- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #26.501
özlemciğim 250 tane okudum Allah kabul etsin. canım kendisi de okusun ayrıca. yine kendimiz en içten yaparız duamızı. sen de tamamlarsın. bu ay sonuna dekse 250 daha okurum canım...
Amin canim sende sagol gececek insallah hersey yoluna girecek
Bende hep senin gibi hissediyordum birgun olacak bende anne olacagim ama nezaman
Allah bilir diyordum zamani simdiymis unutma senin icin ser gorunen hayr dir
Hayr gorunen ser dirvardir bunda da bir hayr sen elinden geleni yapiyorsun
Tedbir senden taktiri tevekkulu Allah tan bekle canim zamani gelince eminim cok guzel anne olacaksin
ne güzel şeyler yazmıssın özlem, "anne" kelimesini telaffuz edebilmek çok güzel... bir kadının en temel içgüdüsüyle sınanması herhalde sınavların en zoru...Hayırlı evlatlardan anne kelimesini duyabilenlerden olalım inşallah...
bu arada kürtajdan sonra kanamam kesilmeyince kontrole gittim bugün ufak tefek parçalar kalmısmuhtemelen adete kadar az da olsa kanamalar sürecekmiş ve drumun dediğine göre ilk adetle kalan parçacıklar atılırmıs. Umarım öyle olur...
Benim kürtaj yapılmamıştı. Bebek büyük olduğu için suni sancı verildi. Daha sonra da kürtaj yapmak istemediler. Kendiliğinden atmasını tercih ettiler. En son gittiğimde bir iki ufak parça var demişlerdi. Attı mı bilmiyorum.Halen kahverengi akıntılar devam ediyor. Daha adet de olmadım. Ne zaman olur ne zaman düzene girer bilmiyorum. Adet olmadan düzene girmeden de tedavi zor
Sana adet tarihi için birşey dediler armaan ? Ne zaman olurmuş ? :26:
canım erken doğumumu ben de normal yaptım 56 gün kanamam oldu bitip başlıyordu. sonra hormonal kist oluşmuş doğum kontrol hapı vermişti dr kullandım sonra hep düzenli oldu... çok sürerse git dr ye...
Benim kürtaj yapılmamıştı. Bebek büyük olduğu için suni sancı verildi. Daha sonra da kürtaj yapmak istemediler. Kendiliğinden atmasını tercih ettiler. En son gittiğimde bir iki ufak parça var demişlerdi. Attı mı bilmiyorum.Halen kahverengi akıntılar devam ediyor. Daha adet de olmadım. Ne zaman olur ne zaman düzene girer bilmiyorum. Adet olmadan düzene girmeden de tedavi zor
Sana adet tarihi için birşey dediler armaan ? Ne zaman olurmuş ? :26:
kürtajdan sonra (kürtajımı baska dr yapmıştı kendi drum o sıra olamadığı için) doktor hersey güzel gecti bir haftaya birşey kalmaz en fazla 6 haftaya kadar da adet olursun dedi.ilk adetin bitince kontrole gel demişti. Tabi kürtaj sonrası kanama 2 hafta olmasına rağmen devam ettiği için ben erken gitmek istedim dra. tahmin ettiğim gibi tamamen temizlenmemiş. bugun kendi doktrouma muayne oldum çok ciddi değil adetle atarsın dedi...tabi bu durumda adetin daha da gecikme ihtimali var. adet olup da halen kalan parça varsa onları almak için yenibir küçük operasyon olacakmıs... kısaca adet tarihi muallak... adet olmamazsam da bu defa yine kalan parçaları almaları gerekcek sanırım... ya adet olamazsam diye sormak aklıma gelmedi
senin vücut belki de halen lohusa hissi yasıyor olabilir Akasya. hormonlar özellikle prolaktin yüksekliği adet olmayı engelleyebilir diye düşünüyorum... kontrole çağırmadılar mı belli periyodlarda seni?
Evet ben doğum yaptım sonuçta. Gerçi ilk baştaki belirtiler kayboldu. Göğüs şişliği vs indi. Büyük ihtimale hormon seviyesi düştü. Mart sonu gelmemi söyledi doktorum.Ama daha çok tüp bebek öncesi testler ve ön muayene amaçlı çağırmıştı. Nisan başı kendisi doğum iznine ayrılıyor. O yüzden son defa görmek istedi. En son muayenede biraz temizlemeye çalıştı. Halen parça var ama dokunmayacağım kendisi atsın dedi. Yumurtalıklar henüz çalışmıyor da demişti.Adet için metformin kullan dedi. Öyle işte canım. İnşallah bir an önce kendiliğinden gelir. Sanırım ilk defa kırmızılara çok çok sevineceğim
konu başlığının dışına mı çıkıyorum bilmem ama benim hoşuma gitti:
ASLINDA YENİLGİ YOKTUR!
'Doğanın döngüsünde,zafer veya yenilgi diye birşey yoktur, yalnozca devinim vardır. Bu döngüde kaybeden veya kazanan yoktur, sadece yerine getirilmesi gereken aşamalar vardır. İnsan yüreği bunu kavradığı anda özgürleşir. Zorlukları yakınmadan kabullenir ve zaferlerin sarhoşluğuna kapılmaz. Ayrıca başına gelenlerden dolayı hiç kimseyi suçlamayacaktır. Yenilgi bile olsa mücadeleye yalnızca bir süre ara verildiğinin ve durumun geçici bir süre için alyehine olduğunun farkındadır. Neleri yanlış, neleri doğru yaptıklarını bulmaya çalışır. Düşmesini fırsat bilip dinlenir, yaralarını sarar, yeni stratejiler geliştirir ve kendisini daha donanımlı hale getirir.Asıl fena olan düşmek değil, yerden kalmamaktır. ve 3 şey önemlidir:
-Bekleyip doğru zamanda harekete geçebilmek için gerekli sabra sahip olmak.
-Bir sonraki fırsatı elden kaçırmayacak kadar bilge olmak.
ve Yara izleriyle gurur duymak.
Yara izleri, kişinin çok tecrübeli olduğunun işaretidir ve yarayı açan kılıçtan daha etkilidir!!!' Paulo Coelho Akra'da Bulunan El Yazması
Akasya benim aklıma takıldı , doktor parçalar adetle atılır dedi ama, parçalar kaldığı sürece yumurtlama olmayabilir mi ve dolayısıyla da adet olmayabilir mi? senin doktorun da kendiliğinden atılmasını beklemiş demek ki kendiliğinden atılıyo ama kafama takıldı sana birşey dediler mi bu konuda? parça atılmadıkça adet gecikiyor mu acaba?
Öyle birşey söylemedi. Rahim temiz ama rahim ağzında birkaç parça var dedi. Onları alabilirim ama müdahale etmek istemiyorum demişti. Ben dedim ki ; tedaviye kadar parçalar düşer dimi ? Güldü. Herhalde yani dedi. Adet döngüsünü sormuştum. Sende PKOS var. Normalde de gecikiyordu dedi. Tekrar metformine başla dedi. Ama bence bu parçalar yumurtlamaya engel olsaydı benim doktorum kesinlikle müdahale ederdi. Düşme sürecini beklemezdi.Çünkü tedavi sürecini konuştuk. Haziranda deneyeceğimi biliyor.
haklısın sanırım engellemiyor, kürtajdan sonra adet gecikmesi diye araştırdım ya erken gebeliklerde kürtaj başarılı olmuyormus ve hamilelik devam ettiği için ya da yapışıklık olursa adet gecikmesi oluyormus.... Allahım her türlü seyi düşünüyorum... düşünmekten yoruldum en iyisi akışına bırakmak ama onu da yapabilmek marifet
Başka bir topikte arkadaş söyledi. Adetin gelmesi için ada çayı iç dedi. Ben henüz denemedim ama zararı da olmaz bence. Deneyeceğim.
Sümeyye bu genetik sorun hicte düğüne gidilesi bir problem değil
Bununla uğraşmak çok çok zor ve yorucu kayıplar sıkıntılar endişeler ...
Olmadı arkadaşlar geç yaZdım kusura bakmayın dün doktor aradı hastaneye gittik sağlıklı değilmiş ikiside hayırlısı böylemiş akşam Ankara'dan Adana'ya döndük şimdilik biraz kendimi toparlıcam eşim ara verelim maddi manevi toparlamamız lazım bu arada iyi bi hastane araştırcaz.
selam kızlar eve döndük ama hastalıkla uğraşıyoruz fırsat olmadı yazmaya. telefondan okudum hep yazacaklarım aklımdaydı ama oğlanı hasta ettik ateşli, başını bekliyorum 2 gündür. kendim de hasta oldum ama insan kendi halini unutuyomuş.
iğne yapılıyo yavruma bronşit oldu, memlekete gittik diye kendimi suçlamamaya çalışıyorum ama orda yeğenimden bulaştı, salgın varmış.
rosa ayrıntılı güzel geçmişti hadi gözün aydın, bundan sonra huzurlu bi hamilelik olur inş.
ozlem gecmiş olsun, ilaç kullanmak için çok küçük ama yine de danış dr.a. gecikmek daha kötü olabilir.
akllımda bi sürü şey vardı, fırsat oldukça yazarım artık.
herkes iyidir umarım
Ah incim gözlerimi doldurdun yolunu beklemek...Allahım sana da tüm isteyenlere de istedikleri sayı kadar evlat versin amin...
off canım ya her biri zor insan embriyo hallerine bile kıyamıyorken kaybetmek zor. benim 5. günü gelişimi durmuşdu da içim yanmıştı düşük yaptım gibi üzülmüştüm...Allahım sabır versin...
Kesinlikle doğru yerdesinEn azından benim için öyle Hani bir söz vardır ya " Önemli olan karşılaştığın fırtınalar değil gemiyi limana getirip getirememen".. Bu söz yukarıdaki yazının özeti gibi. Dün forumda dolaşırken bir arkadaşın hikayesini okudum. Üst üste 5-6 bebek kaybetmiş.. Üstelik ikiz bebekler.. tekiz.. Hepsi de tedavi ile olmuş. 20 haftalık kayıpları bile var. Ama öyle dirençli, öyle güçlü bir kadınmış ki yılmadan denemiş. Defalarca.. Kayıp, dinlenme , yeniden , tüp bebek.. Yİne kayıplar.. Bir an bile vazgeçmemiş.. En sonunda anlaşılmış ki ; onun vücudu eşinden gelenleri kabul etmiyor. Eşinden kan alıp serum yapmışlar.. Vs vs.. Şu an yine hamile.. Ben onun hikayesini okuyunca öyle çok heveslendim ki.. İşte tam olarak yukarıda anlatılanı yapmış.. Başına gelenlere aldırmadan, yoluna devam etmiş..
Şu an çıkmam lazım. Çok hızlı yazdım. dağınık oldu biraz. İdare edin.
Rosam mobilyasını bide bebek şekerini kapı süsünü cibinliğini aldık kıyafet alışverişini haftaya yapacağız inşallah hepsini toplayıp çekip koyarım canım benim.Herkes kıyafetten başlar bizim iş nedense ters oldu en son alınacaklardan başladıkmerve prensese neler aldın. resimlerini koysana bakalım.
Teşekkür ederim Nesrin ablacığımcicişleriniz hayırlı olsun mervişim. güle güle giysin kızçen adı ne olacak?
canım geçmiş olsun. biz de de ara ara tıkanyor damla damlatıyoruz otri bebeyle çekiyor sümükleri eşim:)vikis de iyiymiş aklımda olsun...
canım geçmiş olsun en tez zamanda iyileşir ek gıdaya geçtin mi canım? ben 4. ayda geçeceğim sanırım..
Ah incim gözlerimi doldurdun yolunu beklemek...Allahım sana da tüm isteyenlere de istedikleri sayı kadar evlat versin amin...
off canım ya her biri zor insan embriyo hallerine bile kıyamıyorken kaybetmek zor. benim 5. günü gelişimi durmuşdu da içim yanmıştı düşük yaptım gibi üzülmüştüm...Allahım sabır versin...
Hepsi gayet normal canim vucut agirlasiyor kolay degil birde ilk defa bukadar kilo aliyorsun
Yinede dikkat et canim ya insallah seker yuklemesinide hayirli bir sekilde atlaticaksin
Allah yardim etsin sanada canim daha cok agrilar cekiceksin ama inanki dogduktan sonra hepsi gecip gidiyor
Birde bu tabiki benim dusuncem 6 ay sonra felan bu halinide ozluyorsun ben ozluyordum
O bebegin tekmelerini hickiriklarini iceride donmelerini felan cok degisik ozletiyo
Cimcimenin ismine hala karar vermeiniz mi canim bu arada yeni cicislerinide hayirli olsun
Gule gule guzel gunlerde kullansin cimcime:))
Mattika ve Özlem yavrularınıza geçmiş olsun Allah şifa versin bir an önce sağlıklarına kavuşurlar inşallah 3'üde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?