- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #41.541
Evet hem pgt hem cgh yapılacaksa ayrı zamanlarda ayrı hücre alınması gerekiyor..İki kez hücre alınmış olmuyor mu hem pgt hem cgh
Hem cgh hemde pgt için 2 hücre alınması gerekiyormuş.. Buda embriyo kalitesini etkiliyormuş.. Tutunma zorlaşıyormuş.. Bahçecide doktorum cesaret edip 2-3 hastaya uyguladım hiçbiri tutmadı dedi..evet canım öyle yapılıyor ben 4.tedavimde öyle yaptırdım sanırım 10 embriyo gitmişti hem pgt hem cgh karşılayamayız dedim embriyoloğa.hık mık yaptı sonra pgt yapsak sonucu görsek uyumlu olanlra cgh yaptırsak mümkünmü dedim baya biii konuşmadı sonra evet mümkün dedi....
Hem cgh hemde pgt için 2 hücre alınması gerekiyormuş.. Buda embriyo kalitesini etkiliyormuş.. Tutunma zorlaşıyormuş.. Bahçecide doktorum cesaret edip 2-3 hastaya uyguladım hiçbiri tutmadı dedi..
Genetikste hakan beylede konuştuk uzun uzun oda önermedi canım
Sen yine araştır bak
Benim icij de oyle konustu hakan bey. Tek hucreyle ikisine de bakilacagini aoylemistiIyi akşamlar bende nasipse birkaç ay içinde tüp bebeğe başlayacağım eşimle birlikte genetik geçişli hastalık taşıyıcısıyız öncelikle setup önerildi yaşım 36 olduğu için pgt + cgh yapmalıyız dedi drum kabul ettik genetiks Hakan beyle görüştük tek hücreyle her iki testi yapabildiklerini söyledi ama sakıncalıdır yada tutunmayla alakalı hiçbirşey söylemedi kafam iyice karıştı ne yapmalıyım bilemiyorum Rabbim hayırlısını nasip etsin inş herkes için..
Sizce ne yapmalıyım cgh acaba gerçekten gereklimiBenim icij de oyle konustu hakan bey. Tek hucreyle ikisine de bakilacagini aoylemisti
Bence yaptirmalisin canim istersen oncelikle pgt yaptir sonra dondur sonrasinda saglikli gelenlere cgh yaptir bence. Kac tane yumos toplandi sendenSizce ne yapmalıyım cgh acaba gerçekten gereklimi
Canım henüz o aşamalara gelmedim yolun başındayım setup için kan verdık gecen hafta nasip se bıkac ay içinde başlayacağımBence yaptirmalisin canim istersen oncelikle pgt yaptir sonra dondur sonrasinda saglikli gelenlere cgh yaptir bence. Kac tane yumos toplandi senden
Ayrıca tek yumurtalığım var nekadar yumurtam olur bilemiyorumCanım henüz o aşamalara gelmedim yolun başındayım setup için kan verdık gecen hafta nasip se bıkac ay içinde başlayacağım
Hayirlisiyla olsun insallah. Bence cgh yaptirmalisin en bastan onlem almak en guzeli. O zaman tekrar yzarsin dusunursun hem biraz daha. Yumurta rezervin nasilmis doktor ne diyor su kadar toplariz falan bisey dedi miAyrıca tek yumurtalığım var nekadar yumurtam olur bilemiyorum
Rezervin iyi dedi ama kactane toplarız vs herhangi birşey söylemedi normal günümdeydim adetliyken belki daha iyi bakılır yumurta sayısına forumlarda okuduğum kadarıyla adetliyken. Daha iyi görülüyor yumurta sayısıHayirlisiyla olsun insallah. Bence cgh yaptirmalisin en bastan onlem almak en guzeli. O zaman tekrar yzarsin dusunursun hem biraz daha. Yumurta rezervin nasilmis doktor ne diyor su kadar toplariz falan bisey dedi mi
Evet adetinin 2 ya da 3. Gunu daha guzel gorunuyormus bidahakine oyle gidersin kontrole . Insallah cok cok yumurtan olur insallah saglikli gelir..Rezervin iyi dedi ama kactane toplarız vs herhangi birşey söylemedi normal günümdeydim adetliyken belki daha iyi bakılır yumurta sayısına forumlarda okuduğum kadarıyla adetliyken. Daha iyi görülüyor yumurta sayısı
Cgh konusunda endişem arkadaşlar yazınca tutunmayı zorlaştırıyor diye üzüldüm zaten bir sürü korkularım var tüp bebekle alakalı birde bikaç işlem yapılınca ihtimaller azalırsa diye umutsuzluğa kapılıyorum teşekkür ederim ilgilenip yazdığın için Rabbim hepimizin yüzünü güldürdün inş..Rezervin iyi dedi ama kactane toplarız vs herhangi birşey söylemedi normal günümdeydim adetliyken belki daha iyi bakılır yumurta sayısına forumlarda okuduğum kadarıyla adetliyken. Daha iyi görülüyor yumurta sayısı
Allah razı olsun hepimizin sağlıklı hayırlı ömürlü evlatları olur inşallah..Evet adetinin 2 ya da 3. Gunu daha guzel gorunuyormus bidahakine oyle gidersin kontrole . Insallah cok cok yumurtan olur insallah saglikli gelir..
Canım ben tek gen hastalığı taşıyıcısıyım bunun için pgt yapılacak 3. Gün embriyodan biyopsi alacağım . Cgh işin ise 5. Gün biyopsi alacağım dedi.. Cgh için 3. Gün biyopsi alırsam sağlıklı olmuyor tam olarak doğru sonuç vermiyor dedi o yüzden onu 5. Gün alacakmış Hakan beyIyi akşamlar bende nasipse birkaç ay içinde tüp bebeğe başlayacağım eşimle birlikte genetik geçişli hastalık taşıyıcısıyız öncelikle setup önerildi yaşım 36 olduğu için pgt + cgh yapmalıyız dedi drum kabul ettik genetiks Hakan beyle görüştük tek hücreyle her iki testi yapabildiklerini söyledi ama sakıncalıdır yada tutunmayla alakalı hiçbirşey söylemedi kafam iyice karıştı ne yapmalıyım bilemiyorum Rabbim hayırlısını nasip etsin inş herkes için..
Canım benimde tek gen hastalığı Hakan bey bana tek hücreden hem pgt hemde cgh yapılabildiğini söyledi siz her iki test için ayrı hücre alınacak ve drlar önermiyor Hakan beyde öyle söylüyor diye yazınca umutsuzluğa kapıldım Rabbim hayırlısını nasip etsin inşallahCanım ben tek gen hastalığı taşıyıcısıyım bunun için pgt yapılacak 3. Gün embriyodan biyopsi alacağım . Cgh işin ise 5. Gün biyopsi alacağım dedi.. Cgh için 3. Gün biyopsi alırsam sağlıklı olmuyor tam olarak doğru sonuç vermiyor dedi o yüzden onu 5. Gün alacakmış Hakan bey
Sizin aynı gün alınıyorsa sıkıntı yoktur ama tek gen hastalığına 3. Gün bakılacak cgh 5. Gün . Sıkıntı orada doğuyor.. Yaşım çok olunca hem pgt hem cgh yaptıralım demiştik doktorum önermedi bize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?