- 29 Temmuz 2010
- 11.665
- 2.953
- 248
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #31.101
canım anladığım kadarıyla translokasyon önemli bi kromozomda. yazmıştım hangi kromozomda olduğu çok önemli diye.O kadar tedirginim ki tevekkül ve tedbir arasında gidip geliyorum sürekli... Senin eşinde miydi genetik problem yoksa sende miydi?
benim eşimde 13-14 translokasyon var. 2 düşük sonra pgt denedik sağlıklı çıkmadı sonra doğal yolla sağlıklı oldu.
kendi translokasyonunu araştır nelere sebep olduğunu.
anlattığına göre sendeki sorun sürekli düşüklere yol açıcak imkanın varsa pgt dene.
ama şunu da söyleyeyim nazefsa vardı onun eşinde ve eşinin kardeşinde de vardı sorun. eşinin annesi 8 düşük yapmış sonunda 2 sağlıklı ama taşıyıcı çocuğu mu olmuştu. yanlış bişey hatırlıyorsam arkadaşlar düzeltsin. ben 3 doğal hamilelikte kavuştum. bu kromozoma bağlı biraz da nasip. sonuçta küçük de olsa ihtimal var ve sağlıksız olup doğma ihtimali çok çok az. bu yüzden pgt denersin olmazsa gücün tükenirse tevekkül eder normal deneyebilirsin. mesela incideki gibi bi sorun değil bizdekiler. sorun varsa genelde düşüyor. düşük kürtaj zor ama bile bile sağlıksız çocuk sahibi olmak gibi bişey değil.
sorunun kadında olmasının işi zorlaştırdığını burda daha önce de yazışmıştık ama merve pgtsiz tüp bebekle kızına kavuştu. onun kendisinde translokasyon vardı.
koyuyu geçmişe dönük okursan iyi geliyor insana.
Son düzenleme: