- 5 Ağustos 2009
- 658
- 227
- 303
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #41.161
Evet anladım canım hayırlısı onlara gerek kalmaz inşallahhcanım yapılabiliyor, 3. gün dondurulanlarda PGT yapılıyor, 5. güne geldiğinde transfer yapılıyor ya da tekrar donduruluyor
benimkiler 5. gün embriyosu ve 6. gün donduruldu, çözülüp hücre alınıp aynı gün tekrar dondurulmaları sonra transfer zamanı bir daha çözülmesi gerekiyor, aynı gün çöz - dondur işlemine karşı çıkıyor genetikçim.
yapılmıyor demiyor zaten, embriyonun kalitesini ve tutunma ihtimalini düşürüyor diyor.
aynen gidiyorlar ama kaçıncı gün embriyosu olduğu çok önemliymiş, benimkiler 6. gün donduğu için istemiyor 5-6. günler embriyonun çeperinden çıkıp tutunduğu günlermiş, çeper dağılırsa bir anlamı yok dedi taze çalışalım, kaç embriyon çıkarsa aynı paradan yapıcam toplam tek rakam dedi sağolsun, çok yardımcı oldu..Benim hastane yapıyor.. Dondurulmuş emriyolar genetiğe gidebiliyor.. O kadar para verdik dokuz emriyo var bizimde.. İnşallah onlara gerçek kalmazda:)
Evet hatta kan dolaşımı açısından hareket öneriyorlar.. O zaman daha kolay tutunma oluyormuş.. Ağır iş yapmadığın sürece sıkıntı yokİnşallah tedavin hayirli olur canim yurt dışinda transferden sonra hasta isterse yarim saat bir saat yatiriyorlarmiş bir kaç gün yatin filan demiyorlarmiş.Burada 2 , 3 gün ıstirahat diyorlar.Ama yatmanin etkisi yok diye biliyorum.
aynen canım onunla yoldaşlık yapıyorum, yarın gene onda olucam.. takip ediyorsan 30/07 de paylaştığı bir resmi var, o benim kızım işte :) hani sevilirken boğuluyordum diye yazdığı sarı üstlü esmer kız :)Masal senin doktorun Banu çiftçi mi.. O mu yapıyor tüp bebeği.. İnstgramdan takip ediyorum iyi birine benziyor
Benim gittiğim merkezde yatmaya gerek yok günlük hayatınıza dönün dediler.Öyle istirahat filan verilmedi yani.İnşallah tedavin hayirli olur canim yurt dışinda transferden sonra hasta isterse yarim saat bir saat yatiriyorlarmiş bir kaç gün yatin filan demiyorlarmiş.Burada 2 , 3 gün ıstirahat diyorlar.Ama yatmanin etkisi yok diye biliyorum.
ilk denememde transferden sonra beni yürüyerek odama getirmişlerdi, ne sinir olmuştum sanki düşüverecekti oracıkta.Evet hatta kan dolaşımı açısından hareket öneriyorlar.. O zaman daha kolay tutunma oluyormuş.. Ağır iş yapmadığın sürece sıkıntı yok
Banu çiftçide tüp bebek fiyatları ne kadar canım? Ne kadara mal olacak gibi sanailk denememde transferden sonra beni yürüyerek odama getirmişlerdi, ne sinir olmuştum sanki düşüverecekti oracıkta.
ama adamlar işi biliyorlar ya, pek de yatmayla alakası yok sanırım.
ben gene de risk etmeyip evde istirahat edeceğim tabi eğer transfere kadar gelebilirsem
evet canım banada öyle dediler ilk 20 dk yatırdılar sonra hayatına devam et dediler.ben izin kullanıp biraz evde dinlenmek isterdim ama malum durumdan dolayı butun izinler iptal oldu neyse artık kısmet allah nasip ettiyse olucakİnşallah tedavin hayirli olur canim yurt dışinda transferden sonra hasta isterse yarim saat bir saat yatiriyorlarmiş bir kaç gün yatin filan demiyorlarmiş.Burada 2 , 3 gün ıstirahat diyorlar.Ama yatmanin etkisi yok diye biliyorum.
canım gene senın bır kızın var Allah bagıslasın..bızde oda yok..oncekı kayıplarında genetık tanı yapılmadı galıba ..ılk bu denemedemı olacak genetık test..canım kısaca hikayemi yazayım, bende yok yok :)
1. normal yolla gebelik - 9 haftalık kalp durması sonucu kürtaj
2. normal yolla gebelik - 6 yaşında kızım var - benimle aynı gene sahip 13-14 translokasyon
** sonra 2 yıl hamile kalamayınca eşimde morfoloji %0 çıktı, yani kızım tamamen mucizeymiş**
3. standart tüp denemesi - ikizler - 6 ve 9 haftalıkken kalpleri durdu , kürtaj
** genetik test ve bingo, bende 13-14 translokasyon çıktı **
4. tüp denemesi serseri 1 yumoş yüzünden iptal
Canım Liv Hospitalde yapacak bu defa 6500 lira tüp bebek, pgt ise Genetiks de yapılacak.. Genetiğin parası baya değişken ama ne sıkıntın olduğuna göre rakam belirliyorlar.Banu çiftçide tüp bebek fiyatları ne kadar canım? Ne kadara mal olacak gibi sana
Evet Can'ım genetiği ilk kez bu defa Yapıcaz, eşimde %0 morfoloji ve bende genetik soruna rağmen kızım tam bir mucize.. Allahım onu bana bağışlasın, hepinizin de kucağını doldursun inşallah ikizlerle :)canım gene senın bır kızın var Allah bagıslasın..bızde oda yok..oncekı kayıplarında genetık tanı yapılmadı galıba ..ılk bu denemedemı olacak genetık test..
Hayır canım kromozomal yada genetik rahatsızlığı olan çiftlere yapılıyor ve ücreti baya yüksek..Kizlar pgt cinsiyet belirleme mi anlamadim tam olarak ne oluyor ? Her tup bebek yaptirana pgt yapiliyor mu yada yapilmali mi ?
Canim peki benimde genetik test yaptirmam gerekir miHayır canım kromozomal yada genetik rahatsızlığı olan çiftlere yapılıyor ve ücreti baya yüksek..
Düşüklerin oldumu canım hiç? Kaç deneme yaptın? Özgeçmişe göre doktorlar kromozomal bozukluk olabilecek olanlarda istiyor zaten? Doktorun kimCanim peki benimde genetik test yaptirmam gerekir mi
Him anladim canim biz henuz tup bebek yapmadik genetik test oncesinde yaptirmalimiyim diye merak ettimDüşüklerin oldumu canım hiç? Kaç deneme yaptın? Özgeçmişe göre doktorlar kromozomal bozukluk olabilecek olanlarda istiyor zaten? Doktorun kim
Cok sagol canim Allah insallah hayirli saglikli evlatlar nasip ederDüşüklerin oldumu canım hiç? Kaç deneme yaptın? Özgeçmişe göre doktorlar kromozomal bozukluk olabilecek olanlarda istiyor zaten? Doktorun kim
Amin canım cümlemizeCok sagol canim Allah insallah hayirli saglikli evlatlar nasip eder
canım pgt bu testlerın genel adı farklı sekıllerde doktorun ıstegıne gore yapılıyor..bırde tup bebekten once kan alınarak yapılan genetık tarama gıbı bısıyde var ama bu kandan bakılan test garantı bırsey göstermeyebılıyor..cunku ayrı ayrı esınde sende genetık taramalarda herhangı bır problem çıkmasa bıle sızden oluşan embrıyolarda problem olabılıyor yanı problem emrıyo oluşma aşamasında olabılıyor..kanla yapılan teslerde bunu öğrenmek mumkun olmuyor..bu PGT taramaları karnında bırkac kere karnında cocugu ölen,bır kac kez dusuk yapan..tup bebek yapanlarda 2 kez negatıf sonuç alanlardan doktorlar ıstıyor..cunku vücut cogu zaman normal olmayan gebelıklerı kendısı sonlandırıyor..doktorlarda sebebı ogrenmıs oluyor ve ona gore bır tadavı uyguluyorlar..bazen de ufak genetık bozukluklar bıle olsa hamılelek oluyor ve sağlıklı çocuklar doguyor..mesala yukarıda bır arkads yazmıştı bırıncı kızını dogurmus ıkıncı çocuk olmayınca kocasında poblem olduğunu ogrenmısler..ve kızındada genetık problem var olduğunu ogranmıs..ama her genetık problem özürlü çocuk demek degıl..yanı butur genetık seyler genıs kapsamlı seyler..ıyı doktor ve takıp gerektırır..Him anladim canim biz henuz tup bebek yapmadik genetik test oncesinde yaptirmalimiyim diye merak ettim
Cok aciklayici yazmissin canim cok tesekkur ederim esim tese olacak bizde duruma gore tup bebek yaptiracagiz insallah bir sorun cikmazcanım pgt bu testlerın genel adı farklı sekıllerde doktorun ıstegıne gore yapılıyor..bırde tup bebekten once kan alınarak yapılan genetık tarama gıbı bısıyde var ama bu kandan bakılan test garantı bırsey göstermeyebılıyor..cunku ayrı ayrı esınde sende genetık taramalarda herhangı bır problem çıkmasa bıle sızden oluşan embrıyolarda problem olabılıyor yanı problem emrıyo oluşma aşamasında olabılıyor..kanla yapılan teslerde bunu öğrenmek mumkun olmuyor..bu PGT taramaları karnında bırkac kere karnında cocugu ölen,bır kac kez dusuk yapan..tup bebek yapanlarda 2 kez negatıf sonuç alanlardan doktorlar ıstıyor..cunku vücut cogu zaman normal olmayan gebelıklerı kendısı sonlandırıyor..doktorlarda sebebı ogrenmıs oluyor ve ona gore bır tadavı uyguluyorlar..bazen de ufak genetık bozukluklar bıle olsa hamılelek oluyor ve sağlıklı çocuklar doguyor..mesala yukarıda bır arkads yazmıştı bırıncı kızını dogurmus ıkıncı çocuk olmayınca kocasında poblem olduğunu ogrenmısler..ve kızındada genetık problem var olduğunu ogranmıs..ama her genetık problem özürlü çocuk demek degıl..yanı butur genetık seyler genıs kapsamlı seyler..ıyı doktor ve takıp gerektırır..
mesela bende hıc bır sıkıntı yok ama esımde sperm haretlılıgı yok..2 kez tup bebek denedik doktor cok umutlu olasına ragmen tutmadı..sadece spermın ve yumurtanın görüntüsüne bakarak en ıyıyı secıyorlar..bölünme durumuna gore kalıtesını belırlıyorlar ama bazen goruntu yanıltıyor..ozaman genetık devreye gırıyor..ebrıyodan 3.gun yada 5.gun hücre alıp ıncelıyorlar..problem yoksa transfer edıyorlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?