Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Arayıp doğrudan ona bağlanmak istediğinizi söyleyin. Doktoru tanımıyorum, değişmiş. Benim zamanımdaki doktorla ben telefonda detaylı bir şekilde görüşmüştüm, çok yardımcı olmuştu.

Ben bugün tekrar görüştüm genetikçiyle ..
söylediğim gibi hem cgh hem pgt yi embriyo kaldırmazmış ama siz isterseniz yapılır bunun kararını siz vereceksiniz dedi.. Ama biz önermiyoruz dedi

Cgh, pgt'nin bir kolu zaten. Pgt yapılan işlemlerin genel ismi. Fish ve cgh olmak üzere ikiye ayrılıyor. Ngs de yeni yapılmaya başlanan bir yöntem, o da pgt nin bir kolu.

söylediğim gibi hem cgh hem pgt yi embriyo kaldırmazmış ama siz isterseniz yapılır bunun kararını siz vereceksiniz dedi.. Ama biz önermiyoruz dedi

Hem cgh hem pgt ye gerek yok arkadaşim zaten cgh butun kromozomlari da icine alan en kapsamli tarama testi

Hem cgh hem pgt ye gerek yok arkadaşim zaten cgh butun kromozomlari da icine alan en kapsamli tarama testi

Tek gen hastalığınız varsa kromozomlara bakılmasına gerek yok.
Tek gen hastalığı canm,cgh ye gerek yok değil mi?Genetikçi de aynısını söyledi mantıklı da buldum ama yeterli bilgim olmadığını düşünüyorum.Biraz açıklar misin bu konuyu canm?Hani Allah korusun pgt yaptirip hamileliğin ilerleyen zamanlarında başka bir sorun çıkarsa diye ister istemez kaygilaniyorum.

Pgt yanında yapılan cgh embriyolara zarar verdiğinden genetikçiler her ikisinin bakılmasını onaylamıyor.. Ama istersen baktırabilirsin tabi bu senin kararın
Doktorum bsna 3 hastama her iki yöntemide uyguladım 3'üde negatif ile sonuçlandı dedi.. Seçim senin..

N G S de sadece genetik rahatsızlığa bakilicaksa neden iki hücre alınıyor ki?kromozomlara bakılsın istemiyorsun sonuçta.bu henüz yeni bir uygulama olduğu için tam da bilemiyoruz 2015 de ülkemize gelmiş zaten.o halde genetik cin in dediği gibi p g t yeterli cgh ye gerek yok.

Şimdi senin embriyoların tek gen hastalığı yani taşıdığın hastalık açısından incelenirse sadece kromozomlara bakılmayacak (kromozomal bir problem var mı yok mu görülemeyecek) Eşin ve sen ayrıntılı bir kromozom analizi yaptırırsanız içiniz bir nebze daha rahat eder ancak maalesef bu da demek değil ki embriyoda sorun çıkmayacak. Zor bir durum, aynısını yaşadım hatta opu işlemine kadar karar verememiştik, opunun olduğu gün söyledim doktoruma sadece hastalığım açısından incelensin embriyolar diye. İnşallah siz de hakkınızda en doğru kararı verirsiniz.

Canm telfda bana söylediği biz de cgh dışında ngs de var ama hem tek gen hem de bunu uygulayacagimiz için embriyonun canliligiyla ilgili sıkıntı oluşmasın.İki hücre demedi belki ama konuşmasından bunu çıkardım, çünkü aynen böyle söyledi. Ondan önce cgh istiyorum dediğim de cgh neden yapılsınki siz tek gen hastasısiniz dedi.Ben de tek genden sağlıklı çıkıp hamileliğin ilerleyen zamanlarında başka bir sorun olursa dedim,zaten yumurtam az olduğu için önce tek genden arınmış hamilelik elde edelim cgh ye gerek yok dedi.Ama belki bu defaki denemede 3.gün biyopsi alınıp 5.gün taze transfer olabilir drla böyle konuştuk dedi.Önce biz genetikcimizi aradık sonra kendisi drumuzla görüşüp tekrar bize döndü.

Kayıpların nedeni tek gen hastalığı mı?
Evet canm tek gen hastalığı ve aynı hastalıktı.Allah hepimizin yardımcısı olsun,doğru yoldan ayirmasin inşallah..

Hem tek gen hem de kromozomal bir sıkıntı olmaz diye umut ediyorum.Allah doğru yolu göstersin bizlere innnşallah. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…