- 11 Şubat 2013
- 1.684
- 1.615
- 158
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #41.521
amin canım bu embr syısını eldde etmek için en kadar çok uğraşan insanlar var, Rabbime şükürler olsun. Nisanda tedavim önde giden 1 yumurta yüzünden iptal olunca çok üzülüp ağlamıştım, ama demek ki hayırlısı buymuş, çünkü o zaman toplamda 7-8 yumurta görnüyordu, 5-6 alıncaktı belki 3-4 emb elde edecektik, o zaman Liv ile tanışmamış olacaktım, gibi gibi .... uzayıp gidecek bir listeayyy çok sevindim çok şükür :) birkaç güne kadar gelir canım sanırım güzel haberlerle gel inşallahhh
canım tedavin hayırlı uğurlu oslun umarım küçük bebeğin tutunur sana.havuz yöntemini bende düşünüyorum da merak ettiğim bişey var.parça alıp mı donduruyolar? yani 1.siklusta 5.güne 2 embriyo gitti parça al dondur.2 siklusta 3 embriyo gitti 5 güne parça al dondur.3.siklus parça al dondur sonra hepsine bir defada mı bakılıyor o hücrelere.yoksa dondurulmuş embriuoların hepsi çözdurulıü parça alınıp çalışılıyormu ama ozaman da mesela diyelim4 sağlıklı çıktı 2 transfer ettiler diğer ikisi yok yere çöp olacak.sanırım parça alınıp donduruluyor.sizin kiler nasıl oldu mesela?çok uzun olmuş kusura bakmayın lütfenSelam arkadaşlar ben de 10 yıldır tüp bebek tedavisi görüyorum 6 denemem oldu bir tane normal yolla oldu ama hepsinin sonu hüsrandı. Son 2 deneme de PGT denedik ama onlar da kimyasal oldu. Bizim sorunumuz Eşimde hareketlilik az ve morfoloji 0. Eşimde ve ben de genetik herhangi bir sıkıntımız olmamasına rağmen oluşan embriyoların genetiği bozuk oluyor. PGT yaptırdığımız 2 tedavide de 10 taneden sadece 1 tane sağlıklı çıktı onlar da tutmadı. Hal böyle olunca biz de CGH yaptırmaya karar verdik. Ama çok zor bir süreç oldu bizim için. Yaşımdan dolayi yumurta rezervim azalmış havuz yöntemiyle 3 kerede 7 embriyo yu zor oluşturduk çok şükür 1 tane sağlıklı çıktı ve dün transfer yapıldı artık bundan sonrası nasip bu son bizim için hayırlısıyla bu kez olur inşallah olmazsa da biz elimizden gelen herşeyi yaptık
aslında bazı şer görünen şeyler hayırdır....gerçekten öyle insan yaşadıktan sonra farkına varıyor.seninkide öyle olmuş.gerçekten embriyo asyın çok güzel umarım temiz çıkan da çok olur içlerinden.amin canım bu embr syısını eldde etmek için en kadar çok uğraşan insanlar var, Rabbime şükürler olsun. Nisanda tedavim önde giden 1 yumurta yüzünden iptal olunca çok üzülüp ağlamıştım, ama demek ki hayırlısı buymuş, çünkü o zaman toplamda 7-8 yumurta görnüyordu, 5-6 alıncaktı belki 3-4 emb elde edecektik, o zaman Liv ile tanışmamış olacaktım, gibi gibi .... uzayıp gidecek bir liste
alınan parçalar 3-4 ay saklanabiliyomuş bunu öğrendim ben.. sen max sürede bakılmasını istersin.. ben parayı toparlayamayınca söyledi genetikçi, istersen paran oldukça bakalım 3-4 ay alınan parçaları saklayabiliyoruz dedi. çok taze bilgi, dün öğrendim bunucanım tedavin hayırlı uğurlu oslun umarım küçük bebeğin tutunur sana.havuz yöntemini bende düşünüyorum da merak ettiğim bişey var.parça alıp mı donduruyolar? yani 1.siklusta 5.güne 2 embriyo gitti parça al dondur.2 siklusta 3 embriyo gitti 5 güne parça al dondur.3.siklus parça al dondur sonra hepsine bir defada mı bakılıyor o hücrelere.yoksa dondurulmuş embriuoların hepsi çözdurulıü parça alınıp çalışılıyormu ama ozaman da mesela diyelim4 sağlıklı çıktı 2 transfer ettiler diğer ikisi yok yere çöp olacak.sanırım parça alınıp donduruluyor.sizin kiler nasıl oldu mesela?çok uzun olmuş kusura bakmayın lütfen
ahhaa biz git gide genetik konusunda Tez yazacak hale gelicez sanırım ...Masal bize de söylenen eşimin Spermlerinde DNA bozukluğu olduğu. Ama bunlar ilk başta tespit edilmiyor maalesef. Bu tedavi sırasında bunu en aza indirmek için eşimin Tesa ile Spermleri alındı. Inşallah bu kez umutluyum umarım başka bir sorun yoktur.
iyiymiş tatlım bu yaaalınan parçalar 3-4 ay saklanabiliyomuş bunu öğrendim ben.. sen max sürede bakılmasını istersin.. ben parayı toparlayamayınca söyledi genetikçi, istersen paran oldukça bakalım 3-4 ay alınan parçaları saklayabiliyoruz dedi. çok taze bilgi, dün öğrendim bunu
Her seferinde embriyolar donduruldu. Parça alınmadı Transferden 1 gün önce aradılar biyopsi için parça aldık genetik merkezine gönderdik diye yani önceden almıyorlar parçayı hepsini birlikte alıyorlar. Biz de merak edip embriyologa sorduk 4-5 tane sağlam çıkarsa transfer edilmeyen ne olacak diye. Onlar da tekrar donduracağız dediler yani çöp olmuyor. Sonucun çıkması da 1 günden biraz uzun sürdü. Yani cumartesi günü akşam saat 7:30 gibi gitti laboratuvara pazar gece geç saatlerde çıktı. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Biz de ilk defa yaptırdık çok fazla bilgili değilim sorduğumuz sorulara aldığımız cevap kadar ancakcanım tedavin hayırlı uğurlu oslun umarım küçük bebeğin tutunur sana.havuz yöntemini bende düşünüyorum da merak ettiğim bişey var.parça alıp mı donduruyolar? yani 1.siklusta 5.güne 2 embriyo gitti parça al dondur.2 siklusta 3 embriyo gitti 5 güne parça al dondur.3.siklus parça al dondur sonra hepsine bir defada mı bakılıyor o hücrelere.yoksa dondurulmuş embriuoların hepsi çözdurulıü parça alınıp çalışılıyormu ama ozaman da mesela diyelim4 sağlıklı çıktı 2 transfer ettiler diğer ikisi yok yere çöp olacak.sanırım parça alınıp donduruluyor.sizin kiler nasıl oldu mesela?çok uzun olmuş kusura bakmayın lütfen
Ayy inşallah bu defa çok umutluyum umutlu olmak istiyorumahhaa biz git gide genetik konusunda Tez yazacak hale gelicez sanırım ...
inşallah minnoş bu defa tutunacak annesi...
az önce Betty arkadaşa da dedim aynı şeyi, tez yazıcaz yakında bunca şeyi öğrenip dedim...iyiymiş tatlım bu yaaozaman dondurulduğunda parça alıp dondurmak ve 1 siklus daha etdavi görüp onlardanda parça alıp dondurmak benim için mantıklı sanki hem maliyet açısından pgt tek ücret verilecek hemde uyumlu bulma ihtimali fazla ...vala otuzdan sonra okuyup kadındoğumcu ve genetikçiler mi olsak acaba
o zaman her embriyodan iki örnekleme alacaklar biri PGT ye uyumlu diğer CHG ye walla bu da on numara bir fikir, CHG örneği saklanacak PGT den sağlıklı gelenlere CHG yapılacak.yumurtalar toplandıktan sonra önce sizdeki kromozom bozukluğuna baktırıp yani sadece pgt yaptırmak sonrasında da ordan temiz gelen embriyolara da cgh yaptırırsak eğer daha uyguna geliyor fiyat
anladım canım teşekkürler cevabın için.inşallah gebeliğin oluşur.allah yardımcın olsunHer seferinde embriyolar donduruldu. Parça alınmadı Transferden 1 gün önce aradılar biyopsi için parça aldık genetik merkezine gönderdik diye yani önceden almıyorlar parçayı hepsini birlikte alıyorlar. Biz de merak edip embriyologa sorduk 4-5 tane sağlam çıkarsa transfer edilmeyen ne olacak diye. Onlar da tekrar donduracağız dediler yani çöp olmuyor. Sonucun çıkması da 1 günden biraz uzun sürdü. Yani cumartesi günü akşam saat 7:30 gibi gitti laboratuvara pazar gece geç saatlerde çıktı. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Biz de ilk defa yaptırdık çok fazla bilgili değilim sorduğumuz sorulara aldığımız cevap kadar ancak
evet canım öyle yapılıyor ben 4.tedavimde öyle yaptırdım sanırım 10 embriyo gitmişti hem pgt hem cgh karşılayamayız dedim embriyoloğa.hık mık yaptı sonra pgt yapsak sonucu görsek uyumlu olanlra cgh yaptırsak mümkünmü dedim baya biii konuşmadı sonra evet mümkün dedi....o zaman her embriyodan iki örnekleme alacaklar biri PGT ye uyumlu diğer CHG ye walla bu da on numara bir fikir, CHG örneği saklanacak PGT den sağlıklı gelenlere CHG yapılacak.
çok mantıklı walla, ama inşallah ihtiyacım olmaz bu bilgiye bir daha..
hık mık etmesi acayip yani. bunu aslında onların bize söylemeleri lazım. kimse zengin değil ki bu işin içine girince deli paralar gidiyor zaten bizi hiç düşünmüyorlar. benim genetiksten hakan hoca söyledi bunu. araştıra araştıra öğreniyoruz işte. inşallah hiç gerek kalmaz hiçbirimize. allah büyük ne yapsan da olacağı varsa oluyor herşey. inşallah hepimiz sağlıklı evlatlarımızı kucağımıza alırz ve sonsuza kadar mutlu yaşarız ..evet canım öyle yapılıyor ben 4.tedavimde öyle yaptırdım sanırım 10 embriyo gitmişti hem pgt hem cgh karşılayamayız dedim embriyoloğa.hık mık yaptı sonra pgt yapsak sonucu görsek uyumlu olanlra cgh yaptırsak mümkünmü dedim baya biii konuşmadı sonra evet mümkün dedi....
hık mık etmesi acayip yani. bunu aslında onların bize söylemeleri lazım. kimse zengin değil ki bu işin içine girince deli paralar gidiyor zaten bizi hiç düşünmüyorlar. benim genetiksten hakan hoca söyledi bunu. araştıra araştıra öğreniyoruz işte. inşallah hiç gerek kalmaz hiçbirimize. allah büyük ne yapsan da olacağı varsa oluyor herşey. inşallah hepimiz sağlıklı evlatlarımızı kucağımıza alırz ve sonsuza kadar mutlu yaşarız ..evet canım öyle yapılıyor ben 4.tedavimde öyle yaptırdım sanırım 10 embriyo gitmişti hem pgt hem cgh karşılayamayız dedim embriyoloğa.hık mık yaptı sonra pgt yapsak sonucu görsek uyumlu olanlra cgh yaptırsak mümkünmü dedim baya biii konuşmadı sonra evet mümkün dedi....
kesinlikle öyle..ama ben onların bizleri düşündüğünü çok sanmıyorum açıkçası aldıkları paraya bakıyorlar maalesef.allahım hepimizi tez zamanda kurtarsın inşallah senin duana kocaman bir amiiiin diyorum canımh
hık mık etmesi acayip yani. bunu aslında onların bize söylemeleri lazım. kimse zengin değil ki bu işin içine girince deli paralar gidiyor zaten bizi hiç düşünmüyorlar. benim genetiksten hakan hoca söyledi bunu. araştıra araştıra öğreniyoruz işte. inşallah hiç gerek kalmaz hiçbirimize. allah büyük ne yapsan da olacağı varsa oluyor herşey. inşallah hepimiz sağlıklı evlatlarımızı kucağımıza alırz ve sonsuza kadar mutlu yaşarız ..
işin içine para girince insan bozluyor sanırım.aslında onlar en baştan bizi buna sürükleseler ya, amaç sadece çocuk elde etmek değil ki, bir sürü etkenle olumlu sonuçlar almaya çalışıyoruz.
ama Nasreddin Hoca misali, ne demiş adam, bana damdan düşeni getirin... bizi de en iyi iz anlıyoruz gerisi o kadar ruhsuz ki,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?