beraber cebimize kalacak fazla para ile daha da arttıracak olma ihtimali...
Bana guven dıyor boyle olmayacak dıyor ama ınanmıyorum. Cunku benım bastan konuştuğum hemen hemen her konuda lafını ezip gecmis birisi eşim.
Beni anlamıyor. Anlamak istemiyor. Babam kanser hastası. Tek kızım, ilk ve tek torunları var. Torunlarına bitiyorlar. Onunla şifa bulduklarını söylüyorlar.
Öte yandan eşim bu isteklerim neticesinde ailemi kıskanmakta. Ben bir hiçim, ailen değerli, onlar varsa mutlusun, ben kocan değilim gibi saçma triplerde ve sureklı buna benzer seyler soyluyor.
Bu arada Babam aynı sitede 1000 liraya ev ayarlayacagını söylemesine ragmen ınat etmis durumda eşim.
Doğru mu yapıyorum.? Ailemden uzakta yasamak onları torunlarından ayırmak ıstemıyorum. Sırf eşim lüks araba alacak dıye. Metrobüse binmeyecek dıye. Daha rahat işe gidecek dıye ben ailemden uzak kalmak ıstemıyorum. Gıdecegımız sehıre kardesı de gelecektir iş yapmak için. İş için ablasının yanında kalıyor burada cunku. O da var. Ailesi geçimsiz. Bu da kafa karıştırıcı..
Ne yapmalıyım? Tayini kabul etmeli miyim?isteklerimde haksız mıyım? Eşim haklı mı? Çıkamıyorum işin içinden... ;(
ben de buna takıldım evlenmeden önce konular konuşulmuşBir de yazmayı unutmuşum, neden esin karar alirken sana danışmak yerine ben boyle istiyorum havalarinda? Yani tayin istemek, yer degistirmek, taşınmak bunlarin hepsi zor sürecler ve kadinin ustune yuk bindiren seyler neticede kucuk çocukla esya toplamak zorunda kalacaksin
Adamın dediği şu kendi ailesi dogudaymis ve kayseri istiyormuş. Yani kendi ailesine yakin ama kadının ailesine çok uzak. Yani öyle yalova bursa işte ne bileyim Muğla falan yok. Bariz kendi ailesinin dibi. Bir de istanbulda çok pahalı diyormus kiralar ama ailesi ne isterse buna motor dahil alıyor. Bir de Kayseri söylenene göre kira acisindan pahali bir şehirmis.Canim ben ikisininde aileden uzak bir yere gidecegini dusunuyodum bende kesinlikle esimin ailesinin yanini birak yasadigi sehirde yasamak istemem cunku cok cektirdiler..babasi hasta Allah sifa versin bu durum cok zor iste konu sahibi icin ..bi tarafta esi diger tarafta babasi..
Eğer eşinle şehir dışına çıkarsan, kaynında sizin evinizde kalır. Eşinin kardeşidir, ama bir de ona dadılık yapmak durumunda kalacaksınız.
İkincisi ise, eşinizin amacı ailesinin bulunduğu şehire yahutta ailesinin bulunduğu şehire daha da yakınlaşmak istiyor. Bunun sebebi de, ailesinin ' sen artık hanım köylü oldun, eşinin ailesiyle aynı şehirdesin. nasıl erkeksin gibi ' gaz verici cümleleri olabilir..
Üçüncüsü ise, İstanbul şehrinden ve trafiğinden bunalmış olabilir. İşle ilgili sıkıntısı olabilir, ama farklı şehire de geçse, iş sıkıntısı hiçbir zaman bitmez..
Bence şehir dışına tayini kabul etmeyin. Ama daha kirası makul, eşinin işine yakın bir yere taşınabilirsiniz. Eşine, Tekirdağ, Edirne, Kocaeline taşınabiliriz. Ama farklı bir şehri kabul etmiyorum deyin..
İnanın farklı şehirde 100 tl ye kiralık daire de bulsan, siz yine de birikim yapamazsınız. Çünkü eşin, ailesine kardeşlerine yediriyor..[/QUOTE
Hatta daha çok tediriri. Bence bursa ve Yalova daha yakin. Buralara taşının.
biz ailemize yakın hiç oturmadık.yurtdışı mı? Masallah sıze. Esım de istediğimiz gibi gıder gelırız arabamız olacak, atlarız gelırız kalırız oyle daha ıyı olur ılıskılerımız, burda daha az gorusuyoruz gıdersek daha cok gorusuruz hatta dıyor aılenle. ama yan cızme huyu yuzunden sorgusuz sualsız ne yazık kı guvenemıyorum sozune.
Ama bence baban hastayken bırakıp gitme.Kocaeli Yalova bursa buraları çok guzel. Istersen konuş eşinle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?