Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Setup çalışman varmı canım bilemiyorum.. Tek geni 3. Gün bakacağım cgh olursa onu 5. Gün bakacağım dedi. Bende onuda 3. Gün yapsanız dedim cgh 3. Gün sağlıklı olmaz hücre sayısı az bizi yanıltabilir dedi..
Bahçeci kliniğinde Erbil bey doktorum 2,3 hastama her ikisini yaptırdım ama onlar negatif sonuçlandı o risk alamam demişti.. Başka bir doktorlada görüştüm ben sorunca evet riskli dediler.. Ama sormadan riskli diyen olmadı. Tutunması zorsa çokta mantıklı gelmedi bana.. Ama sen yine bir sor doktoruna.. Bilemiyorum canım
Yeni başka bir doktorlada görüştüm istiyorsan yaparız dedi sıkıntı olurmu embriyoda dedim olur dedi

Setup icin kan verdik Geçen hafta bir buçuk ay sürer dediler beklemedeyim Dr yaşım 36 olduğu için cgh önerdi embrio ya zarar verip tutunmayı zorlaştırıyorsa neden önerir Dr anlamış değilim maddi manevi yıpratıcı bir süreç banada mantıklı gelmiyor ama sorucam Dr a illa gerekli derse yaptırırım sonuçta bilmediğimiz konular Dr lar ne derse yapmak zorundayız Allah'a emanetiz hepimiz inşallah iyilerle karşılaştırsın doğru olan hayırlı olan neyse onu yapmayı nasip etsin hepimize ve yavrularımıza kavuşalım inşallah..

Amin inşallah canım yaştan dolayı kromozomal bozukluk olabiliyor.. Benim 3 tüp bebek denemem tutmadı, tuttu düştü.. Kromozomslmi yoksa başka şeymi var anlayamadık.. İnşallah Allahım sağlıklı çocuklar nasip etsin bize

Kızlar düşündükçe siz yazdıkça mantıklı gelmeye başladı. pgt ve chg için ayrı sıvılarda beklettikleri için iki ayrı hücre alınıyor. doktorlar bnu pek yapmıyorlar ikisine de bakmıyorlar yani. bunu bizler bulduk da ısrar ediyoruz belki de önermedikleri şey bizim için değil kendileri içindir bilemiyoruz tabiki ama. eğer durumunuz varsa direk chg yaptırın derim ben

evet canım kesinlikle doğru benden 3. cgh bakılmıştı 2 embriyoya ikiside anomili geldi daha sonra 5. gün bakıldığında biri normal geldi.cgh 5.gün bakılmalı.hakkında hayırlısı olssun

Evet aynen öyle canım
Ben ikisininde yapılmasını istiyorum dedim tamam yaparız dedi doktor.. Tutmuş tutmamış maddi olarak bitmişsin umrunda değil.. Sonra araştırıp embriyo için sıkıntı olabilirmi deyince evet dediler .. Araştırıp ayrıntısını sorunca çıktı ortaya zaten
Embriyo tutunmayacaksa neden yaptırayım ki
En kapsamlısı cgh tabiki ama tek gen hastalığın varsa pgt yaptırmak zorundasın.. O zamanda cgh kalıyor
Allah'ım büyük hakkımızda hayırlısını versin.. Sağlıklı bir çocuğumun olduğunu hayal bile edemiyorum.. Allah'ım bizede göstersin o günleri.. Aminnnn

Evet fazla hücre alıyorlarmış canım 5. Gün ama dediğin gibi pgt ayrı cgh ayrı bakarız dedi. . birisiyle tek gen hastalığına diğeri ile kromozom bakacağım dedi bize
canım cgh hepsine baktırmak zorunda değilsin bu arada.tek genden temiz gelenlere baktırabilirsin maliyet çok düşer ozaman.ben öyle yaptırmıştım

benim tek hücreden hem pgt hen cgh bakılmıştı memorıalde ayrı hücre almadılar cgh için

canım cgh hepsine baktırmak zorunda değilsin bu arada.tek genden temiz gelenlere baktırabilirsin maliyet çok düşer ozaman.ben öyle yaptırmıştım
Hem tek gen hem cgh için ayrı ayrı hücre alması gerektiği için embriyonun tutunması zorlaşıyormuş.. Embriyoda sıkıntı olabilir dediler.., önermiyorlar ancak sen istersen yaparız dedi doktorum.. Embriyo tutınmayacaksa yaptırmam ki.. Doktorum Erbil bey bu yöntemi denediğim hastalarım oldu hepsi negatif aldı dedi.. Senin sonuç ne olmuştu?

Tek gen hastalığın mı var peki?
evet canım tek gen hastalığı var bizdede x geçişli bir hastalık.embriyo sayısı fazlaydı mesela ben hem tek gen hem cgh altından kalkamayız.önce tek gen bakın sağlıklı gelen olursa cgh baktıralım aynı parçayla bu mümkünmü dedim.evet mümkün dediler ve yaptılar gerçi 3.gün yapılmıştı cgh yanlış sonuç verdi onun için

canım benim aynı parçadan bakılmıştı tek parça almışlardı.oda tutunmadı zaten

Evet iştte hakan beyde bunu söyledi birini 3. Gün diğerini 5. Gün bakmam lazım dedi.. Bunun içinde 2 hücre alınacak dedi.. Bende ikisinide 3. Gün bakın olmazmı dedim . 3. Gün bakılan cgh sağlıklı değil tam sonuç vermez o yüzden sıkıntı oluşur dedi..
Sana yapılan bu ama sana söylenmemiş baktık adı altında bakmışlar pgt ve cgh'a ...
Bu yüzden 2 hücre almaları getekiyormuş canım ve 2 hücre alırsa embriyo tutunamıyormuş..
Böyle yaptığım hastaların hepdi negatif dedi doktorum bana

3.gün 2 hücre almak zararlı olabilir 5.gün daha fazla hücresi var 3.gün pgt 5.gün cgh bakılsa yine bir derece daha iyi

O zman drkumut senin merkez yalanmi soyledi yek hucreyle hem ptg hem chg bakiliyor dediginde acaba gercekten iki hucremi alindi o yuzdenmi tutunamadi

O zman drkumut senin merkez yalanmi soyledi yek hucreyle hem ptg hem chg bakiliyor dediginde acaba gercekten iki hucremi alindi o yuzdenmi tutunamadi
Yalan söylememiştir canım bakmıştır tabiki
Ancak 3. Gün sağlıklı olmadığı için önce embriyoda sıkıntı çıkmış 5. Gün bakıldığında sıkıntı yok denilmiş aynı embriyoya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…