Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Ben yazdıktan sonra yaptirmadigini okudum.erken okusaymisim keşke.olsun benimkide PGT siz ben bu defa daha da çok inandım Allah in izniyle bebeklerimize birsey olmayacak.ama ben yinede amniyosentezi düşünmüyorum.

C cemre y

Bende oyle dusundum canim ama 3 doktorumda birbirinden bagimsiz perinatologum soyleseydi sadece belki evet tamamen para icin diye dusunmeye devam ederdim ki perinatologum turkiyede ki sayili 2 hocadan biri gercekten guvenim tam birde bir kere canim cok yaninca bu kaybimda %1 de olsa yanilma payini goze alamayacagim sanirim sonrasinda tekrar bir supriz yasamak istemiyorum o sebeple bana insallah13. Haftadan sonra huzur gelecek tabi ben once bir hamile kalayimda ondan sonra :)

Yaa ultrasonda ikili uclulerde hep temiz gelsede sagliksiz dogan coj cocuk var

Cok buyuk cesaret helal olsun canim
Kotu dusunmek istemiyorum.6 yilda ilk defa normal yolla hamile kaldim.dgerleri catlatma ignesyleydi (dusukler). Iyi hssedyorum.bilmiyorum .allaha biraktim .allahim sinamasin bizi.

C cemre y

Benim ki cvs oluyor canım 9-13 haftalar arasında yapılıyor bebek gelişimi 13. Haftada yuksek oranda daha belirgin oldugu için 13 . Hafta tercih ediliyor ben henüz baslamadım tüp bebeğe dogum yapalı bugün 1 ay oldu 6 ay kadar dinlenme sürecim olacak henüz rahim toparlayıcı için kullandıgım hormon ilaçları bitmedi az kaldı ondan sonra 5 aylık bir detoxa giricem çünkü vücudum yasadıgım asamalardan dolayı cok yorgun bu arada cvs plesentadan doku alınarak yapılan erken tanı yöntemi oldugundan amnio dan once yapılıyor amnio daha gec haftalarda yapıldıgı için sonuc kötü cıkarsa sonlandırma daha zor oluyor tabi bu doktorun yönlendirmesine ve hastalıklarımıza göre değişiyor

Amniyo ile ayni sey oldgunu sanmstim canim.

C cemre y

:) bend ilk duydugumda öyle sanmıstım amnio ya göre biraz daha riskli bir işlem lakin ben ne oldugunu anlamadan 1 dk sürdü sadece ama stresi yeterli tabi

Sen simdi kendine cok iyi bak bebişine cok iyi bak insallah saglıkla kucagına aldıgında bizlere yazıp bizi de mutlu edersin burdan :)

Cnm ne güzel yazmışsın ya. Allah duysun sesini, duaşarımız kabul olsun ve hepimizi buraya sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza aldık yazmış olalım inşallah

Cvs ve amniyo için artık neredeyse %100 diyor doktorlar. Ultrasonda bulgu yoksa yaptırmayın bence. Ultrasonlar artık çok iyi ve doktorlar çok titiz.

Saol canm insallh hepmz mutlu oluruz.

eastnbull
Evet canım dogru söylüyorsun gelişen teknoloji ile makinalarda cok gelişti ve Bazı hastalıkların öncesen teşhisi cok daha kolay Lakin benim gibi hastalığı ultrasonda ikili üçlü tarama testinde belli olmayacak sadce genetik tanı ile öğrenilcek (cvs amnio vs ) gebelerde var bazı kalıtsal gen hastalıkları dna ve nokta mutasyonu taraması dısında hiçbir şekilde ultrasonda belirti göstermemektedir benim bebeğim ultarsonda gayet sağlıklı görünüyordu tüm organlar gelişmiş gelişimi en iyi seviyedeydi fakat doğduktan kısa bir süre sonra o berbat hastalık ile tanısacaktık ve bunun hşçbir şekilde kaçısı yoktu

O sebeple bazı istisnayi durumlarda benim gibi hastalıpı ultrasonda belli olmayacak hastalar için cvs ve amnio kaçınılmaz son oluyor umarım tüm gebeler saglıkla bebeklerini kucaklarına alırlar allah herkesin dualarını kabul etsin

Hmm evetcnm çok haklısın. Tek gen mutasyonları ultrasonda çok nadir bulgu veriyor. Çoğunluklada vermiyor. Bizim gibi kromozom taşıyıcıları için geçerli olmuş oluyor söylediğim. Duana kocaman aminnnnnn diyorum

Merhaba herkese
Benim de 4 düşük sonrası pgt ile hamile kaldığım ve şimdi 8 yaşında bir oğlum var . Resiplokal translokasyon var bende. Bu nedenle pgt tercih edilmişti.
Şimdi kendiliğimden tedavisiz hamile kaldım ve şimdi bekleyişteyim .
Umarım bekleyen ve isteyen herkes sağlıklı bir şekilde bebeklerini kucaklarına alır.
Allah yardımcımız olsun ...

Insallah canim.simdi embriyologla gorustum oda oyle diyo.hormon verdigimiz icin anomili gelme ihtimali normal moralinizi bozmayin diyor.yumurtan bol elbet bulucaz ben senin kadar karamsar degilim bulucaz diyo

Yaa ultrasonda ikili uclulerde hep temiz gelsede sagliksiz dogan coj cocuk var

Cok buyuk cesaret helal olsun canim
Ikili üçlüde b ebeginiz rahatsız deyip sağlıklı doğan bebek de çok.benim çevremde çok.en basit teyzemin kızına bebeğin hasta özürlü dendi ama o sağlıklı ben inaniyorum olmasa da aldirmam dedi sapasağlam bir kızı oldu su an 7 yaşında.kesin çözüm amniyo oda riskli ve herkes yaptirmiyo.

Bazende dogeu cikiyo dedigin gibi bilinmiyo benim tanidikta herkes cocugun rahatsiz ozurlu aldir dedi kadin aldirmadi dogdugu gun yogunbakima girdi ama cok ozurlu ve beyin omurilik cok rahatsizmis üz ay yogun bakimda kaldi kadin birakti geldi koye doktorlar hep aileye kizdi neden aldirmadiniz diye cocuk eziyet cekiyo diye sonra aradilar öldu gelin alin dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…