- 15 Mayıs 2013
- 6.264
- 4.986
- 148
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #40.801
Peki canım söylediğin serbest fetal dna testi ne oluyor neye bakılıyor?Bir de acaba her hastane yapıyor mu?O da ayrı bir masraftir kesin.Bebisimizin geleceğini bilsek herseyi göze alırız da bilemiyoruz.Allah korusun olumsuz sonuclanirsa cekecegim sancılardan korkmasam normal denerdim açıkçası ama o ayrıca korkutuyor.Tabiki bir can icin bunun kararını vermek zor ama Allah kimseyi çaresiz bırakmasın.Bence evet yaptirmaliyiz gibime geliyor
Ben biraz arastirdim 2800 tlye denk geliyor 5-10 gun icinde sonuc geliyoe ve biolab yapiyormus bildikler bunlar. Muhtemelen baska buyuk lab lar da yapiyordur bence. Bu kan testi kromozom ve genetik testler gibiymis bebekte ne rahatsizlik varsa kromozomal onu gosteriomusPeki canım söylediğin serbest fetal dna testi ne oluyor neye bakılıyor?Bir de acaba her hastane yapıyor mu?O da ayrı bir masraftir kesin.Bebisimizin geleceğini bilsek herseyi göze alırız da bilemiyoruz.Allah korusun olumsuz sonuclanirsa cekecegim sancılardan korkmasam normal denerdim açıkçası ama o ayrıca korkutuyor.Tabiki bir can icin bunun kararını vermek zor ama Allah kimseyi çaresiz bırakmasın.
Hayat arkadasim fetal dna testini ben tek gen hastaligindan kaybettigim bebegime yaptirdim 13 haftada 2000 tl idi 2 yil once anneden alinan kanla trizomi 13 18 ve 21 yani down sendromu ve cinsiyet rahatsizligina bakildi . Bizimki normal geldi ve cok sevinmistik ama tek gen hastaliklari ve baska rahatsizliklarda ise yaramiyor.Peki canım söylediğin serbest fetal dna testi ne oluyor neye bakılıyor?Bir de acaba her hastane yapıyor mu?O da ayrı bir masraftir kesin.Bebisimizin geleceğini bilsek herseyi göze alırız da bilemiyoruz.Allah korusun olumsuz sonuclanirsa cekecegim sancılardan korkmasam normal denerdim açıkçası ama o ayrıca korkutuyor.Tabiki bir can icin bunun kararını vermek zor ama Allah kimseyi çaresiz bırakmasın.
Evet canım tek gen hastalığıMerhaba canim bizde tek gen hastaligi var bir bebek kaybettik 3 bucuk aylik oyle anladik bu olursa benim 4. hamileligim olucak nasipse bir düşuk bir de normal çocugum var cok şükür. Normal hamile kalanlarin da tup bebekle olmayabiliyor ama en azindan normalde hamile kalabilme sorunumuz yok şukür dedim .Ama Allah bilir .Sizin problem de mi tek gen hastaligi
Hasta bir çocuğum var onunla öğrendik taşıyıcı olduğumuzu %25 sağlıklı çocuğum olma ihtimali var % 50 taşıyıcıBenim tup bebek merkezi konyada genetikcimiz istanbulda istanbul genetik grubu olarak geciyor.ilk deneme icin yakin oldugu icin tercih ettim.Ayni hastaliktan bir tanidik simdi saglikli bebege hamile kaldi ayni merkezde o yüzden .Bizim hastaligimizda yuzde yirmibes hastalik riski var canim .Sizinki yüzde kaç ve nasil anladiniz tasiyici oldugunuzu?
Sağol canım, Amin. Yani tam olarak ne demek istediğini anlamadım ama ben doktorla konustuğumda pgt'nin tutunup tutunmamaya bir etkisinin olmadığını söylemişti. Ama sadece pgt yapılıp da tutunan embriyonun sağlıklı doğma ihtimali çok daha yüksek oluyor demişti.Çok teşekkür ederim canım Allah hamileliğini sağlıcakla tamamına erdirsin inşallah.Canm ben şu konuda hala net bir bilgiye ulasmis değilim araştırmama rağmen. Hastane basariliyken pgt olunca başarı oranı etkileniyor mu?Normalde başarı oranı yüksek bir yerin başarı oranını pgt ile tup bebek tedavisi değiştirir mi?Aslında gittiğim merkezin normal tüp bebekte iyi olduğunu biliyorum ama pgt yaptıran birine rastlayamadigim için acaba fark oluyor mu olmuyor mu merak ediyorum.
Hasta bir çocuğum var onunla öğrendik taşıyıcı olduğumuzu %25 sağlıklı çocuğum olma ihtimali var % 50 taşıyıcı
Konyada doktorun kim? Genetikçiyi senmi belirledin hastanemi? Tedavide hangi aşamadasın
Memnunmusun hastaneden
Bizim mutasyonumuz bir yil bulunamadi sonra yurt disinda bulundu mutasyon raporu ile kanlarimizi ve kaybettiğim bebegin DNA siniistanbul da genetik dr a gonderdik canim. konyadaki merkezin anlasmali oldugu bizim icin set up calismasi yapildi. Ben Istanbul memorial çok istiyordum ama benim cocugum sinavlara hazirlaniyor eşim ve ben de yoğun calisiyoruz canim bize cok zor olacakti konyadaki hastanede bizim hastaliktan tasiyan 4.kisi olucam digerleri hamile kaldi biri ilk transferde hamile şu anda konyada basarili bir merkez insallah hayirlisi olsun hepimiz hakkinda.Adetin ikinci gunu gel dedi bu ay başlayacagiz bence basarili bir merkez .Hasta bir çocuğum var onunla öğrendik taşıyıcı olduğumuzu %25 sağlıklı çocuğum olma ihtimali var % 50 taşıyıcı
Konyada doktorun kim? Genetikçiyi senmi belirledin hastanemi? Tedavide hangi aşamadasın
Memnunmusun hastaneden
evet canım birkaç defa karşılaştım bu durumla. sağlıklı da olabilir benim mesela çödürülüp tekrar parça alınmıştı sağlıklı çıkmıştıMerhaba arkadaşlar Bu benim beşinci tüp bebek denemem dört tane embriyom genetik tanıya gönderildi iki tanesi sağlıksız çıktı iki tanesinin ise genetiğine ulaşılamadı.bu durumla İkinci kez karşılaşıyorum.böyle bir durum yaşayan var mı embriyolar tekrar çözülüp parça alınacak büyük ihtimal sağlıksızdır dendi ben yine de bir ümit bekliyorum.ben de Translokasyon eşim azosperm malesef durumum çok zor
geçmiş olsun çocuğunun hastalığı ne eşinle ikinizde taşıyıcımısınız yoska sadece senmi?bende taşıyıcıyım ve çocuğuma geçirdim hastalığıHasta bir çocuğum var onunla öğrendik taşıyıcı olduğumuzu %25 sağlıklı çocuğum olma ihtimali var % 50 taşıyıcı
Memnunmusun hastaneden
Bende konyadayım canım o yüzden soruyorum doktorun ismini..Bizim mutasyonumuz bir yil bulunamadi sonra yurt disinda bulundu mutasyon raporu ile kanlarimizi ve kaybettiğim bebegin DNA siniistanbul da genetik dr a gonderdik canim. konyadaki merkezin anlasmali oldugu bizim icin set up calismasi yapildi. Ben Istanbul memorial çok istiyordum ama benim cocugum sinavlara hazirlaniyor eşim ve ben de yoğun calisiyoruz canim bize cok zor olacakti konyadaki hastanede bizim hastaliktan tasiyan 4.kisi olucam digerleri hamile kaldi biri ilk transferde hamile şu anda konyada basarili bir merkez insallah hayirlisi olsun hepimiz hakkinda.Adetin ikinci gunu gel dedi bu ay başlayacagiz bence basarili bir merkez .
Eşim ve ben taşıyıcıyız çocuğum hastageçmiş olsun çocuğunun hastalığı ne eşinle ikinizde taşıyıcımısınız yoska sadece senmi?bende taşıyıcıyım ve çocuğuma geçirdim hastalığı
Anladım canım hamilelik süresinde de yapmamız gereken birçok test var galiba.Unutmamak için en baştan yapilacak testlerin listesini yapmak gerekiyor aslında.Ben biraz arastirdim 2800 tlye denk geliyor 5-10 gun icinde sonuc geliyoe ve biolab yapiyormus bildikler bunlar. Muhtemelen baska buyuk lab lar da yapiyordur bence. Bu kan testi kromozom ve genetik testler gibiymis bebekte ne rahatsizlik varsa kromozomal onu gosteriomus
Yani bu testle bizim tasidigimiz hastalığa bakılmıyor, onun disinda Allah korusun bu hastalık bebekte varsa bile bu testi yine yaptırmak mi gerekiyor?İkili üçlü testte down vb anomalilere bakılmiyor mu?Hayat arkadasim fetal dna testini ben tek gen hastaligindan kaybettigim bebegime yaptirdim 13 haftada 2000 tl idi 2 yil once anneden alinan kanla trizomi 13 18 ve 21 yani down sendromu ve cinsiyet rahatsizligina bakildi . Bizimki normal geldi ve cok sevinmistik ama tek gen hastaliklari ve baska rahatsizliklarda ise yaramiyor.
Ben biraz karışık sordum canm.Gittiğim merkezin normal tüp bebekte başarı oranı iyi ancak pgtli hastalar için de aynı durum geçerli olur mu demek istedim.Sağol canım, Amin. Yani tam olarak ne demek istediğini anlamadım ama ben doktorla konustuğumda pgt'nin tutunup tutunmamaya bir etkisinin olmadığını söylemişti. Ama sadece pgt yapılıp da tutunan embriyonun sağlıklı doğma ihtimali çok daha yüksek oluyor demişti.
Canim bence pgt biraz daha iyi bir laboratuvar, uzmanlık gerektiriyor. O yüzden bu konudaki kalitesine guvenebilecegin Bir merkezi tercih etmeni öneririm.Ben biraz karışık sordum canm.Gittiğim merkezin normal tüp bebekte başarı oranı iyi ancak pgtli hastalar için de aynı durum geçerli olur mu demek istedim.
Canim artık genellikle kısa protokol uygulanıyor. Sadece bildiğim kadarıyla yumurta rezervi ile ilgili problem olanlara uzun protokol nadiren uygulanıyor. Yani çok istisnai bir yöntem.Tüp tedavisi görmüş arkadaşlar dr beni niçin kisa protokole aliyor olabilir. Baskalarina uzun protokol uygulamiş.Dr u aramayi düşünüyorum. Bu konuda deneyimi olan varsa paylaşirssniz sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?