- 11 Şubat 2013
- 1.684
- 1.615
- 158
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #41.281
Doğuma 2 hafta kala çatı ölçümü yaptı benim doktorum yani 38. Hafta içinde ve o Zaman normal mi sezaryen mı karar verdik, kızım 39+1 de dünyaya geldi. Senin durumun çok erken dahaCok sagol moral oldun bana..Benim anlayamadığım son zamanlarim olsa doğum için kontrol olsa da sezeryan dese neyse ama daha bir bu kadar yolum var ne gordun de söylüyorsun ilginç..ablamin doğumdan sonra odaya geldiği ani hiç unutmuyorum o kadar inliyordu ki o kadar cok uzulmustum ki anlatamam... ve o gün sezeryana hayır dedim.
İnşallah canım ya, bu son denemem artık nasibimizde varsa olucak ama yer gök de duayla duruyormuş. Dualarınız önemli benim içinDualarimizdasin tabiki insallah hayirlisiyla bunuda atlatirsin.
Evet kolaylık içindir kesin,sonradan senin çektiğim acılar umurlarında değil.bu kaka yeme durumunu cok duyar oldum son zamanlarda ama sezeryanin daha da kotulestirdigini bilmiyordum soyledigin iyi oldu.insallah hicbir sorun cikmaz uyumlu olur durumum cunku her açıdan normal doğum istiyorum.çok sancı çektin mi, bir de açilmazsa cok kesiyorlar mi onu merak ediyorum.birde dogum icin iyi bir hastane bulmam lazim.
Yasiyormus gibi okudumCnm sıfır sancı hissettim. Nst kontrolüne gitmiştim nstde sancı çıktı 80-90 aralığında. Çatı muaynesi yapıldı hemen 4 cm açıklık.
Dr u aradılar hemen yatış dediler. Eşim ailelere haber verene kadar beni paket yapıp odaya yerleştirmişlerdi bileben epidural diye tutturdum. 1 saat sonra epidural takıldı, akşam 10 a kadar plates topuyla zıpladım durdum. Saat 6 saatte 9 cm oldu doğumhaneye indik. Orda epidurali kesiyorlar ıkınma hissi gelsin diye o ara geberdim 1 saat kadar bebeğin kalp atışı düştü acil sezeryan dediler doğumhaneden ameliyathaneye geçtik. Ameliyat masasına yatarken çıktı oğlum sonra öğrendim ki kakasını yapmış kalp atışıda düşünce risk etmemiş dr.
Ama yinede istediğim oldu normal oldu.
Bak tek kelimeler yeter aslında biri DOĞUMHANE biri AMELİYATHANE.
Yasiyormus gibi okudumsen normal doğumdan bir anda s ezeryana gec Allahim baştan sona zorlu ama güzel bir yol.son yazdığında kesinlikle müthiş doğrusu dogumhane ameliyathane epidural de kalıcı baş agrisimi ne olabiliyormuş birde felç tehlikesi dediler hep bana.epidural yaptirmasaydin daha mi çok sancı cekerdin
Eastanbul yani sen yine uyusuktun dimi ayaklarin felan hem sezaryan gibide olmussun
Evet anladığım kadarıyla birazda bünyeye bağlı birsey.hangi hastanede doğum yaptınCnm anestezilerin riskleri risk oranları aynı. Genelde uyanamama allah korusun ölme riskinle epiduralin felç bırakma riskleri aynı. Drlar söylemek zorunda. Ben ne baş nede bel omirilik ağrısı hiçbirşey hissetmedim şükür. Hiç takılma onlara derim.
Ben çatı muaynesini toplam 20 dakikada zor oldum :) epidurali aslında muayneler rahat geçsin acil durumda uyuşturun diyim diye taktırdım.
Epiduralden önce sancılar 80-90 iken çok çok hafif adet sancısı gibi hissediyordum. Takıldıktan sonra hiç bişey hissetmedim. Vajinal muayneler rahat geçti, suyumu patlattılar hissetmedim. Doğumhaneye inişim sezeryana gider gibiydi güle oynaya :)
Tavsiye ederim hiç korkma aksine kurtarıcı.
Bunu neden yapıyorlar ki ilk defa duydum..kızsa doğum yaptın bundan kacilir miSize komik bişey söyliyim. 40 ı çıkınca vajinal muayne var ben korkudan geberiyorum
Kaçmayı düşünüyorum valla
Evet anladığım kadarıyla birazda bünyeye bağlı birsey.hangi hastanede doğum yaptın
Bunu neden yapıyorlar ki ilk defa duydum..kızsa doğum yaptın bundan kacilir mi
İstanbul çok yaşa sen emi:)kız hayretler içerisindeyim gerçekten herşeye korkan sen kalkıp çatır çatır doğurdun :)ben acı çekmekten korkuyorum normal düşünemem heralde ne bilim.. Muayeneden korkmuyorsun bence sen seninki Çekinti bence.. Yoksa korksan normal yapamazsın.. Beldem uyuşmalı sezeryan olsam önüne geriyorlar yeşil şeyi bana geliverirler sıkıntı basar diye korkuyorum .. Panik atak varya.. Benim için en iyisi genel anestezi gibi duruyor :)Zaman ne gösterecek bakalım .. Hayırlısı ne ise o olsun
Canim benim bebegum de tam doğum esnasında kakasini yapıyormuş alah tam suyuna gelipte yutmamis. Ama normal doğumu bekleseydim daha günümë vardı o arada yutabikirdi . Yani hayırlısı neyse rabbim ikimize de onu nasip etmiş demek ki çok şükür bebeklerimizi sağlıkla getirdik evimize rabbim herkese nasip etfinKendine kolaylık olsun diyedir. Tüp bebek yapan herkese kafadan sezeryan diyorlar. Ama bence zor ama normal yapın. Benim bebeğim kakasını yapmıştı sezeryan olsaydı yutacaktı pis suyu bir sürü komplikasyon olacaktı belkide allah korusun kaybedecektik. Normal doğum olduğu için son kanaldan geçerken ciğerindeki ve ağzındaki suyu boşaltarak çıktığından yırttık.
Kaç yumurtan var canım ?Bu arada arkadaşlar çatlama iğnemi ovitrelle yi vuruldum az önce... Dua edin bana, Çarşamba sabah opu var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?