- 27 Mart 2015
- 917
- 717
- 33
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #40.541
Doktorun daha önceki kimyasal gebeligi bilipde ona göre takip etmiyor mu. Değer 400 çıkınca da kimyasal olma ihtimali oluyor mu ki? Bence normal gebelik canim sen kafana takma.Henüz bebeği görmedin keseyi gördünüz di mi.Daha önce kimyasal gebeliklerim olmuştu içime şüphe düştü bundada ölelikle bi daha verdim canım
Dr gerek yok demişti canım benim pinpirikliliğimDoktorun daha önceki kimyasal gebeligi bilipde ona göre takip etmiyor mu. Değer 400 çıkınca da kimyasal olma ihtimali oluyor mu ki? Bence normal gebelik canim sen kafana takma.Henüz bebeği görmedin keseyi gördünüz di mi.
Insan biraz evhamlaniyor sende haklisin.keseyi görmeden bebeğini kalp atışlarını tek seferde yaşayacaksın ne güzel ışte.bende de değer yüksek çıkınca hepsini çabuk görmüştük.Dr gerek yok demişti canım benim pinpirikliliğimkeseyi görmedik daha bayram sonu inş kalp atışına çağırdı
Ay ne güzell :) günler geçsin inş bizde görelimmInsan biraz evhamlaniyor sende haklisin.keseyi görmeden bebeğini kalp atışlarını tek seferde yaşayacaksın ne güzel ışte.bende de değer yüksek çıkınca hepsini çabuk görmüştük.
Bizim x gecisli bir genetik hastalik oldugu icin kizlar yuzde 50 hasta yuzde elli saglikli erkekler yuzde elli saglikli yuzde elli hastaCanm onu neye göre belirliyorlar?Tek genlerde risk hep %25 olmuyor o zaman.
Eastnbull canm az önce bu topicte gerilere gittim.İlk denemeden önce sormuştum acaba başarılı olur muyuz diye.Orda da yazmışsın özellikle tek gen hastaları ilk değilse 2.tedavilerinde genelde hamile kaldılar diye.:)Sen biraz daha araştırmıssin genetik problemler ve tedavi konusunda bilgilisin gibi geliyor bana.İkinci tedavim olumlu olur mu dersin?Ben suan söyle düşünüyorum Eylül e kadar kendimi hazırlayıp tekrar denicem Allah korusun olmazsa doğal denesen diyorum..hayat_gun cnm daha önce yazmıştım. Benim kendi fikrim tabiki. Bence sonuçta doğal olmayan suni bir ortamda döllenme gerçekleşiyor ve rahime dışrdan müdahele ediliyor. Vücudun kabul etmemesi çok çok normal bence.
Şöyle düşünüyorum eğer vücut bu kadar kokay kabul etse neden hastalndığımızda bir kutu ilaç içelim ki? Bi tane içip iyileşip bırakırız değil mi? Ama vücut kabul etmiyor önce bağışıklığı düşürüyorsun sonrada kabul ettiriyorsun işte.
Ama dediğim gibi benim fikrim :)
Anladım canım hayırlısı artık. . Allah yavruna sağlıklı hayirli kardeşler göndersin inşallah..Bizim x gecisli bir genetik hastalik oldugu icin kizlar yuzde 50 hasta yuzde elli saglikli erkekler yuzde elli saglikli yuzde elli hasta
Eastnbull canm az önce bu topicte gerilere gittim.İlk denemeden önce sormuştum acaba başarılı olur muyuz diye.Orda da yazmışsın özellikle tek gen hastaları ilk değilse 2.tedavilerinde genelde hamile kaldılar diye.:)Sen biraz daha araştırmıssin genetik problemler ve tedavi konusunda bilgilisin gibi geliyor bana.İkinci tedavim olumlu olur mu dersin?Ben suan söyle düşünüyorum Eylül e kadar kendimi hazırlayıp tekrar denicem Allah korusun olmazsa doğal denesen diyorum..
Aynen canm elimden geldiğince cgh yaptırmaya çalışacağım ama yine tutmazsa bir tedavi daha görmeye hiç gücümüz yok.Suan bile yok ta artık borc harç edeceğiz.Eşime kalsa biraz daha geçsin de ben diretiyorum.O da tutmazsa belki doğal denerim inşallah gerek kalmaz tabi.Estagfurullah cnm bmm. Genelde öyle olmuş. O yüzden yazmışımdır. Ben olur mu bilmem ama pes etmemen gerektiğini düşümüyorum. Ki bu tedavin içinde olumlu hissediyordum ama kısmet değilmiş. Nir dahakine cgh ile baktırın bence şansınız artsın.
Durumlarımız aynı canım. Çok haklısın kimse istemez hamileliğinde sorun yaşamayı ama canm bu tedavim de olumsuz sonuclanirsa ya tamamen bebek sayfasını kapatıcam ya da risk alarak diğer bir seçenek olan doğal yöntemi denicem.Çünkü başka bir seçenek kalmıyor. Ama sonuna kadar katılıyorum sana doğal denemek bizler için büyük risk.Bebek özlemi hasreti olunca bu büyük riski almaya değer mi işte bunun gel gitlerini yaşıyorum.Arkadaslar merhaba yazılanları az cok takip etmeye calısıyoruö daha önceden de yasadıklarımı anlatmıstım sizlere esimde ve bende tek gen tasıycılıgı var diye biz bunu bilmeden ben hamile kaldım dogal yolla bebegin hasta olma olasılığı %25 saglıklı %25 tasıyıcı olma olasılıgı %50 idi bendeki tasıycılık saptandıktsn sonra genetikçimiz akrabalık olmadıgı için ve bu kromozom bozuklugu cok nadir olduguniçin eşime milyonda 1 denmişti tasıycı olma olasılıgı esimde tasıyıcı cıktı sonra bebek için %25 hastanolöa olasılıgı dendi biz de yok artık o kadar da denk gelmez dedik ama geldi 16 haftalık ken sonlandırıldı gebeliğim bana sonrarsanız dogal yoldan bir daha denermisim diye asla derim suanda cünkü yasadıklarım cok zor seylerdi düşük+normal dogum+kürtaj üçünü birden yasadım o sebeple tıp bize imkan sunuyorsa pgd yada cgh gibi ben kesinlikle bu yoldan gitme taraftarıyım %25 olasılıgını küçümsemeyin lütfen denk gelmez de demeyin inanın ne olacagını hiç bilemiyoruz işi şansa bırakmaktansa bütün tüp bebek aşamalarına razıyım belki hemen tutmayacak ama normal yolla yapıp tekrar 13 hafta boyunca (cvs testini yapılana kadar artı test sonuc süresi ile 16.haftayı buluyoruz)hergün her dk acabamı diye ölüp dirilmek istemiyorum benim durumumda olan arkadaslara gercekten imkanlarınızı zorlayıp pgd yada cgh yaptırmanızı tavsiye ediyorum ..
hayat_gun
Seni cok iyi anlıyorum korkunu endişelerini herseyi .. Lakin inan bana yasadıklarımı yasamak istemezsin kimse istemez dogal yolla da denesen içindeki kuşkudan dolayı sana da erken pretenal tanı onerilcek cvs yaptırıcaksın iyi bir yer olsun diyceksin cok ciddi paralar vericeksin ki her kurusuna kadar hak gören bir test sonra o güne kadar beklemelerin yetmezmiş gibi testi bekliycez bunlar hep dert stres birde allah korusun diyorum ama basıma geldiği için çünkü belli bir istatistik yok 1. De oldu 2. De olöayacak diye kötü birşey çıkarsa sonlandırmak tabi ki karar sizin orası en büyük acı bilemiyorum gercekten sadece canım cok yandıgı için ruhum tükendiği için bugün 42. Günüm olmasına ragmen yüregimdeki ates hala sıcak oldugu için başka arkadaslarımın canı yansın istemiyorum birde su tarafı var işin dogal yolla oldu hastanoldu diyelim hasta bir bebeği büyütmenin manevi yönğnü söylemiyorum bile orası hiçbişeyle ölçüşemez maddi yönü de cok agır evladın gözünün önünde erimesin diye varını yogunu tüketeceksin ve sende tükeneceksin cünkü tek amacın onkurtulsun iyi olsun yeter olacak sizdeki sorun ne bilmiyorum ama bizimki gibi tedavisi olöayan bişey ise gercekten cok zor arkadasım dayanması güç herseyi çok iyi düşün tart öyle karar ver insallah denemen basarılınsonuclar verir inan bana senin kadar bende mutlu olacagım kendime olmus gibi sevineceğim ama herseyi cok iyi düşün canım ..
Canm ilk denememi yaptım geçen gün malesef negatif sonucumu aldım. Benim de genetik hastalıktan kaybettiğim iki bebeğim var.Bizdeki hastalık ölümcül doğan bebekler malesef uzun ömürlü olmuyor.Bebeğim doğar doğmaz kuveze alındı, yavrum günlerce orda yaşam mücadelesi verdi.Ordaki hemşir bebeğim için güçlü bir bebek bayagi direndi dedi.Bir sabah evdeyken aradilar geceden kalp atışı zayıflamiş.Tam çıkalım derken 10 dk geçmedi bir telfn daha bebeğimizi kaybettik.Çokk zor canım çok zor bilmez miyim?Bebeğim hastanedeyken acidan boğulduğumu nefes alamadığımı biliyorum.. Ciddi ciddi bogazimi tutuyordum daraliyorum diye...Geçecek mi bugünler diyordum..Gece gündüz dua ediyordum uyku yoktu..Annem kızım üzülme her aksamin sabahi vardır diye teselli ederdi.Sabah olacak miydi inanamıyordum. Allah hiç kimseye böyle birşey yaşatmasın çokkk zorrrhayat_gun
Öncesinde kacırdım sanırım kusura bakma bu ilk denememi olacak cgh yada pgd mi kromozom bozuklugunuz nedir?
İnşallah sen ben hepimiz burda mutlu sonlara ulaşıriz.Bukadar çaba,ugraştan,acıdan sonra dilerim rabbim hepimizi hayallerine kavuşturur.Acı çektiğini görmek daha zor sen görmemişsin daha çabuk toparlayacaksin inşallah.Hersey için zaman gerekiyor sadece..Allah yardımcımız olsun.hayat_gun
Canım benim her son tabi kide cok zor ama seninki daha da zormus ben yuzunu göremedim kokusunu duyamadım belki öyle olsaydı bugun daha kötü olacaktım simdi daha iyim mantıklı dusunuyorum öyle olsaydı bilmeseydim daha sonradan öğrenseydim nasıl basa cıkardım diye tek teellim bu allahın sevdigi kuluymusum diyorum belkide böylesinde hayır vardı önceden bize gösterdi bişeyleri ailemde bu hastalıktan olan kuzenlerimi gördükçe kahroluyorum allahıö yardım et onlara diyorum cok zor her türlü zor ama hersey bizim için yasamda ölümde biz bize sunulan imkanlar ve aklımız dogrultusunda yönümüzü buluyoruz böyle ... İnsallah kısa zamanda bizlere güzel haberlerini verip bizi de sevindirirsin heyecanla bekliyor olacagım ..
Melek annesi canm sizdeki sorun neydi tam olarak? sonlandırıldı galiba.Canını sıkmak değil niyetim ama kuzenlerini söyleyince ölümcül değil ozaman.Daha durumun çok taze ama emin ol zamanla iyileseceksin belki de bana göre daha çabuk normal yasantina döneceksin.İnşallah sen ben hepimiz burda mutlu sonlara ulaşıriz.Bukadar çaba,ugraştan,acıdan sonra dilerim rabbim hepimizi hayallerine kavuşturur.Acı çektiğini görmek daha zor sen görmemişsin daha çabuk toparlayacaksin inşallah.Hersey için zaman gerekiyor sadece..Allah yardımcımız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?