Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

canım ben yenı gırebıldım bıze 3 haftada gelir dedıler ama ıkı haftada gelenler de varmıs su an donduruluyor zaten genetıkten gelme surecınden dolayı o ay transfer yapılamıyor sonrakı aya kalıyor
Bize 14.gun cevap gelmişti arkadaşim,gec olsun ama sonuc saglikli olsun yeterki,bizde malesef giden 4 embriyoda sagliksiz geldi,size guzel hbrler gelsin dilerim...

Yok zayf degildim canim 64 falandm hamilykn60 a dustum.boy 1.59 .

şu an aslında sadece konuşmaya ihtiyacım varama bu konuyu kimseyle paylaşmadığımız için konuşamıyorum temmuzda 3. tedaviye başlamayı planlıyoruz ama tamamen kararsızım 2 tanesi antalya memorialde oldu cgh sonucu sağlıksız geldi şimdi değiştirsem mi yoksa şişliye mi gitsem bu sefer ki uzak olduğu için öncesinde bi gidip yüzyüze konuşma kafamdaki her şeyi sorma şansım yok biraz önce telefon ettim dönecekler dediler bilmiyorum yoğun oldukları için baştansavma iş mi yaparlar yoksa hiç kıpırdamayıp yine antalya memorialde mi devam etsem
burdaki herkes cgh sonucunu ortalama 2 haftada alıyor bizim arraycgh 24 saatte çıkıyor diğerinde bi farkıvar mı bilmiyorum offff kafam karışık eşim bana bırakıyor farkındayım çook uzun belkide anlamsız biryazı oldu ama en iyi benim durumumda olan anlar deyip burayayazma gereği duydum bana bi akıl fikir verin yine duygusal günlerimden birindeyim uzun zamandırolmamıştı aslında bugün çok sevdiğim bir arkadaşımın 2.çocuğuna hamilelik haberini aldım ASLA kıskanmadım hatta çok sevindim ve içimden nolur allahım bizede sağlıklısını ver evlatla sınama allahım dedim içim sızladı ne zaman nasıl olacak olaacak mı bilmiyorum rabbim yardım et dedim hiç böyle bişey yokmuş gibi davrandıkça içime attıkça daha mı kötü yapıyorum bilmiyorum doktorda konuşuğp başından atıyormuş gibi geliyor güvenemiyorum dua:

Seni en iyi anlayanlar bu topicte canim herkes icini dokerek brada rahatliyor gercekten. Dualarim seninle ne karar verirsen ver sonucta allah ol dediginde olacak. Bunu unutma senin icin antalya cok daha kolay olacaksa orada yaptir istanbula gel git zorlayabilir hel maddi hem manevi. Antalya memorial cok para tuzagi diye duyuyorum ben bilemiyorum tabi ama. Tum merkezler cok yogun inan buna. Ben de istanbulda oturuyorum ve istanbul tup bebek merkezinde yaptirdim pgt yi onlarin kendi labi yok disaridan aliyorlar lab hizmetini. Onlar da cok yogun istedigimiz ilgiyi birebir uzun aciklamalari maalesef alamiyoruz

allah razı olsun teşekkür ederim

Dün benim tüm umutlarım bitiyor nerdeyse 3 yumurtayla pgt ye girilmez deyip durdular ama ben dua ettim ve Allahım sana bıraktım dedim bak bugün güzel haberi aldık asla ümitsiz olma hakkımızda hayirlisi olsun hepimizin arkadasim

Bak ben dedim sana az degil dye benim 9 tane vardida noldu canim hc biri olmadi.nasip isi bu allah yazdysa oluyor .artik guzel gunlere az kaldi

Arkadasim
Canim duygusal olman cok normal zor ve agir bi surec.bende sisli memorialde tedavi goruyorum iyi bi merkez evet ama cok yogunlar muayene resmen seri bi sekilde yapiliyo.ve ulasim senin icin cok zor olr.bende ist oturmuyorum ve cok zorlaniyorum 10 dk muayene icin 8 saat yol cekiyorum git gel.tedavi suresince konforda onemli.onun benim sahsi fikrim merkezin yakin olmasi muhim.ama git gel yapmiycaksan sislide olabilir.hakkinda hayirlisi olsun insallah hangi merkezi secersen sec insallah bebisin sana gelir

Arkadaslar pgt sonucum belli oldu bugun cocugumla hla uyumu olan ve saglikli olan 2 tane embriyi bulundu.cok mutlu oldum insallah tuyunurlar.birde bisey danisicam size biz tek gen ve hla baktiriyoruz yani tum kromozomlara bakilmiyor.tek gen ve hla icin yaklasik 2500 tl v er verdik.hoca yssim genc oldugu icin kromozomlara bakilmasina gerek gormedi.ama dusukten sonra bakilabilir belki dedi.simdide illa baktir demiyorum cunki senin yasinda bi kadinin kromozom anamili dogurma ihtimaki yuzde 40 diyor.40 yasinda olsaydin kesin kromozom taramasida yapalim derdim dedi.ama bu olmaz demek degil hla uyumu ve o gen mutasyonunu tasimayan saglikli bi embriyo transfer edip sonra down sendromlu oldugunu ogrendigimiz vakalarda oldu diyor.aldirsan cocuguna ilac aldiramazsin.dogursan down sendromlu olucak diyor 2 embriyo kromozom baktirmak yaklasik 1500 tl diyorlar tutunursa problem degil ama tutunmazsa yeniden t EDavi gormem lszim yani para muhim su asamada.ne yapsam bilemedim.olmaz deyip transfermi.yoksa garantiye alip kromozomada baktirmakmi?biraz uzun oldu ama kusura bakmayin.

Bizde 4.denemede bahcecide cgh yaptirdik 14.gun sonuc geldi,4 blast embriyodan hic saglikli cikan olmadi malesef,ancak bende yaş oldu 42,yaz sonu tekrar bir deneme dusunuyoruz,duygularini cok iyi anliyorum arkadasim benim sana onerim aklindaki butun sorulara yanit bul ve öyle basla,gitmek istiyorsan git görüs,iyice sindir kafana biseyler takili baslama,rabbim insallah masip etsin,oyle zorki hamile arkadaslarin olmasi cok haklisin,ogretmenim okulda butun arksdaslarimin cocugu var ve iki de hamilemiz var rabbim hepsinin evladini bagislasin ama cok zor yasyiro insan o ortamda,kafani once sorulardan arindir sonra tedavi ol,güzel hbrlerini okumak dilegiyle,yalniz degilsin

B
Par muhim elbette ama bence tamamen garantili olsun bakilmisken tam kromozom yaptir ve insallah saglikli evlat sahibi ol arkadasim

B

Par muhim elbette ama bence tamamen garantili olsun bakilmisken tam kromozom yaptir ve insallah saglikli evlat sahibi ol arkadasim
Canim sagol cevabin icin dogru soyluyosun yarin konusucam genetikle.yaptirmak en mantiklisi aslinda ama maddi olarak cok yiprandik.4 tedavi toplami elli milyari buldu tutunmassa yine deniycez mecbur.kararsiz kaliyorum biraz.yaptirmassam doguma kadar icim icimi yiycek.offf her evresi zorluk.

Yaptırmışken hepsine baktır. Burada eskilerden akasya vardı, cam kemik hastasıydı yanlış hatırlamıyorsam. Tek gen temiz geldi , transfer oldu 15. Haftada cvs yaptırdı trizomi vardı bebekte sonlandırdı. Böyle olmasındansa baştan önlem al bnce cnm.

Gercektenmi canim.simdi korktum iyice napicagimi iyice sasirdim bugun ariycam genetigi.aslinda yaptirmama kararina daha yakindik esim ve ben ama sen diyince yine korkmaya basladim.gebelik olusursa surekli bu korkuyla yasanmsz.zaten bi cocugum var hasta birde bunun uzguntusuyle iyice yikiliriz.baktirip garantiye almak en iyisi sanirim

İnşallah cnm hepimiz sağlıkla kavuşalım yavrularımıza
Canm doğumuna az kalmış maşallah tadını çıkar,olumsuz şeyler düşünme.Detaylı araştırıldi,yapılması gereken hersey yapıldı.Allah korusun olumsuz bişey olsa bu kadar incelemede gösterirdi kendini.Anlayabiliyorum seni ama Allah'in izniyle bebişini kucaklayamana ve o muhteşem duyguyu yaşamana az kaldı.

Kizlar mrh haftaya Cuma inşallah transfer olacam.Cgh değilde pgt ile bakılip temiz çıkan iki embriyom var.Normalde ilk deneme olduğu için tek embriyo transfer hakkım vardı hatta burda ısrar et iki tane iste diyen arkadaşlar oldu.Drum özel durumdan dolayi istersek iki tane transfer edebileceğini söyledi ama embriyolarin biri normalmis,diğeri taşıyıcı olabilirmiş.Kararı bize bıraktı. Bizdeki tek gen hastalığı.Taşıyıcı olan tutarsa nasıl bir sorun olabilir,genetikci taşıyıcı olmayabilir de dedi ama öyle bir ihtimal var.Bir de ikisi tutarsa sezeryanliyim ve üst üste gecirdim.Allah korusun pgt olduğu için ikiz olursa ve birinde başka bir hastalık çıkarsa. .Ayyy bayilazaam. .

Arkadasim tasiyici olursa nesillere aktarir ama kendi saglkkli olur.bende zor durumdayim basim agriyo sabahtan beri bizimde tek gen ve hla uyumu.2 tane bulduk simdide butun kromozomlarada baksak iyi olur diyolar napicagimi sasirdim bununda sonucunu bekle acaba embriyolarin kaliteleri nasil.tutunurlarmi galiba artik kafayi yiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…