Pes etmeli miyim? Kadının yeri kocasının yanı mı? Peki ya aile?

a

aaaa asla oolmaz onlara hayır denmez. ne zaman isterseler vereceksin. ne zamann isterlerse gelir kalırlar . senın loohusalıgın onemlı degıl düşük yapıyor olman onemlı degıll.

O zaman kimse bosuna adaletten soz etmesin. Ailesi gelip kalir para ihtiyaci her an karsilanir. Istanbulda 4000tl size zor yetecekken birde bunlar cikmis. Esine deki zaten araba taksitini ailene oduyosun,onu kesse hersey duzelecek

Kadin ailesinin yaninda olmak isterse erkekte ister yani burda suclanacak kimse yok bence..
Ama ortada hasta bir baba var. Birde ben kadının aileye daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Cocuk oluyor, doğum oluyor kv ile nereye kadar? Tabii ki cok iyi kvler var onları tenzih ediyorum.

Aslinda aile.ile ic ice olmayı ben de istemezdim nasıl ki biz bu forumda hemcinslerimizin kayin aile sikayetlerine hak veriyorsak, esine de bu konuda hak verebilirim ayrica toplu taşıma ile gune baslamak zaten ise gitmeden daha, yorulmak demek
Ama biraz bana esin kaprisli çocuklara benziyor gibi geldi
Ailesine para gönderiyor ama senin aile ilişkilerini kiskaniyor, luks araba sevdasinda yani bunlar da esinin karakterindeki sorunlar gibi geldi
Söz verip tutmamasi da hos degil

İşte itici güç çalışın

Ezbere puanları bilmiyorum ama sosyolog için 90-95 bandı yok

Makul çalışma alınabilir puanlar

Hem o zaman para sıkıntısı olmaz hem de tayin istedim hadi vs denmez

Ama ortada hasta bir baba var. Birde ben kadının aileye daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Cocuk oluyor, doğum oluyor kv ile nereye kadar? Tabii ki cok iyi kvler var onları tenzih ediyorum.
Canim ben ikisininde aileden uzak bir yere gidecegini dusunuyodum bende kesinlikle esimin ailesinin yanini birak yasadigi sehirde yasamak istemem cunku cok cektirdiler..babasi hasta Allah sifa versin bu durum cok zor iste konu sahibi icin ..bi tarafta esi diger tarafta babasi..

Durumunuz zor Allah yardimciniz olsun, bir yanda esiniz gidelim diyor ama keske ailenizde gitmeyin bizi torunsuz birakmayin deyip sizi bir evlat olarak daha fazla uzmeseler. Belki onlar serinkanli olsa siz bukadar uzulmezsiniz. Ama birsey saha varki esinizde hata neden derseniz babaniz zten 1000tl lik ev bulmus, ayrica zaten annee babanizla iliskiniz esinizi rahatsiz etmeyecek boyutta anlattiginiza gore. Esinizin o 3 saatlik yoldan bahsetmesi sadece bahane. Ben kendi annesine yakin oturdugu icin anadolu yakasindan avrupa yakasina otobuslerle aktarma yaparak giden erkek taniyorum. Onlar neden demiyor ya bu yol cok uzun gideyim isime yakin yerde ev tutayim. Ama yok anneye yakin ya oturulan yer o yeterli. Emin olun esinizde kendi ailesine yakin otursaydi bikacgun suren o 3 saatlik mesafe umurunda olmazdi. Ki siz evlenmeden durumu belirtmissiniz ve kabul etmis. Ayrica yan cizme huyu varsa ilerde baska sehirdede yan cizer daha da yaklasir ailesine. Bence tavriniz net olsun

Bir de yazmayı unutmuşum, neden esin karar alirken sana danışmak yerine ben boyle istiyorum havalarinda? Yani tayin istemek, yer degistirmek, taşınmak bunlarin hepsi zor sürecler ve kadinin ustune yuk bindiren seyler neticede kucuk çocukla esya toplamak zorunda kalacaksin

Eğer eşinle şehir dışına çıkarsan, kaynında sizin evinizde kalır. Eşinin kardeşidir, ama bir de ona dadılık yapmak durumunda kalacaksınız.
İkincisi ise, eşinizin amacı ailesinin bulunduğu şehire yahutta ailesinin bulunduğu şehire daha da yakınlaşmak istiyor. Bunun sebebi de, ailesinin ' sen artık hanım köylü oldun, eşinin ailesiyle aynı şehirdesin. nasıl erkeksin gibi ' gaz verici cümleleri olabilir..
Üçüncüsü ise, İstanbul şehrinden ve trafiğinden bunalmış olabilir. İşle ilgili sıkıntısı olabilir, ama farklı şehire de geçse, iş sıkıntısı hiçbir zaman bitmez..
Bence şehir dışına tayini kabul etmeyin. Ama daha kirası makul, eşinin işine yakın bir yere taşınabilirsiniz. Eşine, Tekirdağ, Edirne, Kocaeline taşınabiliriz. Ama farklı bir şehri kabul etmiyorum deyin..
İnanın farklı şehirde 100 tl ye kiralık daire de bulsan, siz yine de birikim yapamazsınız. Çünkü eşin, ailesine kardeşlerine yediriyor..

Bu arada eşin, sana sormadan bu kararı aldıysa, bence durum onun için ,senin gördüğünden çok daha vahim(tabi doğru yaptığını savunmuyorum).Zamanlaması da çok kötü!

ben de buna takıldım evlenmeden önce konular konuşulmuş
ama şimdi adam konuşmadan tek başına hadi taşınıyoruz diyor
konuda ki en can sıkıcı nokta bu bence

Adamın dediği şu kendi ailesi dogudaymis ve kayseri istiyormuş. Yani kendi ailesine yakin ama kadının ailesine çok uzak. Yani öyle yalova bursa işte ne bileyim Muğla falan yok. Bariz kendi ailesinin dibi. Bir de istanbulda çok pahalı diyormus kiralar ama ailesi ne isterse buna motor dahil alıyor. Bir de Kayseri söylenene göre kira acisindan pahali bir şehirmis.

babanıza Allahtan şifa diliyorum.
ben eşinize hak verenlerdenim.
siz çalışmıyorsunuz, eşinizin geliri bu kira için çok düşük.
4000 lira ortalama bir rakam, nerdeyse yarısını kiraya veriyor.
3 saat yol da çekilecek dert değil, bence biraz daha esnek davranmalısınız.

Bu arada ne yapın edin, atanmaya bakın. Olmadı özel sektör deneyin.. Çünkü İstanbul şartlarında 1600 lira kirası ödeyen bir kişi için, geçim çok zor.. asgari ücret dahi alsanız yine de kardır..

biz ailemize yakın hiç oturmadık.
ailem akçay da
biz istanbul. çanakkale. balıkesir ve şimdi de düzce deyiz.
yazın gideriz . kışın annem arada gelir 10 gün kalır gider.
her z aman telefonda görüşürüz. bizim öyle yakın oturma lüksümüz yok. zaten ayrı olunca da bi şey olmuyor. korkmayın.

1600 kira için gerçekten uçuk bir rakam.
Ama 1000 tlye ev bulunabilecekse değerlendirilebilir.
Geriye kalan parayla da taksitle araba alınabilinir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…