- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #28.601
Canım ben İstanbul'dayım.
Canım ilk bebeğim turner dı ...2. de dr incelemeye gerek duymadı ve ben dr değiştirip riskli gebelik uzmanına başladım...O dediki 2. yide kesinlikle inceletmek gerekiyordu dr lar bunu yapmıyorlar bu çok yanlış sonra boşu boşuna zaman kaybediyoruz dedi...Neyse işte 3. de yeniden yolladım genetiğe bakalım sonucu bekliyoruz ama daha 5 haftalık olduğu için materyal az deyip bişey bulamayabilirlerde...Bu arada senin PGT başarılı oldumu , %30 başarı şansı var diye okudum ben internette, pekçok dr da bu yüzden yanaşmıyor
İnciiii kalbim seninle inci tanelerin sıcak sıcak büyüyodur inşallah içinde
Yok canım pıhtılaşma falan bakılmadı ona ilk düşüğümde bakmışlardı zaten ....Bak canım şimdi test sonucumu çıkardım aynen söyle yazıyor ;
PERİFERİK KANDA KROMOZOM ANALİZİ
değerlendirilen metafaz sayısı 20
bantlama tekniği GTG sitogenetik raporu , sonuç bende 46xx eşimde 46xy sayısal ve yapısal kromozom aomalisine rastlanmamıştır diyor bunlar 1 sayfada 2. sayfadada sadece bana yapılan testler var
toksoplazma Igm negatif
,toksoplazma IgG negatif
Rubella IgM negatif
Rubella IgG pozitif ,
CMV Igm negatif
CMV IgG pozitif
İnanırmısın ben şimdi baktım sonuçlara bu pozitif olanlar ne olaki
Canım ben pgt ile hamile kaldım ama 2,5 aylıkken kalbi durdu malesefaslında pgt nin sağlıklı embriyo tesbit edebilme olasılığı %85 ama benimki şanssızlık diğer %15e rastladım .... Şimdi toparlanıp yeniden yaptırıcaz inşallah bu defa şans bizden yana olur
vadacım kromozom analizi 20 hücrede yapılmış,yani sende de mozaiklik olcak diye bişi yok ama düşüklerin devam edince bu aklıma geldi,aynı şeyi chnb ye e söylemiştim düşükleri devam ediyordu nitekim eşinde mozaiklik varmış...
toksoplazma etten geçen yada hayvandan geçen mikroptur...rubella ıgg pozitif demek,mikruba bağışıklık kazanmışsın,cmv ıgg pozitif,gebelik öncesi değilde gebelikte kapmışsan sorun olur...
bunların hepsi alerji ve mikrop testi...rubella kızamıktı sanırım...bunların hepsi hamileyken tekrarlanması gerekir dönem dönem değişebilir...yani ben böyle biliyorum yanlışsam yeni hamileler düzeltsin
ama kromozom sayın neyse odur fakat 100 hücre sayılınca bazı görünmeyen genetik problem görünebilir(mozaiklik gibi)
rahim filmi veya histeroskopi bakıldımı,pıhtılaşma varmı...
Vadaacim sen zaman kaybetme ...ve Genart'da dr.Volkandan randevu al sonuclarini gotur ve seni aydinlatsin canim
Aramaan cım ben internette baktığımda pgt başarı şansı %30 du derken sadece emriyonun oluşmasını kastetmedim...Düşükde oluyormuş yine..Zaten ona çok canım sıkıldı ya...Hayırlısı olsun hepimiz için
Canim bu durumlar cok cok sabir isteyen ve pes etmemek lazim bazilari kac kez bu surecden geciyor yavrularina kavusana kadar...Rabbim insallah tum isteyenlere nasip etsin hayirli ve saglikli....Oglumu emzirdigim donemler bunu dunyalara degismezdim oyle guzel bi duygu ki suan bile icim sizliyor....Pes etmek yok canim nasipde varsa zamanida vardir...Rabbim ol der ve olur insallah
Saruhancım son kürtajımında sonucunu beklemeyimmi canım?2 haftaya çıkacak ...Zaten dr 1 ay ilişki yok dedi...Ama sana bişey söyleyimmi Allah kalbimi biliyor bana kalsa hemen denemelere başlıycam...Sahi kürtajdan sonra en erken ne zaman denenebilirki...Tabi bir sebep bulamazlarsa...yaşımda 37 korkuyorum biliyormusun ...
Canim bence bekleme Doktora kendini tanit nezaman randevu verirler bilmem en azindan Telefon randevusu alabilirsin ve boylelikle bi adim atmis olursun...evet ya Telefonrandevusu cok mantikli bence devamini konusurken karar verirsiniz
arkadaşlar benim genetik analizimde 46xx inv 9 p 11 q 13 9.nolu kromozomun perisentik inversiyonu polimorfizm olarak değerlendirilmektedir yazıyor.doktorum bunun önemli bir sorun olmadığını söyledi 3 düşüğüm var. genetik bir problemin yok önümüzdeki ay korunmayı bırakabilirsin dedi.en son bebeğimi gen. tahlile gönderdim 69xxx çıktı. bunun her kadının başına gelebilecek parsiyel mol gebelik olduğunu söyledi ayrıca pıhtılaşma sorunum var. bilmiyorum kafam ççok karışık.korunmayı bırakıp hamile kalmalımıyım. beklesem mi neyapsam bilmiyorum ne olur akıl verin benim durumumda olan hamile kalan sağlıkla bebeğiini kucağına alan varmı bu konuda bilgisi olan yazısın arkadaşlar..
Ben kısa bir süre önce histereskopi yaptırdım.Kamera ile rahim içine bakılıyor.Rahim filmi ve ultrasonda görülemeyen durumlar varsa anında müdahale ediliyor.Onbeş yirmi dakika sürüyor.Canım bunu dr a ilk gittiğimde sorucam , burdaki herkesede öyle minnetarımki bana 100 hücrede bakılması gerektiğini sizler öğrettiniz eksik olmayın....Pıhtılaşma bakıldı sorun yok ama zaten benim dr um pıhtılaşma geç dönem kayıpların nedenidir diyor benimkiler en fazla 7. haftaya kadar geldi....Rahim filmi çektirmedim ne işe yarıyorki ....Histeroskopi nedir canım?
AA telefon içindemi randevu alınıyor
Ben kısa bir süre önce histereskopi yaptırdım.Kamera ile rahim içine bakılıyor.Rahim filmi ve ultrasonda görülemeyen durumlar varsa anında müdahale ediliyor.Onbeş yirmi dakika sürüyor.
Evet canim arayip ben Dr.Volkan beyle konusmak istiyorum dersin müsaitse hemen bagliyorlar yoksa ya arama saati veriyorlar yada kendileri ariyorlar
Canım hayırlı yolculuklar bu arada. Ne kadar kalacaksınız? Doğumdan sonra ilk kez mi gidiyorsun oraya?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?