- 5 Ağustos 2009
- 658
- 227
- 303
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #41.481
Çok güzel sonuç inşallah darısı başımızabeklenen telefon geldi :)
6 tane kaliteli blastım varmış, onlardan hücre almış embriyolog,
2 tane de yavaş gelen varmış, onlardan da ümtliyim onları 6. güne götürücem yarına devam ederlerse onlardan da hücre alıcam dedi, muhtemelen yarına geleceklerdir, görünümleri güzel ama yavaş ilerliyorlar sadece dedi.
inşallah o 2 tane de gelirse PGT ye 8 blastokist ile giricem.. yarını bekliyorum şimdi hayırlısıyla, ama 6 tane kaliteliyi duyunca içim rahatladı.. embriyolog da bu büyük bi başarı diyor 6/9 hele ki yarın da bunlar gelirse 8/9 başarı olacak, ben bebeklerime güveniyorum diyor :)
şükürler olsun haberler güzel geliyor, genetik de bu durumda çarş - perş bana sonuç verir..
hayırlısıyla bi de genetik kısmını atlatsak, sonra da tuttu tutmaddı derdi varÇok güzel sonuç inşallah darısı başımıza
4 negatif tüp bebek denemesi sonrası Bende 13 14 robertsonian translokasyonu olduğu ortaya çıktı o nedenle muhterem beyle görüşmemizi istedi.Ben de bunu merak ediyorum başkentin genetik bölümü var pgt de yapıyorlar
Bende 13 14 robertsonian Translokasyonu olduğu için yönlendirmiş olabilirNeden peki sebeb siz onla gorusmek istemissiniz neden yonlendirdiki
Evet canım ben 3 kere pgt yapılmış embriyolarla transfer yapıldı tutmadı.. İnşallah güzel sonuçlarımız sağlıklı çocuklarımız olurhayırlısıyla bi de genetik kısmını atlatsak, sonra da tuttu tutmaddı derdi varhakkımızda hayırlısı arkadaşım ya
Masal bence chg yapılması daha iyi değil mi .. Siz pgt yapılsın diyordunuz ama hepsine bakılsın işte kromozomların.. O kadar emek verdiniz hepsi yapılsın.. Hem olsun Can'ım iyi çıksın sonuçlarda para gitsin yeter ki onu veren hepsini verir battı balık hesabı:)siz dr kadar konuşmadınız mı pgt yaptırıcaz chg değil diye vardır bunda da bi hayır.. Chg daha garantili Can'ım benimya o kadar canım sıkkın ki, o kadar kararsızım ki..
bugün 1. kalite 6 emb biyopsi yapılıp donduruldu, 2 tanesi yarına bırakıldı 6. güne gidiyor... ama genetikçi örnekleri embriyologa CHG sistemine göre aldırmış, 1250 usd olacakken, 8 embriyo için 2600 usd oldu. ne yapacağımı bilemiyorum. o kadar çok ağladım ki, ekonomik olarak bitmiş noktadayız zaten... genetikçi maalesef şu saatten sonra yapabileceğim bir şey yok diyor
geri dönüşü de yok, dondurulmuşları çözüp bir daha dondurmak da kalitesini bozuyor, eşim ilk 6 tane 1. kaliteye baktıralım diyor, diğer ikisini dondurmayalım bile diyor, ben kıyamıyorum, ve bence onlardan 1 tanesi sağlıklı çıkacak.. hatta eşim sadece 4 embriyo ya baktıralım paramız kadar diyor..
ne yapacağımı bilemiyorum, tamam bende çalışıyorum ekonomik olarak eve desteğim ama eşime bu kadar sorun yaşattığım için de kendimi şuan çok kötü hissediyorum..
Canım o kadar tedavi gördün de hiçbir dr un aklına gelmedimi kromozom tahlili yapmak onca emeğin boşa gitti..hangi hastanede yaptımıştın4 negatif tüp bebek denemesi sonrası Bende 13 14 robertsonian translokasyonu olduğu ortaya çıktı o nedenle muhterem beyle görüşmemizi istedi.
Bende şimdi ilk Şoku atlattım, sanırım Rabbim benim daha fazla üzülmemi istemiyor.. Şükürler olsun ne diyim, eşim parayı ayarlamış, sağolsun arkadaşı bugün çırpınmamızı duyunca vermiş. Allah razı olsun. Biz kredi çekip faiz karıştırmak istemiyoruz bu hayırlı işe.Masal bence chg yapılması daha iyi değil mi .. Siz pgt yapılsın diyordunuz ama hepsine bakılsın işte kromozomların.. O kadar emek verdiniz hepsi yapılsın.. Hem olsun Can'ım iyi çıksın sonuçlarda para gitsin yeter ki onu veren hepsini verir battı balık hesabı:)siz dr kadar konuşmadınız mı pgt yaptırıcaz chg değil diye vardır bunda da bi hayır.. Chg daha garantili Can'ım benim
Esine masraf cikartmiyorsun sen . Ikiniz icin biseyler yapiyorsunuz oyle dusunme. Gucunuzu zorlayin ve yaptirin derim ben insallah saglikli bikac tane gelecek ben inaniyorum inanmaniz laziya o kadar canım sıkkın ki, o kadar kararsızım ki..
bugün 1. kalite 6 emb biyopsi yapılıp donduruldu, 2 tanesi yarına bırakıldı 6. güne gidiyor... ama genetikçi örnekleri embriyologa CHG sistemine göre aldırmış, 1250 usd olacakken, 8 embriyo için 2600 usd oldu. ne yapacağımı bilemiyorum. o kadar çok ağladım ki, ekonomik olarak bitmiş noktadayız zaten... genetikçi maalesef şu saatten sonra yapabileceğim bir şey yok diyor
geri dönüşü de yok, dondurulmuşları çözüp bir daha dondurmak da kalitesini bozuyor, eşim ilk 6 tane 1. kaliteye baktıralım diyor, diğer ikisini dondurmayalım bile diyor, ben kıyamıyorum, ve bence onlardan 1 tanesi sağlıklı çıkacak.. hatta eşim sadece 4 embriyo ya baktıralım paramız kadar diyor..
ne yapacağımı bilemiyorum, tamam bende çalışıyorum ekonomik olarak eve desteğim ama eşime bu kadar sorun yaşattığım için de kendimi şuan çok kötü hissediyorum..
Canim okadar cok paralar harciyoruzki....uzulme biliyorum zor ama para bisekilde yerine geliyor.bak ayarlamissiniz bile.insallah sonu guzel olucak rabbim buyuk canim.ya o kadar canım sıkkın ki, o kadar kararsızım ki..
Can'ım sen ne yaptın, bizi takipte olduğunu görüyorum.. Ama sessiz sessiz..Esine masraf cikartmiyorsun sen . Ikiniz icin biseyler yapiyorsunuz oyle dusunme. Gucunuzu zorlayin ve yaptirin derim ben insallah saglikli bikac tane gelecek ben inaniyorum inanmaniz lazi
İnşallah bebişler beni üzmez ve sağlıklı(lar) olan çıkar içinde. O sağlıklı(lar) da sımsıkı tutunur..Canim okadar cok paralar harciyoruzki....uzulme biliyorum zor ama para bisekilde yerine geliyor.bak ayarlamissiniz bile.insallah sonu guzel olucak rabbim buyuk canim.
Ben beklemedeyim canim bebege yapilabilecek tum testler yapildi ve kromozomsal bir problem olmadigini gorduk gelisimsel olarak beyninde problemler cikmis yani ne yapsan allahtan diyorum. Elimizden geleni yaptik ama olmadi onume bakmaya calisiyorum simdi. Dondurulmuslari transfer ettirecegim insallah ama zamani belli degil henuz. Kasim adetimle baslamak istiyorum diyordum ama simdi de acaba normal mi denesem ki simdi diyorum. Ilk adetimi oldum belki normal denerim kasima kadar olursa olur olmazsa tup deneyecegim yine ama bakalim cok daha korkuluyum bilemiyorum acaba cok mu erken normal denemek icin sizce?Can'ım sen ne yaptın, bizi takipte olduğunu görüyorum.. Ama sessiz sessiz..
Bizde iyi kalite olan 6 taneye chg yaptırmakta karar verdik, 7. ve 8. Bebişlerin kalitesi daha düşük olduğu için onları daha sonraya öteliyoruz, hücrelerini saklayacağız bir kaç ay.
Hayırlı olsun inş çok çıkar sağlıklı.iyiki cgh yapılmış.pgt de bakılmayan kromozomlar cgh da çıkıyor ve eleniyor.boşuna sağlıksız gebelik olmaz.ama faiz cık cık.düşünerek yazarsak.biz kredi çektik faiz ödüyoruz bozduk mu hayırlı işi.Bende şimdi ilk Şoku atlattım, sanırım Rabbim benim daha fazla üzülmemi istemiyor.. Şükürler olsun ne diyim, eşim parayı ayarlamış, sağolsun arkadaşı bugün çırpınmamızı duyunca vermiş. Allah razı olsun. Biz kredi çekip faiz karıştırmak istemiyoruz bu hayırlı işe.
Yarın 6 tanesi için chg parasını ödeyeceğiz, diğer 2 tanesinin biyopsi örneğini 2-3 ay saklayacak genetikçi duruma göre ve chg sonucuna göre onlara ne yapacağımıza karar vereceğiz.
Yok Can'ım bu faiz sadece benim fikrim, ne bileyim, içimden geçtiği gibi yapmak istiyorum.. Herkesin bu yolda bazı totemleri oluyor.. Eğer benden biraz daha isterlerse bende bankanın önü de bulucam kendimi bu gidişleHayırlı olsun inş çok çıkar sağlıklı.iyiki cgh yapılmış.pgt de bakılmayan kromozomlar cgh da çıkıyor ve eleniyor.boşuna sağlıksız gebelik olmaz.ama faiz cık cık.düşünerek yazarsak.biz kredi çektik faiz ödüyoruz bozduk mu hayırlı işi.
Ben beklemedeyim canim bebege yapilabilecek tum testler yapildi ve kromozomsal bir problem olmadigini gorduk gelisimsel olarak beyninde problemler cikmis yani ne yapsan allahtan diyorum. Elimizden geleni yaptik ama olmadi onume bakmaya calisiyorum simdi. Dondurulmuslari transfer ettirecegim insallah ama zamani belli degil henuz. Kasim adetimle baslamak istiyorum diyordum ama simdi de acaba normal mi denesem ki simdi diyorum. Ilk adetimi oldum belki normal denerim kasima kadar olursa olur olmazsa tup deneyecegim yine ama bakalim cok daha korkuluyum bilemiyorum acaba cok mu erken normal denemek icin sizce?
Maalesef 4. den sonra artık fikir almak üzere doktor doktor gezmeye başlayınca öğrendikCanım o kadar tedavi gördün de hiçbir dr un aklına gelmedimi kromozom tahlili yapmak onca emeğin boşa gitti..hangi hastanede yaptımıştın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?