Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Evet havuz sistemi canim.bildigim kadarıyla cgh genetik rahatsizligi yaramıyor bütün kromozomlarla bakıyor sadece,ng s hepsine bakıyormuş.
Anladim canm P.tesi genetikcimizi arayacağım o zaman Ngsden de bahseder fikrini alırım.Teşekkür ederim canım Rabbim bebeklerinizi sağ salim kucağınıza versin inşallah..

Allah sabir versin, çok cok geçmiş olsun . Pgt den gectigi halde kaybettiyseniz,ngs diye bir test varmis bende yeni ogrendim bu test tum kromozomlara baktigi gibi genetik rahatsizliklari da tariyormus.

Ben bugün genetikçi Dr ile görüştüm.. Ngs de kromozom için ayrı tek gen hastalığı için ayrı hücre alınıyormuş. Buda hem embriyonun tutunmasını çok zorlaştırıyor hemde maliyeti artıyormuş o yüzden sizin için çok uygun değil dedi.. Ama sadece kromozom bakılıcaksa çok güzel bir yöntem dedi

Arkadaşlar lütfen biriniz de yazsin benim gibi olup ta tranklosyon taşiyicisi olup kendiliginden hamile kalip dogum yapan var mi bebegini kucagina alan

Arkadaşlar lütfen biriniz de yazsin benim gibi olup ta tranklosyon taşiyicisi olup kendiliginden hamile kalip dogum yapan var mi bebegini kucagina alan
Canim eastnbull arkadaşımızda da translokasyon tasiyiciligi var diye biliyorum.O normal gebe kaldı ve yeni doğum yaptı. Belki başka arkadaşlar da vardır ben bilmiyorum.

Canim bazi hastaliklarda cocugun hasta olmasu iicin anne de babada tasiyici olmali.bizimki x gecisli.tamamen kadindan gecen bir hastalik.hasarli x ogluma gectigi icin hasta dogdu allah yardimcimiz olsun hepimizin

Çok geçmiş olsun. Hastalığınızın ismi nedir? Ben de x geçişli müsküler distrofi taşıyıcısıyım.

Evet burada arkadaşlarımız var taşıyıcı olup doğal gebe kalan ve doğum yapan. Ama zor bir süreç. İnsan her gebelikte acaba sağlıklı mı acaba gelişecek mi acaba sağlıkla doğacak mı diye düşünmekten mahvoluyor. Allah yardımcın olsun.

Cgh de tek hücre üzerinden bakılıyor. Yani benim yaptırdığım dönemde öyleydi. Tabi ngs cgh ye göre çok yeni ve daha kapsamlı bildiğim kadarıyla.

Biz Ngs yaptırsak bile yine cgh yi yaptırmak zorundayiz anladigim kadariyla..Öyle değil mi?

Ama cgh de bakılan rahatsızlıklarla Ngs de bakılanlar farklı değil mi?

Cgh de sadece kromozom anomalilerine bakılıyor. Ngs de ise tek hücrede hem kromozom anomalilerine hem translokasyon gibi sayısal bozukluklara hem de tek gen hastalıklarına bakılabiliyor. Ngs, cgh ye göre daha kapsamlı kısacası.

Hmmm şimdi anladım ngs bütün hepsini kapsıyor iyiymiş ama inşallah çok daha pahali değildir..

Hem kromozom hemde tek gen bakılacaksa ngs de embriyodan 2 hücre alınması gerekiyormuş buda tutunmayı zorlaştırıyormuş hemde maliyet artıyormuş.
Tek gen taşıyıcılığı olanlarda ngs avantajlı değil yani..
Ngs cgh daha kapsamlı taramasıymış . sadece kromozomal tarama yaptıracaksan ngs uygun

Benim bildiğim zaten iki hücre alınıyor normalde.Ngs tek gen taşıyıcısi olmayanlarda nasıl daha avantajlı ki?Valla bak fransız kaldım yine..:))

Benim bildiğim zaten iki hücre alınıyor normalde.Ngs tek gen taşıyıcısi olmayanlarda nasıl daha avantajlı ki?Valla bak fransız kaldım yine..:))
Tek hücre alınıyormuş canım.. Tek gen için tek hücre kromozom taraması için tek hücre alınması gerekiyormuş.. Buda embriyonun kalitesini tamamen düşürüyormuş. Doktorum istersen ngs de hem tek gen hemde kromozom çalışıtız fakat brn önermem tutması çok zor dedi..

Normalde ngs nin maliyeti daha yüksek olduğu için keşke ngs lik bir durumumuz olmadan başarıyla tedavimizden ayrilabilsek ancak Allah korusun ngs yaptırmayıp bir sorunla karşılaşmak büyük hayal kırıklığı olur.Ama sen benim dediğime bakma ben tedavi konusunda çok detaylı bilgim olmadan böyle düşünüyorum.En doğrusunu genetikcimiz söyler.

Keşke dediğin gibi olsa canım.. Yeni bir yöntem yeni bir umut doğmuştu içimde ama doktorla konuşunca anladım bende..
2-3 hastasına hem tek gen hem kromozom taraması yapmış hiçbirinin tedavisi olumlu sonuçlanmamış..
Allahım hayırlı sağlıklı evlatlar versinn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…