Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Doğuma 2 hafta kala çatı ölçümü yaptı benim doktorum yani 38. Hafta içinde ve o Zaman normal mi sezaryen mı karar verdik, kızım 39+1 de dünyaya geldi. Senin durumun çok erken daha

Cnm sıfır sancı hissettim. Nst kontrolüne gitmiştim nstde sancı çıktı 80-90 aralığında. Çatı muaynesi yapıldı hemen 4 cm açıklık.
Dr u aradılar hemen yatış dediler. Eşim ailelere haber verene kadar beni paket yapıp odaya yerleştirmişlerdi bile ben epidural diye tutturdum. 1 saat sonra epidural takıldı, akşam 10 a kadar plates topuyla zıpladım durdum. Saat 6 saatte 9 cm oldu doğumhaneye indik. Orda epidurali kesiyorlar ıkınma hissi gelsin diye o ara geberdim 1 saat kadar bebeğin kalp atışı düştü acil sezeryan dediler doğumhaneden ameliyathaneye geçtik. Ameliyat masasına yatarken çıktı oğlum sonra öğrendim ki kakasını yapmış kalp atışıda düşünce risk etmemiş dr.
Ama yinede istediğim oldu normal oldu.

Bak tek kelimeler yeter aslında biri DOĞUMHANE biri AMELİYATHANE.

Oooo eastanbull kızz oyle bi yazmissinki nefesimi tuttum okudum masallah ama herseye degmis bebegin saglikli ve yaninda rabbim sana bagislasin kokla benim iicinn

Bu arada kaç dikiş var bilmiyorum. Dr hiç söylemedi. Tek dediği kesiğin çok küçük kolay iyileşirsin :)

Bu arada Ameliyathaneye geçince kesilcem diye epidurali bastılar bacaklar filan komple uyuştu. Bebek gelince ıkın diyolar ama his yok. Dr elini karnıma koyarak sertleşince ebeye bastır dedi 3 bastırmada doğdu zaten . O karmaşıklık yüzünden ben doğurmadım doğurtturuldum diyorum zaten. Ben ıkınmayınca kesin çok kesildim parçalandım diye düşünmüştüm ama öyle olmamış. Ki bence 1 dikişte aynı 11 dikişte. Sancılar çok zor ama bedenini hazırlarsan normal yapabilirsin.

Yasiyormus gibi okudumsen normal doğumdan bir anda s ezeryana gec Allahim baştan sona zorlu ama güzel bir yol.son yazdığında kesinlikle müthiş doğrusu dogumhane ameliyathaneepidural de kalıcı baş agrisimi ne olabiliyormuş birde felç tehlikesi dediler hep bana.epidural yaptirmasaydin daha mi çok sancı cekerdin

eastanbul tebrik ediyorum seni bide cesaretsizim diyordun hani tup bebektwn felan korkuyordun kontrollerinden masallah sana bacımm normal doguma sonuna kadar diretmissin

Cnm anestezilerin riskleri risk oranları aynı. Genelde uyanamama allah korusun ölme riskinle epiduralin felç bırakma riskleri aynı. Drlar söylemek zorunda. Ben ne baş nede bel omirilik ağrısı hiçbirşey hissetmedim şükür. Hiç takılma onlara derim.
Ben çatı muaynesini toplam 20 dakikada zor oldum :) epidurali aslında muayneler rahat geçsin acil durumda uyuşturun diyim diye taktırdım.
Epiduralden önce sancılar 80-90 iken çok çok hafif adet sancısı gibi hissediyordum. Takıldıktan sonra hiç bişey hissetmedim. Vajinal muayneler rahat geçti, suyumu patlattılar hissetmedim. Doğumhaneye inişim sezeryana gider gibiydi güle oynaya :)
Tavsiye ederim hiç korkma aksine kurtarıcı.

Eastanbul yani sen yine uyusuktun dimi ayaklarin felan hem sezaryan gibide olmussun

Son saniye evet. 1 saatten fazla sancı çektim tam kanala girdi ıkıncam hop sezeryan dediler uyuşturdular. O arada ıkınamadım tabi. Yani ıkındım ama ağrısız sancısız. Değişik oldu.

Size komik bişey söyliyim. 40 ı çıkınca vajinal muayne var ben korkudan geberiyorum
Kaçmayı düşünüyorum valla

Evet anladığım kadarıyla birazda bünyeye bağlı birsey.hangi hastanede doğum yaptın

İstanbul çok yaşa sen emi:)kız hayretler içerisindeyim gerçekten herşeye korkan sen kalkıp çatır çatır doğurdun :)ben acı çekmekten korkuyorum normal düşünemem heralde ne bilim.. Muayeneden korkmuyorsun bence sen seninki Çekinti bence.. Yoksa korksan normal yapamazsın.. Beldem uyuşmalı sezeryan olsam önüne geriyorlar yeşil şeyi bana geliverirler sıkıntı basar diye korkuyorum .. Panik atak varya.. Benim için en iyisi genel anestezi gibi duruyor :)Zaman ne gösterecek bakalım .. Hayırlısı ne ise o olsun

Cahil cesareti paniklicim

Tavsiyem şu kendinizi dinleyin neyin sizin için iyi olacağına bedeniniz karar verir sizi yönlendirir. Her türlü doğum doğumdur hazırlayın psikolojinizi :)

Sezeryan yapacaksanız eğer planlı yapmayın. Suyunuz nişanınız sancınız gelsin bi şekilde doğum kendi başlasın. Siz kafanıza göre tarih belirleyip bebeği aldırmayın. O sırada yavrum uyuyormu, besleniyor mu napıyo bilmeden bi anda buz gibi havaya, rahatsız edici ışıklara maruz kalıyor. En azından dünyaya gelmeye hazır olsunlar

Canim benim bebegum de tam doğum esnasında kakasini yapıyormuş alah tam suyuna gelipte yutmamis. Ama normal doğumu bekleseydim daha günümë vardı o arada yutabikirdi . Yani hayırlısı neyse rabbim ikimize de onu nasip etmiş demek ki çok şükür bebeklerimizi sağlıkla getirdik evimize rabbim herkese nasip etfin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…