- 15 Mayıs 2013
- 6.264
- 4.986
- 148
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #39.861
Öncelikle canımCanım siz , sizde olan hastalığa PGT de baktirdiniz ve temiz çıktı zaten sizin durumunuz farklı.eğer sizde aranan genetik hastalığın ne olduğu bilinmeseydi cgh yaptirmamak yalnış olur du zaten doktorunda cgh yapalım derdi.dr, ne aradığını bildiği için PGT yeterli olmuş.icini ferah tut kalksın o taş ordan.
Ciftlerde genetik test temiz cikinca kromozom anomili bebek olmaz saniyodum.ben tek maddi boyutunu dusunuyorum.eger tutunmazsa yeniden deniycez belki daha defalarca.ama dusuk olursa daha bir uzguntu ve vakit kaybi.yukari tukursem biyik asagi sakal misali.sasirdim.ne guzel sevinmistim.simdi cesaretim yok ya cgh sonuc kotu gelirse artik kalkip kalkip dusmekten yoruldum.korkuyorumCanım ben ve eşimin de kromozomlarina bakıldı temiz çıktı ama çiftler temiz çıksa da oluşan embriyo hastalıklı çıkabiliyor,siz de ne güzel çocuğunuz için uyumlu iki tane embriyo bulunmus yalniz bunlari direk transfer etmek bana gore kumar oynamak olur.ya tutar hamilelik ilerler ve Allah korusun aldırmak zorunda kalirsan n olucak.....ınan baştan embriyolara cgh yapılır temiz çıkmazsa mutlaka uzulursunuz ama test yapmadan direk transfer sonrasi tutunur hamilelik ilerler ve kaybedersen daha büyük bir yıkım yaşarsın.
Yok canım ben onu sadece drkumut arkadaşımız için söyledim.bildigim kadarıyla taşıyıcı tehlikeli bir durum değil (doguyo ve sağlıklı bir birey gibi yaşamını surduruyor)sadece ilerde evlenince kendi gibi taşıyıcı birisiyle evlenmemesi yada en azından embriyolarina tüm testleri yaptırmaları gerekiyor ki o vakte kadar kimbilir tıp ne kadar ilerlemiş olur!...normal dediğinde de aranan hastalık olmadığına göre bence ikiside transfer edilmeli.Öncelikle canım..Ben söylediklerin bizim için de geçerli sandım tabi inşallah hiçbirimiz için sıkıntı olmasın. Yaa bak yine mutlu oldum kendim için inşallah drkumut için de %100 sağlıklı olsun bebisleri,hepimiz için herşey güzel olsun.İnşallah sıyırmadan bebislerimizi alırız kucağımıza. Sen de çift koydurmaya calis demiştin canm,dr bize bıraktı. Biri normal,diğeri de galiba taşıyıcı. Sen ne diyorsun canm karar vermemiz lâzım.
Tabiyi oyle haklisin hicbirsey evlattan daha muhim degil.ben 9 ayda 4 defa tedavi gordum evladim icin.bizim gibi hla arayan biri 8 defa denemis.hayat sartlari vs gercekten cok yipratici.baktirmam gerek sanirim cesaretimi toplayip her kotu sey bana denk gelirmi ki okadar sanssiz olabilirmiyimArkadaslar dünyaya gelecek bebekleriniz için bütün imkanlarınızı zorlayın doktorlarınızın tavsiyelerini önerilerini dinleyin benim en başında böyle bir şansım olsaydı 4 aylık bebeğime veda etmek zorunda kalmazdım evet anlıyorum sizi cok büyük maddiyat söz konusu lakin hiçbir şey bebeklerimizin saglıklarından önemli değil keske ben kaybetmeseydim bebeğimi verdiğim milyarların kat ve katını vermeye razı olurdum kendinizi üzmeyin imkanlarınızı sonuna kadar zorlayıp doktorlarınızın dediklerini yapmaya calısın
Sağlıcakla kalın
Bebeğin tutunur ve kaybedersen bunun yıkımı çok daha büyük olur.tabiki haklisin maddi kaybın zaten haddi hesabı yok psikoloji zaten bozuluyor ama birde üstüne kayip tüm herseyi ikiye katlar.Offf bi
Ciftlerde genetik test temiz cikinca kromozom anomili bebek olmaz saniyodum.ben tek maddi boyutunu dusunuyorum.eger tutunmazsa yeniden deniycez belki daha defalarca.ama dusuk olursa daha bir uzguntu ve vakit kaybi.yukari tukursem biyik asagi sakal misali.sasirdim.ne guzel sevinmistim.simdi cesaretim yok ya cgh sonuc kotu gelirse artik kalkip kalkip dusmekten yoruldum.korkuyorum
Canm eşim az önce genetikciyi arayıp sormuş o da senin gibi ilerde evleneceği zaman karşısındaki taşıyıcıysa sizdeki yöntem uygulanır demiş. Değilse de zaten bu yönteme gerek yokmuş.O da bence ikisini transfer ettirsin demiş. Embriyolar nezaman çözdürülmeye bırakılıyor canm?P.tesi ararim ben kararımızı bildirmek için.Yok canım ben onu sadece drkumut arkadaşımız için söyledim.bildigim kadarıyla taşıyıcı tehlikeli bir durum değil (doguyo ve sağlıklı bir birey gibi yaşamını surduruyor)sadece ilerde evlenince kendi gibi taşıyıcı birisiyle evlenmemesi yada en azından embriyolarina tüm testleri yaptırmaları gerekiyor ki o vakte kadar kimbilir tıp ne kadar ilerlemiş olur!...normal dediğinde de aranan hastalık olmadığına göre bence ikiside transfer edilmeli.
Gecmis olsun canim sanada.cok yorucu ve yipratici bir surec.sanirim garantiye almak lazim sonradan gozyasi dokmektense bastan dokmek daha mantikli.sadece korkuyorum artik gucum kalmadi iyi olucak insallah.rabbim hepimizin yardimcisi olsun dualariniza benide ekleyindrkumut
Karar tabiki de sizin siz nasil isterseniz oyle olacak ben 4 ayi mi da test sonuclari bekleyerek gecirdim o surec o kadar zor ve yorucu ki anlatamam gercekten yasadiklarimi kimse yasamasin istiyorum hicbir anne evladindan ayrilmasin lakin basindan biraz sikilip beklemek daha mantikli geliyor bana benim gibi aylarca beklemek ve kotu sonucla karsilasmak inan daha zor arkadasim insallah hakkinizda en hayirlisinolur kisa zaman sonra bize guzel haberlele gelirsin
İnşallah Allah seni,hepimizi doğru yolda ilerletsin canm.Druna güven bence ne diyorsa onu yap ama bilmiyorum inşallah hersey çok çok güzel olsun.Allah kalbini ferahlatsin.Gecmis olsun canim sanada.cok yorucu ve yipratici bir surec.sanirim garantiye almak lazim sonradan gozyasi dokmektense bastan dokmek daha mantikli.sadece korkuyorum artik gucum kalmadi iyi olucak insallah.rabbim hepimizin yardimcisi olsun dualariniza benide ekleyin
Vala canim psikoloji yerlerde zatenbugun bunlari dusunmektem basim agridi mideme kramplar girdi.oglum anne istanbuldaki doktorlar niye kardes vermiyolar bize diyorkafami toparlayip saglikli karar vermem lazim pazartesiye kadar hepiniz cok sagolun fikirleriniz icin allah hepinizden razi olsun rabbim beni ve hepimizi dogru yola suruklesinBebeğin tutunur ve kaybedersen bunun yıkımı çok daha büyük olur.tabiki haklisin maddi kaybın zaten haddi hesabı yok psikoloji zaten bozuluyor ama birde üstüne kayip tüm herseyi ikiye katlar.
Şu anda embriyolarin dondurulmuş sa temmuzda transfer edilecekse eğer transferden bir gun once cozduruyorlar duruma gore de ertesi gun sizi arayıp su saatte gelin diyorlar.Canm eşim az önce genetikciyi arayıp sormuş o da senin gibi ilerde evleneceği zaman karşısındaki taşıyıcıysa sizdeki yöntem uygulanır demiş. Değilse de zaten bu yönteme gerek yokmuş.O da bence ikisini transfer ettirsin demiş. Embriyolar nezaman çözdürülmeye bırakılıyor canm?P.tesi ararim ben kararımızı bildirmek için.
Insallah canim umarim guzel seyler paylasirim arkadaslar sizlerle umarim saglikli karar veririmInsallah hepimiz icin en hayirlisk olur benim 6 ay gibi bir bekleme surem olacak normal dogum yaptigim icin sen benden daha once muhtemelen hamile olacaksin sen guclu ol ki burda bizlere de umut ol canini sikma elbette hepimiz icin guzel gunler gelecekdrkumut
Şu anda embriyolarin dondurulmuş sa temmuzda transfer edilecekse eğer transferden bir gun once cozduruyorlar duruma gore de ertesi gun sizi arayıp su saatte gelin diyorlar.
Yok canım transferim Cuma günü.Cuma sabahi arayıp saat verecekler bize,büyük ihtimal öğle sonrası olur dediler.O zaman karar vermek için zamanımız var.İnşallah o arada dr çift transferden
sen pzrts arayip iki tane dedikten sonra onlar vazgecmez bence haklarida yok.yine aynı şekilde pzrts kararını söyleyince onlarda perşembe cozdururler, cuma da transfer sonra gelsin minik popolar.......
Ben fazla heyecan yapmayım yine de ne olur ne olmaz.Ayy inşallah canım inşallah.Tutunma ihtimali daha yüksek dimi?
ayyy bizide heyecanlandırdın Allahım hepimize nasip etsin anne olmayıBen fazla heyecan yapmayım yine de ne olur ne olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?