- 27 Mart 2015
- 917
- 717
- 33
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #40.041
Ben yazdıktan sonra yaptirmadigini okudum.erken okusaymisim keşke.olsun benimkide PGT siz ben bu defa daha da çok inandım Allah in izniyle bebeklerimize birsey olmayacak.ama ben yinede amniyosentezi düşünmüyorum.Hayir pgt li degil canim.pgt yaptrdik transfer olmadi 1 saglikli gelen gelisimi iyi degil koysakta duser koymayalim dedi emvryolog .prfta uygun gormedi.ertesi ay kornmadik hamile kaldim.halbuki pgtden once 5 yila yakin korunmadik hic hamile kalmamstim.herseyde vardr bi hayir dyorum. Insallh iyi olur
Mucize olur onlar insaalhh bize .Ben yazdıktan sonra yaptirmadigini okudum.erken okusaymisim keşke.olsun benimkide PGT siz ben bu defa daha da çok inandım Allah in izniyle bebeklerimize birsey olmayacak.ama ben yinede amniyosentezi düşünmüyorum.
Cok buyuk cesaret helal olsun canimBilmiyorum .smdilik hayir gibi
Kotu dusunmek istemiyorum.6 yilda ilk defa normal yolla hamile kaldim.dgerleri catlatma ignesyleydi (dusukler). Iyi hssedyorum.bilmiyorum .allaha biraktim .allahim sinamasin bizi.Yaa ultrasonda ikili uclulerde hep temiz gelsede sagliksiz dogan coj cocuk var
Cok buyuk cesaret helal olsun canim
Amniyo ile ayni sey oldgunu sanmstim canim.C cemre y
Benim ki cvs oluyor canım 9-13 haftalar arasında yapılıyor bebek gelişimi 13. Haftada yuksek oranda daha belirgin oldugu için 13 . Hafta tercih ediliyor ben henüz baslamadım tüp bebeğe dogum yapalı bugün 1 ay oldu 6 ay kadar dinlenme sürecim olacak henüz rahim toparlayıcı için kullandıgım hormon ilaçları bitmedi az kaldı ondan sonra 5 aylık bir detoxa giricem çünkü vücudum yasadıgım asamalardan dolayı cok yorgun bu arada cvs plesentadan doku alınarak yapılan erken tanı yöntemi oldugundan amnio dan once yapılıyor amnio daha gec haftalarda yapıldıgı için sonuc kötü cıkarsa sonlandırma daha zor oluyor tabi bu doktorun yönlendirmesine ve hastalıklarımıza göre değişiyor
Hiç korkun endisen olmasın bence sağlıklı ve çok tatlı bir bebeğin olucak. (amniyosentez yaptirdin üstelik ve temiz çıktı )bence de normal doğum istemekle çok iyi yapmışsın çünkü artısı çok, bir kere vücut kendini çok daha çabuk toparlıyor.geçenlerde kontrolde beklerken bir doğum oldu bebek odasına getirildi,anne 15 dk sonra getirildi, kadın o kadar çok inliyor du ki anne anne n olur yardım et diye,sanırım acıdan çok da kendinde değildi.bu yüzden ters bir durum olmadığı sürece normal yapilmali.n olur sende su kısacık zamanina kötü kâbusları düşünceleri sokma...ne kadar muhteşem ki bebeginle bulusucaksin.
Saol canm insallh hepmz mutlu oluruz.
eastnbull
Evet canım dogru söylüyorsun gelişen teknoloji ile makinalarda cok gelişti ve Bazı hastalıkların öncesen teşhisi cok daha kolay Lakin benim gibi hastalığı ultrasonda ikili üçlü tarama testinde belli olmayacak sadce genetik tanı ile öğrenilcek (cvs amnio vs ) gebelerde var bazı kalıtsal gen hastalıkları dna ve nokta mutasyonu taraması dısında hiçbir şekilde ultrasonda belirti göstermemektedir benim bebeğim ultarsonda gayet sağlıklı görünüyordu tüm organlar gelişmiş gelişimi en iyi seviyedeydi fakat doğduktan kısa bir süre sonra o berbat hastalık ile tanısacaktık ve bunun hşçbir şekilde kaçısı yoktu
O sebeple bazı istisnayi durumlarda benim gibi hastalıpı ultrasonda belli olmayacak hastalar için cvs ve amnio kaçınılmaz son oluyor umarım tüm gebeler saglıkla bebeklerini kucaklarına alırlar allah herkesin dualarını kabul etsin
Canim benim nakil olacak cocugum var bizim gibi hastalarin karsiliyorDevlette de pgt odemiyor canm ben ege unv yaptrdim ama devlt karslamadi
Insallah canim.simdi embriyologla gorustum oda oyle diyo.hormon verdigimiz icin anomili gelme ihtimali normal moralinizi bozmayin diyor.yumurtan bol elbet bulucaz ben senin kadar karamsar degilim bulucaz diyodrkumut cnm öncellikle geçmiş olsun diyorum çünkü gebelik sonlandırmış biri olarak faciadan döndün diyebilirim. Her işte bir hayır vardır. İyiki baktırmışsın. Üzüntünü anlıyorum en kısa süredede toparlayacaksın. Ben toparladıysam herkes toparlar.
Şimdi sorularına gelince kromozomları temiz olup defalarca anomalili bebek düşüren yada sonlandıran kişiler okudum burda. Bu işin istatistiği yok maalesef. Keşke olsa.
Ama tüp için şunu söyleyebilirim. Sonuçta suni döllenme olduğundan bu tarz anomali yani yaşamla bağdaşmayan birleşmeler olma ihtimali yüksek. Ne olursa olsun laboratuar döllenmesi.
Üzülme inşallah bir sonraki tedavinde tertemiz embriyoların olur
Ikili üçlüde b ebeginiz rahatsız deyip sağlıklı doğan bebek de çok.benim çevremde çok.en basit teyzemin kızına bebeğin hasta özürlü dendi ama o sağlıklı ben inaniyorum olmasa da aldirmam dedi sapasağlam bir kızı oldu su an 7 yaşında.kesin çözüm amniyo oda riskli ve herkes yaptirmiyo.Yaa ultrasonda ikili uclulerde hep temiz gelsede sagliksiz dogan coj cocuk var
Cok buyuk cesaret helal olsun canim
Bazende dogeu cikiyo dedigin gibi bilinmiyo benim tanidikta herkes cocugun rahatsiz ozurlu aldir dedi kadin aldirmadi dogdugu gun yogunbakima girdi ama cok ozurlu ve beyin omurilik cok rahatsizmis üz ay yogun bakimda kaldi kadin birakti geldi koye doktorlar hep aileye kizdi neden aldirmadiniz diye cocuk eziyet cekiyo diye sonra aradilar öldu gelin alin dedilerIkili üçlüde b ebeginiz rahatsız deyip sağlıklı doğan bebek de çok.benim çevremde çok.en basit teyzemin kızına bebeğin hasta özürlü dendi ama o sağlıklı ben inaniyorum olmasa da aldirmam dedi sapasağlam bir kızı oldu su an 7 yaşında.kesin çözüm amniyo oda riskli ve herkes yaptirmiyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?