Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Fishle bakılanlarda bir şey çıkmadı hatta 5.güne kadar bekletmişlerdi
24 sure ile bakılanların birinde çok fazla anomali çıkmıştı, tutmaz tutsa da düşer dedi doktor. Üçünde de değişik sorunlar çıktı ama yaşamla bağdaşıyormuş. Tekrar incelenecekler canım. Bu kromozom sorunlarını yaşla bağdaştırıyoruz ama bence yanlış yapıyoruz.
Bugün bir programa denk geldim. Doktorun biri diyor ki 2020'de genç evli çiftlerin yüzde sekseni kısır olacak

Son düzenleme:

Canım ben vurunmadım. Etkisini bilmiyorum telde sor dr ne istersen çekinme biz sıradan hamile değiliz nede olsa...

Abla senin bu kanama yada varis işte hani serklaj yapılmıştı ya ondan kaynaklanabilirmi
İpinde alınamamış kaynamış ya orda onunla ilgili olabilirmi?

yok canım. benim aklıma kan sulandıcı iğneyi kestim ya o geldi yok dedi dr m...

Canım sana bir şey soracağım. Şimdi ben bu homosistein, protein s-c, antikardiolipin, lupus vs. baktırdım ya, bunların değerleri değişmiyor değil mi? Bir kez baktırmak yeterli?

yok canım değişmez sende sorun ne idi değerlerinde?

banada üçlüye gerek yok istersen yaptır dedi ama ben yaptırmak istedim. ikilide sadece trizomi 18 ve 21 e bakılıyor. afp ye 3 lüde bakılıyor. 3 lü bakılmayacaksa bile 18. haftada anne kanından ölçülüyor tek başına. aslında diğer oğlumda da 2.44 çıkmış. çok da fark yok arasında neyse pazartesi doktora göstereyimde. normalde etrafımda kimseyle paylaşmam bu kadar erkenden her şey belirsizken. ama içimden sizinle paylaşmak geldi.

Tulipcim pgt'de hastalığın dışında kromozomlara bakılmadı mı?
bakıl dı canım. ama bu kromozom bozukluğu olmadan da gözüken bir hastalık.

folik asiti çok kullandım. anneminde ilk çocuğu spina bifidalı imiş. 3 gün yaşayıp vefat etmiş. ama bu genetik bir rahatsızlık değilmiş. yani annemde tekrarlama olasılığı veya bana geçme olasılığı yokmuş. olursada tesadüfi olarak.

korkularımı buraya yazarken ilk aklıma gelen sen oldun merveciğim. sen ne büyük belirsizliklere ve zorluklara göğüs gerdin. ben ufak bir şüphede yıkılıyorum.

Doktor bana belki bu sefer iki tane transfer ederiz dedi. Tabii ki ne olacak hiç belli değil. Ama inan ki Mervem riskine rağmen iki transfer istemeyi düşünüyorum. Olsun ve bitsin artık. Allah'ın izniyle sağlıkla bebeğime kavuşursam ikinciye cesaret bile edemeyebilirim. O kadar bunaldım. Ne tatil planım kaldı, ne hayatımızın düzeni. Hep korku, endişe vs vs.. Seni de çok iyi anlıyorum. Hem de çok çok iyi.. Allah hepimizi hayırla kurtarsın...

Yok canım ne yaşı ya işte sorunumuz belli hepimizin genetikkkkk!!!
Nee 2020 de yüzde 80 kısırmı olacakmış ee o zaman bizim yavruları düşünemiyorum
Aman bu dünyaya ne oluıyor nereye gidiyoruz böyle

Yok canım ne yaşı ya işte sorunumuz belli hepimizin genetikkkkk!!!
Nee 2020 de yüzde 80 kısırmı olacakmış ee o zaman bizim yavruları düşünemiyorum
Aman bu dünyaya ne oluıyor nereye gidiyoruz böyle

He öyle olacakmış. Baksana şimdi bile tüp bebek merkezleri dolup taşıyor. Eee yediklerimizle içtiklerimizle bu kadar oynanırsa olacağı bu

Keşke vurunmasaydım hep şu eşimin yüzünden oldu kan vermeye gittik
orda hemşireyi yakalaıd biz aşı vurunacaktık dedi bende kaçamadım
İyice bunaldım canım yanıyo artık her gün kan sulandırıcıdanda gına geldi
Aslında fedakar biriyim ama ne oluyor bana böyle anlamıyorum

O zaman canını sıkmaya, strese girmene hiç gerek yok. İnş. sağlıklı yavrun.

inşallah kızlar bebeğim sağlıklıdır. 1 sene önce eltimde amniyo yaptırmıştı bir sorun olmadı. bebeği de sağlıklı çıktı. doktorla görüşeyimde ayrıntılıya da girdikten sonra daha net düşünürüm. sizinle paylaşmak iyi geldi bana.

ben çıkıyorum. hepinize iyi geceler.....

Çok normal. Hormonlu yiyecekler, bol stres, sıkıntı, toprağa ayak basmadan dört duvar arasında yaşam, bilgisayarlar vs.. İnsanın genetiği de bozuldu herşeyi de.. Yaşla pek ilgisi yok ama canım sanırım 35'den sonra risk artıyor. Tabii ki bizim riskimiz diğer kadınlarla aynı. Bu arada benim sağlıklı embiryomda trizomi 7 görmüşler. Anneden bir babadan bir olması gerekirken 3 tane görünüyormuş. Şans işte Ama tekrar bakılacak. Sonuç değişir mi bilmem. Pek ümidim yok.

Canım iki tane embriyo transferini nedne düşünüyorsunki çok şükür sonuçta sen hamile kalabiliyorsun?
Aynen bende diyorum bir tane olsun sağlıklı hayırlı olsun bizim olsun diye ya bizde insanız neticede yazık günah
Bizimkide can patlıcan değil ya Bizimde hayat gayemiz bu demekki akasyam çilemiz bu ne diyeyim

İçini ferah tut, Allah'a sığın. Yavrun sağlıklı inş.

Canım inşallah bebeğin sağlıklıdır.zaten amniyodan önce detaylı yapıyorlar muhakkak
Hakkında hayırlısı olsun artık iyi geceler görüşmek üzere..

Olsun bakılsın, hiç belli olmaz :)

Nasıl özlemişim sizleri varya süper oldu bu sohbet azda olsa size olan özlemimi giderdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…