Öncelikle böyle detaylı bir şekilde yardımcı olduğunuz için çok çok teşekkür ederim Rabbim yaşadığınız bütün kayıplar için sizi cenneti ile mükafatlandırsın... Siz doğal yolla evlat sahibi olmuş olmanıza rağmen pgt yi öneriyorsunuz anladığım kadarı ile... Ki problem eşinizdeymiş erkeklerde spermde binlerce hücre olduğu için sağlıklı olanı bulmanın daha kolay olduğunu okumuştum... Normalde pgt ye karar vermiş gibiydim fakat burda normal yolla evlat sahibi olan bu kadar çok örneği görünce tevekkülsüzlük mü yapıyorum diye tedirgin olmaya başladım ne zor bir karar allahım... Ya tevekkül edip büyük bir riske gireceğim ya da tedbir deyip zor ve meşakkatli bir sürece başlayacağım... Dua edin ne olur...
Yardımcı olduğun için çok çok teşekkür ederim canım Rabbim kayıplarının mükafatını ne güzel iki sağlıklı evlat ile vermiş... Peki sen şimdi ki aklım olsaydı ilkinde pgt yaptırmazdım mı diyorsun? Bide diğer arkadaşla aynı şekilde senin de eşinde imiş problem.. Erkekler de olunca sağlıklı planı bulma ihtimali daha yüksek diye okumuştum... Bende de birinci ve onuncu kromozomlarda dengeli translokasyon bulundu... Memorial da ki cumhur bey birinci kromozomun genelde düşüğe sebep olmasıyla bilindiğini söyledi ve yüzde doksan zaten hamileliklerin ilk üç ayı geçemeyecek dedi fakat onuncu kromozomun neye sebep olacağıyla ilgili bilgilendirme yapmadılar... Eşinin de onuncu kromozommuş sizin bu konuda bilginiz var mı?
O kadar tedirginim ki tevekkül ve tedbir arasında gidip geliyorum sürekli... Senin eşinde miydi genetik problem yoksa sende miydi?
Ne güzel öyle imrendim ki inan okuyunca... Peki genetik problem senin eşinde miydi sende miydi? Nasıl ortaya çıktı seninde daha önce düşüğün ya da kaybın olmuş muydu?
Ne olur bana dua edin arkadaşlar o kadar ince bir çizgi ki bu; tevekkül mü tedbir mi, ne yapacağımı şaşırmış durumdayım... Birde sormak istediğim birşey daha var bu uygulanan pgt sisteminin helal olup olmadığına dair hiç araştırma yaptınız mı bir bilginiz var mı?
Genetik problem bende.Mozaiklik var 47 XXX ve pıhtılaşma var..4 tane kayıp 1.si mol gebelik kürtaj 2.sinde kalp atışı yok kürtaj,3 ve 4.kendiliğinden düştü...bir çok tedavi,süreçler...
Sonra pgd li
tüp bebek yapıldı 2 embriyoda 45X turner bulundu transfer iptal...Yumurta rezervimde azdı...
Bu olaydan sonra İstanbul memoriale gittim onlarda sağlıklıyı bulana kadar pgd dediler.
İlaçlarım yazıldı bir sonraki randevum belirlendi başlıcaktık...
Sonrasında biz tekrar pgd yapacak gücü kendimizde bulamadık içimizden gelmiyordu...
Kendi dr um pgd yada doğal dedi,Vücudun sağlıksızı atıyor dedi,tabi atmayadabilir,bunu ancak Allah bilir...
Neyse biz doğala karar verdik tevekkülle ve Allhın izniyle tabi.3 ay sonra hamileydim ve elhamdülillah oğluma kavuştum şuan 23 aylık...
pıhtılaşma için doğana kadar kan sulandırıcı kullandım hep bakılıyordu kan değerlerine ayrıca renkli dopplerde yapılıyordu bebeğe giden kan akışı için...Amniyo yaptırmadım,Allahıma güvendim.
Pgd den sonra üzüldüm tabi ama inancımı umudumu kaybetmedim,yani en üstün yöntemide yaptık olmadı dedim,bu olayın gerçekleşmesinin sadece ve sadece Allahın izniyle olduğuna dahada çok inandım.
Yönlendirme yapmak istemem,yaşadıklarım bunlar...
Pgd yada normal hangisi en hayırlı olacaksa rabbim onu nasip etsin...
9 yıllık evliyim, 7.yılda oğlum oldu şükürler olsun...
Anne olmak;bu benim için olağanüstü bir durumdu...
Tarifini bile yapamadığım duyguları rabbim bana yaşattı şükürler olsun...
Gerçek aşk diyebilirim..