Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Cnm tesekkur ederim bilgilerin için bende pgt te karar verecek herhalde kromozomları verdik yeni sonuç yanı kromozomlar bozuk çıktıktan sonra ne yaptınız ne kadar maliyetin gitti

Cnm tesekkur ederim bilgilerin için bende pgt te karar verecek herhalde kromozomları verdik yeni sonuç yanı kromozomlar bozuk çıktıktan sonra ne yaptınız ne kadar maliyetin gitti

UOTE="findikk, post: 41787482, member: 170671"]Çok üzüldüm canım.Ben bu testte yanılma Payı pek yok diye biliyorum maalesef. Bizde sadece bir kez bir yerde yaptırdık.Ama içinizde Kuşku varsa başka bir yerde daha da yaptır.Yada bir kaç doktorla görüşüp sorabilirsin,başka biryerde de yaptırmaya gerek olup olmadığını.Herhangi özel bir Laboratuvarı da arayıp sorabilirsin.[/QUOTE]
Al

Allah razı olsun kardeş. Bakalım ne yapacağız. Bu ay kromozomlara pgt yapılacak. Inşallah sağlam çıkar da transferle gebe kalıp bebek sahibi olmak da nasip olur.

Merhabalar herkese ben yeni uyeyim arkadaşla yardımlarınızı çok ihtiyacım var. Ben 2 yıllık evliyim iki kez kendim gebe kaldım ve ikisininde 7. Haftada kalp atımı durduğu için kürtaj oldum.ve 2. Düştüğünde materyali genetiğe gönderdik 46xx çıktı yanı normal geldi. Histereskopi ve laparaskopi oldum. Tam kan sayimi yapildi temiz cikti kan pihtilasmasi icin bakildi ondada temiz geldi. Sonra 3. Gebeliği isteğe bağlı tüp bebek yaptırdım ama pgt kaptırmamıştır. ilaçlarla belki yaşar sandım ama oda 7.haftada kalbi durduğu için yine kürtaj oldum. Şimdi eşim ve benden kan alındı genetik test istendi sonucu 3 hafta sonra gelecek. 3. Ayı geçemeyen gebeliklerin yüzde 65 nin genetik bozukluktan dolayı olduğunu söyledi dokktorum. Şimdi merak ettiğim eğer genetikte resimde veya bende herhangi bir sorun çıkarsa pgt yaptırmak zorunda kalacağız pgt ile sağlıklı gebelik elde edbilirmiyim çok korkuyorum. Yardımlarınızı bekliyorum herkese Rabbim tez zamanda şifa versin...

canım çok geçmiş olsun inş. bu sefer tutunur bebeğin.. benim de 3 başarısız tüp bebek denememiz oldu.. Bülent beye gitmeyi düşünüyoruz sen memnun musun biraz bilgi verebilir misin şehir dışından da geleceğiz ne yapıcam hiç bilmiyorum

Gittiğimde ilgiliydi ama sonuç ne olcak bilmiyorum inşallah iyi olur tam tedavi bitmedimi için bir şey diyemiyorum ama gitmeyi düşünüyorsanız tesviye ederim

Hoşgeldin canım.Geçmiş olsun.Rabbim birdaha yaşatmasın inşallah.Yaşadıklarımız benzeri Şeyler.Benimde 6 kaybım var en fazla 12. Haftaya kadar ilerledi gebeliğim.Tabi 9,5 haftada kalbi durmuştu biz 12. Haftada öğrendik.Ozaman zaten doktorumun ilk dediği genetik sıkıntı var Bütün testlerimiz temiz çıkmıştı çünkü.10. Haftaya kadar olan bu tarz durumlar embriyo Kaynaklı oluyormuş.Zaten sonrasında bizde hiç bir şey bulunamayınca PGT denedik.Genetik testler ve kürtaj sonrası incelemenin temiz çıkmasına rağmen PGT sonucunda hepsi sağlıksızdı.Kalıtsal bit durum olmasada rastlantısal olarak olabiliyormuş.Doktor İyiki denedik yoksa ya tutunamayacak yada yine kayıp yaşıcaktın dedi.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah.Bende PGT için tekrar başladım tedaviye.Bu defa Herşey güzel olur umarım hepimiz içinde tabi..Bence bizim gibi durumda olanların denemesinde fayda var PGT'yi.

Son düzenleme:
acikcasi ne kadar tutacagini bilmiyorum pgt icin embrio basina 400$ biopsi 900 tl ve birde dondurma ucreti aliniyo.benim pgtsiz ne kadar tutar hic fikrim yok ama normaldede klasik ivf yaptirsam yine donduracaktim kalanlari o yuzden hic bir extrasi olmicak sadece intralipit ve extra tdvlerin ucreti olacak bu arada histeroskopide 2750_3000 arasi birseydi intralipidi uygulayan merkez soran arkadaslara bildigim kadariyla ali osman koyuncuoglu hakan ozornek (eurofertil), halit rifat erdem (acibadem maslak) uyguluyor.birde esinde yada kendinde kromozomal sorun cikan arkadaslar bence hic uzulmesin onlarda pgt gercekten cozum ve tdv yanitlari cok daha iyi nokta atisi gibi sorunlu gen belli o gen sorunu olmayan embrio transferi ile bebeklerini kucaklarina alirlar insallah takip ettigim kadariyla forumlarda pek cok arkadasimiz vardi kromozomal sorun yasayan simdi ise cocuk sahibi olan sebebin bulunmus olmasi sebepsiz olmaktan her zaman daha iyidir.

Çok tesekkur ederim Rrabim hepimizin sığasını en kısa zamanda versin inşallah. Anladığım kadarıyla eğer resimde ve bende yapılan genetik kromozal test sonuçları temiz de gelse pgt yı oneriyorsunuz isteğe bağlı tüp bebek yaptırıp pgt yaptirmagim için hala pismanim açıkçası. Dondurulmuslarimada yapılamıyordu pgt sordum. Sonuç ne çıkarsa çıksın tekrar pgt ile denicez. İnralipid serumu içinde bilgi veren arkadaşıma çok tesekkur ederim. Ben adanada oturuyorum sanırım burada yok okullar başlamadan yatırmak istiyorum öğretmen olduğum için çok fazla izin kullanan yoksa Allahım sabrımızı vecsifamizi versin inşallah en kısa zamanda da en sağlıklı ve işlerinizi inşallah...

Allah yardımcınız olsun inşallah sağlıklı embriyolar ve sağlıklı gebeliğinin haberini verirsin en kısa sürede bizlere

geçmiş olsun canım öncelikle ... hangi merkezde tedavi olmuştum kim sana dondurulmuşlara pgt yapılmayacağını söyledi

canım tedavin hayırlı olsun bugün ilk iğneni vurulcaksın Rabbim emeklerini boşa çıkarmasın

merhabalar, ben bu konuda pek bir şey bilmiyorum affınıza sığınarak soruyorum. bu yöntemle elden edilen gebeliklerin sağlıklı olduğu kesin mi? yoksa risk barındıran bir yöntem mi? örneğin doktor embriyolar sağlıklı der ve hamilelik doğumla sonuçlanırsa engelli bir bebek dünyaya getirmiş olma ihtimali var mı?

Âmin canım.Valla Dediğin gibi ben öneriyorum.Çünkü bizimde testlerimiz temiz çıktı ama PGT sonucuna göre sağlıklı değillerdi.Olabiliyormuş böyle şeyler.E birde başka yapılacak Birşey kalmayınca insan bir çare Arıyor.Herşeyi denedik,yaptırdık çünkü.Bakalım hepimiz içinde Hayırlısı olur inşallah.Buarada bu serum olayını bende merak ettim gerçekten.Burda sizlerden öğrendim böyle birşeyi.P.tesi ultrason kontrolüm olacak,Bnde danışıcam doktoruma.Burdan size bilgi veririm.

Tabikide hiç birşeyin %100 garantisi yok,%100 garanti verilmeside münkün değil canım.Ama Dediğin gibi bir durum yani sağlıklı diyipte sağlıksız olması çok düşük bir Olasılık.Böyle bir olduktan söz edilmiyor bile.Ama tabi Allah bilir yani.PGT 'deki risk; sağlıksız çıkan embriyolarda bazen o embriyo çok sorun yaratacak bir hastalığa sahip olmayabiliyormuş.Benim bildiğim tek risk bu.

geçmiş olsun canım öncelikle ... hangi merkezde tedavi olmuştum kim sana dondurulmuşlara pgt yapılmayacağını söyledi
Hepimize tekrar çok geçmiş olsun. Biz adana Acıbadem hastanesinde tedavi görmüştük. Benim dondurulmuş embriyolarim 5 günlüktü. Pgt için 3 günlük olması gerekiyormuş öyle dediler belki de 5gunlukler pgt sonrası yaşamıyor diye yapmıyor olabilirler. Test sonucumuza gore bir yol izleyeceğiz sil baştan sıfırdan. Sorunumuzun ne olduğu bulunur inşallah sebepsiz olmak korkutuyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…