- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #29.001
Ben şimdi anladım senin neyi merak ettiyini, anlamayan benmişimO açıdan için rahat olsun canım, benim dediyim sorun yumurta ve ya sperm oluşumu sırasında ortaya çıkıyor. Böyle sorunlu hücreler birleştiğinde de hasta embrio oluşuyor. Bu embriolar pgt ye gittiğinde % 98 ihtimalle hastalık belirlene biliyor. Yani döllenme gerçekleştiten sonra embrionun geni değişmiyor.
Maddi açıdan problem varsa bir şey diyemem , ancak eğer maddi gücünüz yetiyorsa hiç düşünme derim. Benim 28 yaşım var ve zaman kayb etmekden çok korkuyordum, senin yerine olsam hiç düşünmezdim. Senin için hamile kalmak belki sorun değil o yüzden tüpde korkuyorsun, sıyırmaya çalışıyorsun, ancak kesinlikle tüp kürtajdan kötü değil. Tabii normal yolla da sağlıklı çocuk doğula bilir, ancak 3 kere aynı şey yaşanmışsa 4.de de yaşanma ihtimali büyük.
Görümcem 4 kere aynı şeyi yaşadı, her seferinde embriolar gelişimini durdurdu. Her türlü tetkik yapıldı bir şey çıkmadı. Şimdi tek seçenek var, o da pgt li tüp bebek. Ounun bebekleri genetik incelemeye gönderilmemişdi.
mervee ne durumdasın ne yaptın:26::26:
Merve'cim Allah kurtarsin sag saglim...neden sezeryan yapmak zorundamisin? Normal dogum cok guzel bi duygu...anne de bebegi ile yeniden dogmus oluyor...Ben sahsen kismet olursa cok istiyorum tekrar o duyguyu tatmayi....insallah.
Ben gün sayiyorum.23.5 test yapcam insallah...iki tane transfer edildi insallah hayirli ve saglikli olur tutunur meleklerim
Kızlar merak etmişsiniz hepiniz sağolun ama daha doğurmadım
Fakat sancılarım devam ediyor
biraz canım yanmaya başladı iş ciddiye bindi sanırım:26:
Sagol tuliprosa evet grip olduk her seferinde biraz daha agir geciyo
Bu senee cok zor kis gecirdik yaz mevsimi iyi olur insallahh
Ikisi hemde nasil yoruyo ufaklik bebekken zor degildide buyudukce oda anliyor ya ilgi istiyor gun boyunca ikisini oynat alt ac karinlarini doyur evi topla yemek derken aksam olmus ayyy benim hayatim nekadar bosmusss simdi dolu dolu gEciyor daha iyi anliyorum
transferin kaçıncı günü oluyor. test tarihin geç gibi geldi bana. şüpheye mahal vermeden çıkar hamileliğin.
hayırlısıyla doğurmanada bişey kalmadı merve. sen doğurki sıra bana gelsin. allaha şükür bu günlere kadar geldik.
küçüğü ne kadarlık oldu şimdi. bebekken demişsinya zaman ne kadar hızlı geçiyor ya.
Mattika canım sen normal doğum yaptın ya bilirsin
İlla bel ağrın olması mı lazım doktorum öyle dedi ama
Kasıklarım ve vajinadaki ağrılarım çok fazla:26:
transferin kaçıncı günü oluyor. test tarihin geç gibi geldi bana. şüpheye mahal vermeden çıkar hamileliğin.
hayırlısıyla doğurmanada bişey kalmadı merve. sen doğurki sıra bana gelsin. allaha şükür bu günlere kadar geldik.
küçüğü ne kadarlık oldu şimdi. bebekken demişsinya zaman ne kadar hızlı geçiyor ya.
Evet aynen adet sancısı gibi o ayrı bide bıçak saplanması varCanim vajinadaki agri normal ben onu tam uc ay cektim
O bebegin yerlesmedinden dolayi oluyor buyuk kizda son bir hafta cekmistim ama saat tut
Adet sancisinin neredeyse 5 kati fazla hem bel hem kasiklardan vuruyor agri birde sanki ishal olmussun gibi kkarin agrisi hatta ishal bile oluyorsun eger ishal olmussan bu dogum basliyor demektir
Evet aynen adet sancısı gibi o ayrı bide bıçak saplanması var
İshalim zaten canım
AZ ÖNcede afedersin böyle jel gibi akıntılar gelmeye başladı löp löp resmen:18:
Bicak saplamadi hic yasamadim ama o adet sancisinin aradinda nekadar zaman var nekadar zamanda gelip gidiyor o gelen akinti nisandir yani bebek baya asagi inmis
Istersen bir doktoru ara sor kan felan geldimi onunla beraber kan geldiyse acilmada olur
Sezeryansa bosunua cekme sancilari bir doktoruna danis canimmm
Bak bu içimi rahatlattı , sende PGT mi yaptırdın canım
Çok şükür maddi açıdan bir sıkıntımız yok canım , benim korkularım başka , PGT de başarısız olursa cidden depresyona girerim....Zaten şu an bile bebekle ilgili eşimle bile konuşmuyorum ...O benim tam tersim konuşalım diyor karar verelim çözüm bulalım diyor ...Hatta dr araştırıyor p tesi birinden randevu almış bile hatta...Ama işte ben tekrar bir kaybı psikolojik olarak kaldıramam , heleki son ümit PGT ise ve ondada bebek giderse naparım bilmiyorum anlıyormusun....Allah hepimize güç kuvvet versinde ben dayanamam artık
Mattika canım sen normal doğum yaptın ya bilirsin
İlla bel ağrın olması mı lazım doktorum öyle dedi ama
Kasıklarım ve vajinadaki ağrılarım çok fazla:26:
MERHABALARR..
öncelikle aranıza yeni katıldım sayılırım sayfaları geri dönüp biraz okumaya çalıştım konuyla ilgili biraz bilgi edinmek için fakat 15 20 sayfa ancak okuyabildim malum 2900 sayfa okunmuyor :)
sanırım bende pgt tüp bebek tedavisi görmem gerekecek .
1 gebeliğim 7 haftalıkken kalp atışları duyuldu herşey çok güzelken birden bire bir hafta sonra kalp atışı durdu.
2 gebeliğimde hamileliğin heycanınını bile doğru düzgün yaşamadan bebğimi düşürdüm.
3 .ye ihtimal vermeden ben ve eşimle ilgili tüm araştırmalar yapıldı. kan pıhtışlaşması,demir eksikliği,tsh,kromozom genetik vs..
çok şükür herşey temiz çıktı.
3. hamileliğimide bu pzt sonlandırmak zorunda kaldık , bebeğim 10 hafta olması gerekirken 5 haftada kaldı gelişmedi 1 2 hafta bekledik ama malesef gelişme olmadı. ve bu gebeliğimde kan pıhtılaşmam olmadığı halde kan sulandırıcı ilaç kullandırdı dr her ihtimale karşı ama malesef yine olmadı .
doktorum PGT li tüp bebek denemem gerektiğini önerdi. tabi bunun için son kürtajım genetik araştırmaya gönderildi . onda bişey çıkacakmı öncelikle ona bakılacak . sonuç için ortalama 1 ayı bulur dedi doktorum.
6 yıllık evliyim Ve bu gebeliklerimin hiçbiri kendiliğinden olmadı malesef üçüde aşılamayla oldu.
Şuan kendimi çok yıpranmış çok yorulmuş hissediyorum.Gerçekten zor günler geçiriyorum.ne yapacağımı şaşırdım.
Geçmiş olsun canım. Hep birlikte hastalık çok zor olmalı. çocuklu annenin hastalığı çok zordur, hele bir de yardım edicek kimsesi yoksa. Üstelik senin miniklerde hastalanmış. Tekrar geçmiş olsun. Allah senin için kolaylaştırsın. MaşeAllah, ne kadar zaman geçdi ki, minik kuş artık ilgi talep ediyor. Rabbim onların nazından bana ve bu topikdeki tüm arkadaşlara nasip eylesin.
Bu arada benim kuşlardan biri 6+3 haftada uçdu, şimdi ara sıra kanamalar veriyor. Bir tanesi elhamduLillah sağlıklı devam ediyor. Zaman gerçekten çabuk geçiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?