- 15 Mayıs 2013
- 6.264
- 4.986
- 148
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #40.841
Anladim canm P.tesi genetikcimizi arayacağım o zaman Ngsden de bahseder fikrini alırım.Teşekkür ederim canım Rabbim bebeklerinizi sağ salim kucağınıza versin inşallah..Evet havuz sistemi canim.bildigim kadarıyla cgh genetik rahatsizligi yaramıyor bütün kromozomlarla bakıyor sadece,ng s hepsine bakıyormuş.
Allah sabir versin, çok cok geçmiş olsun . Pgt den gectigi halde kaybettiyseniz,ngs diye bir test varmis bende yeni ogrendim bu test tum kromozomlara baktigi gibi genetik rahatsizliklari da tariyormus.Allahtan gelen herşeye raziyim bu gece yuregim kan agliyorr nereye gitcegimi ne yapcagimi bilmiyorum aylardan verdigim savaş bu aksam sonlandi arkadaşlar benim gibi olanlar ne olur yazsinn Allah rizasi için 2 dusugum oldu niye oluyo dedik hadi araştiralim dedim sonuç tranklosyon taşiyiligi çikti bende 4 ve 6 kromozimlari yer degistirmis tup bebek yapilcak pgt den geccek dediler onada gam yemedim tamm dedim yapyirdim oda dusukle sonuclandi ne yapcam benim gibi olan varsa Allah rizasi icin yazsin ...
CanimArkadaşlar lütfen biriniz de yazsin benim gibi olup ta tranklosyon taşiyicisi olup kendiliginden hamile kalip dogum yapan var mi bebegini kucagina alan
Canim bazi hastaliklarda cocugun hasta olmasu iicin anne de babada tasiyici olmali.bizimki x gecisli.tamamen kadindan gecen bir hastalik.hasarli x ogluma gectigi icin hasta dogdu allah yardimcimiz olsun hepimizin
Arkadaşlar lütfen biriniz de yazsin benim gibi olup ta tranklosyon taşiyicisi olup kendiliginden hamile kalip dogum yapan var mi bebegini kucagina alan
Ben bugün genetikçi Dr ile görüştüm.. Ngs de kromozom için ayrı tek gen hastalığı için ayrı hücre alınıyormuş. Buda hem embriyonun tutunmasını çok zorlaştırıyor hemde maliyeti artıyormuş o yüzden sizin için çok uygun değil dedi.. Ama sadece kromozom bakılıcaksa çok güzel bir yöntem dedi
Biz Ngs yaptırsak bile yine cgh yi yaptırmak zorundayiz anladigim kadariyla..Öyle değil mi?
Ama cgh de bakılan rahatsızlıklarla Ngs de bakılanlar farklı değil mi?Hayır, ikisinden biri yapılır.
Ama cgh de bakılan rahatsızlıklarla Ngs de bakılanlar farklı değil mi?
Hmmm şimdi anladım ngs bütün hepsini kapsıyor iyiymiş ama inşallah çok daha pahali değildir..Cgh de sadece kromozom anomalilerine bakılıyor. Ngs de ise tek hücrede hem kromozom anomalilerine hem translokasyon gibi sayısal bozukluklara hem de tek gen hastalıklarına bakılabiliyor. Ngs, cgh ye göre daha kapsamlı kısacası.
Kız kac kere yazdım hepsine bakıyor diye nasıl okuyorsun senHmmm şimdi anladım ngs bütün hepsini kapsıyor iyiymiş ama inşallah çok daha pahali değildir..
Ahh canım araştır araştır kafayı yedik..Kız kac kere yazdım hepsine bakıyor diye nasıl okuyorsun senalemin ya
Benim bildiğim zaten iki hücre alınıyor normalde.Ngs tek gen taşıyıcısi olmayanlarda nasıl daha avantajlı ki?Valla bak fransız kaldım yine..:))Hem kromozom hemde tek gen bakılacaksa ngs de embriyodan 2 hücre alınması gerekiyormuş buda tutunmayı zorlaştırıyormuş hemde maliyet artıyormuş.
Tek gen taşıyıcılığı olanlarda ngs avantajlı değil yani..
Ngs cgh daha kapsamlı taramasıymış . sadece kromozomal tarama yaptıracaksan ngs uygun
Tek hücre alınıyormuş canım.. Tek gen için tek hücre kromozom taraması için tek hücre alınması gerekiyormuş.. Buda embriyonun kalitesini tamamen düşürüyormuş. Doktorum istersen ngs de hem tek gen hemde kromozom çalışıtız fakat brn önermem tutması çok zor dedi..Benim bildiğim zaten iki hücre alınıyor normalde.Ngs tek gen taşıyıcısi olmayanlarda nasıl daha avantajlı ki?Valla bak fransız kaldım yine..:))
Normalde ngs nin maliyeti daha yüksek olduğu için keşke ngs lik bir durumumuz olmadan başarıyla tedavimizden ayrilabilsek ancak Allah korusun ngs yaptırmayıp bir sorunla karşılaşmak büyük hayal kırıklığı olur.Ama sen benim dediğime bakma ben tedavi konusunda çok detaylı bilgim olmadan böyle düşünüyorum.En doğrusunu genetikcimiz söyler.Tek hücre alınıyormuş canım.. Tek gen için tek hücre kromozom taraması için tek hücre alınması gerekiyormuş.. Buda embriyonun kalitesini tamamen düşürüyormuş. Doktorum istersen ngs de hem tek gen hemde kromozom çalışıtız fakat brn önermem tutması çok zor dedi..
Keşke dediğin gibi olsa canım.. Yeni bir yöntem yeni bir umut doğmuştu içimde ama doktorla konuşunca anladım bende..Normalde ngs nin maliyeti daha yüksek olduğu için keşke ngs lik bir durumumuz olmadan başarıyla tedavimizden ayrilabilsek ancak Allah korusun ngs yaptırmayıp bir sorunla karşılaşmak büyük hayal kırıklığı olur.Ama sen benim dediğime bakma ben tedavi konusunda çok detaylı bilgim olmadan böyle düşünüyorum.En doğrusunu genetikcimiz söyler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?